Klassikeren: Den Gyldne Trekant

8 dage i Kangerlussuaq, Sisimiut og Ilulissat

Vi kan her byde dig velkomme til en skøn rejse til Grønland, der giver dig stor frihed og lejlighed til at besøge tre skønne steder, herunder Grønlands næststørste by, Sisimiut. Hertil skal du lægge sejlads med kystskib blandt hvaler og isbjerge, den fantastiske Indlandsis og ikke mindst Diskobugtens perle, Ilulissat Isfjord. Rejsen er rigtig god, hvis du godt kan lide at gå lidt på opdagelse, se de klassiske højdepunkter, men nogle af de mere uberørte steder. Sisimiut og Kangerlussuaq ligger begge ved Polarcirklen, men er to meget forskellige oplevelser. Ved Kangerlussuaq kan et af højdepunkterne være en tur til Indlandsisen, hvor du får lov at komme at gå på selve isen. Sisimiut er en smuk i by i kuperet terræn. Vi skal her bo på Hotel Sisimiut, hvor du kan ligge i varme, udendørs hot tubs og nyde den dejlige udsigt.

I Ilulissat får du rig mulighed for at at opleve is i alle dens afskygninger. Du kan vandre til Isfjorden, sejle på Isfjorden og måske tage en tur til Eqi Gletsjer, der ligger nord for Ilulissat, hvor du helt sikkert vil opleve, at den store bræ kaster is af sig.

Rejsen finder sted i perioden juni-august, som er sommer, når det er bedst i Grønland med midnatssol og kontrastrige indtryk. Grønne fjelde og hvide isbjerge. Stærke solstråler og diset tåge. Blide blomsterdale og kølige gletsjere. Klipper, der skærer sig igennem enorme landområder. Temperaturerne er milde og Grønlands nationalblomst Niviarsiaq, blåklokken og fjeldrevlingen har travlt og pynter godt op i fjeldene.

Undervejs vil du blive taget vel i mod af vores lokale eller egne guider, som vil sikre dig det bedst mulige ophold og oplevelser på rejsen.

Highlights

 • Stå og gå på Indlandsisen
 • Udforsk de maleriske byer Sisimiut og Ilulissat
 • Sejl langs kysten
 • Nyd isbjergene i midnatssolens skær
 • Kom tæt på den kælvende gletsjer
 • Oplev UNESCO Verdensarv ved Isfjorden

Inkluderet i rejsen

 • Fly København – Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Sisimiut
 • Fly Ilulissat – Kangerlussuaq
 • Liggeplads på kystskib Sisimiut – Ilulissat
 • Transfers til/fra overnatning
 • 1 nat på Hotel Kangerlussuaq med eget bad/toilet
 • 1 nat på Hotel Sisimiut med eget bad/ toilet
 • 4 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • 1 nat på kystskibet på liggeplads
 • Morgenmad alle dage
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Kangerlussuaq t/r
 • Informationsmøder i all tre byer
 • Håndklæder og sengetøj på hoteller
 • Fakturagebyr
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage er inkluderet

Ikke inkluderet

 • Frokost
 • Aftensmad
 • Rejseforsikringer
 • Udflugtspakker

Dagsprogram

Dag 1:
Fly København - Kangerlussuaq, velkomstmøde og mulighed for udflugt til Indlandsisen

Vi flyver med Air Greenland fra København til Kangerlussuaq. Turen varer 4,5 timer, hvor du kan nyde et let måltid og se en film. Du vil ikke være i tvivl om, hvornår du ser det første glimt af Grønland: Nunatakker – fjeldtoppe – popper op mellem de enorme mængder af is. Den friske luft og synet af fjeldene som omgiver lufthavnen i Kangerlussuaq, er det første, du møder, når du stiger ud af flyet.

En guide fra vores lokale samarbejdspartner modtager dig ved ankomst og hjælper til med check-in på Hotel Kangerlussuaq.

Efter det praktiske med check-in og udpakning på værelset, holder guiden informationsmøde. På mødet får du oplysninger om byen, området, og spise- og udflugtsmuligheder.

Udflugt til Indlandsisen, Punkt 660 (del af udflugtspakken)

Denne udflugt er næsten et “must”, hvis du ikke tidligere har stået på Indlandsisen.

Indlandsisen ligger ca. 37 km fra byen og vi kører i 4-hjulstrukket køretøj gennem et fantastisk morænelandskab af en grusvej, som fører os hele vejen ind til Punkt 660,I stedet hvor vi gør holdt og går op på selve indlandsisen. De terrængående køretøjer ligger solidt på grusvejen, og der er fint udsyn til det spændende landskab. Står sol og måne rigtigt, støder vi på moskusokser, rensdyr og måske en enlig snehare. Mødet med Indlandsisen er en uforglemmelig oplevelse. Naturens kræfter er pludselig meget synlige og mærkbare på egen krop. Undervejs passeres søer, vandfald, gletsjere og fine klynger af kæruld og storblomstret gederams.

Dag 2:
Fly Kangerlussuaq - Sisimiut, informationsmøde, og mulighed for byrundtur

I dag går turen med fly videre til Sisimiut, Grønlands næststørste by med ca. 5.500 indbyggere. Byen ligger smukt placeret midt i klippelandskabet med maleriske træhuse i stærke farver. Flyveturen varer en halv time og er ganske betagende. Vi flyver fra indlandet og ud mod kysten, der åbner sig med en storslået udsigt over vandet og de smukke bjerge, som omkranser Sisimiut.

Indkvartering og velkomstmøde

Efter check in på det centralt beliggende Hotel Sisimiut bydes velkommen af en dygtig lokal guide, som fortæller lidt om byen og de mange udflugtsmuligheder. Dagene er til egen disposition i Sisimiut.

Kulturhistorisk byrundtur i Sisimiut (del af udflugtspakken)

Hvis du har købt udflugtspakken, er det nu tid for en guidet kulturhistorisk byrundtur i Sisimut. Byrundturen giver et rigtig godt indblik og overblik,  hvor du lærer byen at kende og hører om, hvordan byen blev grundlagt og om livet i dag.

Sisimiut er en meget ægte, grønlandsk by, hvor du oplever hundeslæder stablet op for sommeren, tørfiskestativer, slædehunde, der slikker sol på klipperne og trendy tøjbutikker side om side med det spændende museumsområde i den gamle bydel.

Vi kommer forbi “brættet” (det lokale marked) og rådhuset og besøger den gamle bydel, hvor de oprindelige bygninger fra kolonitiden i 1700-tallet i dag huser det spændende og meget autentiske museum.

Dag 3:
Sejlads med kystskib fra Sisimiut mod Ilulissat. Tag med på vandring til Teleøen og Sejlads til nedlagt bygd (Foto: Mads Pihl - Visit Greenland)

Dagen er til din egen disposition inden rejsen går nordover om aftenen med kystskibet Sarfaq Ittuk. Besøg eventuelt et af byens kunst- og husflidsværksteder, hvor byens kunstnere producerer og sælger smykker og kunsthåndværk af fedtsten, tand og ben.

Har du tilkøbt udflugtspakken, byder dagen også på en vandretur tilbage i tiden.

Vandretur tilbage i tiden (del af udflugtspakken)

På trods af Grønlands enorme størrelse har mennesker gennem tiderne valgt at bosætte sig i de samme områder. Teleøen, Sallinnguit, er et af disse steder, hvor fortid og nutid mødes. Forskellige inuitkulturer har levet her de sidste 4.000 år. Selv i dag kan man finde genstande som vidner herom side om side med de telekommunikationsinstallationer, der har givet øen sit moderne danske navn. Hør historien om inuit før europæerne kom. Se ruinerne og nyd den smukke udsigt over øen og de ældgamle fangstpladser. Fra Teleøen er der den smukkeste udsigt over byen og de gamle fangstpladser.

Sejlads til nedlagt bygd (del af udflugtspakken)

Hvis du har købt udflugtspakken, skal du på sejlads til bygden Assaqutaq og forhåbentlig også se hvaler. Bygden Assaqutaq ligger for foden af Kællingehættens sydside. Den bruges i dag som sommerlejrsted for de lokaler skoler og er i sommermånederne et velbesøgt udflugtsmål for Sisimiuts indbyggere, der fisker ammasætter. På gåturen gennem bygden kommer vi forbi den gamle fiskefabrik, sommerlejren og den smukke, gamle kirke. Havet omkring bygden er også en yndet legeplads for hvaler (pukkel-, våge- og finhvaler), så forhåbentlig får en af disse kæmper lyst til at hilse på os.

 

Sejlads nordover

Der er transfer fra Hotel Sisimiut til havnen med check in ½-1 time før afgang kl. 21, hvor kursen sættes nordover til Ilulissat. At sejle i Grønland er en skøn oplevelse. Du oplever naturen fra første parket og kan endda være så heldig at se hvaler i deres helt rette element. Husk kamera og kikkert – og en varm hue.

Dag 4:
Ankomst i Ilulissat, informationsmøde og tid til byrundtur

Morgenmaden kan nydes med udsigt til den fantastiske Diskobugt. Kystskibet anløber kort den smukke by Aasiaat, der ligger i det sydvestlige hjørne af Diskobugten, inden vi sejler videre og de store isbjerge kommer tættere og tættere på. Vi anbefaler at stå på dækket ved indsejlingen til Ilulissat – vær forvisset om, at du aldrig glemmer dit første møde med de flydende ismastodonter.

Indkvartering og velkomst

Efter ankomst er der transfer til og check in på det skønt beliggende Hotel Arctic, der ligger i første parket til Isfjorden. På det efterfølgende informationsmøde kan du høre mere om byen og de mange udflugter. Resten af dagen kan du slappe lidt af og sondere naturen og ikke mindst nyde udsigten ud over byen. Har du tilkøbt udflugtspakken, skal du nu på byrundtur:

Kulturhistorisk byrundtur i Ilulissat (del af udflugtspakken)

Mange siger ”Jamen, vi kan da selv gå rundt i byen”. Ja, det kan man helt sikkert, men på en kulturhistorisk byvandring går vi et spadestik dybere. Start dine oplevelser med at få en dybere forståelse af Grønlands kultur og historie, der giver alle andre oplevelser i Grønland mere perspektiv.

Om Ilulissat

Ilulissat er det grønlandske ord for isfjelde. Ilulissat blev grundlagt i 1741 og er i dag Grønlands tredje største by med over 4.500 indbyggere og 2.500 slædehunde.

På denne byvandring fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for polarcirklen. Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „Brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke, Zionskirken.

Dagen afsluttes med en dejlig velkomstmiddag på Hotel Arctic.

Dag 5:
Ilulissat - vi foreslår vandring til den forladte boplads ved isfjorden, en kajaktur eller en tur med helikopter

Dagene er til din egen disposition i Ilulissat, og du vælger selv tempo og indhold. Der er masser af muligheder. Valget er dit og afhænger af dit temperament og i nogen grad af, om du foretrækker at sejle en del eller tage på kortere eller længere dagsvandringer.

Du kommer med garanti ikke til at kede dig i denne livlige og charmerende by omgivet af en natur så ubeskrivelig, at vi kommer til kort med ord.

Ilulissats placering 350 km nord for polarcirklen betyder, at midnatssolen hersker frem til midten af juli. Det bliver aldrig bælgmørkt – alt er indhyllet i et orange, næsten eventyrligt skær.

Bopladsen Sermermiut ved Isfjorden (del af udflugtspakken)

Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse. Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner og mærk permafrosten med dine egne hænder. På den korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Nakkaavik, også kaldet Kællingekløften på dansk.

Mange spørger til disse ture ”Kan jeg ikke gå dem selv?”. “Jo, det kan du godt”. Men vi oplever, at mange finder en god tryghed i at have en guide med på tur de første gange, man skal vandre i det grønlandske fjeld. Desuden får man udpeget de historiske steder, som kan være svære at finde selv, og så er det rigtig hyggeligt at dele oplevelserne med nogen.

I dag kan du også prøve at komme ud at ro i kajak i kajakkens hjemland, hvis det skulle friste.

Kayak Experience i Ilulissat (tilkøb)

Inuit har roet kajak i de grønlandske farvande i over tusind år, og det kan du også komme til. Kajakken glider lydløst gennem vandet, og du oplever de enorme isbjerge rejse sig omkring dig. Midnatssolen giver isen et unikt farvespil. I overskyet vejr vil isbjergenes smukke blå farver træde frem. Med lidt held møder vi også hvaler. Turene foregår i stabile dobbeltkajakker med en følgebåd. Udflugten varer i alt 3½-4 timer, og du er på vandet i mindst to timer.

Dag 6:
Ilulissat med mulighed for sejlads til den kælvende gletsjer Eqi

Denne dag er også til din egen disposition. Sejlads er oplagt, og vi kan varmt anbefale dagens udflugt.

Eqi Gletsjer – den kælvende bræ (del af udflugtspakken)

Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi Gletsjer der løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme helt ind til kanten af bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isbjerge, der brager ned i vandet, er betagende.

På turen til Eqi sejler vi i moderne og bekvemme turistbåde. Turen går nordpå langs kysten forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Pakitsoq, hvor hvaler og sæler ofte boltrer sig. Videre op igennem Ataa Sund, som omkranses af høje, stejle fjelde med fugleliv og vandfald. Vores issikre skib ligger ca. to timer foran bræen og venter på kælvinger. Her serveres også en god frokost. En heldagstur, hvor der virkelig er mulighed for at fordybe sig i oplevelsen og sejladsen i det isfyldte farvand.

Sejlturens længde til og fra Eqi Gletsjer kan variere fra to til fem timer per vej afhængig af hvilken bådtype, der anvendes den pågældende dag.

Dag 7:
Ilulissat på egen hånd eller tag med på hvalsafari - afskedsmiddag

Det er i dag din sidste hele dag i Grønland.

Hvalsafari blandt isbjergene (del af udflugtspakken)

Det overrasker de fleste, hvor stor en oplevelse det er at komme helt tæt på så store dyr som hvaler. I de grønlandske farvande kan du møde op til 15 hvalarter. Tre af disse bliver i Grønland om vinteren, nemlig hvidhvalen, narhvalen og grønlandshvalen. Blåhvalen og spækhuggeren ses kun sjældent.

I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, vågehvalen og finhvalen, vi ser. Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten sommeren igennem, sommetider tæt på byen, andre gange i Isfjorden eller oppe nordpå ved Arveprinsens Ejland. Vi er i konstant radiokontakt med byens fiskere og fangere, som er vores kilde til information om bugtens hvaler, så vi kan næsten altid finde dem. Pukkelhvalen med dens karakteristiske hale er den, vi hyppigst møder.

Dag 8:
Fly Ilulissat - Kangerlussuaq og videre til København

Nyd det sidste syn af Ilulissat Isfjord fra flyet mod Kangerlussuaq, inden det går videre til København med ankomst om aftenen.

Vi garanterer, at du vil rejse hjem med bagagen fyldt med minder, som vil blive hos dig længere end andre ferieminder – det er hvad vores rejsende fortæller os.

Kort

Kangerlussuaq

Sisimiut

Ilulissat

Kangerlussuaq

test med test på

Hoteller på rejsen

Hotel Kangerlussuaq

Hotellet ligger så centralt, som overhovedet muligt, nemlig i selve lufthavnsbygningen, så du blot skal tage din bagage fra båndet og bære det op til receptionen. Alle værelser er rummelige og har enten udsigt til det såkaldte Køkkenfjeld eller udsigt over lufthavnen, bygden eller omgivelserne.
Hotellet har både restaurant og cafeteria, som er mødested for alle bygdens indbyggere og alle de 220.000 gennemrejsende, der kommer forbi i løbet af et år.

Hotel Kangerlussuaq
Tankeqarfiup aqq.
3910 Kangerlussuaq

Hotel Sisimiut

Hotel Sisimiut er en hjørnesten i Grønlands næststørste by. Du finder hotellet i den ene ende af byens hovedgade, og hotellet ligger derfor kun et stenkast væk fra den pragtfulde natur, du finder i Sisimiuts bagland. Især om vinteren er det et paradis for alle entusiaster for alpine aktiviteter og – selvfølgelig – hundeslædekørsel.
Hotellet tilbyder hyggelig indkvartering og et lækkert spisested, Brasserie & Restaurant Nasaasaaq. Der er også en lækker spa med to udendørs hot tubs, så du kan ligge og nyde varmen udendørs efter en god vandre- eller skitur. Hotel Sisimiut er det ideelle hjem væk fra hjemmet, hvis du ønsker at opleve en af Grønlands mest spændende byer. Hotellet har en fransk-inspireret à la carte-restaurant.

Hotel Sisimiut
Aqqusinersuaq 86
3911 Sisimiut

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Tilvalg

På denne rejse er det ikke muligt at købe nogle forplejninger.

Klassikeren: Den Gyldne Trekant

Klassikeren: Den Gyldne Trekant giver dig stor frihed på din rejse, mens du besøger Indlandsisen ved Kangerlussuaq, Grønlands næststørste by, Sisimiut og Ilulissat Isfjord.

Fra
22.875 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Juni-august  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 1140 Afrejse fra København Garanteret afrejse
Mulige oplevelser
HvalsafariIndlandsisenKulturIsbjerge

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Flytider (lokaltider)

Udrejse fra København 10.00.

Hjemkomst til København 21.00.

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Bemærk at der på kystskibet som udgangspunkt kun kan bookes liggeplads. Opgradering til kahyt kan kun ske ved forespørgsel i kommentarfeltet i bookingforløbet, hvorefter vi tjekker ledig kapacitet. Pris for opgradering til kahyt på kystskibet: Dobbeltkahyt DKK 1.525 pr. pers., enkeltkahyt DKK 2.575 pr. pers.

Ikke inkluderet

 • Forplejning udover det nævnte under måltider
 • Udflugter (udflugtspakke mm. kan tilkøbes)
 • Rejseforsikringer

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis gerne til rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

NB! Book online og spar håndteringsgebyr på kr. 200

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011