VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Vestgrønland

Inspiration / Regioner / Vestgrønland

Vestgrønland – indgangsport med hovedstad og indlandsis

Vestgrønland, som lokalt også kaldes Midtgrønland, strækker sig fra Nuuk i syd til lidt nord for Sisimiut og Kangerlussuaq.

I Vestgrønland finder du blandt andet Grønlands to største byer, Nuuk og Sisimiut. De er alle meget forskellige og alle er bestemt et besøg værd.

Nuuk er hovedstaden i Grønland, Byen emmer af kultur og oplevelser, hvad enten du befinder dig i centrum eller i de smukke fjorde i Nuuks bagland. Oplev sejlads, vandring, fiskeri, lækker mad og grønlandsk kultur.

I Sisimiut har du også rige muligheder for spændende oplevelser. Her kan du være aktiv i naturen. Om sommeren på en afslappede vandreture, sejltur eller du kan dykke. Om vinteren kan du boltre dig i sneen på ski, hundeslæde, snescooter eller snesko. Sisimiut er også kendt som Holsteinsborg på dansk.

Det er også i Vestgrønland, at du finder Kangerlussuaq. Her lander langt de fleste besøgende i Grønland. Mange vælger at bruge et par dage her, inden de rejser videre (ofte nordpå), da det er det sted, hvor der er bedst adgang til Indlandsisen.  Du kan også opleve nordlys og køre på hundeslæde.