Ilimanaq Lodge i Grønland

Ilimanaq Lodge i Grønland | Bo med udsigt til hvaler og isbjerge i Diskobugten

Fold galleri ud full arrow

Ilimanaq Lodge ved Ilulissat Isfjord

Den største nyhed i grønlandsk turisme i 2017 var uden tvivl muligheden for at checke ind i Ilimanaq Lodge ved Ilulissat Isfjord. Hyttebyen består af 15 fantastiske luksushytter, og de ligger alle smukt placeret ved Ilulissat Isfjord. Alle hytterne har en formidabel udsigt.

Ilimanaq Lodge ved Ilulissat Isfjord
Alle hytter i Ilimanaq Lodge har en formidabel udsigt

Bygdens to fredede bygninger, bestyrerboligen og købmandsbygningen, er blevet restaureret, så de kan fungere som reception og restaurant, men også som museum og konferenceramme.

Få flere fakta om Ilimanaq

Ilimanaq Lodge ved Ilulissat Isfjord
Ilimanaq Lodge ligger smukt placeret på klipper helt ned til vandet

Ilimanaq Lodge er komfort på klipperne

Forestil dig, at du vågner i en god seng og slår øjnene op til synet af majestætiske isbjerge. Du går ned i stuen, sætter dig i sofaen og ser de små fiskerbåde tøffe forbi på det krystalklare vand. Du nyder en kop kaffe på terrassen og vinker til en hval, der blæser godmorgen gennem sit blåsthul.

Det lyder for godt til at være sandt, men du kan sagtens få del i Grønlands herlighed – også selv om du ikke er i form til en tur med Sirius-patruljen. Ilimanaq Lodge forener nemlig de storslåede naturoplevelser med luksuriøs komfort.

Vil du opleve Ilimanaq Lodge? 

Se denne skønne rundrejse med Iliminaq Lodge.

Ilimanaq Lodge ved Ilulissat Isfjord
De 15 hytter i Ilimanaq Lodge ligger på klipper helt ned til vandet

De 15 hytter ligger på klipperne helt ud til vandet. Gavlene har glasfacader, så man kan nyde den (is)bjergtagende udsigt fra både stuen og soveværelset. Hver hytte er på lidt over 40 kvadratmeter, og de rummer bad, toilet og moderne møbler i et rustikt, nordisk look.

Ilimanaq Lodge ved Ilulissat Isfjord
Forestil dig at kunne nyde denne udsigt fra din hytte i Ilimanaq Lodge

Bæredygtig solenergi fra Grønlands midnatssol

Hver hytte er udstyret med egne solpaneler, som leverer energi til varme og el. Overskudsproduktionen af el fra solpanelerne sælges billigt til byen, så jo mere du sparer på vand og varme, desto mere bidrager du til at give noget tilbage til den lokale befolkning. De lange, lyse dage og nætter i Grønland om sommeren bidrager til en effektiv udnyttelse af solpanelerne.

Hytterne er bygget i en to-plans konstruktion og designet til at indgå forholdsvis skjult i området. Alle hytterne har behagelige møbler i smukt design, og du har privat badeværelse og toilet i hytten. De topmoderne hytter har selvfølgelig rindende vand i toilettet, varmt vand i bruseren, og elektricitet til belysning og til varme i radiatorerne.

Ilimanaq Lodge ved Ilulissat Isfjord
I Ilimanaq Lodge kan du se hvaler fra din terasse. 

Panoramaudsigt til hvaler og isbjerge i Diskobugten

Øverst er der to senge, som fungerer som dobbeltseng eller twin-beds. I stueplan er der en sovesofa, som kan give yderligere to sovepladser. Det store vinduesparti fylder hele facaden ud mod havet, og giver dig en smuk panorama-udsigt på begge etager. Der kommer jævnligt pukkelhvaler helt tæt på, ligesom Isfjordens isbjerge ligger lige udenfor.

Populære udflugter i Ilimanaq

Ilimanaq Lodge ved Ilulissat Isfjord
Udsigt fra øverste etage til Diskobugten fra en af hytterne i Ilimanaq Lodge

Bæredygtig turismeudvikling i Grønland

I hele projektet har man lagt vægt på bæredygtighed. Bygdens beboere er blevet hørt, og det giver arbejdspladser til bygden. Forhåbentlig kan det danne skole for turismeudviklingen fremover. Bygden havde i 2010 over 80 indbyggere, mens den i dag har 52 indbyggere.

Ilimanaq Lodge ved Ilulissat Isfjord
Ilimanaq Lodge er opført med respekt for bygdens indbyggere

Ilimanaq Lodge – et unikt pionerprojekt

Ilimanaq Lodge er blevet til i et samarbejde mellem tre parter, og dette er et pionærprojekt, fordi man har ikke før samarbejdet på denne måde i Grønland.

De tre parter er den danske fond Real Dania By og Byg, Qaasuitsup kommune samt det lokale udflugtsbureau World of Greenland. World of Greenland er et datterselskab til Grønlands Rejsebureau og en del af Air Greenland koncernen. Real Dania Byg er en fond der blandt andet restaurerer historiske og bevaringsværdige bygninger. De to fredede bygninger, bestyrerboligen og købmandsbygningen, er restaureret på foranledning af Real Dania Byg.

World of Greenland har stået for opførelsen af de 15 hytter, mens kommunen har forbedret bygdens infrastruktur, anløbsforhold og sanitet.

Se alle rejser til Grønland

Guide til Grønland

Få denne rejseguide, hvor vi præsenterer dig for de populære muligheder i Grønland og for nogle brugbare praktiske tips til at vælge en rejse til Grønland.

image description

Du vil fremover få tilsendt spændende rejseinspiration på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Prøv vores Tripfinder og find din drømmerejse til Grønland

Vælg hvad du vil opleve og få rejseforslag

Prøv Trip Finder

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.