Arktisk efterårseventyr

8 dage omkring Kangerlussuaq og Sisimiut

Den arktiske verden er en uforglemmelig og smuk oplevelse. På denne rejse til Grønland får du tre dage ved Indlandsisens kant i Kangerlussuaq og fire dage i den skønne by Sisimiut, der byder på et væld af oplevelsesmuligheder.

På denne rejse kan du udforske Indlandsisen i langt større grad end på mange andre rejser. Du har nemlig hele tre dage til din rådighed i Kangerlussuaq.

Kangerlussuaq er et af de mest besøgte og populære steder i Grønland. Lufthavnen og byen ligger på en arktisk tundra, og du lander derfor praktisk talt midt i naturen. Byen ligger kun 25 kilometer fra kanten af Indlandsisen og byder på unikke oplevelser, du ikke finder andre steder i verden.

Tag med på en guidet udflugt til det såkaldte Punkt 660 og kom op og stå på selve Indlandsisen. Punktet er 660 meter over havet, deraf navnet. Du får dog ikke fornemmelsen af at være oppe i højden, men snarere samme følelse, som når du skuer ud over et hav. I dette tilfælde er det dog et ishav.

Hos Grønlands Rejsebureau er vi ikke i tvivl. Du finder verdens flotteste nordlys i Grønland. Efterår og vinter er nordlystid i Grønland, så på hele rejsen bør du på skyfrie aftener gå ud og stikke næsen i sky for at opleve det særegne og utroligt smukke fænomen.

Sisimiut er en storby efter grønlandske forhold. Byen har 5.500 indbyggere og er dermed den næststørste by i Grønland. Sisimiut er en driftig by og samtidig traditionel i ordets bedste forstand. Her er slædehunde i massevis, kulørte huse og et spændende museumsområde, der blandt andet rummer Grønlands ældste kirke.

Placeret lidt nord for Polarcirklen er Sisimiut den nordligste ”åbenvands by” og den sydligste hundeslædeby i Grønland. Derfor kan du som besøgende både opleve sejlture i de dybe fjorde og slædeture, hvis sneen er faldet.

Highlights

 • Kør igennem tundralandskabet
 • Stå og gå på indlandsisen
 • På udkig efter arktisk dyreliv
 • Spot nordlyset på polarhimmelen
 • Kom helt tæt på Russel gletsjeren
 • Oplev byliv og farvestrålende huse
 • Hop med på sejlads i skærgården

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
 • Fly Kangerlussuaq-Sisimiut t/r
 • Transfers i Grønland
 • 3 nætter på Hotel Kangerlussuaq med eget bad/toilet
 • 4 nætter på Hotel Sisimiut med eget bad/toilet
 • Morgenmad alle dage
 • Velkomstmiddag på Hotel Sisimiut (ekskl. drikkevarer)
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Kangerlussuaq t/r
 • Velkomstmøder i begge byer
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato

Ikke inkluderet

 • Frokost
 • Aftensmad
 • Rejseforsikringer
 • Udflugter

Dagsprogram

Greenland Travel
Dag 1:
Fly København - Kangerlussuaq, velkomstmøde og evt sightseeing

Air Greenland flyver os fra København til Kangerlussuaq. Forude venter 4½ timers flyvetur og et otte dages efterårseventyr. En guide fra vores lokale samarbejdspartner  modtager dig ved ankomst og hjælper til med check-in på Hotel Kangerlussuaq, som ligger lige i forbindelse med lufthavnsbygningen.

Efter check-in holder vores dygtige lokale guide informationsmøde. På mødet får du oplysninger om bygden, området, spise- og udflugtsmuligheder og kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra. Det er også muligt at bestille udflugter på mødet.

Efter mødet er det tid til den første udflugt i udflugtspakken.

Sightseeing i Kangerlussuaq (del af udflugtspakken)

Oplev bygden og området omkring byen. Kangerlussuaq er en tidligere amerikansk luftbase, men i dag Grønlands vigtigste lufthavn. Vi hører dens spændende historie, startende fra 2. verdenskrig over den kolde krig til en moderne, international lufthavn. Området omkring Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, og her kommer vi rundt og ser flere interessante steder og møder den fantastiske grønlandske natur.

Vi kører til havnen og ser fjorden, vi kører forbi Kellyville, en lille forskerby 12 kilometer fra lufthavnen, og vi kommer en tur rundt på det gamle baseområde. Vi besøger selvfølgelig også bygdens hundegård, hvor vi kommer tæt på den Grønlandske slædehund.

Denne tur vil give dig en spændende mulighed for at danne dig et hurtigt overblik over byen og omegnen.

Destination Arctic Circle
Dag 2:
Udflugt til Indlandsisen og nordlystur

Dagen i dag råder du helt selv over, og det smukke bagland indbyder til forskellige udflugter.

Hvis du har tilkøbt udflugtspakken, er der først en tur til Indlandsisen Punkt 660 på programmet.

Indlandsisen Punkt 660 (del af udflugtspakken)

Kangerlussuaq er kendt for sin forholdsvis nemme adgang til Indlandsisen, og dette er en guidet tur til den gigantiske iskappe, der er på størrelse med hele Vesteuropa.

Vi kører i 4-hjulstrækker igennem et smukt varieret område, og tæt ved Indlandsisen passerer vi Russell Gletcher og et fantastisk morænelandskab. For enden af vejen går vi hen til og op på selve Indlandsisen – en unik oplevelse. Vi tilbringer noget tid i denne enorme isverden, før vi returnerer til vores køretøj. Undervejs på turen er der gode chancer for at spotte rensdyr og moskusokser.

Nordlystur (del af udflugtspakken)

På aftener med skyfri himmel, har vi ofte det flotteste nordlys i Kangerlussuaq. Vi kører ud i naturen, hvor du ikke bliver generet af kunstigt lys, og så lader vi naturen starte sin opvisning.

Senere kører vi tilbage og samles i en hyggelig atmosfære, hvor guiden fortæller om nordlyset og de mange grønlandske myter, som nordlyset har skabt gennem tiderne. Der vil også blive serveret en velsmagende kop “grønlandsk kaffe”.

Christina Lundbye
Dag 3:
Kom tæt på den imponerende Russel Gletsjer

Dagen i dag er også til din egen rådighed, og hvis du har tilkøbt udflugtspakken, skal du i dag på udflugt til Russell Gletsjeren.

Udflugt til Indlandsisen ved Russell Gletsjer (del af udflugtspakken)

I et delvist off-road terræn, kører vi den spændende rute ind til den spektakulære Russell Gletsjer. Med sine op til 40 meter lodrette isvægge er den et imponerende skue.

Omgivelserne er spektakulære, og der er gode chancer for at spotte moskusokser og måske endda fjeldryper og sneharer.

Christine Myhre
Dag 4:
Fly Kangerlussusaq - Sisimiut og velkomstmøde og eventuelt byrundtur

Nu går rejsen videre til kystbyen Sisimiut, der ligger ca. ½ times flyvning og 130 kilometer vest for Kangerlussuaq. Hotelbussen henter dig i lufthavnen, og du indkvarteres på det firestjernede Hotel Sisimiut, der er din komfortable base de næste fire nætter.

Hotellet ligger centralt og med udsigt til de stejle fjelde, som afgrænser byen. I hotellets restaurant kan du nyde kulinariske oplevelser med lækre grønlandske råvarer.

Efter check-in er der infomøde med den lokale guide. Ligesom i Kangerlussuaq vil du på mødet få oplysninger om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder, og du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra. Det er også muligt at bestille udflugter på mødet.

Hvis du har bestilt udflugtspakken, er der efter informationsmødet en kulturhistorisk byrundtur i bus.

Byrundtur i bus (del af udflugtspakken)

På busturen rundt i Sisimiut får du et godt indtryk af byen og det lokale liv. Turen starter ved den gamle heliport (helikopterlandingsplads), som var den eneste indfaldsvej fra luften til Sisimiut indtil 1998. Stedet bliver i dag brugt til hundeholdsplads og bygningen som ungdomsklub.

På vejen gennem byen gør vi holdt ved ”Brættet”, hvor dagens ny fangede fisk og dyr findes. Vi kører op til byens højeste udsigtspunkt, hvor der er en imponerende udsigt mod syd. Vi kommer forbi rådhuset på vej til byens sydlige del, hvor mange af de oprindelige fanger- og fiskerhuse stadig kan ses. Endelig besøger vi den gamle bydel i centrum, hvor de oprindelige bygninger fra kolonitiden i 1700-tallet i dag huser museet.

Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 5:
Byen Sisimiut på egen hånd eller udforsk kysterne på havsafari

Denne dag i Sisimiut er til fri disposition. Der er mange muligheder for at underholde sig selv med naturen i fjeldene og kulturen i byen.

Havsafari  ud for Sisimiut (Skal tilkøbes)

Vi sejler ud i skærgården og fjordene omkring Sisimiut og nyder den fantastiske udsigt mod land og Kællingehætten bag Sisimiut. Her får vi også et indtryk af livet til søs med de mange fugle. Er heldet med os, ser vi måske også både sæler og hvaler. I vinterperioden har vi mulighed for at sejle i og nær iskanten og spotte nordlys.

Udflugten har et minimumsantal på 6 personer. Vi anbefaler derfor, at du booker hjemmefra. På informationsmødet i Sisimiut får du endelig besked om gennemførelse. Hvis udflugten mod forventning ikke gennemføres, får du naturligvis beløbet refunderet.

Hotel Sisimiut
Dag 6:
Sisimiut på egen hånd - tag med på kulturhistorisk vandretur

Endnu en dejlig dag til at udforske Sisimiut. Har du tilkøbt udflugtspakken, byder dagen på en kulturhistorisk vandretur.,

Kulturhistorisk vandretur (del af udflugtspakken)

På trods af Grønlands enorme størrelse har mennesker gennem tiderne valgt at bosætte sig i de samme områder. Teleøen, Sallinnguit, er et af disse steder, hvor fortid og nutid mødes. Forskellige inuitkulturer har levet her de sidste 4.000 år. Selv i dag kan man finde genstande, som vidner herom side om side med de telekommunikationsinstallationer, der har givet byen sit moderne danske navn.

Hør historien om inuit, før europæerne kom. Se ruinerne og nyd den smukke udsigt over byen og de ældgamle fangstpladser.

Olafur Rafnar Olafsson/Hotel Sisimiut
Dag 7:
På egen hånd i Sisimiut

Denne sidste dag i Sisimiut har du til egen rådighed. Du kan derfor genbesøge det sted, du fandt mest interessant, eller du kan drysse rundt i byen og indsnuse stemningen og købe de sidste souvenirs – eller måske du har lyst til noget helt tredje. På dinn fridag i Sisimiut kan du for eksempel besøge museet. Museet byder på lokalhistorie, men også på kulturhistoriske godbidder, hvor du virkelig oplever livet i hele Grønland førhen.

Christine Myhre
Dag 8:
Hjemrejse fly Sisimiut-Kangerlussuaq- København

Så slutter grønlandseventyret for denne gang. Rejsen går mod Kangerlussuaq og derfra videre mod Danmark. På grund af tidsforskellen er det aften, når vi atter ankommer til København.

Kort

Kangerlussuaq

Sisimiut

Kangerlussuaq

Hoteller på rejsen

Hotel Kangerlussuaq

Hotellet ligger så centralt, som overhovedet muligt, nemlig i selve lufthavnsbygningen, så du blot skal tage din bagage fra båndet og bære det op til receptionen. Alle værelser er rummelige og har enten udsigt til det såkaldte Køkkenfjeld eller udsigt over lufthavnen, bygden eller omgivelserne.
Hotellet har både restaurant og cafeteria, som er mødested for alle bygdens indbyggere og alle de 220.000 gennemrejsende, der kommer forbi i løbet af et år.

Hotel Kangerlussuaq
Tankeqarfiup aqq.
3910 Kangerlussuaq

Photo by Raven Eye Photography - Visit Greenland

Hotel Sisimiut

Hotel Sisimiut er en hjørnesten i Grønlands næststørste by. Du finder hotellet i den ene ende af byens hovedgade, og hotellet ligger derfor kun et stenkast væk fra den pragtfulde natur, du finder i Sisimiuts bagland. Især om vinteren er det et paradis for alle entusiaster for alpine aktiviteter og – selvfølgelig – hundeslædekørsel.
Hotellet tilbyder hyggelig indkvartering og et lækkert spisested, Brasserie & Restaurant Nasaasaaq. Der er også en lækker spa med to udendørs hot tubs, så du kan ligge og nyde varmen udendørs efter en god vandre- eller skitur. Hotel Sisimiut er det ideelle hjem væk fra hjemmet, hvis du ønsker at opleve en af Grønlands mest spændende byer. Hotellet har en fransk-inspireret à la carte-restaurant.

Hotel Sisimiut
Aqqusinersuaq 86
3911 Sisimiut

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider

 • Afgang fra Kastrup: Kl. 10.00
 • Ankomst til Kastrup: Kl. 21.00

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Pakkelister
August til oktober: Find pakkelisten til din rejse her.
November: Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage
Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

Arktisk efterårseventyr

8 dage omkring Kangerlussuaq og Sisimiut

På denne rejse til Grønland får du tre dage ved Indlandsisens kant i Kangerlussuaq og fire dage i eventyrets hjerte, Sisimiut. Begge steder byder på et væld af oplevelsesmuligheder lige uden for døren!

Fra
14.975 DKK
pr. person i dobbeltværelse
August - November  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 7052 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
IndlandsisenNordlysKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011