Påskeferie i Ilulissat fra Nuuk

5 dage i Ilulissat

Sammen med Hotel Arctic byder vi på en oplevelsesrig påske i Ilulissat. Her kan du nyde din påske i fred og ro eller hygge med vennerne over en skøn påskefrokost.

På denne rejse fra Nuuk flyver vi dig til isfjeldenes hovedstad Ilulissat, hvor de store indtryk og oplevelserne findes lige uden for døren. Men oplevelserne findes ikke kun under åben himmel; også valget af hotel, med den særlige beliggenhed og betagende udsigt og muligheden for forkælelser til ganen i hotellets restaurant, danner basen for en helt særlig forlænget weekend.

Så sæt påskedagene af og få ladet batterierne op på en helt særlig måde på denne forkælelsesrejse, hvor du kan opleve nogle af de ting, som Nuuk ikke kan byde på, såsom hundeslædekørsel.

Du har fuld frihed på din rejse til at indrette dagene efter dit eget ønske. I følgende dagsprogram kan du finde inspiration til, hvilke aktiviteter, du kan fylde dagene med. Alle udflugter kan bestilles samtidig med rejsen. Hvis du vil være sikker på plads på udflugterne, så anbefaler vi, at du bestiller hjemmefra.

 

Muligheder

 • Bo i isbjergenes hovedstad
 • Sus af sted på hundeslæde
 • Sejl blandt gigantiske isbjerge
 • Oplev UNESCOs verdensarv – isfjorden
 • Mærk bylivet mod nord

Inkluderet i rejsen

 • Fly Nuuk-Ilulissat t/r
 • Transfer ved ankomst og afrejse
 • Informationsmøde
 • 4 nætter i dobbeltværelse
 • Morgenbuffet
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (eksklusive drikkevarer)
 • Påskemiddag (eksklusive drikkevarer)
 • Gratis Wi-Fi
 • Alle skatter og afgifter
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Rejseforsikring

Dagsprogram

Beate Ulich
Dag 1:
Fly fra Nuuk til Ilulissat, kulturhistorisk byrundtur

På Skærtorsdag flyver vi fra Nuuk til Ilulissat, hvor du allerede fra flyet bliver budt velkommen til isfjeldenes hovedstad med synet af de flydende isfjelde omkring Ilulissat. I Ilulissat bliver du transporteret fra lufthavnen til dit hotel.

På denne rejse er der mulighed for at tilkøbe fire udflugter. I dag får du mulighed for at starte eventyret med en guidet byrundtur i Ilulissat. Du vil her blive bekendt med byen, og guiden kan udpege de steder, som du kan udforske på egen hånd.

Kulturhistorisk byrundtur (del af udflugtspakken)

Mange siger ”Jamen, vi kan da selv gå rundt i byen”. Ja, det kan man helt sikkert; men på en Kulturhistorisk byvandring går vi et spadestik dybere. Start dine oplevelser med at få en dybere forståelse af Grønlands kultur og historie, der giver alle andre oplevelser i Grønland mere perspektiv.

Ilulissat blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere. På denne byvandring fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord på polarcirklen.

Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.

Om aftenen bydes på en dejlig velkomstmiddag i hotellets skønne restaurant (drikkevarer er ikke inkluderet).

Per Arild Struksnes
Dag 2:
Ilulissat på egen hånd eller vandretur til den forladte boplads Sermermiut og sejlads på Isfjorden (tilkøb)

Det er Langfredag og efter morgenmaden er der mulighed for at gå i kirke. Efter det er der mulighed for at komme på en vandretur til den forladte boplads ved Isfjorden:

Vandretur til isfjorden og den forladte boplads Sermermiut (del af udflugtspakken)

Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse. Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner, køkkenmødding og mærk permafrosten med dine egne hænder.

Mange spørger til disse ture ”Kan jeg ikke gå dem selv?”. “Jo, det kan du godt”. Men vi oplever, at mange finder en god tryghed i at have en guide med på tur de første gange, man skal vandre i det grønlandske fjeld.

Desuden får man udpeget de historiske steder, som kan være svære at finde selv, og så er det rigtig hyggeligt at dele oplevelserne med nogen. Vi holder kaffe/te pause ved “Kællingekløften” med smuk udsigt over isfjorden, før vi vandrer tilbage igen.

Du får i dag også mulighed for at komme ud på en skøn sejltur på Isfjorden.

Sejlads blandt isfjelde (del af udflugtspakken)

Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang.

Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade.

Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle blandt dem. En utrolig naturoplevelse du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat.

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 3:
Ilulissat med muligheder for hundebesøg og andre udflugter. Påskemiddag.

I dag er det Påskelørdag, og vi skal nyde en god middag i aften. Før det kan du gå nogle ture eller prøve nogle forrygende udflugter.

Hvis du har købt udflugtspakken, skal du ud at hilse på nogle slædehunde.

Slædehundebesøg (del af udflugtspakken)

Du får lov til at opleve slædehundene på nært hold og kan se, mærke og især høre dem, når de bliver fodret. Hundenes ejer demonstrerer, hvordan slæden, remmene og pisken virker og fortæller om livet for de hårdføre hunde.

Og du har også mulighed for at prøve noget helt andet:

3-timers Snescootertur (tilkøb)

Snescooterkørsel er et spændende eventyr, hvor du prøver kræfter med stærke motorer og fart! Om vinteren er snescooterkørsel en populær aktivitet i Grønland. Vores rute kan ændres afhængigt af sne- og vejrforholdene. Vi begynder normalt med at køre op via “Kløften”, en snoet vej på bjergsiden lige bag Ilulissat. Vi har en forrygende udsigt over byen og Diskobugten fra toppen af bakken. Snescooteren fortsætter hen over frosne søer og stenet bjergterræn. Undervejs på ruten stopper vi ved det et supergodt udkigssted for at nyde en kop kaffe eller te.

Helikoptertur (tilkøb)

Denne helikoptertur er den eneste måde at komme helt ind i kernen af ​​UNESCOs verdensarvområdet ved Ilulissat. Hverken båd eller vandrer kan komme tæt på den enorme gletsjer i bunden af fjorden.

Kangia Sermeq (Bræ) er den mest produktive gletsjer på den nordlige halvkugle, og den producerer 43 millioner ton is hver dag. Gletsjeren er over en kilometer tyk og syv kilometer bred. At se disse enorme mængder is og de enorme naturkræfter er enestående.

Helikopteren letter fra Ilulissat Lufthavn og flyver så lavt som sikkerheden og lovene tillader over bjerge, søer, floder og Isfjorden. Herefter kommer vi til et bjerg ved indlandsisens kant. Her har vi omkring en halv time her til at nyde synet.

På tilbagevejen flyver vi over gletsjerfronten og følger Isfjorden 70 kilometer tilbage til byen. De største isbjerge strander på morænekanten lige før byen, hvilket giver en fantastisk afslutning på vores rejse.

 

Påskemiddag

Det er Påskelørdag i dag, og det fejrer vi med en 5-retters menu i hotellets restaurant (eksklusive drikkevarer). Det bliver en herlig aften!

World of Greenland
Dag 4:
Ilulissat på egen hånd eller hundeslædetur (tilkøb)

Du kan i dag nyde din søndag i ro og mag.

Rundt i byen

Ilulissat er Grønlands tredje største by med omkring 4.500 indbyggere og lige så mange slædehunde. Om sommeren har fiskerne travlt, og de små fiskerbåde tøffer til og fra havnen. Hundeslæderne er parkeret – og lige så er hundene, som tilbringer sommeren med at slappe af i det bakkede terræn.

Dagen i dag er til din egen rådighed, og den byder på mange muligheder. Du kan fx bruge dagen på at opleve stemningen og livet i byen, gå lidt tilbage i tiden og mærke historiens vingesus på det hyggelige museum, der er indrettet i Knud Rasmussens fødehjem.

Og så bliver man i øvrigt aldrig træt af at kigge ud over isfjorden…

Eller måske var det noget med en tur ud på hundeslæde?

1½-times hundeslædetur (tilkøb)

Hundeslæden er et af de mest kendte ikoner for Grønland og en tusind år lang tradition for inuit. Ikke mange befordringsmidler har klaret en så lang periode uden ændring i udseende og teknologi: en flok glade hunde i seler bundet til en simpelt konstrueret slæde i træ. Oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves.

Oftest foregår denne tur i fladt terræn på en slette, der ligger nær Ilulissat. Udover kusken er I to deltagere på hver af slæderne, så har du booket alene, kommer du måske til at dele slæde med en anden person, så I er to om at dele oplevelsen. Alle hunde er forskellige, så er du ude med familie og venner, kan vi af samme grund ikke garantere, at I følges ad på hele turen. Denne tur er ikke god til dig, hvis du har nakke- eller rygproblemer eller hvis du er immobil. Deltagere skal være 12 år og ældre.

Kirsten Kjer Pedersen
Dag 5:
Hjemrejse og ankomst i Nuuk

Det er 2. Påskedag og vi starter morgenen med en god morgenmad. Du kan nå at tage en sidste vandretur i området eller kender du nogen i byen, kan du også nå at slå et smut forbi dem, mens du stadig er i byen.

Efter nogle vidunderlige dage flyver vi tilbage til Nuuk sidst på eftermiddagen. Du får et sidste syn af de enorme isfjelde i Ilulissat isfjord med en fantastisk udsigt over hele området fra flyet.

Kort

Nuuk

Ilulissat

Nuuk

Hoteller på rejsen

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider

 • Udrejse fra Nuuk til Ilulissat 28. marts, 2024 kl. 9.00.
 • Returrejse Ilulissat til Nuuk 1. april 2024 med ankomst kl. 11.10.

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

OBS! Denne rejse kan ikke forlænges eller på anden måde ændres i forhold til de angivne rejsedatoer og flytider.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

NB! Book online og spar håndteringsgebyr på kr. 200

Påskeferie i Ilulissat fra Nuuk

5 dage i Ilulissat

Tag på en smuk påskeferie i Ilulissat. Oplev alt det, som Nordgrønland har at byde på: Hundeslæde, kæmpe isfjelde, vandreture og smukke sejlture.

Fra
9.375 DKK
pr. person i dobbeltværelse
April  | 5 dage  | 4 nætter Rejse nr. 6005 Afrejse fra Nuuk
Mulige oplevelser
IsbjergeKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011