VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Svalbard rundt

12 dage på den ultimative Svalbard ekspedition

Dette er den helt store ekspedition til Svalbard, hvor du ombord på MS Fram kommer godt rundt om ø-gruppen og kommer i land mange steder. Vi går længere ind i isbjørnenes rige end alle andre Svalbard-ekspeditioner, og vi forsøger at finde vej gennem den evigt skiftende havis for at nå Nord for 80 grader Nord. Målet er at sejle hele vejen rundt om Svalbard-øgruppen, hvis isen tillader det. Vi sejler nord for 80º N og tager dig ud til iskanten i Ishavet. Du kan  i land flere steder og opleve den storslåede natur helt tæt på. På denne rejse kommer du længere mod øst end på de øvrige sejladser. 

Svalbard har et rigt dyreliv. Svalbards miljøværnslov kræver, at de skal tage meget hensyn til dyrelivet, så det ikke påføres unødig skade eller forstyrrelse. Det er noget alle turudbydere på Svalbard tager rigtig alvorligt. 

I Norge findes en særlig aktivitet, de kalder brævandring – at krydse en gletsjer. Det er ikke det samme som isklatring og noget mindre udfordrende, heldigvis. Vores brævandring foregår over en relativt jævn isoverflade, men der kan dog være enkelte mindre sprækker, vi du skal forcere. Ude på isen venter der nogle helt særlige oplevelser. De færreste ved, at 60 % af Svalbard er dækket af gletsjere, så det er på det nærmeste obligatorisk at sætte foden på is på en Svalbard-rejse! 

Turen er et ægte spændingsfyldt eventyr i Arktis store vildmark, hvor man tilpasser sig de elementer, som naturen udfordrer os med – det er det, der gøre rejsen til en ekspedition.

Highlights:

  • Kom hele vejen rundt om hele ø-gruppen
  • Brævandring
  • Kryds 80° Nord og tag med på land for at udforske arktisk vildmark
Isbjørn ved Recherchefjorden - Svalbard
Isbjørn på Kapp Lee - Svalbard

Dagsoversigt

  • Dag 1: Oslo/Longyearbyen
  • Dag 2: Longyearbyen
  • Dag 3-5: Nordvest-Spitsbergen Nasjonalpark
  • Dag 6-8: Øst-Svalbard Naturreservat
  • Dag 9-10: Syd-Spitsbergen Nasjonalpark og Bellsund Yes
  • Dag 11: Isfjorden
  • Dag 12: Longyearbyen/Oslo

Svalbard Rundt / Hurtigruten

Dagsprogram

Fra 59 º Nord til 78 º Nord

Vi starter ud i Norges hovedstad inden aftenens flyrejse til Longyearbyen. Her er kontrasterne til Oslo enorme. En lille by med storbyliv på kanten af tundraen. Transport til hotellet og overnatning. Overnatning og transport til hotellet er inkluderet.

Norges højborg i det højarktiske

Longyearbyen, byen på grænsen til den arktiske vildmark. Lær den nærmere at kende på dagens udflugt. Denne lille, norske by er unik. Det arktiske klima skinner tydeligt igennem, men byen er også overraskende kosmopolitisk med sine kunstgallerier, pubs, restauranter, butikker og et storcenter i miniformat. Byen betegnes ofte som modpol og modgift til den moderne livsstil og er en populær rejsedestination for opdagelsesrejsende. De historiske og kulturelle spor efter de første kulminearbejdere ses stadig overalt.

Nyd atmosfæren i den farverige forpost til den arktiske vildmark, inden skibet sejler videre om eftermiddagen.

Imponerende fjorde med fascinerende historie

Svalbards nordvestlige hjørne har masser af øer, fjorde og isolerede strande. (husk at medbringe badetøj, hvis du vil ha en dukkert i det arktiske undervejs. Personale fra skibet vil sørge for håndklæder til de badende gæster).

Vi har over 120 års erfaring i disse farvande og masser af ekspertise til at prøve at navigere i isen for at få adgang til områder, som du kan udforske. Kongsfjorden er ét af disse fantastiske steder, som anses for at være et af Svalbards smukkeste fjordområder. I bunden af fjorden kælver de imponerende gletsjere ud i havet, og det hele indrammes af karakteristiske klippeformationer. Fjorden er også kendt som King’s Bay.

Vi forsøger også at sejle ind til den tidligere mineby Ny-Ålesund, der nu er et internationalt forskningscenter med en malerisk blanding af gamle og nye bygninger. Der er mange andre spændende landgangsteder og muligheder for at ro i kajak med smukke omgivelser, hvis vi kan komme igennem isen og sejle længere nordpå.

Ekspeditionsdage

Øst-Svalbard har øgruppens største bestand af isbjørne. Vi håber virkelig, at vi ser en på denne rejse!

Havet er fyldt med drivis, og det frosne landskab ændres konstant. Vi udforsker området om sommeren, når isbjørne og deres unger er på jagt efter sæler på isflagerne. Der er derfor håb om, at vi får øje på en eller flere i løbet af rejsen.

For at være moderne opdagelsesrejsende skal skibets navigatører og ekspeditionsteamet konstant analysere isens tykkelse og bevægelser ved hjælp af avanceret udstyr og satellit-informationer, inden de beslutter, hvor vi kan sejle eller komme i land sikkert.

Det er det, der gør rejsen til en ekspedition. Man tilpasser sig de elementer, som naturen udfordrer os med. Det er havisen, der bestemmer, om vi kan krydse den 80. breddegrad og sejle videre nordpå til Sjuøyane (de syv øer) ved det yderste af Svalbard-øgruppen. Afhængigt af de aktuelle hav- og vejrforhold sejler vi igen øst for Nordaustlandet til Kvitøya, inden vi fortsætter mod Edgeøya, øgruppens tredje største ø.

 

Kurs mod syd

Vores mål for disse dage er at sejle gennem havisen og nå den sydligste spids af Spitsbergen. Hornsunds varierede geologi har skabt et dramatisk og fotogent landskab. Is, der skubbes ind i fjorden tidligt i sæsonen, tiltrækker også isbjørne, der jager på flagerne, så med lidt held kan vi muligvis se det storslåede rovdyr.

Fjord og vildmark

Vi tilbringer dagen på Isfjorden, Svalbards mest imponerende fjordsystem. I de indre dele af Isfjorden ændrer landskabet sig konstant. De enorme U-formede dale, der er skåret ud af fjeldene af gigantiske gletsjere, der dækkede området for omkring 10.000 år siden, er hjemsted for store bestande af Svalbardrensdyr.

Ekspeditionsrejsen slutter
Alle gode ekspeditionsrejser får en ende. Du føler sikkert, at tiden er fløjet afsted. Det er nu tid til at fordøje alle de mange indtryk fra en verden af is og hav, hvor vi har stået på toppen af verden nogle få hundrede kilometer fra den geografiske Nordpol. Der er en transfer til lufthavnen, hvorfra du rejser med fly tilbage til Oslo. 

Transport til luthavnen og flyrejse til Oslo er inkluderet.

Priser og afgange

Varighed: 12 dage
Sejltid: 9 dage og 6 timer

 

Afrejse d. 5. juni 2021

Priser per person i delt dobbeltkahyt fra:

Dobbeltkahyt standard inside Fra DKK 54.422
Dobbeltkahyt standard outside Fra DKK 65.694
Dobbeltkahyt Mini suite Fra DKK 84.417
Dobbeltkahyt exclusive Suite Fra DKK 128.195

 

Afrejse d. 15. juni 2021

Priser per person i delt dobbeltkahyt fra:

Dobbeltkahyt standard inside Fra DKK 57.597
Dobbeltkahyt standard outside Fra DKK 66.289
Dobbeltkahyt Mini suite Fra DKK 89.565
Dobbeltkahyt exclusive Suite Fra DKK 136.117

 

Afrejse d. 25. juni 2021

Priser per person i delt dobbeltkahyt fra:

Dobbeltkahyt standard inside Fra DKK 54.910
Dobbeltkahyt standard outside Fra DKK 66.289
Dobbeltkahyt Mini suite Fra DKK 87.321
Dobbeltkahyt exclusive Suite Fra DKK 132.664

Praktisk information

Teknisk arrangør: Hurtigruten

Inkluderet i prisen

  • Flyrejse på økonomiklasse fra Oslo til Longyearbyen og retur
  • Overnatning, morgenmad og frokost i Longyearbyen inden ekspeditionsrejsen
  • Al transport inklusive en udflugt i Longyearbyen inden ekspeditionsrejsen
  • Ekspeditionsrejse med Hurtigruten med valgt kahytskategori
  • Alle måltider ombord inklusive skibets øl, vin, sodavand og mineralvand i Restaurant Aune
  • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for suite-rejsende
  • Te og kaffe ombord
  • Aktiviteter om bord, bl.a. foredrag, boblebade, panoramasauna, indendørs træningsområder og brug af skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede mikroskoper til biologiske og geologiske undersøgelser
  • Aktiviteter i land bl.a. ledsagede landgange med små ekspeditionsbåde i Antarktis
  • Udlån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
  • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
  • Ekspeditions-fotografer hjælper med kameraindstillinger inden landgange

Ikke inkluderet

  • Internationale flyrejser
  • Rejseforsikring
  • Bagagehåndtering
  • Udflugter på land med Hurtigrutens lokale samarbejdspartnere
  • Aktiviteter i små grupper med Ekspeditionsteamet

Vær opmærksom på 

  • Planlagte landgange vil afhænge af vejr- og isforhold
  • Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute

Booking

Vi er klar til at hjælpe dig med din rejse til Svalbard. Kontakt os på tlf. +45 33 13 10 11 eller e-mail team@greenland-travel.dk for mere information om rejsens indhold, priser og booking.

Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur.

Charlotte

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik