VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Gletsjervandring

Inspiration / Udflugter / Gletsjervandring

Hvis du er vild med fantastisk natur og aktivitet, så tag på gletsjervandring! Oplev isens utrolige spalter og smeltevandssøer.

Gletsjervandring bliver af mange betragtet som farligt og dumdristigt. Det kan være farligt. Derfor samarbejder vi med de bedste guider og selskaber, når vi sammen tilbyder gletsjervandringer. Vi går på steder, hvor isen er afprøvet, og guiderne har stor erfaring på området, så vi sikrer at sikkerheden er i orden, hvad enten det er ved Ilimanaq eller Kangerlussuaq, at vi begiver os op på isen.

Vi tilbyder gletsjervandring ved Ilimanaq og ved Kangerlussuaq kan du komme på indlandsisvandring i et område, der ikke gletsjer, men fast is.

Heldagseventyr ved Indlandsisen

Kangerlussuaq

At gå på Indlandsisen er en kæmpe oplevelse, som mange får, når de besøger Kangerlussuaq. Det er dog et endnu større eventyr at vandre på isen på en miniekspedition og på denne spændende dagstur kommer du ind til Indlandsisen, og så får du også ca. 4 timer til at udforske selve Indlandsisen.

Du bliver udstyret med steigeisen og vandrestave og så er det eller om at komme i gang. De fleste, der kan vandre i kuperet terræn kan også være med her. I dette område er det ikke er vanskeligere at gå på Indlandsisen end i de øvrige bakker omkring indlandsisen.

De fleste mennesker, der besøger Indlandisen kommer sjældent mere end 200 meter ind på selve isen. Det gør du til gengæld på denne tur, hvor du kommer til at vandre blandt ishøje og isdale, omkranset af krystalblå åer, floder, vandfald og søer, som alle er dannet af smeltevand fra isen. Under dig har du op til 500 meter tyk, ældgammel is!

 

Gletsjervandring og overnatning på isen

Kangerlussuaq

Denne udflugt fås også med en overnatning. Her vandrer du ind på isen til en teltlejr, og herfra kommer du på flere vandringer, bl.a. i nærheden af Russell Gletsjeren, hvilket giver dig et helt enestående dramatisk islandskab (men selvfølgelig i sikker afstand).

 

Gletsjervandring, sejlads og ATV

Ilimanaq

Det er få steder i Grønland, at du kan komme på udflugt med ATV, men på denne tur bruger vi ATV’er til at komme helt ind i Tasiuaq-fjordsystemet og videre med speedbåd til kanten af Indlandsisen.

Vi sejler sydpå fra Ilimanaq, til vi når bugten Itilliup Ilua. Her bliver vi sat i land på den brede sandstrand og fortsætter som passagerer i to store terrængående køretøjer. Vi kører nu over sletten med fantastiske udsigter over fjelde og brede vidder, til vi kommer til Tasiusaq-fjordsystemet.

Tasiusaq-fjorden har været et yndet fangstområde i årtusinder, men de tidligere tiders aktivitet er i dag stilnet af. Herfra sejler vi ind i bunden af fjorden. I bunden af fjorden går vi i land og vandrer hen til selveste kanten af Indlandsisen.

Gletsjervandring er ufarligt, når sikkerheden blot er i orden, og her vil din erfarne guide informere om sikkerhed og procedurer ved gletsjervandring. Alt udstyr tjekkes igennem, inden vi træder op på isen et sikkert sted. Herfra kan vi opleve at gå på isen, men selvfølgelig i områder, der er sikre.