VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Covid-19 – Seneste opdatering

Opdatering 25. december, 2021

Det er kun færdigvaccinerede, der kan rejse ind i Grønland, såfremt man ikke har permanent adresse i Grønland. Børn under 12 år kan rejse ind uden at være vaccinerede, men skal i karantæne. Der er p.t. visse restriktioner for ophold på offentlige steder i det meste af Grønland (se link nedenfor).

Du skal bruge en PCR-test, for at rejse ind i Grønland. Testen må højst være 48 timer gammel og tests fra følgende lande kan godkendes: EU- og nordiske lande, Schweiz, Luxemburg og Storbritannien.

Folk fra og med 12 år, der er FÆRDIGVACCINEREDE, skal IKKE længere gå i karantæne eller gentestes ved ankomst i Grønland.

 

VIGTIG INFORMATION TIL UDLÆNDINGE VEDR. INDREJSE TIL DANMARK: Scroll ned til bunden af denne tekst.

 

Læs mere om reglerne på Landslægens Coronahjemmeside.

Læs mere om restriktioner for ophold på offentlige steder i Grønland.

Gældende rejseregler for rejser til Grønland

 • Det er kun færdigvaccinerede, der kan rejse ind i landet, såfremt man ikke har permanent adresse i Grønland.
 • Grønland accepterer kun vacciner, der er godkendt af EMA. Disse vacciner er p.t. følgende: Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca og Janssen/Johnson & Johnson.
 • Du skal fremvise en negativ PCR COVID-19 test inden indrejse til Grønland. Testen må højst være 48 timer gammel og skal være taget i et af følgende lande: EU-lande, Schweiz, Norge, Island, Luxemburg og Storbritannien.
 • Børn over 2 år skal i karantæne, med mindre de er færdigvaccinerede.
 • Det er ikke folk fra alle lande, der kan rejse ind i Grønland. Grønland følger samme retningslinjer som Danmark. En liste over landene kan ses på udenrigsministeriets hjemmeside.
 • NB: Den 1. november frafaldt det tidligere krav om SUMUT-blanketter ved indrejse til Grønland.

Indenrigsrejser i Grønland

Krav ved indenrigsrejse
Personer på 12 år og over, der rejser indenrigs i Grønland, skal være færdigvaccinerede mod COVID-19. Børn mellem 2 og 12 år skal fremvise en negativ PCR-test. Testen må maksimalt være 48 timer gammel ved afgang.

Du er undtaget kravet om færdig vaccination, hvis du rejser hjem, til din uddannelsesinstitution, er pålagt borgerligt ombud, eller skal udføre dit arbejde på det offentlige transportmiddel, som anvendes ved udrejse. Du anses som færdigvaccineret mod COVID-19, når du har afsluttet et vaccinationsforløb og kan dokumentere dette. Selvom du er undtaget krav om vaccination, skal man stadig fremvise negativ PCR-test ved udrejse. Denne test må maksimalt være 48 timer gammel.

Karantænekrav ved indenrigsrejser i Grønland
Der er restriktioner, hvis du ikke er færdigvaccineret og rejser indenrigs  i Grønland. I så fald skal du gå i fem dages karantæne og testes for COVID-19, når du ankommer til din indenrigsdestination i Grønland. Herefter skal du testes på 5. dagen eller senere efter din udrejse, og hvis din test nu er negativ, bliver du anset som ikke-smittet. Lader du dig ikke teste på 5. dagen, skal du blive minimum 14 dage i træk i samme by forud for rejsen, før du kan rejse videre til en anden by.

Vaccinekravet er ikke gældende for børn i alderen 0-11 år.

Vaccinekravet gælder heller ikke for personer, som Landslægeembedet har vurderet ikke bør vaccineres.

Har du tidligere været smittet med Corona, kan myndighederne som dokumentation godtage en positiv coronatest, der er mellem 14 dage og 12 uger gammel.

Færdigvaccineret for Covid-19

En færdigvaccineret person er i dette tilfælde en person, der har fået begge Covid-19 vaccinationer, og der skal være gået 14 dage siden det sidste stik. Grønland accepterer krydsvaccinationer.

Hvor kan jeg blive testet i Københavns lufthavn?

Der er tre forskellige muligheder for PCR-test i Københavns Lufthavn. Du kan betale for hurtige tests fra disse to virksomheder, hvor det er muligt at booke tid i forvejen:
https://www.airportdoctor.dk/covid-19-test/
https://www.cph.dk/praktisk/falck-corona-testcenter

Personer med fast bopæl i Rigsfællesskabet kan tage en GRATIS test ved testcentret uden for ankomsthallen (følg skiltene). Her kan du stille dig i kø til en PCR-test. Resultatet vil være klar efter 24 timer.

Du KAN IKKE stige ombord på flyet til Grønland uden at have resultatet af din PCR-test! Hvis du vil have en gratis PCR-test i lufthavnen, anbefaler vi, at du tager en tur til Københavns Lufthavn mindst 24 timer før afrejsen. Et PCR-test resultat fra andre godkendte testcentre vil også blive accepteret som dokumentation inden ombordstigning, så længe det er højst 48 timer gammel.

Tryghed på rejsen

Grønlands Rejsebureau er i løbende dialog med vores grønlandske samarbejdspartnere. Vi har sendt en række vejledninger, som de kan bruge som hjælp i deres forberedelser, når de begynder at modtage turister igen.
Det skal understreges, at Grønland fra starten af Covid-19-pandemien har fulgt den danske stats retningslinjer. Ydermere har Nalakkersuisut/Grønlands Selvstyre også introduceret egne retningslinjer i samarbejdet med de grønlandske sundhedsmyndigheder.

Hvad SKAL du som gæst sørge for at have i orden inden afrejse til Grønland?

 • Du skal kunne fremvise en negativ Covid-19 test ved afrejse til Grønland
 • Din negative COVID-19 test må højst være 48 timer gammel på dagen for din afrejse til Grønland
 • Være færdigvaccineret
 • Du SKAL bære mundbind fra det tidspunkt, du går ind i Kastrup Lufthavn til det tidspunkt, du forlader lufthavnen på din slutdestination. D.v.s. skal du rejse til Nuuk, så er det indtil du forlader Nuuk lufthavn.

Hvad kan vores gæster selv gøre YDERLIGERE  for at rejse i tryghed og holde Grønland fri for Covid-19.
Det er vigtigt at understrege, at turister og andre rejsende til Grønland selv kan medvirke til at mindske smitterisiko (af enhver art):

 • Rejs kun, hvis du føler dig helt rask
 • Medbring din egen hånddesinfektion gel
 • Åbn vinduer på dit hotelværelse mindst 10 minutter hver dag
 • I butikker: Undgå at røre ved genstande, du ikke har tænkt dig at købe
 • Sørg for, at du har købt rejseforsikring, før du tager afsted
 • Vær tålmodig! Alt kommer til at tage lidt længere tid (fra ombordstigning af fly, busser og både til bestilling af mad, osv., fordi det er nødvendigt at foretage ekstra rengøring gennem hele dagen)

OBS: Kirurgisk eller FFP2 maske på alle flyvninger

Når du flyver til, i og fra Grønland er det påkrævet at bære egen kirurgisk eller FFP2-maske, som dækker både næse og mund. Børn under 6 år er undtaget. Masken skal bæres, fra du møder op i din afrejselufthavn, og indtil du forlader lufthavnen på din slutdestination.

Masken kan tages af, når du skal spise. Det anbefales, at du tager en ny ubrugt maske på, når du har spist. I Grønland kan masker købes i Pilersuisoq, Pisiffik og Brugsen samt en række andre butikker.

Mere information

Indrejse til Danmark

Fra den 27. december 2021 skal alle indrejsende uden bopæl i Danmark tage en COVID-19 test inden indrejse til Danmark. Kravet gælder ikke for rejsende til Danmark fra Grønland og Færøerne.

Rejser du til Danmark, skal du fremvise en PCR-test (taget højst 72 timer før indrejse) eller hurtigtest (taget højst 48 timer før indrejse). Personer med bopæl i Danmark kan vælge, om de tager en test i udlandet inden de rejser ind i Danmark, eller bliver testet senest 24 timer efter indrejse. Kravet gælder også for vaccinerede personer.

Dette krav har en foreløbig varighed på tre uger, altså frem til den 17. januar 2022.

Følgende personer er dog ikke omfattet af kravet om test i forbindelse med indrejse:

 • Børn under 15 år
 • Personer, der af medicinske årsager ikke bør få foretaget den antigen- eller PCR-test for covid-19
 • Personer, der som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en antigen- eller PCR-test for covid-19
 • Personer, der tidligere har været smittet med covid-19, og som kan fremvise dokumentation for en positivt PCR-test for covid-19, som foretaget mindst 14 dage og højst 180 dage før indrejsetidspunktet.
 • Personer med fast bopæl i grænselandet: Slesvig-Holsten i Tyskland og Blekinge, Skåne, Hallands og Vâstra Götalands len i Sverige
 • Personer med fast bopæl i Danmark, som indrejser i Danmark efter at have udført arbejde, leveret tjenesteydelse eller gennemfører undervisning eller eksamen i grænselandet.
 • Personer der indrejser fra Sverige efter at have været i transit gennem Sverige til eller fra Bornholm, og som ikke har gjort ophold i Sverige.
 • Personer, der udgør aktiv eller passiv besætning på luftfartøj
 • Personer, der indrejser i Danmark med henblik på godstransport eller efter at have transporteret gods i udlandet.
 • Personer, der udgør besætning på tog, bus, skib eller taxi eller anden erhvervsmæssig persontransport, der kræver tilladelse efter taxiloven.
 • Det gør sig også gældende, hvis man rejser til Danmark, men forlader landet inden for et døgn. For eksempel svenskere, der flyver til København og kører hjem i bil derfra.

Overholder man ikke kravene, kan man blive straffet med en bøde på 3.500 kr. i førstegangstilfælde.

HUSK DERUDOVER! Alle skal have en negativ PCR-test (højst 48 timer gammel) for at rejse fra Danmark og Island til Grønland.

 

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på tlf. eller ved at sende en mail:

E-mailteam@greenland-travel.dk
Telefon:  +45 3313 1011

Telefonerne er åbne alle hverdage mellem:
Privatrejser: 10.00 – 15.30
Erhvervsrejser: 8.00 – 16.00