VI ER EJET AF GRØNLAND
VI HAR GRØNLAND I HJERTET
INGEN KENDER GRØNLAND BEDRE END OS
Praktisk information / Pakkeliste til explorerrejser til Antarktis

Pakkeliste til Antarktis

På denne side kan du finde en vejledende pakkeliste til din rejse til Antarktis.

Rigtigt udstyr kan være forudsætningen for, at man får det bedste udbytte af et ophold på Antarktis. Dette er vores forslag til en udstyrsliste, som du kan benytte dig af, hvis du ikke har personlig erfaring med det område eller den type rejse, du har valgt. Hvis der er noget, du er i tvivl om, er du altid velkommen til at kontakte Grønlands Rejsebureau.

 

Klima i Antarktis

Antarktis er det mest forblæste, koldeste og højeste kontinentet på jorden. På den antarktiske halvø, som er det område vi sejler i, er gennemsnitstemperaturen 0-5 °C i løbet af den antarktiske sommer, perioden fra november til marts. Under rejsen vil temperaturen variere fra varm sommer i Buenos Aires (30˚C) til vinter med 0˚C i Antarktis. Forbered dig på perioder med stærk vind i Antarktis – kold luft rejser gennem isbræer og ishylder. Disse kaldes katabatiske vinde og kan forekomme, når du mindst forventer det.

 

Om påklædning generelt i Antarktis

Du behøver ikke at pakke det ”fine tøj” i kufferten på en rejse til Antarktis, for her bor nemlig ingen mennesker. Dog kan det være fint at have lidt ’almindeligt pænt’ tøj med til eventuelle dage før og efter afrejse i Buenos Aires/Ushuaia. På en rejse til Antarktis ligger mange af oplevelserne og venter udenfor. Dette betyder, at du skal medbringe tøj, så du har mulighed for at være klædt varmt på fra top til tå, fra det inderste til det yderste lag. Udvalget af beklædning til friluftsliv er i dag stort, og du kan derfor finde tøj, der både er praktisk, smart og bekvemt.

OBS: Medbring rent udendørs tøj

Ifølge ”IAATO reguleringen” og for at undgå overføring af sygdomme til det sårbare økosystem i Antarktis bedes alle rejsende om at medbringe med rent tøj til brug på land.

Beklædning

Lag-på-lag princippet kommer virkelig til sin ret i Antarktis. Lag-på-lag princippet går i sin enkelthed ud på, at man klæder sig på i flere lag. Det inderste lag hjælper til at holde varmen, men også til at føre fugten væk fra kroppen (fx langt uldundertøj). Det mellemste lag isolerer mod kulde (fx en god fleecetrøje). Det yderste lag beskytter mod regn, vind og fugt (Vind- og vandtæt jakke).

Herunder er forslag til en pakkeliste, som kan give dig et indtryk af, hvad der godt at have med på en Explorerrejse til Antarktis.

 

Indendørs beklædning

Beklædningen om bord er afslappet og uformel. Det forventes ikke, at du klæder dig formelt til måltiderne.

 

Udendørs beklædning

Alle gæster om bord på skibet vil modtage en vind- og vandafvisende jakke fra Hurtigruten som et praktisk minde fra rejsen (størrelse XS til XXXXL). Vi anbefaler, at du vælger lagvis beklædning i stedet for ét tykt lag under jakken. Dette gør det meget nemmere at tilpasse sig dagens skiftende temperatur- og vejrforhold.

 

 Vind- og vandtætte bukser er noget du bør have til søs

  Hue, kasket eller pandebånd

  Halstørklæde

  Hansker eller luffer

  Langærmet undertrøje/bukser (uld anbefales)

  Varm uldtrøje eller fleecetrøje

  Varme sokker (uld anbefales)

  Badetøj til brug i skibets boblebad

  Solcreme og solbriller

 

I butikken om bord sælges et udvalg af varmt tøj i forskellige størrelser.

Rygsæk

Det er en god ide at medbringe en lille vandtæt rygsæk, som kan rumme det vigtigste, når du skal med på udflugter eller udforsker havnebyerne på egen hånd. Vær opmærksom på, at der kan være lidt bølgesprøjt, når vi benytter Polarcirkelbådene til landstigning, og at saltvandet kan skade kamera og andet digitalt udstyr.

 

Sko/fodtøj

Om bord på skibet er det praktisk med kondisko eller nogle almindelige, behagelige sko. Ude på dækket og når du deltager på udflugter, er det praktisk at vælge sko med skridsikre såler. Du kan også leje flotte ”Much Boots” (TM) til brug ved landgange med Polarcirkelbådene.

Kikkert

Vi anbefaler, at du medbringer en god kikkert, alternativt du kan leje en kikkert af høj kvalitet fra butikken om bord.

 

Kamera

I løbet af rejsen bliver der mange muligheder for at tage billeder af den smukke natur og ikke mindst af dyrelivet. Vi anbefaler, at du medbringer et godt kamera, som kan fange disse uforglemmelige oplevelser. Det er en stor fordel altid at bruge UV-filter eller polarfilter og en solblender. Hvis du bruger digitalt kamera, anbefaler vi, at du medbringer ekstra memorycard med stor kapacitet. Hvis du bruger film af et specielt mærke, er det en god ide at medbringe rigeligt med film, da det kan være vanskeligt at skaffe undervejs. Da batterier har kortere levetid i kolde omgivelser, anbefaler vi dig at medbringe ekstra batterier til kameraet. I kahytterne er der stikkontakter til opladning af kamera og videokamerabatterier. Medbring rigeligt med videofilm, da skibets butik kun har et begrænset udvalg.

 

Medicin

Husk at medbringe tilstrækkelig med medicin, og tag højde for at der kan opstå uforudsete forsinkelser. Vi anbefaler, at du opbevarer din medicin i håndbagagen, og at disse er tydeligt mærket sammen med en instruks for brug. Hvis du er afhængig af livsvigtige medicin, beder vi dig give skibslægen besked om dette ved ombordstigning.

 

Pas

Husk at medbringe dit pas og en kopi af det.

Beklædning kan både være smart og praktisk

Hvis du har spørgsmål til beklædning og skal ud og købe nyt, så kan vi anbefale dig at tage kontakt til Friluftsland, der kan give dig råd og vejledning. Friluftsland har et stort udvalg i smart og praktisk beklædning, der kan bruges hele året og til hverdag og på rejse. Kvalitetstøj, der både holder og fungerer. Friluftsland har butikker i store dele af landet og en fin webshop på www.friluftsland.dk

 

Rabat med Grønlands Rejsebureau

Når du rejser med Grønlands Rejsebureau, får du 10 % rabat på køb af tøj og udstyr i Friluftsland (gælder ikke i forvejen nedsatte varer). Når vi sender dig dine rejsedokumenter, får du samtidig en rabatkupon, som du både kan benytte i en fysisk butik og i deres webshop.