Adventure og isbjerge i bygd og vildmark

8 dage i Kangerlussuaq, Ilulissat, Oqaatsut og Glacier Lodge Eqi

Kom tæt på Indlandsisen i Kangerlussuaq og fortsæt rejsen til Diskobugten, hvor du skal opleve en autentisk bygd, Oqaatsut, den skønne Glacier Camp Eqi og selvfølgelig Ilulissat Isfjord, der er UNESCO Verdensarv. Her kan du opleve kæmpe isbjerge i midnatssolens magiske skær.

Du kommer på en rejse til Grønland, helt tæt på naturens fantastiske undere i smukt følgeskab med Grønlands unikke kultur og traditionelle levevis sat op mod det moderne livs indflydelse.

Indlandsisen byder dig velkommen til Grønland

Kangerlussuaq er indfaldsvinklen til Grønland og første stop på denne rejse. Du glemmer aldrig første gang, du sætter fødderne på Grønlands jord og indånder den friske grønlandske luft. Baglandet gemmer på en fantastisk natur, hvor den enorme Indlandsis præger landskabet. En udflugt gennem tundraen til Indlandsisen er derfor på programmet, og der er gode mulighed for, at vi ser moskusokser og rensdyr. Og det er endda før vi når hovedattraktionen i området: Indlandsisen, som vi skal op at gå på! Herefter tager vi nordover til Diskobugten, hvor store oplevelser venter til vands, til lands og på isen.

Ilulissat Isfjord

Ilulissat er det grønlandske ord for isfjelde. Ilulissat ligger smukt ved mundingen af den 60 kilometer lange og verdensberømte Ilulissat Isfjord, der i 2004 blev optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Isen er fantastisk, og du kommer ud at sejle på Isfjorden. Det er en oplevelse, du vil mindes hele livet!

Oqaatsut

Oqaatsut er en traditionel, hyggelig, lille bygd ca. 15 kilometer nord for Ilulissat i fugleflugt. På trods af de kun ca. 45 beboere er her både kirke, skole, medicinuddeler, butik, vandværk, elværk og endda en lille hyggelig restaurant, som bestyres af et værtspar. Her skal vi overnatte et par nætter, mens vi udforsker bygden og området.

Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi har udsigt over en stor gletsjer, der ligger 80 kilometer nord for Ilulissat i et fantastisk naturområde, der på grund af sin beliggenhed ved isen er overraskende frodigt. Her tilbringer vi også et par dage og nætter med flere tur til Indlandsisen, god mad og forrygende udsigter.

Alle udflugter på denne rejse er inkluderet i prisen.

Highlights

 • Besøg Eqis storslåede gletsjer
 • Nyd livet i en økocamp i ødemarken
 • Oplev bygedeliv og ro i kajak ved Oqaatsut
 • Kom op at gå på Indlandsisen to steder
 • Sejl blandt isbjerge på Ilulissat Isfjord

Inkluderet

 • Fly København – Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Alle transfers i Grønland
 • 1 nat på Hotel Kangerlussuaq med eget bad/toilet
 • 2 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • 2 nætter på Hotel Nordlys med fælles faciliteter
 • 2 nætter i Comforthytte i Glacier Lodge Eqi med eget bad/toilet
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (eksklusive drikkevarer)
 • Sandwich på udflugt til Punkt 660
 • Madpakke på vandringen Ilulissat – Oqaatsut
 • 2 middage på Restaurant H8 i Oqaatsut
 • Helpension i Glacier Lodge Eqi (eksklusive drikkevarer)
 • Mad og drikke på flystrækningen København-Kangerlussuaq t/r
 • Morgenmad
 • Informationsmøder
 • Udflugt til Punkt 660 i Kangerlussuaq
 • Byrundtur i Ilulissat
 • Sejltur på Isfjorden
 • Vandretur til Oqaatsut
 • Kajak-adventure og vandring i Oqaatsut
 • Vandreture til Indlandsisen og morænen ved Eqi Gletsjer
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato

Ikke inkluderet

 • Måltider, der ikke er nævnt ovenfor
 • Rejseforsikringer

 

Dagsprogram

Peter Schoerner
Dag 1:
Fly København - Kangerlussuaq, velkomst og udflugt til Punkt 660

Air Greenland flyver fra København til Kangerlussuaq, der ligger i en verden, der er helt sin egen. Undervejs kan du nyde et let måltid, en film (for både børn og voksne) og det første syn af nunatakker (fjeldtoppe, der stikker op igennem Indlandsisen) og selve Indlandsisen.

Velkomst og indkvartering

Ved ankomsten bliver du modtaget af en lokalguide, der hjælper dig med at checke ind. Du skal bo på Hotel Kangerlussuaq, der ligger midt i Kangerlussuaq og kun et øjekast fra den store natur. Der bliver afholdt et informationsmøde, hvor du hører mere om området og dets udflugtsmuligheder.

Kangerlussuaq ved Indlandsisen

Kangerlussuaq er smukt placeret mellem bløde fjelde og tæt på Indlandsisen. Som det eneste sted i Grønland er der her nem adgang til at opleve både rensdyr og moskusokser på nært hold. Kangerlussuaq er også stedet, hvor du kan opleve og betræde den legendariske Indlandsis, der dækker ca. 80% af Grønland. Isarealet er mere end 40 gange Danmarks størrelse, så naturens kræfter har virkelig spillet med musklerne. Tag med på en guidet tur til Indlandsisen og få syn for sagen.

Udflugt til Indlandsisen, Punkt 660

Hvis du har tilkøbt en af udflugtspakkerne, så er det nu tid til udflugt. Indlandsisen ligger ca. 25 km fra byen, og vi kører i 4-hjulstrukket køretøj gennem et fantastisk morænelandskab af en grusvej, som fører os hele vejen ind til Punkt 660. Her gør vi holdt og går op på selve indlandsisen. Undervejs på turen er der gode chancer for at se rensdyr og moskusokser og ikke mindst det flotte morænelandskab.

Anders Peter Amsnæs
Dag 2:
Fly til Ilulissat, informationsmøde, byrundtur og sejlads på Isfjorden

Rejsen fortsætter videre til Ilulissat og Isfjorden med fly. At det grønlandske navn Ilulissat på dansk betyder isbjerge hænger unægteligt sammen med den smukke Isfjord og mængden af isbjerge, der flyder rundt i deres helt eget tempo.

Ankomst og indkvartering

Ved ankomst til Ilulissat er der transfer til Hotel Arctic, der ligger med den skønneste udsigt til Diskobugten og Isfjordens munding, hvor de store isbjerge går på grund.
På hotellet afholdes et informationsmøde, hvor guiden fra vores samarbejdspartner World of Greenland fortæller lidt om byen og de mange udflugtsmuligheder. Herefter er du klædt godt på til et fantastisk ophold i dette fantastiske område.

Kulturhistorisk byrundtur i Ilulissat

Start dine oplevelser med at få en dybere forståelse af Grønlands kultur og historie, der giver alle andre oplevelser i Grønland mere perspektiv.
Ilulissat blev grundlagt i 1741 og er i dag Grønlands tredje største by med over 4.500 indbyggere. På denne byvandring fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for Polarcirklen. Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „Brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken.

Vi spiser vores aftensmad på Hotel Arctic, som dækker op til en lækker velkomstmiddag (ekskl. drikkevarer). Herefter skal vi ud at sejle.

Sejltur blandt isfjelde

Midnatssolens stråler giver isfjeldene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen. Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner tons is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden.

Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strækker sig næsten 70 meter op over havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem. Husk det varme tøj til turen, for selv om sommeren er der koldt herude på vandet mellem isbjergene.

Albatros Arctic Circle
Dag 3:
Vandring fra Ilulissat til Oqaatsut

Du skal kunne lide at vandre for at tage på denne tur, for i dag skal vi på en af de længere vandringer. Du forlader nemlig Ilulissat til fods og går langs den gamle postrute nordover til bygden Oqaatsut, hvor vi skal overnatte i to nætter, samtidig med, at vi har masser af oplevelser på bedding i dagtimerne.

Den bedste nyhed ved denne vandretur – udover udsigten – er, at bagagen bliver sejlet til Oqaatsut, så du kan nøjes med at vandre med en dagsrygsæk med vand, snacks og en madpakke.

Ruten til Oqaatsut er tydeligt markeret med orange prikker og er omkring 20 kilometer. De fleste klarer turen på 6-7 timer, mens de nyder den storslåede dagstur gennem arktisk tundra og hele tiden med udsigt til havet. Vi holder stop et sted og nyder vores medbragte madpakke. Vandrerutens sværhedsgrad er moderat og kan gennemføres af alle med en nogenlunde form.

Oqaatsut er en lille bygd, der ligger smukt nord for Ilulissat. Bygden hed oprindeligt Rodebay, da den i flere århundreder var tilholdssted for hollandske hvalfangere. Selv i dag bliver der af og til trukket en hval på land i den gamle bygd.

Isolerede små bygdesamfund er noget særligt i Grønland. De har både Internet og fladskærme i bygderne, men livet leves i et andet tempo. For blot en generation siden boede størstedelen af den grønlandske befolkning i de mange små bygder, der lå som en perlerække langs kysten. I dag bor flertallet i byerne, men omkring Ilulissat ligger der endnu fire livskraftige bygder, hvoraf Oqaatsut er en af dem.

Oqaatsut har ca. 45 indbyggere og egen skole, kirke og købmand. Skolen og kirken er behændigt placeret i samme bygning, og der skal ikke mingeleres meget om søndagen og 1, 2, vupti er skolen omdannet til kirke. Oqaatsut er særligt kendt for sin restaurant, H8, hvor der serveres et godt og lækkert måltid af lokale råvarer.

Vel fremme bliver vi indlogeret på det hyggelige Hotel Nordlys og om aftenen står den på en lækker middag i Restaurant H8. Herefter kan du sidde og nyde udsigten over til Diskoøen eller de store isbjerge, der flyder forbi ude i Diskobugten.

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 4:
Oplevelsesdag i Oqaatsut

I dag venter der en spændende dag på adventure i Oqaatsut. Vi indleder naturligvis dagen med morgenmad for at tanke op med energi, før vi skal ud og opleve.

Vi skal ud at ro i kajak, og vores erfarne kajakguide vil give jer en omhyggelig sikkerhedsinstruks og introducere jer til udstyret. Iført kajaktørdragter bevæger I jer ud på det isblå vand i kajakkerne. Glid lydløst gennem bugten, der byder på en unik ro, der er sjælden at finde andre steder. Oplev stilheden blive brudt af lyden af din pagaj, mens du navigerer gennem isfyldte farvande og fjorde, der gemmer på eventyrlige overraskelser. Glid gennem de betagende omgivelser og føl dig lille i det store landskab.

Efter denne magiske oplevelse er det tid til at gøre holdt og nyde endnu en vandretur i det bakkede bagland. Gå langs smeltevandssøer og små elve med den vildeste udsigt over Oqaatsuts bugt og de spektakulære isbjerge. Herefter holder vi en velfortjent pause med kaffe, og så padler vi tilbage til Oqaatsut og kan nu udforske den gamle hvalfangerbygd.

Om aftenen forkæles I med en lækker middag lavet af lokale, grønlandske råvarer på Restaurant H8 Explorer. En perfekt afslutning på en dag fuld af eventyr og naturskønhed.

Dorthe Pedersen
Dag 5:
Ilulissat – Sejltur til Eqi Gletsjer og Glacier Lodge Eqi

Vi står op og får morgenmad på Hotel Nordlys, hvorefter vi sætter kursen tilbage mod Ilulissat for at skifte til en anden båd, for de næste oplevelse er nogle forrygende vandreture til isen ved Glacier Lodge Eqi.

Sejlads til Eqi Gletsjer

Vel ovre i den anden båd, sætter vi atter kursen nordover på vores sejltur til den kælvende bræ Eqi Gletsjer. Bræen løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat, og det er med båd muligt at komme forholdsvis tæt på kanten af bræen og på behørig afstand opleve den kælve store stykker af is. Vores issikre skib ligger ca. to timer foran bræen og venter på kælvinger. Her serveres frokost.

Sejlturens længde til og fra Eqi Gletsjer kan variere mellem to og fem timer per vej, afhængig af hvilken bådtype, der anvendes den pågældende dag. Opholdet ved Eqi Gletsjer varer ca. 1-2 timer. Klokken 14.00 anløber skibet Port Victor, der er “havnen” ved Glacier Lodge Eqi. På land tager campens guider imod, og viser på plads i hytterne. Du får de nødvendige praktiske informationer, og herefter har du dagen på egen hånd.

Ophold i Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi er en lille, smukt beliggende hytteby med udsigt til den aktive gletsjer. Alle hytter har en storslået udsigt til den kælvende Eqi Gletsjer. Hytterne er hyggeligt indrettet i bjælkehyttestil. Opholdet i Glacier Lodge Eqi inkluderer morgenmad, frokost og aftensmad i Café Victor. I cafeen er det også muligt at købe drikkevarer, såsom øl, vand, vin og diverse spiritus, samt lidt slik.

Joe Chan
Dag 6:
Glacier Lodge Eqi og vandring op på Indlandsisen

Efter morgenmaden skal vi i dag på vores anden tur op på Indlandsisen, men denne gang kører vi ikke – vi går. Dagen bliver en fascinerende vandring langs de tydelige spor, som den franske forsker Paul-Émile Victor efterlod sig, da han udførte banebrydende forskning ved Eqi.

Vi oplever landskabets variationer, herunder frodige lavlande, forblæste højlande, moræner og Indlandsisen med dens imponerende træk som sprækker, vandløb og gletsjerbrønde.

Vi følger i fodsporene af Paul-Émile Victor og dykker ned i det historiske landskab, hvor hans forskning formede området. Her kan vi beundre resterne af de køretøjer, der engang krydsede dette imponerende terræn. Dagen kulminerer i en fortryllende oplevelse, når du nyder frokost i en smuk dal med udsigt til en død gletsjer. Derefter vandrer vi over morænen og nærmer dig højdepunktet – selve Indlandsisen. Dette er et magisk øjeblik.

Vores dedikerede guider, specialuddannede til isvandring, vil være ved din side med alt nødvendigt sikkerhedsudstyr, herunder satellittelefon, GPS, lavinestokke og førstehjælpsudstyr. Selvom dagens tur ikke kræver tekniske færdigheder som isklatring, vil du opdage, at det er en fysisk udfordrende rejse, der strækker sig over 25 km og indeholder omkring 1000 højdemeter.

Efter en dag med eventyr og naturskønne oplevelser vender du træt, men fyldt med minder, tilbage til campen. Dagen afsluttes med en velfortjent middag.

Henrik Boëtius
Dag 7:
Glacier Lodge Eqi og vandring til morænen ved Indlandsisen

Dagen i dag starter med morgenmad og så kan vi atter komme ud at vandre. Vi checker ud af hytterne, før vi vandrer til morænen, så personalet kan gøre hytterne klar til næste hold, der ankommer om eftermiddagen.

Vandretur til morænen ved Indlandsisens kant

Fra hytterne vandrer vi rundt om den lille lagune i den sydlige ende af gletsjeren. Der er ofte store flokke gæs i lagunen i ynglesæsonen. Turen går videre op til morænen, hvor vi kan se ned i de enorme revner i gletsjeren kun få meter fra os. Herfra får vi også et overblik over fronten af gletsjeren, og vi vil se de imponerende kælvinger.
Der er afgang retur til Ilulissat med skibet ca. klokken 14.15. Sejlturen hjem er samme rute som op, og der serveres kaffe, te og kage undervejs.

Vi bliver hentet og kørt til Hotel Arctic, hvor vi skal bo den sidste aften. Du er på egen hånd til at vælge, hvor du har lyst til at spise. Der er mange restauranter i Ilulissat og på Hotel Arctic er der to rigtig gode af slagsen, hvor du jo allerede har prøvet den ene. Begge restauranter ligger med fremragende udsigt og maden er af international klasse tilberedt af skønne grønlandske råvarer. Du finder også flere restauranter i byen.

Om aftenen kan vi anbefale, at du tager en gåtur til Sermermiut ved Isfjorden.

Vandretur til den forladte boplads Sermermiut ved Isfjorden

De smukke isfjelde ved Ilulissat Isfjord danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse.

Du kan se ruiner fra tiden, hvor inuit boede her, og går du til enden af gangbroen, kommer du også til Kællingekløften, der blev så kendt efter 4. sæson af ”Borgen,” der for en stor del foregik i Ilulissat.

Kirsten Kjer Pedersen
Dag 8:
Fly fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København

Med udsigt over Isfjorden og det sidste syn af isbjerge går rejsen atter hjemad efter mange oplevelsesrige og intense dage. Air Greenland bringer dig fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København med ankomst om aftenen.

Vi garanterer, at du vil rejse hjem med bagagen fyldt med minder, som vil blive hos dig længere end andre ferieminder. Det er i hvert fald, hvad vores rejsende fortæller os.

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Oqaatsut

Glacier Lodge Eqi

Ilulissat

Hoteller på rejsen

Hotel Kangerlussuaq

Hotellet ligger så centralt, som overhovedet muligt, nemlig i selve lufthavnsbygningen, så du blot skal tage din bagage fra båndet og bære det op til receptionen. Alle værelser er rummelige og har enten udsigt til det såkaldte Køkkenfjeld eller udsigt over lufthavnen, bygden eller omgivelserne.
Hotellet har både restaurant og cafeteria, som er mødested for alle bygdens indbyggere og alle de 220.000 gennemrejsende, der kommer forbi i løbet af et år.

Hotel Kangerlussuaq
Tankeqarfiup aqq.
3910 Kangerlussuaq

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Glacier Lodge Eqi

Glacier Lodge Eqi består af 15 hyggelige hytter, der alle har en terrasse med en formidabel udsigt til Eqi Gletsjeren på den anden side af fjorden. I forbindelse med hytterne er der etableret en café, hvor alle måltider serveres. Glacier Lodge Eqi ligger ca. 80 km nord for Ilulissat, og du kan kun komme hertil med båd. Du deler ikke hytte med andre end dine medrejsende, og det er ofte også muligt at booke en single-hytte.

Hytterne i Glacier Lodge Eqi består alle af ét stort rum. Hver hytte er indrettet med gode senge, dyner, puder, sengelinned og håndklæder, et “sofaarrangement” og stole med moskusskind.

Glacier Lodge Eqi
Kussangajaannguaq 7
3952 Ilulissat

Hotel Nordlys

Hotel Nordlys

Hotel Nordlys er et hyggeligt lille hotel i bygden Oqaatsut, der ligger ca. 15 kilometer nord for Ilulissat. Hotellets café giver dig en panoramaudsigt over bygd og omegn og der er plads til 25 personer. Det er her, du spiser din morgenmad i Oqaatsut. Hele hotellet er røgfrit indendørs, inklusive værelserne.

Udflugter (tilkøb)

På denne rejse er det ikke muligt at købe ekstra udflugter og udflugtspakker.

Praktisk information

Flytider (lokaltider)

Udrejse fra København kl. 9.00.

Hjemrejse med ankomst i København kl. 20.25.

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Adventure og isbjerge i bygd og vildmark

8 dage i Kangerlussuaq, Ilulissat, Oqaatsut og Glacier Lodge Eqi

Tag med på adventuretur til den kæmpe indlandsis, overnat i en traditionel bygd og en afsidesliggende camp med udsigt til den store Eqi Gletsjer. Og så er der selvfølgelig Ilulissat Isfjord!

Fra
33.525 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Juni-september  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 7033 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
IndlandsisKulturIsbjergeHvaler

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon: +45 3313 1011