VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS
Praktisk information / Tidsforskelle

Tidsforskelle og tidszoner

Er der tidsforskel mellem Grønland og Danmark? Eller er du mere interesseret i andre rejsemål? Her finder du information om tidsforskelle mellem Danmark og vores rejsemål

Svaret er ja. Der er 4 timers tidsforskel mellem Danmark og det meste af Grønland. Grønland er 4 timer bagud i forhold til Danmark, hvilket vil sige, at når klokken er 12.00 i Danmark, så er den 8.00 i Grønland.

  • I det nordlige Grønland ved Thule Air Base anvendes østamerikansk tid, så her er tidsforskellen fem timer.
  • I Østgrønland i Illoqqortoormiut er der tre timers tidsforskel mellem Danmark og Grønland.

Der er altså flere tidszoner i Grønland, men for de fleste vil det gælde, at der er 4 timers tidsforskel.

Vidste du i øvrigt

at Grønlands isbjerge kan drive helt til havet ud for New York? Læs flere sjove facts om Grønlands smukke isbjerge her.

Vil du også opleve hvor fantastisk Grønland er?

Se skønne rejser til Grønland her.

Flyvetid mellem Danmark og Grønland

Flyvetiden mellem København og Kangerlussuaq er ca 4 timer og 40 minutter. Da tidsforskellen mellem Danmark og Grønland er 4 timer, betyder det, at du lander i Grønland stort set samme tid, som du lettede fra København. Normalt flyver man fra København kl. 9:00, og lander så i Kangerlussuaq i Grønland kl. 9:40.

Omvendt er det på hjemrejsen. Her flyver du typisk fra Grønland omkring middag, men lander først i København om aftenen. Nogle flyvninger retur til Danmark lander næste dag tidligt om morgenen på grund af tidsforskellen.

Du kan forvente at blive en smule træt tidligt på din første dag, da nogen oplever lidt jetlag på deres rejse til Grønland. Gå eventuelt tidligt i seng den første aften, hvis du føler dig træt. Så kan du være frisk og udhvilet næste dag.

De fleste oplever dog ikke at være påvirket af tidsforskellen.

 

Mangler du inspiration til din rejse til Grønland?

Læs mere om Grønland og alt, hvad denne fantastiske destination kan byde på.

Vi kan snakke i et væk om dette smukke land, så vi har valgt at skrive en masse af vores yndlingsting ned og give vores erfaringer om Grønland videre.

Vores dygtige rejsespecialister sidder klar til at hjælpe dig, hvis du mangler hjælp til at planlægge din rejse. Kontakt os her.

 

Tidsforskel mellem Danmark og Island

Tidsforskellen mellem Danmark og Island varierer afhængig af vintertid og sommertid i Danmark. Islandsk tid er nemlig Greenwich Mean Time (GMT) hele året og går ikke over til sommertid.

Ved sommertid er Island derfor 2 timer bagud i forhold til Danmark og om vinteren 1 time. Når klokken dansk sommertid er 12.00, er den 10.00 i Island. Og når klokken er 12.00 dansk vintertid, er den altså 11.00 i Island.

Flyvetiden fra Danmark til Island er ca. 3 timer, men kan variere. Du vinder altså lidt tid på udrejsen på grund af tidsforskellen – og omvendt på hjemrejsen.

Hvad kan du opleve i Island?

Læs om de mest populære oplevelser i Island her.

Vil du selv opleve Island?

Se rejser til Island her.