VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Sejl med kystskibet M/S Sarfaq Ittuk

Inspiration / Udflugter / Sejl med kystskibet M/S Sarfaq Ittuk

Når rejsen skal være en oplevelse

I denne guide vil vi præsentere dig for en lille perle i Grønland, nemlig kystskibet Sarfaq Ittuk, som bringer folk fra syd til nord langs den grønlandske vestkyst. I mange år har vi arrangeret rejser til Grønland, hvor en del af rejsen foregår med kystskibet. Du får et indblik i, hvad du kan opleve på en kortere eller længere rejse med Sarfaq Ittuk.

Transport og oplevelse i ét – unik mulighed for turister

Sarfaq Ittuk sejler op og ned langs det vestlige Grønland og er en livline for tre af de små bygder og de fleste byer langs kysten. Der er altid stor travlhed og gensynsglæde, når hele Grønlands kystskib anløber bygderne. Under sejladsen melder broen af og til om hvaler i sigte.

En rejse med skibet er ikke kun transport, men en oplevelse uanset vejr og vind. Samtidig giver rejsen en stor mulighed for at komme tæt på lokalbefolkningen.

Skibet sejler fra Qaqortoq i syd og helt op til Ilulissat i Diskobugten. Du kan tage hele rejsen eller del af den.

Kilde: Arctic Umiaq Line

Læs mere om sejlads i Grønland

Oplevelser ombord – Grønlands hemmelige perle

Som turist er der mulighed for at opleve nordlys, hvaler, uberørt natur og ikke mindst få et uforglemmeligt og rørende møde med beboerne i en lille by. De samme oplevelser hører med til hverdagen for de passagerer, der sejler med skibet. Nordlyset kan opleves en del af året, og på andre tidspunkter er det midnatsolen, passagererne oplever.

Sarfaq Ittuk har en salon med panoramaudsigt bagerst i skibet, hvor der er udsigt til de høje flotte fjelde, store vidder, kæmpe isbjerge og måske hvaler. Ombord på skibet finder du her og der et billede af polarforskeren Knud Rasmussen, der har haft så stor betydning for Grønland og som minder om en tid, hvor transporten ikke foregik på et skib som Sarfaq Ittuk med moderne bekvemmeligheder, men følelsen af eventyr lever fortsat.

Der venter også fantastiske oplevelser udenfor, eksempelvis på topdækket. Liggestolene bliver tit hevet frem på sommeraftener, hvor solen ikke går ned. Turister kalder Sarfaq Ittuk for Grønlands hemmelige perle, da den giver god mulighed for at opleve Grønland fra søsiden og være i tæt kontakt med lokalbefolkningen samtidig. Det er en meget god beskrivelse.

 

Livet på skibet

En af de ting, som vi selv holder meget af ved at rejse med kystskibet er, at du glemmer, at du er turist. Man føler sig som en del af livet ombord. De lokale står på og af, og deres kære vinker farvel eller tager imod på kajen, og ombord på skibet er der god mulighed for at få en snak med de andre rejsende. Især i de varme måneder, forår, sommer og efterår, er der rigt liv på dækket. Når solen skinner og varmer, opholder de fleste sig på dækket i en af liggestolene eller stående, spejdende efter hvaler og sæler.

I skibets cafeteria kan du få noget godt at spise og drikke og nyde udsigten. Skibet er ikke bredere, end at lyset falder ind fra begge sider. Det er en uformel og social oplevelse at rejse med kystskibet, og får du brug for det, kan du altid trække dig tilbage til din kahyt og nyde udsigten fra vinduet. Alle kahytter er udvendige og lyse og rummelige. Du kan også slappe af med en god bog i skibets agter salon. Hvis der er hvaler i sigte, bliver du gjort opmærksom på det af de andre passagerer eller måske af kaptajnen.

Om Sarfaq Ittuk

Sarfaq Ittuk er i de senere år blevet renoveret i de områder, hvor passagererne opholder sig. Skibet har café, agtersalon med panoramavinduer, legerum og hospitalsklinik til brug for eventuelle skader og akut sygdom ombord.

Du kan vælge mellem kahyt eller liggeplads på skibet. De fleste af vores rejsende foretrækker en kahyt, der altid har udvendig beliggenhed. Liggepladserne benyttes også på enkelte af vores ture.

MS Sarfaq Ittuk i tal

  • Byggeår: 1992/2000
  • Længde: 73 m
  • Bredde: 11m
  • Passagerer: 270
  • Besætning: 22
  • Motor: 2000 HK
  • Knob: 12 knob

Kahytterne har alle havudsigt

Kahytterne er beregnet til 1-4 personer, er ca. 9,9 m2 og har bord, stol, garderobe og 220 volts stikkontakter. Der er eget bad og toilet, og sengelinned og håndklæde er inkluderet. Alle kahytter er udvendige kahytter med havudsigt.

Sikkerhed på skibsrejsen

Hos Arctic Umiaq Line kommer sikkerheden altid i første række. Det arktiske klima stiller store krav til skibet og sikkerheden om bord, og de krav opfylder Sarfaq Ittuk til fulde. Sarfaq Ittuk er isklassificeret i første klasse, hvilket vil sige, at det er godkendt til at sejle i isfyldte farvande. Kaptajnen og det sejlende mandskab er lokalkendte og eksperter i at sejle i netop grønlandsk farvand.

Valg af årstid

Du kan sejle med kystskibet året rundt, men som turist anbefaler vi forår, sommer og efteråret. I nogle byer har du nogle timer til at gå på opdagelse og andre steder er der så kort ophold, at vi anbefaler, at du bliver ombord. Forår, sommer og efterår tilbyder Grønlands Rejsebureau egne specialrejser med kystskibet, hvor det er en af vores egne rejseledere, der er med på turen. Disse rejser er meget populære, da de giver de rejsende en unik mulighed for at opleve de populære steder i Grønland, såsom hovedstaden Nuuk, Sisimiut og Ilulissat. Rejserne hedder henholdsvis “Forårsfornemmelser i Grønland”, “Sommereventyr i Grønland”, “Efterårsfornemmelser i Grønland” og “Med nordlyset om styrbord i Grønland”.