VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

6 anderledes måder at overnatte på i Grønland

Inspiration / Artikler / 6 anderledes måder at overnatte på i Grønland

Det er altid dejligt at komme hjem til dit varme hotel, når du er ude at rejse. Men hvorfor ikke prøve nogle helt andre måder at overnatte på?

Findes der overhovedet hoteller i Grønland? Bor man stadig i iglooer i Grønland? De første inuitter brugte både sne, is, sten, tørv og skind, når de byggede bolig. I dag findes der mange moderne hoteller i Grønland, og de fleste grønlændere bor i skønne kulørte huse med alt, hvad der hører til et moderne hjem. Men der er også alternativer.

 

Anderledes steder, du kan overnatte

De fleste rejsende i Grønland overnatter på komfortable hoteller eller i lodges, men Grønland byder på nogle helt særlige overnatningsmuligheder for den nysgerrige og eventyrlystne rejsende. Du kan få dig nogle smagsprøver her.

  • En anderledes iglo
  • En traditionel iglo
  • Overnat på Indlandsisen
  • Luksus i ødemarken
  • Overnat som fanger i en fangsthytte
  • Sov mellem isbjerge

Overnat i en Iglo

En moderne iglo

Vil du prøve noget så råt som at bo i en igloo på kanten af en smuk fjord? I første parket til den arktiske natur? Fra maj til oktober kan du overnatte i en af de fem unikke to-personers igloohytter, der ligger ved Hotel Arctic i Ilulissat. Omringet af klipper, Diskobugten og de kolossale isfjelde, der driver forbi.

Igloohytterne er inspireret af den klassiske igloo i form og design. Dog vil du se, at is og sne er erstattet af et aluminiumsskelet, der tillader, at du indenfor mødes med bekvemme og moderne faciliteter som på ethvert andet hotelværelse. Dog med en helt anden fornemmelse.

 

En traditionel iglo

Hvis du synes at igloo af metal er en tak for moderne, kan du også i Ilulissat prøve at overnatte i en rigtig iglo af sne og is. Det er dog kun om vinteren, at dette er muligt. Her kan du komme afsted med os på en døgnlang tur, hvor du på snescooter bliver kørt ud i fjeldet og indkvarteret i en vaskeægte igloo. Her skal du overnatte, men for en god ordens skyld er iglooerne bygget ved siden af en hytte, hvor du kan spise og mødes med de andre gæster, der også er i igloolejren.

Overnatning i Iglo

A Traveler Enjoying The View From The Igloo Viewpoint At Hotel Arctic Near The Ice Fjord In IlulissatA Photographer In The Sunset Near Hotel Arctic In Ilulissat In Greenland

Overnat på Indlandsisen

Har du nogensinde tænkt på, hvordan det mon er at gå ind på Grønlands Indlandsis og sove et sted, hvor din eneste nabo er en endeløs strækning med is? Så er Camp Ice Cap muligvis noget for dig.

Campen ligger på selve Indlandsisen i Grønland, blot et par timers vandring fra kanten af isen. Du overnatter i ekspeditionstelte på tykke underlag og i varme ekspeditionssoveposer, så det er faktisk ganske behageligt.

Luksus i ødemarken

Få steder i Grønland og måske i hele verden kan du overnatte med så fremragende udsigt. Stederne er Diskobugten, hvor der er to ustyrligt lækre Lodges med hytter. Glacier Lodge Eqi er et bæredygtigt projekt, der siden 2001 er udviklet år efter år med stor omtanke for miljøet. Den lille camp har blot 15 hytter og udsigt til en af de mest kælvende gletsjere i Grønland. Du kan simpelthen sidde på terrassen udenfor hytten og nyde både synet og de brølende brag af de mange tons is, der konstant brækker af gletsjerfronten.

En lidt anderledes, men ligeså smuk oplevelse får du ved Ilimanaq Lodge syd for Ilulissat, hvor 15 hytter er bygget på klipperne ikke langt fra sydsiden af Ilulissat Isfjord. Her kan du nyde de store isbjerge og så er det bestemt ikke et særsyn, hvis hvaler og sæler kommer forbi lige uden for de store panoramavinduer.

Læs mere om Glacier Lodge Eqi og Ilimanaq Lodge.

Hytterne ved Eqi på en solrig dag - Fotograf: Grønlands RejsebureauDe skønne comfort hytter ved Eqi i Grønland - Fotograf: Grønlands Rejsebureau

Overnat som en grønlandsk fanger

Har du lyst til at prøve kræfter med den arktiske vinter, så er en mini-hundeslædeekspedition med overnatning i primitive fangsthytter lige noget for dig. Forestil dig en hytte i midten af ingenting og ingen naboer i miles omkreds. Kun sne, fjelde og det fantastiske grønlandske nordlys på en mørk og klar nattehimmel. Om dagen kører du på hundeslæde med din slædefører og om natten overnatter i – måske sammen med andre – i de små fangsthytter, der ligger langs med hundeslædesporene.

Læs mere om hundeslædeture her

 

Sov mellem isbjerge

Forestil dig, at vågne efter en skøn nats søvn med udsigt til et isbjerg så højt, at du må helt hen til vinduet for at se toppen. Langs Grønlands vestkyst sejler kystskibet MS Sarfaq Ittuk og binder byerne langs kysten sammen. Både de lokale grønlændere og turister sejler med skibet forbi fjorde og gletsjere og imellem de enorme isfjelde, som gletsjerne kaster af sig.

Om efteråret har du fra dækket udsigt til nordlysets dans over isbjergene, og om sommeren kan du følge med, når dagen går på hæld, solen bader kysterne og isen i varme farver, og du får lov at få en oplevelse af de mange små, farverige byer, som skibet lægger til kaj ved undervejs.

Vil du overnatte blandt isbjerge? Læs mere om kystskibet her.

The Greenland S Coastal Ferry Sarfaq Ittuk Sailing Among Icebergs In Disco BayPassenger Watching Sermitsiaq Mountain Disappear As Sarfaq Ittuk Sails Away From Nuuk