VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS

Ekspeditionsskibene på Svalbard

Inspiration / Uncategorized @da / Ekspeditionsskibene på Svalbard

På Hurtigrutens ekspeditionslignende langgange kommer man tæt på både det arktiske dyreliv, spøgelsesbyer på de tidligere hvalfangststationer og fjerntliggende minedriftsbyer, forskningsmiljøer, spektakulære fjorde og isbjerge.

Med Hurtigruten kan man vælge mellem en række ekspeditions-sejladser med MS Fram, MS Spitsbergen eller MS Nordstjernen.

Skal du virkelig opleve alt det, Svalbard har at byde på, så skal det ske fra et ekspeditionsskib. Øgruppen er så isoleret og ufremkommelig, at du stort set kun kan komme rundt med skib.

Tre ekspeditionsskibe med stolte norske traditioner

Norske Hurtigruten sejler med tre skibe på Svalbard som alle viderefører de stolte norske traditioner med opdagelsesrejser til verdens mest uberørte egne. På skibene finder du komfortable saloner og god dæksplads med uovertruffen oversigt til de fantastiske naturscenarier og dyreliv, som du er garanteret ombord.

MS Nordstjernen – ekspeditioner med et nostalgisk tvist

MS Nordstjernen sejler udelukkende i Arktiske farvande. Vi tør godt påstå, at dette er den ultimative måde at opleve Svalbard på. Skibet er lille og kommer derfor tæt på utilgængelige steder. Skibet har en helt speciel atmosfære med en aura af nostalgi. Hun blev bygget for Hurtigruten i 1956 og er moderniseret flere gange siden.

MS Nordstjernen har beholdt sin charme fra gamle dage og det klassiske træinteriør kombineret med moderne komfort er en fantastisk kombination. Desuden er der brugt meget messing, så hun fremstår som hun gjorde i sine glansdage. Skibet er lille og kommer derfor tæt på utilgængelige steder. Kom tættere på Svalbard med en helt uforglemmelig ekspedition.

MS Fram – et moderne ekspeditionsskib

Ønsker du mere komfort og et større skib, så er MS Fram med det forpligtende navn det rigtige valg. Skibet sejler fra pol til pol og sejler således både i Antarktis og Arktis. Om sommeren sejler MS Fram i arktis og dermed kan du opleve Svalbard ombord på dette lækre og komfortable skib.

MS Fram er et moderne ekspeditionsskib. Det originale skib Fram var det mest berømte fartøj i sin tid. Fram havde tre ekspeditioner, som var helt enestående. MS Fram viderefører arven fra den originale Fram, og brugen af avanceret teknologi gør skibet ekstra godt egnet til ekspeditioner i polområderne.

MS Spitsbergen

Det moderne ekspeditionsskib MS Spitsbergen er bygget i 2009 og ombygget i 2015/16. Skibet byder på moderne åbne områder og kahytter, skandinavisk design, foto- og optiktestcenter, eksperter i geologi, historie og ornitologi, daglige foredrag og udforskning af historiske ruter.

Skibet rummer 200 passagerer ved fuld belægning. MS Spitsbergen har både den nødvendige størrelse og manøvredygtigheden til at være det perfekte ekspeditionsskib i polarvande. Selv om hun sejler i kølvandet på de gamle vikinger, er komforten ombord noget bedre, end den var dengang.

Der er dog én ting, besætningen og gæsterne ombord på MS Spitsbergen har til fælles med de gamle vikinger: Trangen til at udforske fjerntliggende steder. De rummelige udendørs dæk giver adgang til forsiden af skibet, hvilket er et godt sted at observere havets dyreliv.

Observationsloungen på dæk 6 byder også på en utrolig udsigt. Her finder du store panoramavinduer og komfortable siddeområder. I restauranten og bistroen på dæk 5 kan du nyde de fineste retter med udsigt til de imponerende omgivelser. På dæk 7 finder du et veludstyret fitnesscenter, og ude på dækket er der to udendørs jacuzzier.

Tak, tak, tak og tusind tak for at foreslå Igloo Lodge. Det var mageløst at være der. Jeg ville ikke hjem. Alt spillede og med solskinsvejr alle dage deroppe, hvad mere kan man så ønske sig? Jeg havde endnu engang en vidunderlig tur.

Charlotte

Adresse:

Wilders Plads 13A, 1.

DK – 1403 København K

Åbningstider:

(mandag-fredag)

Erhvervsrejser: 9:00-16:00

Privatrejser: 10.00-15.00

 

facebook logo facebook logo facebook logo
  • Rejsegarantifonden nr. 351
  • ·
  • IATA agent nr. 17 200 606
  • ·
  • CVR nr. 32150756
  • ·
  • Privatlivspolitik