Klassikeren: Den Gyldne Trekant

8 dage i Kangerlussuaq, Sisimiut og Ilulissat

Vi kan her byde dig velkomme til en skøn rejse til Grønland, der giver dig stor frihed og lejlighed til at besøge tre skønne steder, herunder Grønlands næststørste by, Sisimiut. Du oplever hvaler og isbjerge, den fantastiske Indlandsis og ikke mindst Diskobugtens perle, Ilulissat Isfjord. Rejsen er rigtig god, hvis du godt kan lide at gå lidt på opdagelse, se de klassiske højdepunkter, men nogle af de mere uberørte steder. Sisimiut og Kangerlussuaq ligger begge ved Polarcirklen, men er to meget forskellige oplevelser. Ved Kangerlussuaq kan et af højdepunkterne være en tur til Indlandsisen, hvor du får lov at komme at gå på selve isen. Sisimiut er en smuk i by i kuperet terræn. Vi skal her bo på Hotel Sisimiut, hvor du kan ligge i varme, udendørs hot tubs og nyde den dejlige udsigt.

I Ilulissat får du rig mulighed for at at opleve is i alle dens afskygninger. Du kan vandre til Isfjorden, sejle på Isfjorden og sidde og nyde udsigten over Isfjorden.

Rejsen finder sted i perioden juni-august, som er sommer, når det er bedst i Grønland med midnatssol og kontrastrige indtryk. Grønne fjelde og hvide isbjerge. Stærke solstråler og diset tåge. Blide blomsterdale og kølige gletsjere. Klipper, der skærer sig igennem enorme landområder. Temperaturerne er milde og Grønlands nationalblomst Niviarsiaq, blåklokken og fjeldrevlingen har travlt og pynter godt op i fjeldene.

Undervejs vil du blive taget vel i mod af vores lokale eller egne guider, som vil sikre dig det bedst mulige ophold og oplevelser på rejsen.

Highlights

 • Stå og gå på Indlandsisen
 • Udforsk de maleriske byer Sisimiut og Ilulissat
 • Nyd isbjergene i midnatssolens skær
 • Kom tæt på den kælvende gletsjer
 • Oplev UNESCO Verdensarv ved Isfjorden

Inkluderet i rejsen

 • Fly København – Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Sisimiut
 • Fly Sisimiut – Kangerlussuaq – Ilulissat
 • Fly Ilulissat – Kangerlussuaq
 • Transfers til/fra overnatning
 • 1 nat på Hotel Kangerlussuaq med eget bad/toilet
 • 2 nætter på Hotel Sisimiut med eget bad/ toilet
 • 3 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • 1 nat i Ilimanaq Lodge i hytte
 • Morgenmad på Hotel Kangerlussuaq, Hotel Sisimiut og Hotel Arctic
 • 1 x Velkomst middag på Hotel Arctic på første ophold på Hotel Arctic (ekskl. drikkevarer)
 • Fuldpension i Ilimanaq Lodge (IKKE Koks Tasting Menu) (ekskl. drikkevarer)
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Kangerlussuaq t/r
 • Informationsmøder i all tre byer
 • Håndklæder og sengetøj på hoteller
 • Fakturagebyr
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage er inkluderet

Ikke inkluderet

 • Måltider (udover de nævnte)
 • Rejseforsikringer
 • Udflugtspakker

Dagsprogram

Jakob Alvi
Dag 1:
Fly København - Kangerlussuaq, velkomstmøde og mulighed for udflugt til Indlandsisen

Vi flyver med Air Greenland fra København til Kangerlussuaq. Turen varer 4,5 timer, hvor du kan nyde et let måltid og se en film. Du vil ikke være i tvivl om, hvornår du ser det første glimt af Grønland: Nunatakker – fjeldtoppe – popper op mellem de enorme mængder af is. Den friske luft og synet af fjeldene som omgiver lufthavnen i Kangerlussuaq, er det første, du møder, når du stiger ud af flyet.

En guide fra vores lokale samarbejdspartner modtager dig ved ankomst og hjælper til med check-in på Hotel Kangerlussuaq.

Efter det praktiske med check-in og udpakning på værelset, holder guiden informationsmøde. På mødet får du oplysninger om byen, området, og spise- og udflugtsmuligheder.

Udflugt til Indlandsisen, Punkt 660 (del af udflugtspakken)

Denne udflugt er næsten et “must”, hvis du ikke tidligere har stået på Indlandsisen.

Indlandsisen ligger ca. 37 km fra byen og vi kører i 4-hjulstrukket køretøj gennem et fantastisk morænelandskab af en grusvej, som fører os hele vejen ind til Punkt 660,I stedet hvor vi gør holdt og går op på selve indlandsisen. De terrængående køretøjer ligger solidt på grusvejen, og der er fint udsyn til det spændende landskab. Står sol og måne rigtigt, støder vi på moskusokser, rensdyr og måske en enlig snehare. Mødet med Indlandsisen er en uforglemmelig oplevelse. Naturens kræfter er pludselig meget synlige og mærkbare på egen krop. Undervejs passeres søer, vandfald, gletsjere og fine klynger af kæruld og storblomstret gederams.

Christine Myhre
Dag 2:
Fly Kangerlussuaq - Sisimiut, informationsmøde, og mulighed for to udflugter

I dag går turen med fly videre til Sisimiut, Grønlands næststørste by med ca. 5.500 indbyggere. Byen ligger smukt placeret midt i klippelandskabet med maleriske træhuse i stærke farver. Flyveturen varer en halv time og er ganske betagende. Vi flyver fra indlandet og ud mod kysten, der åbner sig med en storslået udsigt over vandet og de smukke bjerge, som omkranser Sisimiut.

Indkvartering og velkomstmøde

Efter check in på det centralt beliggende Hotel Sisimiut bydes velkommen af en dygtig lokal guide, som fortæller lidt om byen og de mange udflugtsmuligheder. Dagene er til egen disposition i Sisimiut.

Kulturhistorisk byrundtur i Sisimiut (del af udflugtspakken)

Hvis du har købt udflugtspakken, er det nu tid for en guidet kulturhistorisk byrundtur i Sisimut. Byrundturen giver et rigtig godt indblik og overblik,  hvor du lærer byen at kende og hører om, hvordan byen blev grundlagt og om livet i dag.

Sisimiut er en meget ægte, grønlandsk by, hvor du oplever hundeslæder stablet op for sommeren, tørfiskestativer, slædehunde, der slikker sol på klipperne og trendy tøjbutikker side om side med det spændende museumsområde i den gamle bydel.

Vi kommer forbi “brættet” (det lokale marked) og rådhuset og besøger den gamle bydel, hvor de oprindelige bygninger fra kolonitiden i 1700-tallet i dag huser det spændende og meget autentiske museum.

Har du tilkøbt udflugtspakken, byder dagen også på en vandretur tilbage i tiden.

Vandretur tilbage i tiden (del af udflugtspakken)

På trods af Grønlands enorme størrelse har mennesker gennem tiderne valgt at bosætte sig i de samme områder. Teleøen, Sallinnguit, er et af disse steder, hvor fortid og nutid mødes. Forskellige inuitkulturer har levet her de sidste 4.000 år. Selv i dag kan man finde genstande som vidner herom side om side med de telekommunikationsinstallationer, der har givet øen sit moderne danske navn. Hør historien om inuit før europæerne kom. Se ruinerne og nyd den smukke udsigt over øen og de ældgamle fangstpladser. Fra Teleøen er der den smukkeste udsigt over byen og de gamle fangstpladser.

 

Photo by Mads Pihl - Visit Greenland
Mads Pihl - Visit Greenland
Dag 3:
Dag på egen hånd eller tag med på sejlads til nedlagt bygd

Dagen er til egen disposition. Besøg eventuelt et af byens kunst- og husflidsværksteder, hvor byens kunstnere producerer og sælger smykker og kunsthåndværk af fedtsten, tand og ben.

Sejlads til nedlagt bygd (del af udflugtspakken)

Hvis du har købt udflugtspakken, skal du på sejlads til bygden Assaqutaq og forhåbentlig også se hvaler. Bygden Assaqutaq ligger for foden af Kællingehættens sydside. Den bruges i dag som sommerlejrsted for de lokaler skoler og er i sommermånederne et velbesøgt udflugtsmål for Sisimiuts indbyggere, der fisker ammasætter. På gåturen gennem bygden kommer vi forbi den gamle fiskefabrik, sommerlejren og den smukke, gamle kirke. Havet omkring bygden er også en yndet legeplads for hvaler (pukkel-, våge- og finhvaler), så forhåbentlig får en af disse kæmper lyst til at hilse på os.

Christina Lundbye
Dag 4:
Ankomst i Ilulissat, informationsmøde og tid til to udflugter

I dag flyver du nordover fra Sisimiut til Ilulissat.

Indkvartering og velkomst

Efter ankomst er der transfer til og check in på det skønt beliggende Hotel Arctic, der ligger i første parket til Isfjorden. På det efterfølgende informationsmøde kan du høre mere om byen og de mange udflugter. Resten af dagen kan du slappe lidt af og sondere naturen og ikke mindst nyde udsigten ud over byen. Har du tilkøbt udflugtspakken, skal du nu på byrundtur:

Kulturhistorisk byrundtur i Ilulissat (del af udflugtspakken)

Mange siger ”Jamen, vi kan da selv gå rundt i byen”. Ja, det kan man helt sikkert, men på en kulturhistorisk byvandring går vi et spadestik dybere. Start dine oplevelser med at få en dybere forståelse af Grønlands kultur og historie, der giver alle andre oplevelser i Grønland mere perspektiv.

Ilulissat er det grønlandske ord for isfjelde. Ilulissat blev grundlagt i 1741 og er i dag Grønlands tredje største by med over 4.500 indbyggere og 2.500 slædehunde.

På denne byvandring fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for polarcirklen. Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „Brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken.

Bopladsen Sermermiut ved Isfjorden (del af udflugtspakken)

Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse. Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner og mærk permafrosten med dine egne hænder. På den korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Nakkaavik, også kaldet Kællingekløften på dansk.

Mange finder en god tryghed i at have en guide med på tur de første gange, man skal vandre i det grønlandske fjeld. Desuden får man udpeget de historiske steder, som kan være svære at finde selv, og så er det rigtig hyggeligt at dele oplevelserne med nogen.

Dagen afsluttes med en dejlig velkomstmiddag på Hotel Arctic.

World of Greenland
Dag 5:
Sejlads til Ilimanaq og en nat i Ilimanaq Lodge med middag (ekskl. drikkevarer)

I dag sejler du tidlig eftermiddag til Ilimanaq og får en overnatning i de fantastiske hytter ved Ilimanaq Lodge. Turen går forbi udmundingen af Isfjorden, før vi ca. 45 minutter senere lægger til ved havnen i Ilimanaq.

Hytterne i Ilimanaq Lodge er fantastiske: De er i to etager med sovepladser ovenpå. Når du vågner om morgenen, kan du gå ned i stuen, sætte dig i sofaen og se de små fiskerbåde tøffe forbi på det krystalklare vand. Du nyder en kop kaffe på terrassen og vinker til en hval, der blæser godmorgen gennem sit blåsthul. Ilimanaq Lodge forener de storslåede naturoplevelser med luksuriøs komfort.

Når du er checket ind i din hytte, hører du mere om selve bygden. Ilimanaq ligger 15 kilometer syd for Ilulissat og har ca. 50 indbyggere. Ilimanaq byder på hele farvepaletten fra bygdehuse i mange stærke farver til det omkringliggende landskabs foranderlige nuancer alt efter årstiderne. Ilimanaq er en traditionel, grønlandsk bygd, hvor hovederhvervene stadig er jagt og fiskeri.

Herefter har du mulighed for at slappe helt af og nyde livet i en stille bygd og måske dase lidt på terrassen.

Du spiser middag i en historisk bygning fra 1751 på en af verdens mest afsidesliggende restauranter. Her får du serveret en skøn tre-retters menu, som i høj grad er skabt med lækre lokale råvarer.

Bemærk venligst: Vi har booket standardhytter på denne tur. Det er muligt at opgradere til Deluxe-hytter, hvis der er nogle ledige.

Diskobay Tours
Dag 6:
Oplevelser og morgenmad i Ilimanaq og sejlads fra Ilimanaq til Ilulissat

Til morgen serveres der en lækker morgenmad. Du skal checke ud af din hytte kl. 10, og du kan efterlade dine kufferter i receptionen. Udflugter starter kl. 11.30.

Vi er fremme i Ilulissat med båd kl. 16.30, men din Ilimanaq-oplevelse er langt fra slut, og de næste timer bliver brugt på spændende vis. Du kan eksempelvis vælge en guidet gåtur rundt i bygden og høre mere om Ilimanaq. Alternativt kan du tage på vandretur i området eller deltage i en kulturel workshop. Du kan også booke nedenstående udflugt, siden du allerede er i Ilimanaq, men den starter tidligere.

Der er også mulighed for en spændende ekstraudflugt.

Ilimanaq Glacier Adventure

På denne spændende tur kommer du ud at sejle i speedbåd, køre off-road med ATV’er og trekker på en gletsjer! Vi starter i båd fra Ilulissat til Ilimanaq. Herefter sejler vi fra Ilimanaq sydover til Itilliup Ilua. Her sættes vi af på en meget bred sandstrand og herfra kører vi off-road i terrængående ATV’er til Tasiusaq Fjorden. Vi sejler nu dybere ind i fjorden mellem isbjergene til vi kommer dertil, hvor to gletsjere og indlandsisen kan ses.

Vi går i land og nyder en madpakke og udsigten. Herefter trekker vi et stykke, og endelig klatrer vi op på den enorme indlandsis.

Hvis du vælger denne udflugt, kommer du med en senere båd tilbage til Ilulissat.

Denne tur anbefales ikke, hvis du har svære nakke- eller rygproblemer og deltagere skal være mindst 12 år.

Jette Schwarz
Dag 7:
Ilulissat på egen hånd eller tag med på hvalsafari og kajaktur

Det er i dag din sidste hele dag i Grønland. Dagen er til din egen disposition i Ilulissat, og du vælger selv tempo og indhold. Der er masser af muligheder. Valget er dit og afhænger af dit temperament og i nogen grad af, om du foretrækker at sejle en del eller tage på kortere eller længere dagsvandringer. Du kommer med garanti ikke til at kede dig i denne livlige og charmerende by omgivet af en natur så ubeskrivelig, at vi kommer til kort med ord.

Ilulissats placering 350 km nord for polarcirklen betyder, at midnatssolen hersker frem til midten af juli. Det bliver aldrig bælgmørkt – alt er indhyllet i et orange, næsten eventyrligt skær.

Hvalsafari blandt isbjergene (del af udflugtspakken)

Det overrasker de fleste, hvor stor en oplevelse det er at komme helt tæt på så store dyr som hvaler. I de grønlandske farvande kan du møde op til 15 hvalarter. Tre af disse bliver i Grønland om vinteren, nemlig hvidhvalen, narhvalen og grønlandshvalen. Blåhvalen og spækhuggeren ses kun sjældent.

I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, vågehvalen og finhvalen, vi ser. Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten sommeren igennem, sommetider tæt på byen, andre gange i Isfjorden eller oppe nordpå ved Arveprinsens Ejland. Vi er i konstant radiokontakt med byens fiskere og fangere, som er vores kilde til information om bugtens hvaler, så vi kan næsten altid finde dem. Pukkelhvalen med dens karakteristiske hale er den, vi hyppigst møder.

I dag kan du også prøve at komme ud at ro i kajak i kajakkens hjemland, hvis det skulle friste.

Kayak Experience i Ilulissat (tilkøb)

Inuit har roet kajak i de grønlandske farvande i over tusind år, og det kan du også komme til. Kajakken glider lydløst gennem vandet, og du oplever de enorme isbjerge rejse sig omkring dig. Midnatssolen giver isen et unikt farvespil. I overskyet vejr vil isbjergenes smukke blå farver træde frem. Med lidt held møder vi også hvaler. Turene foregår i stabile dobbeltkajakker med en følgebåd. Udflugten varer i alt 3½-4 timer, og du er på vandet i mindst to timer.

Ruth Gundahl Madsen
Dag 8:
Fly Ilulissat - Kangerlussuaq og videre til København

Nyd det sidste syn af Ilulissat Isfjord fra flyet mod Kangerlussuaq, inden det går videre til København med ankomst om aftenen.

Vi garanterer, at du vil rejse hjem med bagagen fyldt med minder, som vil blive hos dig længere end andre ferieminder – det er hvad vores rejsende fortæller os.

Kort

Kangerlussuaq

Sisimiut

Ilulissat

Kangerlussuaq

test med test på

Hoteller på rejsen

Udflugter (tilkøb)

Flytider (lokaltider)

2023: Udrejse fra København 10.00.   Hjemkomst til København 20.15.

2024: Udrejse fra København 9.00.   Hjemkomst til København 20.15.

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Bemærk venligst: Vi har booket standardhytter på ilimanaq Lodge på denne tur. Det er muligt at opgradere til Deluxe-hytter, hvis der er nogle ledige.

 

Ikke inkluderet

 • Forplejning udover det nævnte under måltider
 • Udflugter (udflugtspakke mm. kan tilkøbes)
 • Rejseforsikringer

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis gerne til rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Klassikeren: Den Gyldne Trekant

8 dage i Kangerlussuaq, Sisimiut og Ilulissat

Klassikeren: Den Gyldne Trekant giver dig stor frihed på din rejse, mens du besøger Indlandsisen ved Kangerlussuaq, Grønlands næststørste by, Sisimiut og Ilulissat Isfjord.

Fra
pr. person i dobbeltværelse
Juni-august 2 dage  | 1 nætter Rejse nr. 1140 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
HvalsafariIndlandsisenKulturIsbjerge

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011