4 dage i Tasiilaq – Østgrønlands skønhed

Tasiilaq – skønhed blandt spidse fjelde

Mange byer i Grønland ligger flot placeret i vores smukke natur, men kun ganske få steder kan måle sig med naturens skønhed, som den ser ud om ved Tasiilaq. Omkranset af høje, stejle fjelde er Tasiilaq alene på grund af omgivelserne et besøg værd.

Tasiilaq-området har alt det særegne, der også trækker folk til steder som Ilulissat med kæmpe isfjelde, gletsjere, slædehunde, hverdagsliv, husflid i verdensklasse og flere små bygder, der også er et besøg værd. Tasiilaq byder på både sejlture og vandreture, du aldrig vil glemme.

Østgrønland er geologisk set yngre end Vestgrønland, og derfor ser man oftere de spidse fjelde herovre. I Tasiilaq er det naturen, der er den altdominerende force, som lægger grund for livets gang – og her tænker vi ikke kun på piteraq’en, der kan sætte sine spor. Det betyder for eksempel også, at der kun kommer skib til byen i to-tre sommermåneder, da byen ellers er afskærmet fra omverdenen pga. storis. Heldigvis flyver Air Greenland året rundt til Kulusuk og Tasiilaq.

Rejseprogram

Denne rejse giver dig rammerne for et helt unikt besøg i en østgrønlandsk by. I Tasiilaq har du mulighed for nogle virkeligt flotte udflugter, både til vands, til lands og i luften. Hotel Angmagssalik og andre tilbyder skønne udflugter både forår og efterår. Vi nævner nogle af dem nedenfor, men der er mange andre.

Højdepunkter

 • De høje fjelde om Tasiilaq
 • De store isfjelde i Sermilik Fjord
 • Slædehundenes hyl og gøen
 • Dialektens egenart
 • Du får gode lårmuskler, for det går op og ned hele tiden!

 

Inkluderet i prisen

 • Fly Nuuk-Kulusuk t/r med Air Greenland
 • Helikopter Kulusuk-Tasiilaq t/r med Air Greenland
 • Transfers i Tasiilaq
 • 3 nætter på Hotel Angmagssalik med eget bad/toilet
 • Morgenmad
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage
 • Alle afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato

Dagsprogram

Dag 1:
Fra Nuuk til Tasiilaq og byrundtur

Du flyver fra Nuuk til Kulusuk, der ligger på en lille ø ikke så langt fra Tasiilaq. Efter ankomsten til Kulusuk starter eventyret, for du flyver i helikopter over det smukke landskab til Tasiilaq.

Velankommet til Tasiilaq modtages du af en medarbejder fra hotellet, der kører dig til Hotel Angmagssalik. Efter indkvarteringen kan du overveje at tage på en byrundtur, som I kan bestille på hotellet.

Byrundtur i Tasiilaq

Byrundturen i Tasiilaq tager 2-3 timer til fods og undervejs besøger du museet, kirken og havnen, og guiden fortæller den spændende historie om livet i Østgrønland. Området adskiller sig fra Vestgrønland ved, at det først blev besøgt af europæere, da kommandør Gustav Holm tog på hans konebådsekspedition for kun 130 år siden.

Dag 2:
To dage til egen disposition i Tasiilaq

Lad roen sænke sig og nyd stilheden. Her kan du høre dit eget åndedræt – dog krydret med hyl fra slædehundene, hvilket i sig selv er spændende for folk fra Sydvestgrønland. Der er mange oplevelsesmuligheder i Tasiilaq, og på denne tur er der god tid til både at opleve og slappe af. Naturen indbyder til kortere eller længere vandreture, og du kommer sikkert til at holde lange pauser, for udsigten er helt fantastisk. Her er forslag til fire udflugter:

Sejltur imellem isfjelde

En imponerende sejltur ud i storisen, som kommer drivende nordfra i op til 10 meter tykke isflager, skabt i farvandet ved Nordpolen. Du kommer virkelig ud at opleve storis og isfjelde og fornemmer, hvordan også isen kan styre hverdagen, særligt om foråret og i starten af sommeren. Isfjeldene i Sermilik kommer fra flere store gletsjere inde i fjorden. Sørg for at der er friske batterier i kameraet eller mobilen!

Vandretur til Blomsterdalen

Du kan også tage på en kort vandretur forbi kirkegården til Blomsterdalen og vandfaldet. Den arktiske sommer er kort og hektisk, og planterne har kun få måneder til at spire, blomstre og sætte nye frø. Ikke desto mindre er fjeldfloraen et smukt syn. Turen varer et par timer, og I drikker en medbragt kop kaffe eller te undervejs. På hele turen er du i selskab med en guide.

4-5 timers vandretur til udsigtspunktet

Dette er en fin vandretur i baglandet bag Tasiilaq. Den grønlandske natur er både smuk og barsk, og på denne tur, hvor du vandrer op og ned i fjeldene, langs søer og elve, er du tæt på elementerne. Der er udsigt over stejle tinder og isfyldte fjorde. Guiden sætter tempoet, så alle kan være med, og undervejs drikker I den medbragte kaffe og te, og der er tid til at nyde madpakken.

Helikoptertur til Mittivakkat-gletsjeren

En fantastisk helikoptertur op over Ammassalik-øen med udsigt til fjelde, isbræer og dybe fjorde. Vi lander i 1000 meters højde på selve Mittivakkat-gletsjeren, som er en af forskernes favoritbræer, der hvert år er flittigt besøgt. Her er der en smuk udsigt over den isfyldte Sermilikfjord.

Du kan læse mere om udflugter på disse to links:

Arctic Wonderland Tours

Arctic Dream

 

Dag 3:
Udflugtsmuligheder

På dag tre kan du også tage ud på udflugter. Se forslag under dag 2.

Photo by Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 4:
Hjemrejse til Nuuk

I dag tager du afsked med Tasiilaq og flyver igen med helikopter til Kulusuk Lufthavn og herefter med Dash 8 til Nuuk. Hvis tiden rækker til det, kan du måske nå at vandre til fods til selve Kulusuk bygd, der ligger ½-1 times gang fra lufthavnen.

Kort

Hoteller på rejsen

Hotel Angmagssalik

Der er kun få udsigter i Grønland, der er lige så storslået som den fra Hotel Angmagssalik. Vi skal gerne indrømme, at det rent fysisk er op ad bakke at komme op til hotellet, men det er virkelig gåturen værd (du kan også komme derop med hotellets minibus).

Hotellet har 40 rum i forskellige kategorier, og her er adgang til wifi (mod betaling) og en god restaurant.

Hotellets renoverede lounge har en charmerende retro-stemning, og du føler nærmest, at du er med i en westernfilm. Bortset fra de hyggelige loungeområder og pæne værelser, har hotellet også en terrasse med en udsigt, der får dig til at tabe næse og mund. Tasiilaq ligger nemlig i en smuk bugt, omgivet af majestætiske spidse tinder. Udsigten alene er et sandt privilegium, og på hotellet har de også gjort sit for, at du skal føle dig godt tilpas.

Og så er Hotel Angmagsalik det eneste hotel i Grønland, der har en privat helikopter til udflugter.

Udflugter (tilkøb)

På denne rejse er det ikke muligt at købe ekstra udflugter og udflugtspakker.

Du kan forhøre dig om eventuel opgradering af værelse ved check-in (mod ekstra betaling)

Flytider

Afgang fra Nuuk: Kl. 13.45
Ankomst til Nuuk: Kl. 18.10

BEMÆRK: D. 16. oktober afgår flyveren fra Nuuk kl. 09.35.

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.
Denne rejse kan ikke ændres eller forlænges.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

4 dage i Tasiilaq – Østgrønlands skønhed

Tasiilaq – skønhed blandt spidse fjelde

Tasiilaq byder på en overjordisk skønhed, som er svær at konkurrere med. Tag med fra Nuuk på en 4-dages tur inklusive hotelophold!

Fra
6.145 DKK
pr. person i dobbeltværelse
maj/jun. & sep./okt.  | 4 dage  | 3 nætter Rejse nr. 6030 Afrejse fra Nuuk
Mulige oplevelser
IsfjeldeØstgrønlandsk kulturNordlys (efterår)

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon: +45 3313 1011