Vi er ejet af grønland
Egne lokale guider
Ingen kender grønland bedre end os

Covid-19 – Seneste opdatering

Opdatering 01. juni, 2021

Fra 1. juni 2021 kan op til 810 rejsende flyve til Grønland om ugen. Tilrejsende skal stadig have negativ covid-test og gå i karantæne i fem dage efter ankomst og herefter gentestes. Læs artikel her.

Læs mere om reglerne på Landslægens Coronahjemmeside.

Pt. er alle flyvninger mellem Grønland og Island også suspenderet.

Gældende rejseregler for Grønland

 • Du skal fremvise en negativ COVID-19 test inden indrejse til Grønland. Testen skal efterleve de gældende anvisninger, som du kan finde her
 • Du skal udfylde en SUMUT-blanket før indrejse
 • Det er ikke folk fra alle lande, der kan rejse ind i Grønland. Grønland følger samme retningslinjer som Danmark. En liste over landene kan ses på udenrigsministeriets hjemmeside
 • Nødvendighedsrejsende udefra kan først deltage i større arrangementer i Grønland efter 14 dage.

Re-test og karantæne i Grønland
Grønlands Selvstyre kræver, at du går i karantæne ved ankomst til Grønland. Du kan lade dig genteste på femtedagen i Grønland. Hvis denne test er negativ, kan du forlade din karantæne (der kan gå nogle dage, før du får svar). Hvis du ikke bliver gentestet, skal du forblive i karantæne i 14 dage. Dette gælder for disse 12 byer: Nuuk, Ilulissat, Sisimiut, Maniitsoq, Qaqortoq, Narsaq, Aasiaat, Qasigiannguit, Qeqertersuaq, Paamiut, Kangerlussuaq og Narsarsuaq.

Hvis du er færdigvaccineret i Grønland
Er du færdigvaccineret lokalt i Grønland og har været ude at rejse udenfor landets grænser, gælder rejsereglerne beskrevet i første afsnit, MEN du kan blive gentestet på din anden dag i Grønland. Er denne test negativ, behøver du ikke længere at være i karantæne.

Hvis din slutdestination i Grønland IKKE er en af de 12 ovennævnte byer eller bygder
I et forsøg på at mindske risikoen for at der kommer smitte til udsatte steder, hvor der er langt til et sygehus, er Grønland delt op. Hvis du skal til byer og bygder, der ikke er på listen ovenfor, skal du re-testes først. Du skal opholde dig i en af de ovenstående byer og bygder, indtil du kan fremvise en negativ re-test taget på femtedagen af dit ophold, eller til du har opholdt dig i 14 dage i Grønland.

Politiet kontrollerer
Det er politiets opgave at sørge for, at det ikke kommer personer ind i landet, der kommer fra såkaldt højrisikolande.
Du kan læse mere om de nye regler på Naalakkersuisuts hjemmeside.

Tryghed på rejsen
Grønlands Rejsebureau er i løbende dialog med vores grønlandske samarbejdspartnere. Vi har sendt en række vejledninger, som de kan bruge som hjælp i deres forberedelser, når de begynder at modtage turister igen.
Det skal understreges, at Grønland fra starten af Covid-19-pandemien har fulgt den danske stats retningslinjer. Ydermere har Nalakkersuisut/Grønlands Selvstyre også introduceret egne retningslinjer i samarbejdet med de grønlandske sundhedsmyndigheder.

Hvad SKAL du som gæst sørge for at have i orden inden afrejse til Grønland:

 • Du skal kunne fremvise en negativ Covid-19 test ved afrejse til Grønland
 • Din negative COVID-19 test må højst være tre dage gammel på dagen for din afrejse til Grønland
 • Du SKAL udfylde en SUMUT-blanket, som du skal tage med på din rejse til Grønland. Du kan downloade SUMUT blanketten her
 • Du SKAL bære mundbind fra det tidspunkt, du går ind i Kastrup Lufthavn til det tidspunkt, du forlader lufthavnen på din slutdestination. D.v.s. skal du rejse til Nuuk, så er det indtil du forlader Nuuk lufthavn.

Hvad kan vores gæster selv gøre YDERLIGERE  for at rejse i tryghed og holde Grønland fri for Covid-19.
Det er vigtigt at understrege, at turister og andre rejsende til Grønland selv kan medvirke til at mindske smitterisiko (af enhver art):

 • Rejs kun, hvis du føler dig helt rask
 • Medbring din egen hånddesinfektion gel
 • Åbn vinduer på dit hotelværelse mindst 10 minutter hver dag
 • I butikker: Undgå at røre ved genstande, du ikke har tænkt dig at købe
 • Sørg for, at du har købt rejseforsikring, før du tager afsted
 • Vær tålmodig! Alt kommer til at tage lidt længere tid (fra ombordstigning af fly, busser og både til bestilling af mad, osv., fordi det er nødvendigt at foretage ekstra rengøring gennem hele dagen)

For ikke-danske statsborgere
For rejsende fra andre lande gælder særlige regler. Kontakt os hvis du er i tvivl.  Vi er i kontakt med alle, der har købt pakkerejser hos os.

Fra Grønland til Danmark
Udrejseforbuddet fra Grønland til Danmark er ophævet, og det er muligt at købe en billet til Danmark.
Du skal dog være opmærksom på, at du skal følge de regler, der er opsat i forbindelse med indrejse til Grønland (se linket ovenfor). Du skal eksempelvis have en gyldig, negativ coronatest for at rejse tilbage ind i Grønland.

Internt i Grønland
Internt i Grønland er der ikke længere nogen restriktioner på rejser.

OBS: Kirurgisk maske på alle flyvninger
Når du flyver til, i og fra Grønland er det påkrævet at bære egen kirurgisk maske, som dækker både næse og mund. Børn under 6 år er undtaget. Masken skal bæres, fra du møder op i din afrejselufthavn, og indtil du forlader lufthavnen på din slutdestination.

Masken kan tages af, når du skal spise. Det anbefales, at du tager en ny ubrugt maske på, når du har spist. I Grønland kan masker købes i Pilersuisoq, Pisiffik og Brugsen samt en række andre butikker.

Du kan du ringe til os på +45 33 13 10 11 mellem kl. 8 og 16 dansk tid.

Mere information

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på tlf. eller ved at sende en mail:

E-mailteam@greenland-travel.dk
Telefon:  +45 3313 1011

Telefonerne er åbne alle hverdage mellem:
Privatrejser: 10.00 – 15.30
Erhvervsrejser: 8.00 – 16.00