VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

5 anderledes måder at overnatte på i Grønland

Inspiration / Overnatning / 5 anderledes måder at overnatte på i Grønland

Det er altid dejligt at komme hjem til dit varme hotel, når du er ude at rejse. Men hvorfor ikke prøve nogle helt andre måder at overnatte på?

Findes der overhovedet hoteller i Grønland? Bor man stadig i igloer? Det er ting, vi stadig bliver spurgt om. De første inuit brugte både sne, is, sten, tørv og skind, når de byggede bolig. I dag findes der mange moderne hoteller i Grønland, og de fleste grønlændere bor i skønne, kulørte huse med alt, hvad der hører til et moderne hjem. Men der er også alternativer.

Anderledes steder, du kan overnatte

De fleste rejsende i Grønland overnatter på komfortable hoteller eller i lodges, men Grønland byder også på nogle helt særlige overnatningsmuligheder for den nysgerrige og eventyrlystne rejsende. Du kan få dig nogle smagsprøver her.

  • Prøv det traditionsrige Inuk Hostel i Nuuk
  • Nyd en nat i Hotel Arctics nordlyshytter
  • Overnat på Indlandsisen ved Kangerlussuaq
  • Overnat som fanger på en slæde eller i en hytte
  • Sov mellem isbjerge på Sarfaq Ittuk-skibet

Inuk Hostel i Nuuk

Inuk Hostel er et superhyggeligt hostel, der ligger nær vandkanten med en glimrende udsigt til Sermitsiaq. Inuk Hostel er centreret om Café Inuk, hvor der både er cafe, mødefaciliteter og mad, prepareret af grønlandske specialiteter som rensdyr, får og fisk. Om sommeren kan du komme med ned til stranden og spise fisk på traditionel, grønlandsk manér. Inuk ligger ikke centralt, men der er kun 20 minutters gang til centrum, og udsigten er det værd!

Omkring cafeen ligger fire hytter, der er bygget efter et typehusforslag for Grønland fra 1930’erne, og det giver en helt speciel stemning. Der er opholdsstue med tv i hver hytte. Der er tre hytter med med fire værelser og en hytte med to værelser, og alle har de en fantastisk udsigt og gratis wifi for gæsterne. Inuk Hostel byder også på en særlig iglo-oplevelse. Der er ikke tale om en traditionel iglo af is, men en opvarmet iglo, som er fuld af komfort. Her kan du ligge om aftenen og kigge op gennem glasloftet, som forhåbentlig vil blive oplyst af nordlys.

 

Nordlyshytterne – nordlys om vinteren og midnatssol om sommeren

Hvis du er i Ilulissat, skulle du prøve en overnatning i Hotel Arctics nordlyshytter, som har en fantastisk panoramaudsigt over fjorden – med glitrende nordlys om vinteren og midnatssolens stråler om sommeren. Hytterne er placeret på en skråning over Diskobugten og er specielt udviklet til arktiske forhold. Hver hytte er 20 kvadratmeter og udstyret med bad og toilet, wifi, nem iPad-styring af belysning, lyd og termostat og har gulvvarme og indvendig vægvarme. (Billederne er 3D-repræsentationer af hytterne.)

 

Overnat på Indlandsisen

Har du nogensinde tænkt på, hvordan det mon er at gå ind på Grønlands Indlandsis og sove et sted, hvor din eneste nabo er en endeløs strækning med is? Så er Camp Ice Cap muligvis noget for dig.

Campen ligger på selve Indlandsisen i Grønland, blot et par timers vandring fra kanten af isen. Du overnatter i ekspeditionstelte på tykke underlag og i varme ekspeditionssoveposer, så det er faktisk ganske behageligt.

 

 

Indersiden af et telt fra Camp Ice Cap i Grønland - Fotograf: Grønlands Rejsebureau

Overnat som en grønlandsk fanger

Har du lyst til at prøve kræfter med den arktiske vinter, så er en mini-hundeslædeekspedition med overnatning i primitive fangsthytter lige noget for dig. Forestil dig en hytte i midten af ingenting og ingen naboer i miles omkreds. Kun sne, fjelde og det fantastiske grønlandske nordlys på en mørk og klar nattehimmel. Om dagen kører du på hundeslæde med din slædefører og om natten overnatter i – måske sammen med andre – i de små fangsthytter, der ligger langs med hundeslædesporene. Vores samarbejdspartnere hos Diskobay Tours er specialister i den slags ture, og laver også teltcamps langt derude i sneen.

Læs mere om hundeslædeture her

Sov mellem isbjerge

Forestil dig, at vågne efter en skøn nats søvn med udsigt til et isbjerg så højt, at du må helt hen til vinduet for at se toppen. Langs Grønlands vestkyst sejler kystskibet MS Sarfaq Ittuk og binder byerne langs kysten sammen. Både de lokale grønlændere og turister sejler med skibet forbi fjorde og gletsjere og imellem de enorme isfjelde, som gletsjerne kaster af sig.

Om efteråret har du fra dækket udsigt til nordlysets dans over isbjergene, og om sommeren kan du følge med, når dagen går på hæld, solen bader kysterne og isen i varme farver, og du får lov at få en oplevelse af de mange små, farverige byer, som skibet lægger til kaj ved undervejs.

Vil du overnatte blandt isbjerge? Læs mere om kystskibet her.

Arctic Umiaq Line
Fotograf: Arctic Umiaq Line

Lad Tina skræddersy din grønlandsrejse

Tina Ravn Lauritsen kommer fra Sydgrønland og har rejst i hele Grønland – og hun ved alt om de fem steder vi nævner ovenfor. Derfor er du i rigtigt gode hænder, hvis du vælger at få skræddersyet en rejse til Grønland hos Tina eller en af vores andre specialister. De kan få puslespillet til at gå op, så man virkelig får oplevet noget.

Du er altid velkommen til at høre nærmere om spændende steder i Grønland.

Kontakt os
Du kan ringe direkte til Tina på +45 33 76 62 41 eller sende en mail på: trl@greenland-travel.dk

Find din drømmerejse til Grønland

Er du i tvivl om, hvad du skal vælge? Ring til os på tlf. +45 33 13 10 11, så er vi klar til at hjælpe.