VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Overnatning i Iglo

Inspiration / Udflugter / Overnatning i Iglo

Igloo Lodge – sov som inuit har gjort i årtusinder. Oplev en overnatning i en rigtig iglo.

Forestil dig at sove ude i den grønlandske natur, hvor stilheden og naturens lyde fletter sig sammen og skaber en smuk harmoni. Hør vindens susen og sneens knitren, mens du ligger på et tæppe af rensdyrskind og ser det gullige skær fra din lampe, når det bliver aften. Træd så ud af snehulen og se det smukke nordlys danse på aftenhimlen. At sove i iglo er nok en af de mest unikke overnatningsformer du kan få, og hvorfor ikke få den i Grønland, hvor du kan komme helt tæt på naturen, nordlyset, Indlandsisen og Ilulissat Isfjord?

Hvad er en iglo?

En iglo er en snehytte, som inuit har brugt som midlertidigt ly, når de har været ude på jagtture. Traditionelt set blev igloen bygget af sne, men for at bygge en god iglo, der kan holde hele familien varm, så kræver det den rigtige sne. Den rigtige sne skal være kompakt og godt hård, for på den måde isolerer den bedst muligt. En snehytte som en iglo er typisk kuppelformet, og hvis igloen er korrekt konstrueret bliver den så stærk, at et menneske kan stå på toppen, uden at falde igennem.

Igloer og inuit i Grønland

Iglo betyder hus på grønlandsk og er i daglig tale en hytte bygget af sne. Igloen og snehytter har i mange år været forbundet og associeret med Grønland. Det er dog en udpræget misforståelse, at grønlænderne har boet permanent i igloer førhen. Inuit har brugt snehytterne som midlertidige ly, når de har været på jagt eller rejser, men har ikke haft permanente bolig i igloer.

Overnat i en Iglo

Igloo Lodge – overnatning og udflugter ved Ilulissat

Vores datterselskab World of Greenland, der har stor succes med deres sommerlodges ved den kælvende gletsjer Eqi og i den smukke bygd Ilimanaq, tilbyder nu også en vinterlodge i iglo-form. Herude blandt fjeldene kommer du til at overnatte i en iglo (dog også med mulighed for også at gå ind i en opvarmet hytte).

På denne 1-døgns udflugt kan du opleve en rigtig iglo, hvor du skal overnatte og af sted på en helt unik udflugt. Du kommer ud i det vidunderlige vinterlandskab, hvor nordlyset forhåbentlig danser på himlen om aftenen. Du kommer ud på en spændende udflugt i ødemarken på snesko,  hvor vi trekker til et udkigspunkt over Kangia

Er du blevet mere lun på idéen om at sove i iglo, men er bange for at det kan blive koldt? Så fat mod, for en snehytte som igloen, der bliver konstrueret korrekt, kan opretholde en temperatur på 0-10 grader indendørs, selvom der er -40 grader udenfor. Og ved Igloo Lodge er der en opvarmet træhytte lige ved siden af, hvis du vil ind i varmen.

Iglo, sovepose og rensdyrskind

Igloo Lodge består af fem-seks rummelige igloer, som hver har plads til to personer. Der er redt op med rensdyrskind og varme vintersoveposer. Der er også petroleumslampe på sengebordet, hvilket gør, at temperaturen ligger omkring frysepunktet inde i hytten. Det står i stærk kontrast til de ned til minus 20 grader udenfor.

Hytten ved lodgen er det sted, hvor vi spiser vores måltider. I træhytten er der også tørkloset, der er med til at sikre komfort.

Selve turen til Igloo Lodge er også spændende. Du bliver kørt i en såkaldt “snowcat” i omkring en times tid ind i Ilulissats bagland med fantastisk udsigt undervejs. Så står den på kaffe og frokost, den ovennævnte udflugt, eftermiddagskaffe og kage, aftensmad og efterfølgende hygge, aftenkaffe fulgt af udkig efter nordlys, overnatning i iglo, morgenmad og endelig en “snowcat”-tur tilbage til civilisationen.

Er du til varmere lodgeophold, kan du læse mere om sommerlodges ved Glacier Camp Eqi og Ilimanaq Lodge.

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål eller søger råd og vejledning i forbindelse med planlægning af din ferie.

Vi svarer dig inden for 24 timer på hverdage.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011

Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur.

Charlotte

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik