Vintereventyr nord for polarcirklen

8 dage omkring Kangerlussuaq og Sisimiut

Højt til himlen, sne, masser af slædehunde og muligheden for ved nattetide at se nordlyset danse på himlen er blot nogle af de oplevelser, vi glæder os til at vise dig på en vinterrejse til Kangerlussuaq og Sisimiut i Grønland.

De første 3 dage tilbringer du i Kangerlussuaq, som er det eneste sted i Grønland, hvor muligheden for at både se og stå på den sagnomspundne indlandsis er rimelig tilgængelig for alle. Den hvide isørken er en imponerende oplevelse, der præsenteres af en fortællelysten guide. Moskusokser og rensdyr er et andet særkende for Kangerlussuaq, og med lidt held får du oplevelsen at se de arktiske dyr i de rette omgivelser.

Rejsen går videre til Sisimiut, hvor du er de næste fem dage. Den maleriske by ligger lige nord for Polarcirklen, og Sisimiut er den nordligste by i Grønland med isfri havn hele vinteren, og samtidig den sydligste by med masser af slædehunde, der præger bylivet ved vintertid. Sisimiut er med sine 5.500 indbyggere Grønlands næststørste by, og her løber vi både ind i grønlænderen, der bedriver de traditionelle erhverv med fiskeri og fangst, og vi støder på møder den unge studerende, der slider i det for at blive Arktisk Ingeniør.

Fin, ren sne plejer der at ligge masser af ved vintertide. I både februar og marts oplever man den ægte polarvinter i Kangerlussuaq og Sisimiut med en gennemsnitstemperatur omkring minus 15 grader, og kuldebølger helt ned til minus 30 – 40 grader. Heldigvis er det ikke nær så koldt, som det lyder, for luften er knastør, og med kulden følger gerne høj sol og klar blå himmel.

Mulighederne for udfoldelse i det vinterklædte Sisimiut er mange. Her er slædeture, vandreture, langrends- og alpine skimuligheder, sejlture, museer, husflidskunstnere og meget mere. Når dagen er omme stikker du på skyfri dage, næsen i sky og ser nordlyset spille på himlen. Velkommen til et ægte grønlandsk vintereventyr.

Vores lokale guider vil sørge for at du føler dig særligt velkommen, og sikrer dig de bedste mulige oplevelser undervejs – de har en helt speciel kærlighed til landet og deler den meget gerne med dig.

Highlights

 • Kør igennem tundralandskabet og stå på indlandsisen
 • Spot nordlyset på polarhimmelen
 • Kom helt tæt på Russel gletsjeren
 • Sus af sted på hundeslæde
 • Oplev byliv og farvestrålende huse
 • Vær aktiv i vinterlandskabet

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
 • Fly Kangerlussuaq-Sisimiut t/r
 • Transfers i Grønland
 • 3 nætter på Hotel Kangerlussuaq med eget bad/toilet
 • 4 nætter på Hotel Sisimiut med eget bad/toilet
 • Morgenmad alle dage
 • Velkomstmiddag på Hotel Sisimiut (ekskl. drikkevarer)
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Kangerlussuaq t/r
 • Velkomstmøder i begge byer
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato

Ikke inkluderet

 • Frokost
 • Aftensmad
 • Rejseforsikringer

Dagsprogram

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 1:
Ankomst Kangerlussuaq - infomøde og sightseeing

Vi flyver med Air Greenland fra København til Kangerlussuaq. Forude venter 4½ times flyvetur og et otte dages vintereventyr. En guide fra vores lokale samarbejdspartner modtager dig ved ankomst og hjælper til med check-in på Hotel Kangerlussuaq, der ligger i samme bygning som luftshavnsterminalen.

Efter det praktiske med check-in holder guiden informationsmøde. På mødet får du oplysninger om bygden, området, spise- og udflugtsmuligheder, og du kan få bekræftet de udflugter, du eventuelt har bestilt hjemmefra. Det er også muligt at bestille eventuelle ekstra udflugter på mødet.

Efter mødet er der nu tid til at lære Kangerlussuaq bedre at kende og få ideer til, hvad dagen i morgen skal byde på.  Du kan enten gå rundt i området på egen hånd, eller hvis du har tilkøbt udflugtspakken tage med på den guidede sightseeing og opleve bygden Kangerlussuaq og området omkring den.

Sightseeing i Kangerlussuaq (del af udflugtspakken)

Kangerlussuaq er en tidligere amerikansk luftbase, men i dag Grønlands vigtigste, civile lufthavn. Vi hører dens spændende historie, startende fra 2. verdenskrig over den kolde krig til en moderne, international lufthavn. Området omkring Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, og her kommer vi rundt og ser flere interessante steder og møder den fantastiske grønlandske natur. Vi kører til havnen og ser fjorden, vi kører forbi Kellyville, en lille forskerby 12 kilometer fra lufthavnen, og vi kommer en tur rundt på detgamle baseområde. Vi besøger selvfølgelig også bygdens hundegård, hvor vi kommer tæt på den grønlandske slædehund. Denne tur vil give dig en spændende mulighed for at danne dig et hurtigt overblik over byen og omegnen.

Aftensmaden kan enten indtages i hotellets cafeteria eller i ”Restaurant Roklubben”, der ligger smukt placeret ved bredden af Lake Fergusson, ca. 4 kilometer fra lufthavnen. Transfer til og fra Roklubben arrangeres af din guide.

Ellen Fjellanger Schmidt
Dag 2:
Gå på Indlandsisen og oplev nordlyset

Dagen i dag står i isens og nordlysets tegn. Punkt 660 er det knapt så charmerende navn for den smukke endestation ved kanten af Indlandsisen. Her ca. 25 kilometer fra Kangerlussuaq slutter vejen, og al videre færdsel er til fods. Om aftenen kan du komme med på jagt efter det magiske nordlys. Turen til Punkt 660 og nordlysturen er inkluderet ved køb af udflugtspakken.

Indlandsisen Punkt 660 (del af udflugtspakken)

Kangerlussuaq er kendt for adgangen til Indlandsisen, og dette er en guidet tur til den gigantiske iskappe, der er på størrelse med hele Vesteuropa. Vi kører i 4-hjulstrækker igennem et smukt varieret område. Tæt ved Indlandsisen passerer vi Russell Gletcher og et fantastisk morænelandskab. For enden af vejen går vi hen til og op på selve Indlandsisen. Vi tilbringer noget tid i denne enorme isverden, før vi returnerer til vores køretøj. Undervejs på turen er der gode chancer for at spotte rensdyr og moskusokser. Tag med og få den enestående mulighed for at bestige Indlandsisen. Det er en helt særlig følelse at mærke den ekstra kulde og lade øjet vandre ud over den enorme isørken. Der serveres vand, kaffe, og te undervejs.

Nordlystur (del af udflugtspakken)

På aftener med skyfri himmel kan du opleve det flotteste nordlys i Kangerlussuaq. Vi kører ud i naturen, hvor vi ikke bliver generet af kunstigt lys, og så lader vi naturen starte sin opvisning. Senere kører vi tilbage og samles i en hyggelig atmosfære, hvor guiden fortæller om nordlyset og de mange grønlandske myter, som nordlyset har skabt gennem tiderne. Der vil også blive serveret en velsmagende kop “grønlandsk kaffe”.

Aftensmaden kan du igen nyde i enten cafeteriet, hotellets restaurant eller i Roklubben.

Christina Lundbye
Dag 3:
Mulighed for udflugt til den imponerende Russell Gletsjer

Dagen i dag er til egen rådighed, og har du tilkøbt udflugtspakken, skal du på en udflugt til den imponerende Russell Gletsjer.

Udflugt til Russell Gletsjer (del af udflugtspakken)

I et delvist off-road terræn, kører vi den spændende rute ind til den spektakulære Russell Gletsjer. Med sine op til 40 meter lodrette isvægge er den et imponerende skue. Omgivelserne er spektakulære, og der er gode chancer for at spotte moskusokser og måske endda fjeldryper og sneharer.

Christina Lundbye
Dag 4:
Fly til Sisimiut - infomøde og sightseeing

Så går rejsen videre til kystbyen Sisimiut, der ligger ca. ½ times flyvetur og 130 kilometer vest for Kangerlussuaq. Hotelbussen henter dig i lufthavnen, og du indkvarteres på det firestjernede Hotel Sisimiut, der er din komfortable base de næste fem nætter. Efter check-in er der infomøde med den lokale guide. Som i Kangerlussuaq vil du på mødet her i Sisimiut få oplysninger om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder, og du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra. Det er også muligt at bestille udflugter på mødet.

Hvis du har bestilt udflugtspakken, er der efter informationsmødet en kulturhistorisk byrundtur i bus. På busturen rundt i Sisimiut får du et godt indtryk af byen og livet her.

Sightseeing i Sisimiut i bus (del af udflugtpakken)

Turen rundt i Sisimiut starter ved den gamle heliport (helikopterlandingsplads), som var den eneste luftbårne indfaldsvej til Sisimiut indtil 1998. Stedet bliver i dag brugt til hundeholdsplads og bygningen som ungdomsklub. På vejen gennem byen gør vi holdt ved ”Brættet”, hvor dagens nyfangede fisk og dyr findes. Vi kommer forbi rådhuset på vej til byens sydlige del, hvor mange af de oprindelige fanger- og fiskerhuse stadig kan ses. Vi kører op til Sisimiuts højeste udsigtspunkt, hvor der er en imponerende udsigt mod syd. Endelig besøger vi den gamle bydel i centrum, hvor de oprindelige bygninger fra kolonitiden i 1700-tallet i dag huser museet.

Varighed: Ca. 1½ time.

Dag 5:
Sisimiut på egen hånd eller tid til hundeslædetur

Dagene er til fri disposition i Sisimiut. Der er mange muligheder for at underholde sig selv med naturen i fjeldene og kulturen i byen.

Hvis du har bestilt vores udflugtspakke, er der i dag en hundeslædetur på programmet.

2-timers hundeslædetur (del af udflugtspakken)

Slædekørsel er Grønland, når det er bedst. Gennem tusind år har fangeren og hans hunde i fællesskab opretholdt livet i en barsk og uendeligt smuk udkant af verden. Slædehunden er derfor en betydningsfuld del af den grønlandske kultur og har gennem tiderne været eneste transportmiddel, når landskabet er frosset til og dækket af sne.

Her kan du opleve den totale stilhed, der kun ind i mellem afbrydes af slædeførerens ordrer til hundene. Du sidder stille på slæden og oplever, så tag ekstra varmt tøj på. Dagens slædetur går til foden af fjeldet Niujarfik, et naturligt stop inden de store stigninger nordøst for Sisimiut. Inden turen går tilbage, vil du få en kort pause, hvor der er god tid til at tage billeder, mens slædekusken vikler skagler ud. Turen er eksklusive leje af slædetøj og med to personer pr. slæde.

Slædeturen er en smagsprøve, og har du mod på mere vinterliv med hundene, kan hotellet arrangere en længere tur. Det kan du få arrangeret under opholdet i Sisimiut.

Hotel Sisimiut
Dag 6:
Sisimiut på egen hånd

Dagen i dag  er til din egen rådighed. Om du vil deltage i flere udflugter fra hotellet, eller om du vil slentre rundt og indsnuse atmosfæren i Grønlands næststørste by, bestemmer du helt selv.

 

Hotel Sisimiut
Dag 7:
Vintersafari - i susende fart gennem landskabet ved Sisimiut

På denne sidste dag i dejlige Sisimiut har du mulighed for at komme med på en vintersafari, hvor du bliver trukket frem i en kane bag ensnescooter.

Vintersafari omkring Sisimiut (del af udflugtspakken)

Nyd det fantastiske fjeldlandskab, som omkranser Sisimiut. På denne sightseeingtur sidder du komfortabelt i en snescooterkane midt i naturens storhed fra dal til fjeldtop, og du vil opleve de enorme sneklædte fjeldlandskaber og udsigten over fjorden Kangerluarsuk Tulleq. På turen er der flere stop indlagt, hvor du har god tid til at tage fotos.

Hotel Sisimiut
Dag 8:
Hjemrejse med fly fra Sisimiut til København via Kangerlussuaq

Så slutter grønlandseventyret for denne gang. Rejsen fra Sisimiut går mod Kangerlussuaq og herefter mod Danmark, så det er tidlig aften, når vi atter ankommer til København.

Kort

Kangerlussuaq

Sisimiut

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Udflugter (tilkøb)

Flytider (lokaltid)

 • Afrejse fra København 08.45.
 • Hjemkomst til København 20.15.

Bemærk venligst også, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

 

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

 

Vintereventyr nord for polarcirklen

8 dage omkring Kangerlussuaq og Sisimiut

Sol, sne, hundeslæde og nordlys er blot nogle af de oplevelser, der venter på denne rejse. Vi har 3 nætter i Kangerlussuaq og 4 nætter i Sisimiut ved kysten. Oplev Indlandsisen og alpint kystlandskab.

Fra
pr. person i dobbeltværelse
Jan - apr 2 dage  | 1 nætter Rejse nr. 7050 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
IndlandsisenNordlysHundeslædeKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011