VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Antarktis

Inspiration / Uncategorized @da / Antarktis

Antarktis - eller Sydpolen - er det hvide kontinent, hvor kun få mennesker sætter fod. Du kan opleve et unikt dyreliv i dette hvide pingvinparadis på vores krydstogter til dette afsidesliggende univers.

Uanset hvilke andre steder du har set i verden på tidligere rejser, er Antarktis garanteret helt anderledes. Dette enorme, isolerede kontinent er omgivet af et stort koldt ishav og på dette hvide kontinent finder du den mest spektakulære og storslåede natur.

Antarktis er et af de mest kolde og ugæstfrie områder for mennesker. Opdagelsesrejsende og eventyrere har udforsket kontinentet på ski og i for deres tid avancerede ekspeditionsskibe. Nogle af områderne er nedisede og helt utilgængelige det meste af året. Du kan derfor kun besøge Antarktis få måneder om året på grund af kulde og hårdt vejr, dog er sommeren gavmild.

I dag er en rejse til Antarktis er en rejse med moderne ekspeditionsskibe med høj komfort. Du går dog på ingen måde på kompromis med oplevelser. Skibene kan lægge til mange steder tæt ved land og med Polarcirkelbåde bliver du sejlet helt ind til land. Du kan stå side om side med pingviner og ro i kajak med isbjerge ved din side.

Pingviner, sæler og hvaler på Antarktis

Der bor ingen mennesker på Antarktis, og her findes ingen permanent bosætning, men det er hjem for utallige millioner af pingviner og sæler og hvaler. Der drives ikke længere jagt her, og dyrene er derfor ikke bange for mennesker.

I løbet af sommerhalvåret er den sydlige halvkugle også jagtmarker til tusindvis af hvaler. Fra dækket eller på land kan du se store mængder pingviner, som svømmer ud i havet for at jage kril, torpedolignende leopardsæler, der patruljerer kystlinjen og holder skarpt øje med bevægelse på land.

Landgangssteder

Der er strenge regler for, hvor du må gå i land i Antarktis og hvor mange personer, der må gå i land ad gangen. MS Fram er et af de skibe, som sejler på Antarktis og selvom skibet har plads til flere, så tager de kun op til 200 passagerer med. Dermed kan skibet lægge til og gå i land på mange landgangssteder.

Populære steder ved Antarktis

For at komme til Antarktis skal du via det sydlige punkt i Argentina, Ushuaia, og over Drakestrædet til du er fremme ved den antarktiske halvø. Drakestrædet er berygtet for at være et af de mest barske havområder i verden, for det er her to store verdenshave mødes. Farvandet forbinder den sydvestlige del af Sydatlanten og Stillehavet. Derfor er det altid en god ide at have søsygepillerne med. Du får måske ikke brug for dem, men de er gode at have.

Bæredygtige ekspeditioner

Med ekspeditioner i så udfordrende områder og uberørte omgivelser som Antarktis, følger der et stort ansvar – både i henhold til sømandskab og miljøengagement. Grønlands Rejsebureau tilbyder udelukkende rejser, hvor alle ekspeditionsteam er certificerede IAATO-medlemmer og har omfattende kundskab om, hvordan man driver miljøvenlig turisme i polare områder. Vores samarbejdspartner er Hurtigruten.

De er desuden nøje udvalgt, på grund af den kundskab de besidder, om de steder vi besøger. Vores ekspeditionsteam er moderne opdagelsesrejsende. De deler villigt ud af deres viden og historier, og tager dig med til de mest interessante steder og de bedste oplevelser.

Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur.

Charlotte

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik