VI ER EJET AF GRØNLAND
EGNE LOKALE GUIDER
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Covid-19 – Seneste opdatering

Opdatering 6. september, 2021

I perioden 10. august – 31. oktober, 2021 er det kun færdigvaccinerede (eller folk, der allerede har haft Covid-19), der kan rejse ind i landet, såfremt man ikke har permanent adresse i Grønland. Børn under 15 år kan rejse ind uden at være vaccinerede, men skal i karantæne.

Fra 6. september 2021 kan op til 1500 rejsende flyve til Grønland om ugen. Fra 1. oktober ophører restriktioner på antallet af indrejsende.

I efteråret flyver både Air Greenland og Icelandair til Nuuk. I efteråret er der to ugentlige afgange fra Reykjavik til Kulusuk med Icelandair.

Folk fra og med 15 år, der er FÆRDIGVACCINEREDE, skal IKKE længere gå i karantæne eller gentestes ved ankomst i Grønland.

Læs mere om reglerne på Landslægens Coronahjemmeside. Bemærk, at der kan være lokale Covid-regler og foranstaltninger i visse byer i Grønland.

Gældende rejseregler for Grønland

 • I perioden 10. – 31. oktober er det kun færdigvaccinerede, der kan rejse ind i landet, såfremt man ikke har permanent adresse i Grønland.
 • Folk, der tidligere har været smittet med Covid-19, kan også rejse ind i landet (de skal dokumentere dette med en tidligere positiv PCR-test)
 • Du skal fremvise en negativ COVID-19 test inden indrejse til Grønland. Testen må højst være 72 timer gammel og skal efterleve de gældende anvisninger, som du kan finde her
 • Du skal udfylde en SUMUT-blanket før indrejse
 • Børn over 2 år skal i karantæne, med mindre de er færdigvaccinerede
 • Det er ikke folk fra alle lande, der kan rejse ind i Grønland. Grønland følger samme retningslinjer som Danmark. En liste over landene kan ses på udenrigsministeriets hjemmeside

Færdigvaccineret for Covid-19

En færdigvaccineret person er i dette tilfælde en person, der har fået begge Covid-19 vaccinationer, og der skal være gået 14 dage siden det sidste stik. Grønland accepterer krydsvaccinationer.

Hvor kan jeg blive testet i Københavns lufthavn?

Der er tre forskellige muligheder for PCR-test i Københavns Lufthavn. Du kan betale for hurtige tests fra disse to virksomheder, hvor det er muligt at booke tid i forvejen:
• https://www.airportdoctor.dk/covid-19-test/
• https://www.cph.dk/praktisk/falck-corona-testcenter

Borgere fra Rigsfællesskabet kan tage en GRATIS test ved testcentret uden for ankomsthallen (følg skiltene). Her kan du stille dig i kø til en PCR-test. Resultatet vil være klar efter 24 timer.

Du KAN IKKE stige ombord på flyet til Grønland uden at have resultatet af din PCR-test! Hvis du vil have en gratis PCR-test i lufthavnen, anbefaler vi, at du tager en tur til Københavns Lufthavn mindst 24 timer før afrejsen.

Hvorfor kan jeg ikke bruge en test fra et ikke-nordisk land?

På grund af den øgede forekomst af Delta-varianten har de grønlandske myndigheder pr. 1. juli 2021 besluttet, at KUN test fra nordiske lande accepteres. Reglerne for PCR-test, og hvor de kan tages, ændres hurtigt i øjeblikket, og vi anbefaler kraftigt ALLE rejsende til Grønland at tjekke på https://visitgreenland.com/articles/corona-virus-status/

Politiet kontrollerer

Det er politiets opgave at sørge for, at det ikke kommer personer ind i landet, der kommer fra såkaldt højrisikolande.
Du kan læse mere om de nye regler på Naalakkersuisuts hjemmeside.

Tryghed på rejsen

Grønlands Rejsebureau er i løbende dialog med vores grønlandske samarbejdspartnere. Vi har sendt en række vejledninger, som de kan bruge som hjælp i deres forberedelser, når de begynder at modtage turister igen.
Det skal understreges, at Grønland fra starten af Covid-19-pandemien har fulgt den danske stats retningslinjer. Ydermere har Nalakkersuisut/Grønlands Selvstyre også introduceret egne retningslinjer i samarbejdet med de grønlandske sundhedsmyndigheder.

Hvad SKAL du som gæst sørge for at have i orden inden afrejse til Grønland?

 • Du skal kunne fremvise en negativ Covid-19 test ved afrejse til Grønland
 • Være færdigvaccineret
 • Din negative COVID-19 test må højst være 72 timer gammel på dagen for din afrejse til Grønland
 • Du SKAL udfylde en SUMUT-blanket, som du skal tage med på din rejse til Grønland. Du kan downloade SUMUT blanketten her
 • Du SKAL bære mundbind fra det tidspunkt, du går ind i Kastrup Lufthavn til det tidspunkt, du forlader lufthavnen på din slutdestination. D.v.s. skal du rejse til Nuuk, så er det indtil du forlader Nuuk lufthavn.

Hvad kan vores gæster selv gøre YDERLIGERE  for at rejse i tryghed og holde Grønland fri for Covid-19.
Det er vigtigt at understrege, at turister og andre rejsende til Grønland selv kan medvirke til at mindske smitterisiko (af enhver art):

 • Rejs kun, hvis du føler dig helt rask
 • Medbring din egen hånddesinfektion gel
 • Åbn vinduer på dit hotelværelse mindst 10 minutter hver dag
 • I butikker: Undgå at røre ved genstande, du ikke har tænkt dig at købe
 • Sørg for, at du har købt rejseforsikring, før du tager afsted
 • Vær tålmodig! Alt kommer til at tage lidt længere tid (fra ombordstigning af fly, busser og både til bestilling af mad, osv., fordi det er nødvendigt at foretage ekstra rengøring gennem hele dagen)

OBS: Kirurgisk eller FFP2 maske på alle flyvninger

Når du flyver til, i og fra Grønland er det påkrævet at bære egen kirurgisk eller FFP2-maske, som dækker både næse og mund. Børn under 6 år er undtaget. Masken skal bæres, fra du møder op i din afrejselufthavn, og indtil du forlader lufthavnen på din slutdestination.

Masken kan tages af, når du skal spise. Det anbefales, at du tager en ny ubrugt maske på, når du har spist. I Grønland kan masker købes i Pilersuisoq, Pisiffik og Brugsen samt en række andre butikker.

Mere information

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på tlf. eller ved at sende en mail:

E-mailteam@greenland-travel.dk
Telefon:  +45 3313 1011

Telefonerne er åbne alle hverdage mellem:
Privatrejser: 10.00 – 15.30
Erhvervsrejser: 8.00 – 16.00