VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS
Praktisk information / Tidsforskelle

Tidsforskelle og tidszoner

Grønland får ny tidszone i 2023.

Inatsisartut, Grønlands Parlament, har vedtaget en ny lov om nye tidsbestemmelser i Grønland. Når Danmark og det meste af Europa skifter til vintertid/normaltid natten til søndag den 28. oktober 2023, vil Grønland fortsat være på det, der svarer til sommertid.

Det betyder, at tidsforskellen mellem Vestgrønland og Danmark/Europa vil være tre timer, og ikke fire timer, som vi er vant til.

Hvis du er i Grønland, skal du derfor ikke stille uret en time tilbage, når sommertiden slutter i 2023.

Den nye tidszone betyder, at der er fremover er 3 timers forskel mellem Nordamerikas østkyst (ET) og Grønland, og mellem Europa (CET) og Grønland.

Indtil nu har vi været vant til, at der er fire timer mellem Grønland og Europa (CET) og to timer mellem Grønland og den nordamerikanske østkyst.

Hvordan vil det påvirke dig rejsemæssigt efter den 28. oktober 2023?

Hvis du er i Grønland, vil dine fly afgå en time senere end oprindeligt planlagt, hvis du har købt en billet før denne dato. Det skulle du meget gerne modtage en sms om fra dit flyselskab.

Vær opmærksom på, at flytider fra Danmark, og indenrigsflyvninger til og fra Nerlerit Inaat/Constable Pynt, Ittoqqortoormiit og Pituffik Space Base/Thule ikke bliver berørt af ændringen, da de fortsat er i samme tidszoner som før.

  • I det nordlige Grønland ved Pituffik Space Base anvendes østamerikansk tid
  • I Østgrønland i Ittoqqortoormiit er der tre timers tidsforskel mellem Danmark og Grønland.

Flyvetid mellem Danmark og Grønland

Flyvetiden mellem København og Kangerlussuaq er ca 4 timer og 40 minutter. Hvis du letter om formiddagen i Danmark, lander du også om formiddagen i Grønland.

Omvendt er det på hjemrejsen. Her flyver du typisk fra Grønland omkring middag, men lander først i København om aftenen. Nogle aftenflyvninger til Danmark lander næste dag tidligt om morgenen i Danmark på grund af tidsforskellen.

Du kan forvente at blive en smule træt tidligt på din første dag i Grønland, da nogle oplever lidt jetlag på deres rejse til Grønland. Gå eventuelt tidligt i seng den første aften, hvis du føler dig træt. Så kan du være frisk og udhvilet næste dag.

De fleste oplever dog ikke at være påvirket af tidsforskellen.

Mangler du inspiration til din rejse til Grønland?

Læs mere om Grønland og alt, hvad denne fantastiske destination kan byde på.

Vi kan snakke i et væk om dette smukke land, så vi har valgt at skrive en masse af vores yndlingsting ned og give vores erfaringer om Grønland videre.

Vores dygtige rejsespecialister sidder klar til at hjælpe dig, hvis du mangler hjælp til at planlægge din rejse.