flowers

Sydgrønland

Fold galleri ud full arrow

Sydgrønland


Var det noget med et glas iskold Chablis, når du flader ud i en 38 grader varm kilde, mens isfjeldene glider forbi i den nærliggende fjord? Du skal selv have Chablis’en med, men ellers er Uunartoq i Sydgrønland leveringsdygtig i resten.

Sydgrønland adskiller sig meget fra det nordligere Grønland. Det var her, Erik den Røde valgte at kaste anker, fordi han blev så imponeret af de grønne skrænter, han mødte overalt i området. Her er ustyrligt farvestrålende om sommeren, så selvom her ikke er slædehunde, er der oplevelser af mange andre slags.

Nanortalik i Sydgrønland
Foto: Anders Peter Amsnæs

Grønne enge og blå is

Grønt og blåt er pænt sammen, og ingen steder er det mere sandt end i Sydgrønland, hvor isfjeldene med deres mange blå og hvide nuancer komplementer hinanden. Isfjeldene i Sydgrønland er ældre end i resten af landet, og dermed er de knap så luftholdige som nordpå, og det giver dem den unikke blå farve. Vi er i fåreholdernes land, så her på fjeldsiderne ser du mange steder de små hvide uldtotter nyde livet i fulde drag.

Qassiarsuk i Sydgrønland
Foto: Ruth Gundahl

Byerne

Sydgrønland kan sagtens byde på byferie, men ofte kommer man her for at opleve naturens umådelige skønhed og også for det, for Grønland, så usædvanlige faktum, at byerne ligger tæt. Narsarsuaq, Narsaq og Qaqortoq ligger med kun et halvt hundrede kilometer mellem hinanden, hvilket i grønlandsk målestok nærmest føles som at måle noget i centimeter. I Qaqortoq og Narsaq går livet sin vante gang, og her er rig mulighed for at vandre nogle gode ture og alligevel være hjemme til aftensmaden. Noget sydligere ligger Nanortalik, der med sine spidse fjelde er et rent mekka for professionelle bjergbestigere. 

Narsaq i Sydgrønland
Foto: Anders Peter Amsnæs

Vandring

Narsarsuaq er i virkeligheden ikke en by, men en bygd, og det er et oplagt udgangspunkt for en lille bondegårdsferie, eller som det hedder her: en fårefarmsferie. Herfra kan du opleve indlandsisen, men du kan også gå fra bygd til bygd eller fåreholdersted, alt imens din bagage bliver bragt frem for dig. Man kan også tage på længere vandringer, fx mellem Qaqortoq og den gamle nordbo-bygd Igaliku eller mellem bygden Qassiarsuk, hvor Erik den Røde boede og byen Narsaq. Mulighederne er uanede hernede, hvor de smukke lange halvøer giver gode muligheder for fordybelse.

Vandring i Narsarsuaq i Sydgrønland
Foto: David Buchmann - Visit Greenland

Varme kilder

Og så er der selvfølgelig de varme kilder ved Uunartoq, hvor man virkelig får mulighed for at slappe af på en unik måde, som vi skrev i introduktionen. 

Velkommen til Sydgrønland og de mangefarvede oplevelser!

Varme kilder i Sydgrønland
Foto: Ruth Gundahl

Guide til Grønland

Få denne rejseguide, hvor vi præsenterer dig for de populære muligheder i Grønland og for nogle brugbare praktiske tips til at vælge en rejse til Grønland.

image description

Du vil fremover få tilsendt spændende rejseinspiration på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig.

 

POPULÆRE REJSER TIL GRØNLAND

Prøv vores Tripfinder og find din drømmerejse til Grønland

Vælg hvad du vil opleve og få rejseforslag

Prøv Trip Finder

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.