VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Vandring til Lille- og Store Malene

Inspiration / Vandring til Lille- og Store Malene

Rundt om Quassussuaq – Lille Malene

Turen rundt om Quassussuaq kan starte to steder, som begge kan nås nemt med bus fra centrum. Du kan enten køre til Nuuks lufthavn eller tage bussen ud til byens nyeste bydel, Qinngorput. Det er en smagssag, hvilken vej man går, men vi har valgt at tage bussen til Qinngorput. Her står du af ved det første større vejkryds. Mens bussen forsætter nedad, går du i stedet til venstre og op mod fjeldet og den dal, der ligger mellem Store og Lille Malene. Her kommer du først til Cirkussøen, der hedder sådan, fordi fjeldsiden på den ene side af søen er cirkelformet. For enden af søen kommer du til et lille vandfald, og går op ad fjeldet ved siden af det. Nu kan du gå langs med foden af Lille Malene, hvor du har fjeldet på din venstre side. Du kommer igen forbi et par mindre søer. Efter et stykke vej, hvor du går i dalen mellem fjeldene, begynder du at kunne ane Godthåbsfjorden forude.

Når du nærmer dig fjorden fortsætter du rundt om fjeldet. Du går ovenfor det, der så smukt kaldes Paradisdalen. Efterfølgende erstattes det smukke udsyn til Anstalten for Domfældte, hvilket måske ikke lyder helt så hyggeligt som Paradisdalen. Der er markeringer om, hvor du kan gå, og der er intet at være nervøs for. Til sidst kommer du til Lufthavnsvejen. Her kan du vælge, om du vil gå til Lufthavnen og tage en bus eller taxa hjem, eller om du vil forsætte lige ud og gå tilbage til selve Nuuk by.

Mads Pihl - Visit Greenland
Mads Pihl - Visit Greenland

Op på Ukkusissat – Store Malene

Ukkusissat er et smukt og stejlt fjeld, der tårner op til 780 meter over Nuukbydelen Qinngorput. Det er ikke en nem vandrerute, og vi anbefaler alle, at de tager turen med en erfaren guide. Der går sjældent et år, hvor der ikke skal en eller flere eftersøgninger i gang.

Når I skal op på Ukkusissat – Store Malene, starter I på samme måde som på turen rundt om Lille Malene. Når I kommer til Cirkussøen, går I nu til højre i stedet for at fortsætte langs med søen. Turen er blevet markeret med farverige og nummererede stolper af Colourful Nuuk, så de er nemme at få øje på, også selvom der ligger sne. I går nu venstre om den første højderyg og kan så fortsætte op ad den forholdsvis stejle fjeldside. Sørg for at gå langs den markerede rute! I kan godt gå hen og blive lidt stakåndede, men til gengæld bliver I belønnet med en forrygende udsigt, når I når toppen af Ukkusissat.

Kommuneqarfik Sermersooq har lavet et udmærket vandrekort over ruter ved Nuuk, som du kan finde på internettet.

Læs mere om vandring i Grønland