VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Hvaler, paddle board og wellness – Chanett skulle prøve det hele!

Inspiration / Artikler / Hvaler, paddle board og wellness – Chanett skulle prøve det hele!

I sommeren 2019 tog Chanett for første gang til Grønland, og det har grebet om sig! Det er blevet til en sommertur og to vinterture, og Chanett kan efterhånden sætte flueben ud for alle de store grønlandsoplevelser

Chanett Christensen fra Tårnby på Amager har været i Nuuk tre gange for at besøge sin veninde Kathrine, og det er blevet til oplevelser på stribe, fordi både Chanett og Kathrine har været gode til at finde oplevelser – eller blot at skabe dem selv. ”Bare det at være i Nuuk er jo en oplevelse i sig selv. Jeg har haft masser af tid til at udforske byen på egen hånd, og det er så dejligt, at man ofte hilser på de folk, man kommer forbi på gaden,” fortæller hun.

Når dagene ikke har stået på udflugter, er det i stedet blevet til vandreture op til Cirkussøen og rundt om Lille Malene. Og så har Chanett været god til at gribe mulighederne, der findes i Nuuk.

Hvalsafari

”Jeg ved ikke, om jeg bringer heldet med mig, når jeg er i Grønland, men da vi var på hvalsafari, oplevede vi en pukkelhval, der kom helt tæt på båden. Altså som i HELT tæt. Den svømmede under os. Når man tager på hvalsafari, kan man ikke vide, om man ser en hale, der klapper vandet 20 meter fra en selv eller om man skal kigge med kikkert, for der er ikke nogen garanti,” fortæller Chanett begejstret. Og hun har kun ros til overs for sejlerne:

”De grønlandske sejlere er rigtigt gode til at kommunikere sammen om, hvor de har set en hval, for de vil jo gøre alt for, at man får mulighed for at se en hval. De er også meget opmærksomme på, at man ikke skal komme for tæt på og forstyrre dem i deres natur. Så jeg tror bare, at vi var rigtigt heldige, og den her hval var så legesyg og så nysgerrig, at den kom op og svømmede ind under båden, næsten som om den lige vinkede til os med sin finne. Jeg tror den har været omkring en 10-12 meter, for den var større end båden. Altså, den kom helt tæt på. Hvis jeg havde haft en 1½ meter lang arm, så havde jeg rørt den!”

Videoen herunder er Chanetts private video fra hvalsafari-turen.
Se videoen med lyd

Drømmen om kajak og hvaler

”Jeg kunne godt tænke mig at padle i kajak blandt hvalerne. Jeg vil gerne opleve hvalerne endnu tættere på. Det var mit livs drøm. Det er det jo stadigvæk. Det med at opleve en hval – noget så stort. Altså, pyt med at svømme med delfiner, det har aldrig været et mål for mig. Men det der med at opleve en hval, en kæmpe hval, noget der er så stort, der svømmer i vandet. Man kan slet ikke beskrive det. DET er jeg ikke færdig med at opleve. Det er så fantastisk. Det var en kæmpe drøm. Så jeg kunne godt tænke mig sådan en kajaktur, hvor man kommer tæt på hvalerne. Om jeg så skal sove ude på vandet. Det skal lykkes!”

SUP – stand up paddle board og aktiviteter i Nuuk

”Det er lidt svært for mig at forklare, hvad der har været det bedste og hvorfor. Om sommeren var jeg også ude på stand up paddle board på fjorden. Det var fantastisk. Vi havde fået våddragter på. Det var rigtigt fint, og vi kom også hen at stå under et vandfald. Man skal være opmærksom på, at der er mange både på fjorden, og det giver jo nogle bølger, så man skal også lige passe på, at man ikke falder i vandet,” fortæller Chanett.

”Jeg havde øvet mig lidt hjemmefra på Amager Strand, så jeg vidste, hvordan man skulle stå på sådan et board. Det havde Kathrine ikke prøvet på samme måde. Jeg var da ved at ryge i en gang, men Kathrine røg i tre gange,” fniser Chanett henrykt. ”Kathrine eksperimenterede mere på boardet, end jeg selv turde gøre, så det er klart. Hun syntes, jeg skulle hoppe i vandet og opleve det der med at have en tørdragt på. Jeg var ikke af samme mening!. Åh-ha. Jeg tænkte, det nok var ok at grine lidt af hende, men jeg padlede lige lidt længere væk, så hun ikke skulle komme over og skubbe mig i. Når jeg ser tilbage, ville det måske have været meget fint at falde i vandet. Hvad var det værste, der kunne ske? At jeg blev våd, og det var jo så det, men når man står derude, så tænker man, at det ikke er så sjovt at falde i vandet. Men det havde jo egentlig været ok at hoppe i.”

”Vi var ude at sejle i tre timer, og vi stod på paddle board i de to af dem. Så sejlede vi rundt for at se, om vi kunne se en hval. Det gjorde vi så ikke, men så oplevede vi jo bare den smukke natur og de isflager, der flyder rundt i fjorden. Vi blev faktisk sat af på en isflage, og de kom heldigvis tilbage og hentede os, så det er jo godt.”

Ro i sjælen

Chanetts ture til Grønland har ikke blot handlet om oplevelser, men også om at koble af:
”Der er den der indre ro, Grønland giver. Det har jeg slet ikke fået nok af at opleve. Fordi vores hverdag bare er så fyldt med alt muligt. Det skal gå hurtigt og det skal, ja, puha, det skal bare gå stærkt. Og jo hurtigere, jo bedre, og man får ikke koblet af. I Grønland går tingene, som de går. Du kan ikke rigtig skynde dig. Det er naturen, der sætter rammerne, og så skal du selvfølgelig selv navigere i det. Jeg er slet ikke færdig med Grønland. På nogen måder! Og også bare alle de dyr, der er! Hvornår får man lov at opleve et rensdyr? Eller havørne? Og pukkelhvaler og ja, you name it!”

En tur til Nuuk behøver ikke blot handle om de store naturoplevelser. Der er også mange andre oplevelser, der kan gøre ens ferie speciel. ”Man har lidt et eget ansvar for at gøre turen til sin egen,” siger Chanett. ”For eksempel har vi fået thaimassage, og vi har været i biografen, og jeg har fået ansigtsbehandlinger. Vi har også fået lavet negle, for eksempel. Der er mange almindelige, dagligdags ting i Nuuk. Hvis man gerne vil ned i gear og lige få en ansigtsbehandling, så kan man det. Jeg var også ude at spise på Inuk Hostel, og der fik jeg en rensdyrburger. Det var ret sejt at prøve at smage en rensdyrburger. Det er jo ikke noget, man får i Danmark. Og bare det, at man har indlandsis i sin dybfryser eller at min veninde lige smuttede op til en kollega, for at få noget hakket rensdyrkød, så hun kunne lave chili-con-tuttu!” Tuttu er det grønlandske ord for rensdyr.

Indlandsisen

”For mig var det en kæmpe drøm at komme op at gå på Indlandsisen, men det var faktisk først på min tredje tur, at jeg nåede dertil. Det der med at stå på toppen af isen og alt er hvidt. Det var helt vildt. Og så er der mobildækning! Det var helt vildt at man kunne skrive og sige, at nu står jeg på Indlandsisen,” griner Chanett.

Læs også: Chanett valgte pludselig at rejse til Grønland. Læs om hvad det har betydet for hende.

Chanett talte med Louise Larsen og Jesper Kunuk Egede

En dannelsesrejse i Grønland

Chanett Christensen har været i Grønland tre gange på halvandet år. Ramt af sorg, ville Chanett bare væk fra det hele. I stedet oplevede hun, at hun var kommet ud på en dannelsesrejse, som har ændret hendes liv.

Læs historie

Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur.

Charlotte

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik