VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Besøg Eqi og den kælvende gletsjer

Inspiration / Udflugter / Besøg Eqi og den kælvende gletsjer

Tag på en dagstur til Eqi gletsjeren eller forlæng turen med at overnatte i Glacier Lodge Eqi.

Besøg Eqi Lodge og den kælvende bræ

Tag på opdagelse til Eqi gletsjeren

Transport til og fra Glacier lodge Eqi foregår med båd, hvilket er en udflugt i sig selv.

På turen til Eqi sejler vi i moderne og bekvemme turistbåde. Turen går nordpå langs kysten. Vores issikre båd ligger ca. to timer foran bræen og venter på kælvinger. Her serveres også en god frokost.

Kl. ca. 14:30 anløber skibet Port Victor, der er “havnen” ved Glacier Lodge Eqi. Overnattende gæster står af, mens resten bliver ombord. På land tager campens guider imod og fører an til Glacier Lodge Eqi, der er beliggende på fjeldet 100 m over vandet. I Café Victor gives der først praktiske informationer om stedet, før der indkvarteres i hytterne.

Under opholdet i Glacier Lodge Eqi er der helpension i Café Victor. Maden inkluderer stor morgen og aftenbuffet, mens du til frokost kan vælge mellem frokostbuffet eller en madpakke, som du kan tage med på tur.

I cafeen er det muligt at tilkøbe drikkevarer, som øl, vand, vin, diverse spiritus, samt lidt til den søde tand. Nyd udsigten over fjorden og bræen mens du nyder et lækkert måltid mad, hvor vi lægger stor vægt på brugen af grønlandske råvarer.

Med i opholdet er også en vandretur som man ikke bør snyde sig selv for. Der er afgang hver morgen,og turen er ca. 8 km lang og i fjeldterræn. Turen tager 3-4 timer. Man går omkring lagunen og op på morænekanten, hvorfra man være heldig at se bræen kælve. Der vil blive serveret en kop kaffe eller te undervejs. Husk fornuftig påklædning.

På hjemrejsedagen er der afgang med skibet om eftermiddagen. Sejlturen hjem er samme rute som op, og der serveres kaffe/the og kage undervejs. Båden er tilbage i Ilulissat om aftenen. Der ses ofte sæler og hvaler undervejs.

Efter sejlturen kører vi transfer til World of Greenland, Hotel Arctic, Hotel Icefiord, Hotel Avannaa, Ilulissat Vandrehjem og Hotel Hvide Falk.

Overnat i vildmarkstelt

Vildmarksteltene i Eqi er luksustelte i høj kvalitet. De er i fuld ståhøjde og udstyret med rigtige senge, samt møbler. Vinduer i teltet lyser interiøret godt op og giver en skøn atmosfære i teltet. Alle telte står på en platform hævet over jorden og har en skøn terasse hvorfra der er udsigt direkte til den kælvende bræ.

Der er opredning med sengetøj og håndklæder i alle telte, herudover er der fælles bad og toilet, som du finder i Café Victor.

Vildmarkstelstene ligger med god udsigt til Eqi gletsjeren - Fotograf: Mads Asbjoern Klausen, World of Greenland
Det nordiske design i vildmarksteltene er flot og simpelt - Fotograf: World of Greenland

Overnat i en hytte i Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi består af 15 hytter og et fælleshus.

Hytterne i Glacier Lodge Eqi består alle af ét stort rum. I standardhytterne har du en dobbeltseng og to brikse, der kan anvendes, hvis I er flere end to, der overnatter. Comfort-hytterne er indrettet med en dobbeltseng og en sofa. Derudover har du et separat badeværelse i komforthytterne.

I Glacier Lodge Eqi får du lov at vælge, om du vil bo i en af de nyere Comfort hytter med træk-og-slip, brusebad og varme i gulvet, eller om du er frisk på at have lidt mere basale forhold i en standardhytte med fælles bade- og toiletfaciliteter. En ting gælder for alle hytter, nemlig at de har en fantastisk udsigt til bræen.

Det er op til dig selv, om du vil booke hytterne til 1, 2, 3 eller 4 personer. Når du overnatter i Glacier Lodge Eqi får du din egen hytte. Du deler altså ikke hytte med andre end dine medrejsende.

Sov Godt I En Hytte Ved Eqi - Fotograf: Grønlands Rejsebureau
Hytterne ved Eqi på en solrig dag - Fotograf: Grønlands Rejsebureau
Sov godt i en standard hytte ved Eqi - Fotograf: World of Greenland
Standardhytterne ved Eqi i Grønland - Fotograf: Grønlands Rejsebureau

Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur.

Charlotte

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik