VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Island

Inspiration / Uncategorized @da / Island

Island er sagaernes rige med troldeagtig natur med vulkaner, vandfald og varme kilder. Naturens diversitet er forunderlig og du skal opleve den rå skønhed og islændingenes livsglæde og gå-på-mod.

Lad os bare slå en ting fast. Island er populært. Hvert år rejser der mange mennesker til denne mærkværdige vulkanø på den midtatlantiske ryg. Du kan rejse til Island året rundt. Højsæson er sommermånederne, som især er ideelle, hvis du vil have sol, varme, køre rundt, køre selv og måske vandre lidt. Sommeren i Island er skøn med lange varme lyse dage og nætter.

Reykjavik

Reykjavik er hovedstaden og den største by i Island, beliggende på Islands sydvestlige side. Byen huser ca. 2/3 dele af hele øens befolkning og knapt 200.000 indbyggere. På trods af det relativt lille indbyggertal er byen fuld af liv, restauranter og butikker du normalt ikke finder i en by på den størrelse.

I byens centrum møder du en summen af liv med masser af cafeer, restauranter og shopping muligheder. Så finder du selvfølgelig også det islandske parlament Altinget, det islandske universitet, teatre, museer osv. Hallgrimskirken er Reykjaviks vartegn; det er Islands største kirke, som tog næsten 40 år at fuldføre. Den sætter i dag sit præg på byen med sit 75 meter høje særprægende tårn. Ved havnen finder du koncerthuset Harpa, der også er blevet et storslået vartegn.

Den Blå Lagune

Den Blå Lagune er den mest besøgte turistattraktion i Island. Lagunen ligger på vejen til Keflavik Airport, så du kan eksempelvis vælge at besøge lagunen enten ved ankomst eller afrejse.

Den Blå Lagune er kendt for sit mineralholdige varme, mælkehvide og turkisfarvede vand, som du kan nyde under åben himmel. For både børn og voksne en det en oplevelse ud over det sædvanlige, og mange vender tilbage hertil.

Det er spøjst at bade i seks millioner liter havvand midt i Nordatlanten uden at blive kold. Vandet, holder en temperatur mellem 37 – 39 grader og er nedkølet fra 240 grader. Når det ikke blæser, kan duften ved Den Blå Lagune have en distinkt snert af svovl eller ”æg”, men det glemmer du hurtigt, når du bevæger sig rundt i det bløde vand.

Hvis du ikke er så glad for steder med mange mennesker, så kan du vælge at besøge et af de mange andre termalbade, som blandt andet findes i Reykjavik. Her går de lokale selv, så du kan samtidig opleve, hvordan de lokale bruger termalbadene som et afslappende indslag i deres hverdag.

Den Gyldne Cirkel

Den Gyldne Cirkel er betegnelsen for en særdeles populær dagsudflugt fra Reykjavik. På én dag besøger du Gulfoss-vandfaldet, Geysir-området og nationalparken Thingvellir.

Nogle udflugtsudbydere lægger flere attraktioner ind på turen, og du kan endda også afslutte udflugten med et skønt termalbad i Fontana Wellness. En rigtig skøn måde at afslutte denne udflugt på.

Geysir

Geysir-området er opkaldt efter gejseren Geysir, som i sig selv har lagt navn til alle gejsere. Geysir-området er fyldt med vandhuller, som lystigt bobler og syder i overfladen. Det er også her, du finder at den aktive gejser Strokkur, som med 5 til 7 minutters mellemrum skyder kogende vand 20 – 25 meter op i luften.

Gullfoss-vandfaldet

Vandfaldet Gullfoss er Islands mest kendte vandfald. Det samlede fald på i alt 32 meter har to utroligt flotte fald på henholdvis 11 og 21 meter, som du kan komme særdeles tæt på. Gulfoss er det vandfald i Europa, hvor der løber flest kubikmeter vand igennem hvert sekund.

Neden for Gullfoss løber gletsjerfloden Hvítá i en 3 km lang og op til 70 m dyb canyon, som er dannet ved de sidste 10.000 års erosion. Der løber ca. 100 kubikmeter vand igennem vandfaldet hvert sekund, så det er en enorm mængde vandmasser, der passerer her.

Gullfoss er fredet. En overgang ejedes området af et udenlandsk selskab, som havde planer om at udnytte vandfaldet til elproduktion. Nu er Gullfoss i statseje, og sammen med de nærliggende lokaliteter Geysir og Thingvellir er det blandt Islands mest besøgte turistmål.

Tlhingvellir Nationalpark

Nationalparken Thingvellir ligger på brudlinjen mellem det amerikanske og det europæiske kontinent, hvilket stedets enorme kløft tydeligt minder os om. Her kan du gå fra det ene til det andet kontinent, og du kan meget tydeligt se, hvor de mødes.

Thingvellir er også hjemstedet for vikingernes første demokratiske samlinger på Island. Det var her Altinget hold det første møde i 930 og samlede landet under en fælles forfatning. Tusindvis af retsspørgsmål er blevet afgjort her. Hvert eneste år frem til 1798 var Altinget samlet her.

Hvalsafari og søpapegøjer

Dit hvaleventyr kan begynde ved Reykjaviks gamle havn, kun få minutter væk fra byens centrum. Her finder du flere udbydere af hvalsafari. Hvis du ikke er alt for søstærk, anbefaler vi, at du tager med den største af bådene, som samtidig er den største hvalsafaribåd i Island. Indretningen giver plads og sikkerhed for både børn og voksne.

Hvalsafariturene har et pædagogisk og interaktivt fokus, hvor du både får lov at se og føle ting vedrørende hvaler. Der findes mange hvalarter i farvandet udfor Reykjavk, så der er næsten hvalgaranti.

Ganske tæt på Reykjaviks kyst finder du også flere søpapegøjekolonier, og ofte sejles der også forbi disse. Søpapegøjen kan du naturligvis også få øje på, når du spejder efter hvaler, da de helt naturligt færdes i området. Hvis du ikke er søstærk, anbefaler vi, at du bliver på land, når der er meldt hårdt vejr.

Ridning på islandske heste

Ridning på en islandsk hest er noget helt særligt. Med udgangspunkt i en af de gode hestefarme kan du nyde den venlige hest på gode ridestier gennem lavamarker og langs smukke grønne bjergskråninger. Kig efter forskellige klippeformationer i lava, mens du oplever den særlige gangart, tölt.

Mange af turene er gode for både nybegyndere og mere erfarne ryttere. Er du helt nybegynder, så anbefaler vi en tur på maks. to timer, da det kan være hårdt at sidde i længere tid på en hest, når du ikke er vant til det.

Dykning mellem to kontinenter

Du behøver ikke at være certificeret dykker for at få de store oplevelser i det klareste vand. Hvis du føler dig godt tilpas i vand, kan du sagtens tage med på en guidet snorkeltur mellem eksempelvis de to kontinentalplader i Thingvellir nationalpark.

Vandet er forbløffende klart og farverne i denne undersøiske verden er helt unik. Børn skal være fyldt 12 år. Du får naturligvis godt dykkerudstyr på, så du kan dykke i det kolde vand.

Adventure – tag på eventyr

Der findes rigtig mange udflugter, hvor du kan få stillet din trang til eventyr. Kør på ATV i et lavalandskab eller tag med på gletsjervandring til eksempelvis det sted, hvor det store vulkanudbrud fandt sted i 2010.

Du kan også tage med og udforske en gletsjergrotte under Langjökullgletsjeren. Det er stort set kun tiden og dine ønsker (og pengepung) der sætter begrænsningen.

Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur.

Charlotte

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik