Weekend med isfjelde i Ilulissat

4 dages staycation i Ilulissat med fly t/r fra Nuuk

BEMÆRK: Det er desværre ikke muligt at booke direkte på vores grønlandske side for tiden, så derfor er du nu kommet over på vores hjemmeside i Danmark. Her kan du booke.

 

Har du fire dage til overs, og trænger du til store oplevelser og rigtig forkælelse, så er du havnet det rette sted. Du rejser ved middagstid på udrejsedagen og flyver først hjem om eftermiddagen på den sidste dag. Du får altså masser af tid til oplevelser.

På denne rejse fra Nuuk flyver vi dig til isfjeldenes hovedstad Ilulissat, hvor de store indtryk og oplevelserne findes lige uden for døren. Men oplevelserne findes ikke kun under åben himmel; også valget af hotel, med den særlige beliggenhed og betagende udsigt og muligheden for forkælelser til ganen i hotellets restaurant, danner basen for en helt særlig forlænget weekend.

Så sæt dagene af og få ladet batterierne op på en helt særlig måde på denne forkælelsesrejse, hvor du på en forlænget weekend får lov at opleve en bid af det bedste, Ilulissat kan byde på.

Dette er en efterårs- eller forårsrejse.

Bemærk venligst

Udflugter er ikke inkluderet i rejsen, men du kan i dagsprogrammet se vores forslag til ture.

Denne rejse kan ikke forlænges eller på anden måde ændres i forhold til de angivne rejsedatoer og flytider.

Du har naturligvis fuld frihed på din rejse til at indrette dagene efter dit eget ønske. I følgende dagsprogram kan du finde inspiration til, hvilke aktiviteter, du kan fylde dagene med.

Prisen for børn (op til 12 år) er den samme, som for voksne og der kan ikke bookes flere børn end voksne.

Der kan ikke reddes ekstra senge op i værelserne, det er kun muligt at booke dobbelt- og enkeltværelser.

Vi tilbyder standardværelser på denne rejse, skulle en opgradering ønskes skal denne forespørgsel foretages ved check-in på hotellet. Såvel der er mulighed for opgradering vil prisen være fra 1200,- pr. person for de 3 nætter.

 

Muligheder

 • På sejltur imellem isfjeldene
 • Se de magiske nordlys (februar-marts)
 • Grønlands bedste hotel

Inkluderet i rejsen

 • Fly fra Nuuk til Ilulissat t/r med Air Greenland
 • Transfer fra Ilulissat lufthavn til Hotel Arctic t/r
 • 3 nætter på Hotel Arctic med morgenmad
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage er inkluderet

Ikke inkluderet

 • Drikkevarer
 • Rejseforsikringer

Dagsprogram

Rob Whitworth
Dag 1:
Fly fra Nuuk til Ilulissat. Velkomstmøde på Hotel Arctic efter ankomst til Ilulissat

Det er en flot flyvetur langs Grønlands, hvor du rigtigt kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de snebeklædte fjelde, og ved landing kan du glæde dig til de næste dage, der står helt i sneen og isens tegn – kombineret med kulturelle indslag fra en meget traditionel grønlandsk by.

Hotel Arctics bus henter dig i lufthavnen, og du tjekker ind på det dejligt beliggende 4-stjernede hotel.  Her møder du en guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland”, der på et informationsmøde vil fortælle om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder. Du kan bestille udflugter på mødet, eller du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra.

Jesper Kunuk Egede
Dag 2:
Kulturhistorisk byvandring, Sejltur imellem Isfjelde og udkig efter nordlyset

Forslag til aktiviteter: Vi foreslår du bruger dagen på en byvandring for at lære byen at kende. Du kan også tage på sejltur imellem Isfjelde og holde udkig efter nordlyset.

Byrundtur
Du kan se byen på egen hånd eller booke en guidet byrundtur. Her vil du høre om byens historie og opleve byens mange spændende facetter. llulissat er Grønlands tredjestørste by og regnes for en af de fire hovedbyer sammen med Nuuk, Qaqortoq og Sisimiut. Der har boet mennesker i området ved llulissat i 4.500 år, men selve byen blev anlagt som bygd i 1727, og i 1741 oprettede den islandske købmand Jacob Severin handelsstationen Jacobshavn. Senere skiftede byen også navn til Jakobshavn (nu med ‘k’) og du vil se mange bygninger, der giver minder om den gamle tid. Knud Rasmussen, den verdensberømte polarfarer og -forsker, voksede op i byen i den bygning, der nu er det kulturhistoriske museum. Glæd dig til en spændende rundtur og få masser af information, du kan bruge i de kommende dage.

Sejlads blandt isfjelde
Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig op til 100 meter over havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle blandt dem. En utrolig naturoplevelse du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat.

Nordlyssafari (februar og marts og igen fra 25. september til 4. december)
På vinteraftener med klar himmel, kan du se det smukke nordlys over Ilulissat. Guiden fortæller om fænomenets opståen og giver tips og tricks til, hvordan du får de bedste billeder af farvernes vandring over nattehimlen. Aurora Borealis er nattehimlens mest spektakulære fænomen. På dage med mere end 20% chance for at se nordlys, henter vi dig på hotellet og kører ud til det mørkeste område i Ilulissat. Her kan vi tage billeder og nyde opvisningen fra naturens side, når farverne bevæger sig i bølger, frem og tilbage på himlen. Sagnet siger, at når nordlyset danser rundt på himlen, betyder det, at ånderne spiller fodbold med et hvalroskranie. Andre folkeslag mener, at mennesker bliver særlig intelligente, hvis de er undfanget under nordlyset.

Per Arild Struksnes
Dag 3:
Oplev Ilulissat på egen hånd eller tag på vandretur til isfjorden

Forslag til aktiviteter: Tag på en skøn vandretur til isfjorden, eller nyd dagen i Ilulissat.

Bopladsen Sermermiut ved Isfjorden
Ilulissats smukke isbjerge danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag er der endnu rester, der vidner om deres tilstedeværelse, men det er ikke sikkert du ser det hele, da der kan være sne her. Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner og mærk permafrosten med dine egne hænder. På denne korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Nakkaavik, også kaldet Kællingekløften på dansk.

Beate Ulich
Dag 4:
Hjemrejse med fly fra Ilulissat til Nuuk.

Efter en intens weekend, er det nu tid til at tage afsked med Ilulissat og vende tilbage til Nuuk. Vi håber, at du har haft en skøn forlænget weekend med god tid til oplevelser og afslapning.

Kort

Nuuk

Ilulissat

Nuuk

Hoteller på rejsen

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtigt gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

 

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Bemærk venligst

Prisen for børn (op til 12 år) er den samme som for voksne, og der kan ikke bookes flere børn end voksne.

Der kan ikke reddes ekstra senge op i værelserne, det er kun muligt at booke dobbelt- og enkeltværelser.

Vi tilbyder standardværelser på denne rejse. Ønsker du en opgradering, kan du spørge ved check-in på hotellet. Såfremt der er mulighed for opgradering, vil der beetales en dagspris for dette.

Flyinformation 2024

 • Afrejse 07.30 fra Nuuk ankomst kl. 10.05
 • Hjemrejse 14.25 fra Ilulissat ankomst kl. 16.40

Bortset fra d. 29.11.24

 • Afrejse 07.00 fra Nuuk ankomst kl. 08.20
 • Hjemrejse 18.00 fra Ilulissat kl. 20.10

Bortset fra d. 06.12.24 og 13.12.24

 • Afrejse 12.15 fra Nuuk ankomst kl. 13.35
 • Hjemrejse 13.15 fra Ilulissat ankomst kl. 14.40


Flyinformation 2025

 • Udrejse fra Nuuk kl. 07.00 med ankomst i Ilulissat kl. 08.20.
 • Hjemrejse fra Ilulissat kl. 13.15 med ankomst i Nuuk kl. 14.40.

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne

 

Pakkeliste

September til oktober

Find pakkelisten til din rejse her.

November til marts

Find pakkelisten til din rejse her.

April til maj

Find pakkelisten til din rejse her.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

NB! Book online og spar håndteringsgebyr på kr. 200

Weekend med isfjelde i Ilulissat

4 dages staycation i Ilulissat med fly t/r fra Nuuk

Tag på en lang forårs- eller efterårsweekend i Ilulissat. Oplev alt det, som Nordgrønland har at byde på: Hundeslæde, kæmpe isfjelde, vandreture og smukke sejlture.

Fra
4.745 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Januar - December  | 4 dage  | 3 nætter Rejse nr. 6024 Afrejse fra Nuuk
Mulige oplevelser
IsbjergeNordlysKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011