Dit livs Grønlandsrejse – med Ældre Sagen

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Denne rejse, som vi udbyder i samarbejde med Ældre Sagen, kombinerer to meget populære og unikke steder i Grønland. Vi starter ved Kangerlussuaq og fortsætter til Diskobugten og Ilulissat Isfjord. Rejsen er tilrettelagt med et stort udflugts- og aktivitetsprogram, og du kan vælge at tilkøbe yderligere udflugter efter eget ønske.

Forår i Grønland byder på varme og solrige dage
Det arktiske forår er fantastisk. Der er lyst hele døgnet og den friske luft føles tør og lun. Den sidste rest af sne fra vintermånederne er ved at være væk, og landskabet begynder at få farve – den unikke natur byder velkommen til sommerens spæde begyndelse. Havet er nu farbart til sejlture, og det rige dyreliv er lige omkring hjørnet.

Kangerlussuaq, nu starter eventyret
Efter kun 4½ times flyvning fra København starter eventyret på den tidligere amerikanske lufthavn Søndre Strømfjord. I dag er Kangerlussuaq Grønlands største lufthavn. Baglandet gemmer på en fantastisk natur, hvor vi skal på udflugt i det kuperede landskab.

Ilulissat i hjertet af Diskobugten
Efter en dag i Kangerlussuaq venter den smukke Diskobugt og byen Ilulissat, som er berømt for sin Isfjord med de store og smukke isbjerge. Der er på forhånd tilrettelagt en række udflugter og oplevelser, men der er også tid til at gå på opdagelse på egen hånd.

Hotel Arctic
I Ilulissat skal du bo på Grønlands nok skønneste hotel med en fremragende beliggenhed med udsigt over Diskobugten og Ilulissat Isfjord.

Rejsen arrangeres i samarbejde med Ældre Sagen
Rejsen er for Ældre Sagens medlemmer. Hvis du ikke er medlem, kan du melde dig ind her:  https://www.aeldresagen.dk/bliv-medlem


Rejs i september eller oktober
Vi tilbyder også samme rejse i september og oktober med samme omfattende program. Læs mere om rejsen.

Highlights

 • Spot det arktiske dyreliv
 • Oplev lokal kultur
 • Sejl blandt gigantiske isfjelde
 • Tag på vandring i den maleriske og farverige by
 • Kom helt tæt UNESCO’s verdensarv isfjorden

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Alle transfers fra lufthavn til hotel t/r
 • 1 nat på Polar Lodge (toilet og bad på gangen)
 • 6 nætter på Hotel Arctic (eget bad og toilet)
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Kangerlussuaq t/r
 • Morgenmad alle dage
 • En 2-retters velkomstmiddag (ekskl. drikkevarer) på Restaurant Roklubben
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic, ekskl. drikkevarer
 • Velkomstmøde i Kangerlussuaq
 • Velkomstmøde i Ilulissat
 • Byrundtur i Ilulissat
 • Vandretur til Sermermiut – den gamle boplads ved Isfjorden
 • Besøg på Isfjordscentret i Ilulissat
 • Kombibillet til Ilulissat Museum og Ilulissat Kunstmuseet
 • Besøg hos den lokale kvindeforening i Ilulissat
 • Mød den grønlandske slædehund
 • Guideservice i forbindelse med ankomst i begge byer og ved udflugter
 • Håndklæder og sengetøj på hotel og vandrehjem
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Ikke inkluderet

 • Drikkevarer
 • Måltider som ikke er nævnt ovenfor
 • Ekstra udflugter (kan tilkøbes)
 • Rejseforsikringer

Dagsprogram

Christina Lundbye
Dag 1:
Ankomst Kangerlussuaq, indkvartering og velkomstmøde. Tag på museumsbesøg og på sightseeing

I lufthavnen mødes du af vores lokale guide, og efter indkvartering venter et velkomstmøde og en kop kaffe.

Overnatning i Kangerlussuaq

Der er en overnatning på Polar Lodge, som af nogle betegnes som hotel og af andre som et bedre vandrerhjem. Lodgen ligger meget centralt, mindre end 100 meter fra lufthavnskomplekset, og med det stejle Mt. Hassel (også kendt som Køkkenfjeldet) bag sig.

Du har mulighed for at gå ture i det smukke område eller tilkøbe en udflugt til Punkt 660 ved Indlandisen.

Udflugt til Punkt 660 ved Indlandisen (tilkøb)

Her i Kangerlussuaq kan du som det eneste sted i Grønland køre ind til Indlandsisen, og det er en tur, vi helt sikkert vil anbefale. Turen til Punkt 660 ved kanten af Indlandsisen tager ca to timer hver vej, hvor du kører i specialbyggede køretøjer gennem et varieret landskab ind til randen af Indlandsisen. På den sidste strækning kan du gå helt op på selve isen. Det er helt fantastisk at skue ud over de uendelige ismasser og tænke på, at isen nogle steder er op til tre kilometer tyk.

Velkomstmiddag i Restaurant Roklubben

Om aftenen skal du til en dejlig velkomstmiddag i Restaurant Roklubben (eksklusive drikkevarer). Roklubben er smukt beliggende ved bredden af Lake Ferguson. Den ligger ca. 5 kilometer fra Kangerlussuaq og her kan du i en afslappet atmosfære nyde en 2-retters menu (ekskl. drikkevarer).

Beate Ulich
Dag 2:
Fly til Ilulissat - byrundtur og informationsmøde

Efter en overnatning og en dejlig dag i Kangerlussuaq, skal du videre i lufthavnen, hvor vi boarder et fly til Ilulissat fra morgenstunden. Herefter checker vi ind på Hotel Arctic.

Det er en flot flyvetur på ca. 45 minutter, hvor man rigtig kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de mange isfjelde ved fjordmundingen syd for byen, og du kan glæde dig til de næste dage, der byder på masser af oplevelser.

I lufthavnen bliver du hentet af hotellets bus og kørt til det skønne 4-stjernede Hotel Arctic, som ligger med en ubeskrivelig udsigt til Diskobugten uden for byen.

For alle rejser gælder det, at der i dag er informationsmøde og med en guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland”, der på et møde vil fortælle om byen og de kommende dages program. Herefter kommer vi på en byrundtur.

Kulturhistorisk byrundtur

Efter informationsmødet, skal vi ud og se nærmere på byen på en guidet byrundtur. Ilulissatblev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4.500 indbyggere. På turen fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for polarcirklen. Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „Brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem, i dag museum, og den gamle trækirke Zionskirken. Du har fået udleveret en billet til Ilulissat Museum, der ligger i Knud Rasmussens fødehjem, så det kan du besøge bagefter – eller vente til en af de andre dage.

Om aftenen bydes på en dejlig velkomstmiddag i hotellets skønne restaurant (drikkevarer er ikke inkluderet).

Dag 3:
Oplev Ilulissat på egen hånd eller tag evt. på hundebesøg eller til den gamle boplads Sermermiut

Efter morgenmaden står dagen på en skøn vandretur til Sermermiut eller et slædehundebesøg.

Sermermiut, den forladte boplads

Sidst på eftermiddagen venter en dejlig vandretur. Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen om den gamle boplads Sermermiut, som ligger halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse. På turen hører du historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst og ser ruinerne derfra.

I forlængelse af denne udflugt til Sermermiut er der inkluderet et besøg i Isfjordscentret, der ligger hvor gangbroen til Sermermiut starter.  Isfjordscentret, en meget smuk, ny bygning, åbnede i sommeren 2021 og er tegnet af Dorthe Mandrup. Her er spændende udstillinger om området ved Isfjorden og Arktis.

Er du på rejse fra fredag til fredag, så skal du måske i dag ud at opleve slædehunde (se dagsprogrammet for i morgen).

Christina Lundbye
Dag 4:
Ilulissat med slædehundebesøg og vandretur til den forladte boplads ved isfjorden

Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv.

Uanset hvor du er i Ilulissat, kan du næsten ikke undgå at se og ikke mindst høre nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her. De fleste hunde står uden for byen på store hundepladser, hvis de da ikke er på tur ude i terrænet.

Besøg hos slædehundene

I Ilulissat er det vinter seks-syv måneder om året, og heroppe er vintertid lig med ”slædetid”, og omkring 2.500 slædehunde bruges flittigt til både fritid og erhverv. Langlinefiskerne transporterer fisk mellem Isfjorden og Ilulissat, og moderne motorkraft kommer her til kort overfor inuits ældgamle transportmiddel, hundeslæden. Efter morgenmaden skal du på en udflugt, hvor en lokal hundeejer inviterer dig med til fodringen af et spand hunde, hvor der for en gangs skyld røres og ikke mindst høres, når 20 hunde råber i kor. Hundeejeren vil demonstrere slæden, selerne, pisken og fortælle om livet som slædehund. Gå endelig ikke hen til hundene uden aftale med ejeren.

Er du på rejse fra fredag til fredag, så skal du måske i dag ud at opleve den gamle boplads Sermermiut (se dagsprogrammet for dag 3).

Fra næste dag er programmet ens for alle ture, uanset hvilken afgang du er på.

Dag 5:
Ilulissat med muligheder på egen hånd - vi anbefaler en sejltur mellem isbjerge

Du er nu nået halvvejs gennem rejsen og har allerede en masse oplevelser i bagagen. I dag og i morgen er dagene til fri disposition, og du vælger selv hvordan, de skal tilbringes. Mulighederne er mange, uanset om du vælger at benytte dem på egen hånd eller til udflugter.

Sejltur blandt isbjerge (tilkøb)

En af de udflugter, vi klart vil anbefale, er en sejltur mellem isbjerge om eftermiddagen på femtedagen. Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig tårnhøjt op over havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem. Det er en utrolig naturoplevelse, du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat.

Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne mellem sol og skygge, der imponerer,, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem, og i midnatssolens lave stråler får isfjeldene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen.

Husk det varme tøj til turen eller lej et sæt sælskindstøj.

Thomas Bilde Below
Dag 6:
Ilulissat med tid for shopping og kunsthåndværk

Du er nu nået halvvejs gennem rejsen og har allerede en masse oplevelser i bagagen. I dag og i morgen er dagene til fri disposition, og du vælger selv hvordan, de skal tilbringes. Mulighederne er mange, uanset om du vælger at benytte dem på egen hånd eller til udflugter.

Du kan gå en tur i byen og se nærmere på butikkernes mange fristelser. Du skal heller ikke snyde dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind, eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben. Du kan drikke kaffe i byens lille cafe, nyde terrassen på hotellet og lade dig beruse af isbjergenes tur gennem Diskobugten, et scenarie som hele tiden er i bevægelse. Du kan også gå en tur på havnen og se livet der.

Du kan eventuelt benytte dagen til en kort eller længere vandretur på egen hånd. Du kan gå i lufthavnsbygningens cafeteria til en eftermiddagskaffe med kage og her mærke den summende stemning blandt de rejsende, eller du kan tage på en lang vandretur (med eller uden guide) til Granatfjeldet.

Jesper Kunuk Egede
Dag 7:
Besøg kunstmuseet og få kaffe hos kvindeforeningen

I dag er der kultur på programmet i mere end én forstand.

Kunstmuseet

I dag er der kultur på programmet. Du kunne jo for eksempel vælge at gå på byens kunstmuseum i dag, som du har fået udleveret biletter til. Det er et smukt lille museum i en af de smukke, koloniale bygninger i Ilulissat. Her kan vi opleve kunst fra Grønland, som er egenartet og oftest har et større islæt af inuitkultur fremfor vestlige kultur.

Besøg hos den lokale kvindeforening

Vi inviteres ind i Kvindeforeningens klubhus. Her mærker vi hvordan de lokale kvinder brænder om nogen for at bibeholde og videreformidle kulturen og de gamle håndværk.

Kvindeforeningen er aktiv i de fleste byer langs hele Grønlands kyst, og har på nationalt plan 800 medlemmer. Her samles lokale kvinder omkring en kop kaffe og et fælles mål om, at holde liv i ældgamle grønlandske traditioner og håndværk. Før i tiden har disse været en vigtig del af opdragelsen og den almene dannelse, for sidenhen at svinde hen til en kundskab de færreste mestrer. Således er kvindeforeningen også en vigtig forvalter og formidler af et specielt stykke grønlandsk kulturarv. Vi får fremvisning og demonstrering af forskellige metoder til behandling af skind. Kvindeforeningen vil ligeledes servere kage of kaffe efter grønlandsk tradition.
Oplevelsen af den uhøjtidelige og afslappede atmosfære i selskab med lokale ildsjæle giver en ny vinkel på ethvert ophold i Ilulissat. Den støtter op om lokale initiativer, og står som eksempel på mødet mellem to verdener.

Jette Schwarz
Dag 8:
Hjemrejse fra Ilulissat til København via Kangerlussuaq

Så er det blevet sidste dag i Grønland for denne gang. I dag er der afrejse fra Ilulissat via Kangerlussuaq, hvorfra atlantmaskinen letter og ankommer i København om aftenen.

Du rejser helt sikkert hjem med bagagen fuld af minder, som vil blive hos dig længere end andre ferieminder – det er i hvert fald, hvad vores rejsende fortæller os.

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Hoteller på rejsen

Polar Lodge

Polar Lodge ligger ved lufthavnen i Kangerlussuaq, så man kan nemt gå hertil, når man har fået sin bagage i lufthavnen. Polar Lodge har et hyggeligt spise- og opholdsrum, hvor morgenmaden serveres, samt et moderne køkken, hvor du kan tilberede din mad. Som nævnt ligger Polar Lodge så centralt som muligt, så der er ikke langt til restauranten eller cafeteriaet i lufthavnsbygningen og byens eneste supermarked.

Værelserne er rummelige, og enkelt indrettede med behagelige senge. Sengelinned og håndklæde er inkluderet. Badeværelser og toiletter er på gangen.

Polar Lodge
Mitaarfiit Aqq – Box 1009
3910 Kangerlussuaq

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokale)

 • Udrejse torsdag fra København kl. 10.00. Hjemkomst torsdag i København kl. 21.00
 • Udrejse fredag fra København kl. 09.00. Hjemkomst fredag i København kl. 20.00

Bemærk venligst: På visse afgange er der ankomst i København kl.20.15 i stedet for kl.20.00. Se nærmere på din rejseplan, som du modtager efter bestilling. Bemærk også, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Bemærk

På alle afgangene er der en nat i Kangerlussuaq og seks nætter i Ilulissat.

På alle afgangene er de samme udflugter inkluderede. Efter én dag i Kangerlussuaq flyver man til Ilulissat om formiddagen på Dag 2.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis gerne til rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Dit livs Grønlandsrejse – med Ældre Sagen

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Denne forårsrejse, som vi udbyder i samarbejde med Ældre Sagen, kombinerer to meget populære og unikke steder i Grønland. Vi starter på tundraen ved Kangerlussuaq og fortsætter til Diskobugten og Ilulissat Isfjord.

Fra
19.975 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Maj  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 2383 Afrejse fra København Garanteret afrejse
Mulige oplevelser
KulturIsbjerge

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011