Grønlands Rejsebureaus rejseledere

Grønlands Rejsebureaus rejseledere

Rejseledere hos Grønlands Rejsebureau

Når du vælger en af vores rejser med rejseleder, bliver du taget kærligt ved hånden og ført ind i den fantastiske verden af is, sne og storslået natur – af ildsjæle med stor kærlighed til og viden om Grønland.

Alle vores rejseledere har et bredt kendskab til Grønland. Mange har desuden specialviden inden for områder som historie, eskimologi, arktisk miljø, botanik, nordboerne og hundeslæden. En viden de med stor glæde deler ud af til deres gæster.

Mød din rejseleder 

Vores rejselederteam omfatter en trofast skare af erfarne rejseledere, som vender tilbage år efter år. Her kan du møde nogle af dem:

 

Mina Lennert (1949)
Fhv. trafikassistent, stationsleder og sekretær
Rejseleder siden 2008

”Mit budskab er altid den positive indgang
til Grønland og til historien om mine forfædres
land – hvad enten jeg står ved en gammel boplads
eller foran et nybygget kompleks.”

Jeg er født og opvokset i Grønland i Sisimiut og er dobbeltsproget. Begge mine forældre var grønlandske, og jeg har stadig en stor familie i Grønland, som jeg er i kontakt med i det daglige og jævnligt besøger. 

Jeg har altid arbejdet meget med service, kommunikation og information – og har bl.a. været stationsleder i Tasiilaq og arbejdet som sekretær i Hjemmestyrets Danmarkskontor i 7 år. Mit hjerte vil altid banke for Grønland. Jeg holder mig opdateret om grønlandske forhold – også dagliglivet. Og mit budskab er altid den positive indgang til Grønland og til historien om mine forfædres land – hvad enten jeg står ved en gammel boplads eller foran et nybygget kompleks.

 

Peter Hersted (1953)
Lærer, cand. pæd.
Rejseleder siden 2008

”Med en fri opvækst på klipper og isflager
med lugt af hav, slædehunde og en evig sol,
har jeg en kulturel indsigt, der har lært mig
ikke at tage noget for givet.”

Jeg er født og opvokset i Grønland og har blandt andet boet og arbejdet i Qeqertarsuaq og Nuuk. Med en fri opvækst på klipper og isflager med lugt af hav, slædehunde og en evig sol, har jeg en kulturel indsigt, der har lært mig ikke at tage noget for givet. Jeg færdes hjemmevandt i fjeldet, har hue på når jeg sejler – og kan håndtere en flok grønlandske hunde. Min formidling af kulturen og naturen er personlig med lune og humor.

Som lektor på Skolen for Materiel Design og på Ilinniarfissuaq (Grønlandsk seminarium) har jeg gennem mange år arrangeret kurser i grønlandsk kultur for lærere og pædagoger. Jeg er uddannet lærer og cand.pæd.”

tilo krause guide grønlands rejsebureau

Tilo Krause (1979)
Cand. mag. i historie og tysk
Rejseleder siden 2007

"Jeg kom til Grønland første gang i 2006.
Siden har jeg tilbragt hver eneste sommer
i landet, som rejseleder og på
historisk/arkæologisk feltforskning."

Efter disse første seks somre i Grønland mener jeg efterhånden at kunne indkredse den egentlige kerne i min vedvarende interesse i landet: Det er nemlig ikke alene den klare luft, de (h)vide horisonter eller det storslåede landskab. Ligeså meget er det den til tider stærkt romantiserende blikvinkel, som vi europæere – både nu og gennem historien – lægger og har lagt hen over dette land. Tit fanger jeg faktisk mig selv i, at jeg stadigvæk her midt i det 21. århundredes Grønland, går rundt med de europæiske ekspeditionsrejsendes briller fra slutningen af 1800-tallet! Med dette fællestræk i baghovedet, ser jeg det altid som en lokkende og lovende opgave tilsammen med mine gæster at kaste et mere afklaret blik gennem – og især hen over – disse briller på det moderne Grønland i Selvstyre-tiden.

 

Trine Markvart (1976)
Friluftsvejleder
Rejseleder siden 2010

”Grønland er vidunderlig, dragende og stærkt
vanedannende … Skønheden og stilheden er
ubeskrivelig – den skal opleves på egen krop.”

”Mit første møde med Grønland var i april 2007. Allerede før jeg rejste derop, vidste jeg, at det ikke ville blive et kort bekendtskab. I juli samme år flyttede jeg derop. Jeg er siden kommet tilbage til Danmark, men er i Grønland flere gange om året – og har rejst og vandret mange hundrede kilometer i landet. Grønland er vidunderlig, dragende og stærkt vanedannende. At være deroppe fylder mig med ro, lykke, ydmyghed og taknemmelighed. Det barske vindblæste landskab, fjeldene, isen, elvene, fjordene, havet og menneskene. Råt og vildt, men også blødt og fantastisk mildt.

Grønland er noget helt unikt, og selvom jeg efterhånden har besøgt knap 40 af verdens lande, har jeg aldrig oplevet et sted, der berører mig så dybt som Grønland. Skønheden og stilheden er ubeskrivelig – den skal opleves på egen krop.” Som guide forsøger jeg hele tiden at udvikle mig, komme til nye afkroge af dette enorme land, møde nye mennesker og lære noget nyt, som forhåbentlig kan bidrage til at gøre oplevelsen endnu større for mine gæster.”

 

Anton Møller Christensen (1977)
Bygningsingeniør
Rejseleder siden 2009

"Jeg har været fascineret af Grønland siden mit første møde med landet i 2004, og jeg holder af at formidle min viden og glæde ved landet til nye besøgende."

Jeg vil gerne, på de ture jeg guider, skabe muligheder for oplevelser i den vilde og fascinerende natur, der allerede ligger få skridt fra hotellet eller vandrehjemmet, hvor vi er indlogeret. Samtidig vil jeg også gerne åbne for den venlighed, hjælpsomhed og umiddelbare glæde, som jeg selv har oplevet hos langt de fleste grønlændere.


Ulla Grymer (1980)
Cand. Mag. Samfundsfag/historie
Rejseleder siden 2007

Inden en tur går til Grønland, glæder jeg mig vildt til at komme ud i naturen - glæder mig til at følge dens rytme og blive fascineret af dens mærkværdigheder og vidundere Glæder mig til at fokusere på alt fra de enorme isbjerge til de bitte små blomster, der kan leve med den barske natur – og glæder mig til at have vandrestøvlerne på, spotte hvaler og kigge efter fugle! Det er vidunderligt at sidde på en sten, drikke kaffe fra termokanden og bare slappe af og nyde synet - lade stilheden, den høje himmel og den klare luft komme ind.

Jeg er fascineret af både den nye og ældre grønlandske historie, da den er med til at give en forståelse for landet og grønlænderne og de udfordringer, de kæmper med i dag. Min begejstring for Grønland håber jeg smitter af på gæsterne, så de også bliver bidt af dette smukke land.


John Gitz Holler  (1949)
Fhv. bankfuldmægtig, assurandør, B.A i historie, skov- og savværksarbejder
Rejseleder siden 2007

”En gang Grønland, altid Grønland”, sagde Grønlandsminister Mikael Gam engang, og jeg vil da gerne gøre hans ord til mine.

Jeg har boet og arbejdet i Nuuk i en halv snes år i alt – i 80’erne og siden indtil foråret 2011. Jeg har meget på hjertet, en god portion faglig viden og lokale erfaringer, og jeg elsker at delagtiggøre mine gæster i min viden og begejstring over den arktiske metropol, dens omgivende fjelde, vidt forgrenede fjordkompleks og bygder.

Jeg er bankuddannet og senere B.A. i Historie og har beskæftiget mig med både den grønlandske middelalder og det moderne Grønlands historie. I min anden periode i Grønland har jeg arrangeret og ledet by- og fjeldvandringer og har formidlet viden og givet kvalitetsoplevelser til et engageret publikum.
Min ungdommelige ’dannelsesrejse’ gik med rygsæk gennem det sydamerikanske kontinent i et års tid, og i fjor gik jeg ’Caminoen’ gennem Nordspanien.

Rejseleder Tanya Wünche

Tanya Wünsche (1981)
Lærer, friluftsvejleder, master i idræt/frilufsliv
Rejseleder siden 2006

"Jeg har tabt mit hjerte i Grønland – og ønsker ikke at få det igen!"

Jeg ønsker at formidle, hvad der for mig er det ægte Grønland. Det helt specielle liv der leves blandt fjelde, hav og is. Den underfundige og lattermilde kultur man forelsker sig i. Den unikke, storslåede og uendeligt smukke natur. Foranderligheden i landskaber - spændingen ved at teste egne grænser mod naturens kræfter, og roen der fylder os med lykkefølelse og tryghed. Trætheden og de ømme fødder, der omsider lukkes ud af vandrestøvlen, og den helt specielle oplevelse at have gjort sig fortjent til et godt måltid mad.

Kort sagt, så ønsker jeg at få mine gæster til at falde lige så meget for Grønland, som jeg selv har gjort det. Og at give dem muligheden for at opleve alle sider og facetter af Grønland – fra Saqqaq kultur til grønlændere af i dag, fra syd til nord og fjeld til by.

Rejseleder i Grønlands Rejsebureau Dorthe Pedersen 

Dorthe Pedersen (1971)
Geolog
Rejseleder siden 2006

"Når folk siger Grønland, får jeg altid et drømmende udtryk i ansigtet - for jeg er fuldstændig og aldeles fascineret af dette storslåede land. Man kan vist godt sige, at det nærmest er blevet en tilbagevendende afhængighed, der år efter år bringer suset tilbage i min mave."

Mit første møde med Grønland var en 180 km lang vandring igennem ødemarken fra Kangerlussuaq til Sisimiut. Året efter boede jeg i Kangerlussuaq - og så var jeg helt og aldeles solgt.

Siden har jeg hver sommer guidet ture til de mest fantastiske steder langs det meste af vestkysten - og senest en tur med M/S Fox langs den forrevne østkyst. Jeg brænder især for at formidle min viden og begejstring for alt, hvad den grønlandske natur og kultur rummer.

Som geolog kan jeg slet ikke lade være med at inddrage mine gæster i, hvad det er for sten og bjergarter vi færdes i, og hvordan de blev dannet for millioner af år siden. Men fascinationen af den unikke indlandsis og viden om klimaforskningen er i høj grad også noget, som jeg gerne deler ud af undervejs.

Foruden de spændende oplevelser, fra hvalerne til havs og moskusokserne på land, er jeg særlig betaget af at iagttage og fotografere de sarte grønlandske blomster - så der ligger altid et kamera og en grønlandsk flora/fauna i min rygsæk.


Gunnar Uhnger (1981)
Friluftsvejleder
Rejseleder siden 2011

Min baggrund er norsk, og jeg har stor erfaring med udendørs aktiviteter i Norge og Island. Det har varieret mellem sommer og vinterture, og om det handler om topture eller kajak er ikke er så vigtigt, så længe det forgår udendørs.

Jeg holder af friluftsferier, alt fra Canada i kano til Frankrig med ski på benene.

Af uddannelse har jeg en grad i naturforvaltning. Derudover har jeg haft et år med uddannelse i sport og udendørs aktiviteter, hvor jeg har plejet min store passion for et liv i naturen.

Guide i Grønlands Rejsebureau Steffen Fog

Steffen Fog (1978)
Journalist
Rejseleder siden 1998

Jeg holder meget af naturen og landskabet i Grønland, og jeg er begejstret for udeliv på hav og i fjeld. Jeg håber, med min entusiasme og glæde, at kunne smitte andre og åbne for de store oplevelser, der er ved at rejse i den grønlandske natur og kultur. Jeg er en energirig og positiv naturformidler, både i solskinsvejr, tåge og regn!

Faktisk kan jeg slet ikke få nok af natur - jeg arbejder derfor også som naturvejleder. Derudover skriver jeg ofte artikler til Visit Greenland, og så anmelder jeg grønlandske bøger på hjemmesiden Arktiske anmeldelser

Guide i Grønlands rejsebureau Helle Lorentzen 

Helle Lorentzen (1958)
Tandlæge
Rejseleder siden 1980

Igennem et mangeårigt kendskab til og respekt for Grønland ønsker jeg altid at videregive et nuanceret billede af dette land for de gæster, som deltager på mine rejser. Det er væsentlig for mig, at mine gæster oplever både en fantastisk natur samt en befolkning, som rummer utallige værdier. De skal opleve Grønland ’i dag’ sat i relation til den historiske baggrund. De skal udfordres i ’vildmarken’ og opleve glæden ved at færdes i fjeld og natur.

Mine gæster vil også opleve den kulinariske side af Grønland, hvor de friske råvarer fra havet og fjeldet udgør grundsubstansen.


Simon Granjean (1984)
Human fysiologi, friluftsvejleder
Rejseleder siden 2010

Jeg har altid holdt meget af det nordiske firluftsliv og glæden ved at føle mig som en del af helheden. Da jeg i 2011 oplevede det ypperste natur inden for det nordiske gennem Grønland, var der ingen tvivl om, at jeg altid ville komme til at holde meget af Grønland, og at jeg helt sikkert vil komme tilbage mange gange. Den store rå natur og vidderne har en fantastisk tiltrækningskræft på mig.

Jeg har brugt nordens natur rigtig meget, gennem friluftsliv på mange forskellige måder. Men intet kunne måle sig med det, jeg har oplevet i Grønland og Island, hvor det hele bliver en tand større og mere ærefrygtindgydende. De oplevelser jeg har fået i Grønland og på Island, har virkelig sat sine spor i mig, og jeg har lige siden virkelig ønsket, at jeg kunne give noget af den storslået hed som ligger majestætisk i landende videre til andre nysgerrige mennesker.    

   

Christian Reimers (1979)
Løn- og personalechef, Ilulissat kommune
Rejseleder siden 2007

"Af alle de folk jeg har rejst med i Grønland, har jeg endnu ikke mødt nogen, Grønland har skuffet. Det forstår jeg godt. Få steder på jorden tager pusten fra én som Grønland. Jeg synes alle burde komme og besøge os, for deres egen skyld."

Interessen for udeliv har altid været der, fra familie ski- og vandrerture i de svenske og norske fjelde, og så snart jeg nåede selvstændighedsalderen, flyttede jeg med alpin- og offpiste- skiene på ryggen til alperne. Her tilbragte jeg 5 år med at finde det bedste Back Country skiløb og urørte toppe med dybsne.

Under et senere geografistudie fejede Nordatlanten benene væk under mig, og da det blev speciale-tid, var der ikke nogen tvivl: Grønland! Jeg måtte simpelthen finde en problemstilling der retfærdiggjorde en specialeproces langt mod nord. Jeg fik dermed kombineret min interesse for bjergrige vinterlandskaber, med mine ambitioner for mit arbejdsliv. Kort efter fik jeg muligheden for, som guide, at introducere dette fantastisk smukke land, for nye mennesker, og så var løbet kørt. Jeg bor nu i Ilulissat på den grønlandske vestkyst, hvor jeg arbejder som Løn & personalechef i kommunen. Min fritid bruger jeg i de grønlandske fjelde, på hundeslæde, ski eller i mine vandrestøvler.

Guide i Grønlands rejsebureau Eva Aarestrup Christophersen  

Eva Aarestrup Christophersen (1965)
Skovarbejder og præst

Grønland var kærlighed ved første blik. Storheden der overvælder en - allerede i flyet. Mødet med den rene luft. Lyden af stilhed. Isen. Ture i fjeldet. Sidde og kigge - på isen. Lade storheden og roen krybe ind under huden. Lade øjeblikket få plads i kroppen. Spise chokolade på toppen, mens man nyder udsigten. Isfjelde der knager og brager. Somre – og vintre – iført uld og fleece. Midnatssol. Lyset. Livet nord for polarcirklen. De løftede øjenbryn - til hilsen på gaden. Humoren. Glæden. Det gode grin. Historien, nutiden, kulturen. Dyrene. At opleve en sovende hval. Søpapegøjen med de lidt for korte vinger. En stor kærlighed til landet og en fascination af arktis.?

Jeg har igennem - efterhånden - en del år været guide eller turleder i Grønland. Længes altid tilbage. Jeg er uddannet skovarbejder – og præst. Og har været præst bla i Nordnorge i to år.

   

Rejseleder i Grønlands Rejsebureau Troels Grene   Troels Grene (1978)
Forstkandidat
Rejseleder siden 2000

Mit Grønlandseventyr startede som en drøm om at komme i Slædepatruljen Sirius som dreng. Da jeg opgav drømmen om Sirius, måtte jeg jo finde en anden måde at komme til Grønland, for den drøm var stadig meget levende i mig. Derfor søgte jeg ind som rejseguide, og det har jeg bestemt ikke fortrudt - Grønland er det ultimative rejseland!

Som guide har jeg arbejdet på Grønland både sommer og vinter, og jeg er draget af landets storslåede natur og åbne vidder, hvad enten det er set fra hundeslæden om vinteren eller til fods om sommeren. Denne kærlighed til og begjestring for dette smukke land vil jeg gerne bringe videre til de gæster, jeg har med rundt i Grønland.

Rejseleder i Grønlands Rejsebureau Trine Elgaard Olsen   

Trine Elgaard Olsen (1982)
B.A Idræt
Rejseleder siden 2007

Jeg blev dybt forelsket i Grønland første gang jeg var der og rammes hvert år af en snigende Grønlandsfeber, der gør at jeg bare bliver nødt til at tage af sted igen.

Jeg har været af sted både om vinteren og sommeren, med store grupper på kystskibet, med små grupper på vandrehjem og hotelture og ikke mindst fundet Julemanden sammen med en masse børn.

Hver gang er et lille eventyr, hvor jeg får lov til at dele roen og den fantastiske natur, med en masse rare mennesker. Glæder mig allerede til at skulle af sted igen. 

Rejseleder i Grønlands Rejsebureau Henri Gorm jensen  

Henri Gorm Jensen (1944)
Formand for Dansk Presseforbund, fhv. sergent i flyvevåbnet og typograf
Rejseleder siden 2007

Min fascination af Grønland startede i min skoletid, hvor jeg i geografi- og historietimerne hørte om de berømte polarfarere Mylius-Erichsen, N.P. Høeg Hagen, Jørgen Brønlund, Knud Rasmussen osv. Flere af dem endte med at ofre livet i deres bestræbelser på at opdage og kortlægge dette barske, og på det tidspunkt ikke særligt menneskevenlige land, Grønland. Spændende fortællinger der tryllebandt mig meget både dengang og nu.

Lige meget hvor ofte jeg besøger landet, både som guide og som privat, bliver jeg tryllebundet – og stadig har jeg fornemmelsen af, når jeg kommer lidt væk fra de befolkede områder, at jeg er den første, der har betrådt denne vej, jeg går over fjeldet, og at jeg er helt alene i denne verden. At være guide giver mig mulighed for at videregive min viden og begejstring for menneskenes land, og det er hele turen værd, når jeg kan se, at gæsterne bliver smittet med den samme grønlandsbacille.