VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Diskobugten

Inspiration / Steder at besøge / Diskobugten

Diskobugten er stedet, hvor de store isbjerge møder hvalerne. Oplev is, UNESCO Verdensarv, inuitkultur, hundeslæder, camps og sejlture. Med disse højdepunkter danner Diskobugten ramme om de fleste turistbesøg.

Diskobugten det mest besøgte sted for turister i Grønland hele året rundt. Mest kendt er Ilulissat med sin overdådige isfjord, men her er meget mere at se og give sig til. Qeqertarsuaq er smuk natur med masser af hvaler, Aasiaat er et kajakmekka og du finder også to superlækre camps, Glacier Camp Eqi og Ilimanaq Lodge her. Vinterens hundeslæder og nordlys er også eftertragtede!

Diskobugten

Diskobugten er den største bugt i Grønland. Centralt i bugten finder du Diskoøen, der er Grønlands største ø – selvfølgelig når man ser bort fra selve øen Grønland, der som alle ved er verdens største ø. Du finder også fire byer i selve Diskobugten – Ilulissat, Qeqertarsuaq, Qasigiannguit og Aasiaat, mens du lige nord for Diskobugten finder Uummannaq med det karakteristiske hjerteformede fjeld.

Hvaler i Diskobugten

Du kan opleve hvaler i stor stil Diskobugten. Her i Diskobugten ser man mange forskellige arter, der enten har hjemme i området eller kommer hertil om sommeren helt fra Caribien. Du har særdeles gode chancer for at opleve store hvaler på nært hold, fx hvis du tager med på en hvalfotosafari fra en af bugtens byer. Hvalerne svømmer tæt på land og trives i store dele af Diskobugten og især ved Ilulissat Isfjord og Qeqertarsuaq finder du dem hele sommeren.

Læs mere om hvaler.

Diskobugten er hundeslædedistrikt

Diskobugten er et udsøgt sted at køre på hundeslæde. Her er hundeslæder og slædehunde overalt, og det er en fantastisk spændende oplevelse at komme ud at køre let hen over isen, mens hundene foran dig nyder at trække løs. Vores vinterture er meget populære og det skyldes ikke mindst chancen for at prøve at køre på hundeslæde – og så er nordlyset selvfølgelig også et trækplaster.

Læs mere om at køre hundeslæde i Grønland.

Et spand hunde og deres slædefører bringer deres gæster tilbage til Sisimiut - Visit Greenland

Ilulissat – hovedbyen i Diskobugten

Ilulissat er hovedbyen i Diskobugten. Navnet Ilulissat betyder ”Isfjelde” på grønlandsk og det er dem, de fleste mennesker kommer for at opleve. Du finder selve byen smukt placeret helt ud til kysten og kanten af Isfjorden, så uanset, hvor du befinder dig, så er udsigten fantastisk.

Selve Ilulissat Isfjord ligger i gåafstand fra byen. Ilulissat Isfjord var det første sted i Grønland, der blev optaget på UNESCOs Verdensarvliste og du vil hurtigt forstå hvorfor. Ilulissat er et rigtig godt udgangspunkt for et besøg i Diskobugten og alle vores pakkerejser til vestkysten lægger vejen forbi Ilulissat.

Læs mere om Ilulissat her.

Qeqertarsuaq – den grønne vulkanø

Qeqertarsuaq er også kendt som Diskoøen og det grønlandske ord dækker både over selve øen og hovedbyen, som ligger på øens sydlige kyst. Øen Qeqertarsuaq adskiller sig markant fra det øvrige Grønland, da den består af vulkanske bjergarter, hvorimod det øvrige Grønland består af grundfjeld. Det gør sjovt nok øen særligt frodig, samtidig med at du oplever en masse brune basaltbjerge og stenformationer. Øen er nærmest magisk i sin skønhed og sit aparte landskab, hvor du kan gå mellem klippefigurer i alskens former, der stikker op af grunden.

Læs mere om Qeqertarsuaq og Diskoøen her.

Uummannaq er kendt fra ”Nissebanden i Grønland”

Uummannaq ligger ikke i selve Diskobugten, men bliver ofte regnet med til området. Byen Uummannaq på øen Uummannaq ligger nord for Nuussuaq-halvøen, der udgør den nordlige bred af Diskobugten. Uummannaq betyder” det hjerteformede” og er opkaldt efter fjeldet, der knejser stejlt over byen.

Mange, der rejser til Grønland igen og igen, nævner Uummannaq som en af grundene. Du finder en helt speciel ro i denne by, der for store dele ligger ovenpå klipper, hvor der er bygget utallige gangbroer op til husene fra vejene. Her er utroligt smukt på øen, hvor du også kan finde Julemandens Værksted fra den populære TV-julekalender “Nissebanden i Grønland”.

 

Aasiaat og Qasigiannguit

Du kan også besøge andre af Diskobugtens byer, blandt andet Aasiaat og Qasigiannguit. Aasiaat er en uddannelsesby, og her kan du også opleve Per Kirkebys udsmykning af den lokale kirke. Aasiaat er også kendt som en by med en stor skærgård, så her er det populært at tage på kajakture.

Qasigiannguit ligger i bunden af Diskobugten og er det ideelle sted for dig, hvis vandring er højt på din to-do-liste. Du finder mange vandreture i byens bagland, og så er det også et sted, hvor du om sommeren oplever masser af hvaler. Qasigiannguit har desuden et rigtig spændende levende museum, hvor du om sommeren kan opleve, hvordan inuit levede i gamle dage.

 

Glacier Lodge Eqi og Ilimanaq Lodge

I Grønland har sommerlejre altid været en del af livet. Inuit roede til steder, hvor der var god fangst og her slog de telte op. Vores datterselskab World of Greenland har bygget to helt utrolige lejre, som du kan opleve på dit besøg i Diskobugten.

Glacier Lodge Eqi ligger 80 kilometer nord for Ilulissat overfor den kælvende bræ Eqi. Det giver dig en helt unik mulighed for at sidde og nyde et glas vin, mens du hører de store drøn fra bræen, når isen knækker af.

Læs mere om Glacier Logde Eqi.

Ilimanaq Lodge finder du kun 15 kilometer syd for Ilulissat. Ilimanaq Lodge består ar 15 hytter, bygget på klipperne nær den sydlige kyst af Ilulissat Isfjord. Den er bygget i en af Grønlands ældste bygder, så du får også mulighed for at opleve ægte, grønlandsk bygdeliv.

Læs mere om Ilimanaq Lodge.

Foto: Flemming Deleuran

Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur.

Charlotte

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik