geysir

Populære oplevelser på Island

Fold galleri ud full arrow

Populære oplevelser på Island

Lad os bare slå en ting fast. Island er populært. Hvert år rejser der mange mennesker til denne mærkværdige vulkanø på den midatlantiske ryg.

Island med Reykjavik som udgangspunkt

For de fleste starter rejsen til Island i Reykjavik og det er da også et rigtig godt udgangspunkt for at starte sin rejse til Island. Reykjavik ligger blot tre kvarter fra Keflavik International Airport og her venter dig en lille pulserende metropol. Med udgangspunkt i Reykjavik kan du faktisk se og opleve langt de fleste af de mest populære oplevelser. Udflugtsmulighederne er mange i Island og herunder fremhæver vi de mest populære som vi anbefaler dig også at opleve.

Reykjavik

Reykjavik er hovedstaden og den største by i Island, beliggende på Islands sydvestlige side. Byen huser ca. 2/3 dele af hele øens befolkning og ca. 200.000 indbyggere. På trods af det relativt lille indbyggertal er byen fuld af liv, restauranter og butikker du normalt ikke finder i en by på den størrelse.

Byens centrum summer af liv med masser af cafeer, restauranter og shopping muligheder og selvfølgelig findes også Altinget – det islandske parlament, det islandske universitet, teatre, museer osv. Hallgrimskirken er Reykjaviks vartegn, - kirken, som er Islands største, tog næsten 40 år at fuldføre og sætter i dag sit præg på byen med sit 75 meter høje særprægende tårn.

Koncerthuset Harpa i Reykjavik i Island
Koncerthuset Harpa i Reykjavik


Den Blå Lagune

Den Blå Lagune er blevet den mest besøgte turistattraktion i Island. Lagunen ligger på vejen til Keflavik Airport, så mange rejsende vælger at besøge lagunen enten ved ankomst eller afrejse. Den Blå Lagune er kendt for sit mineralholdige varme, mælkehvide og turkisfarvede vand, som du kan nyde under åben himmel. For både børn og voksne en det en oplevelse ud over det sædvanlige, som mange vender tilbage til.

Det er tankevækkende at bade i seks millioner liter havvand uden at blive kold. Vandet, som holder en temperatur mellem 37 – 39 grader, er nedkølet fra 240 grader, som det har, når det udspringer 2000 meter under jordens overflade og er beriget med naturlige mineraler, flere kendt for deres helende egenskaber. Når det ikke blæser, kan duften ved Den Blå Lagune have en distinkt snert af svovl eller ”æg”, men det glemmer du hurtigt, når du bevæger sig rundt i det bløde vand.

Hvis du ikke er så glad for steder med mange mennesker, så kan du vælge at besøge et af de mange andre termalbade som blandt andet findes i Reykjavik. Her går de lokale selv, så du kan samtidig opleve, hvordan de lokale bruger termalbadene som et afslappende indslag i deres hverdag.

Blue Lagoon i Island
Den Blå Lagune


Den Gyldne Cirkel

Den Gyldne Cirkel er betegnelsen for en særdeles populær dagsudflugt fra Reykjavik. På én dag besøger du Gulfoss vandfaldet, Geysir området og nationalparken Thingvellir. Nogle udflugtsudbydere lægger flere attraktioner ind på turen og du kan sågar også afslutte udflugten med et skønt termalbad i Fontana Wellness. En rigtig skøn måde at afslutte denne udflugt på.

Geysir

Geysir området er opkaldt efter gejseren Geysir, som har lagt navn til alle gejsere. Geysir området er fyldt med vandhuller, som lystigt bobler og syder i overfladen. Det er også her, at den aktive gejser Strokkur med 5 – 7 minutters mellemrum skyder kogende vand 20 – 25 meter op i luften, - et imponerede skue at se den kæmpe vandsøjle står ret op mod himlen. Det er faktisk muligt at koge æg i nogle af disse varme vandhuller.

Geysir gejseren i Island
Strokkur gejseren


Gullfoss vandfaldet

Vandfaldet Gullfoss er Islands mest kendte vandfald.  Det samlede fald på i alt 32 meter har to utroligt flotte fald på 11 og 21 meter, som du kan komme særdeles tæt på. Gulfoss er det vandfald i Europa, hvor der løber flest kubikmeter vand igennem hvert sekund.

Neden for Gullfoss løber gletsjerfloden Hvítá i en 3 km lang og op til 70 m dyb canyon, som er dannet ved de sidste 10.000 års erosion. Der løber ca. 100 kubikmeter vand igennem vandfaldet hvert sekund, så det er en enorm mængde vandmasser, der passerer her.

Gullfoss er fredet. En overgang ejedes området af et udenlandsk selskab, som havde planer om at udnytte vandfaldet til elproduktion. Nu er Gullfoss i statseje, og sammen med de nærliggende lokaliteter Geysir og Þingvellir er det blandt Islands mest besøgte turistmål.

Gullfoss vandfaldet i Island
Gullfoss vandfaldet


Thingvellir Nationalpark

Nationalparken Thingvellir er beliggende på brudlinjen mellem det amerikanske og det europæiske kontinent, hvad stedets enorme kløft tydeligt minder os om. Du kan praktisk taget gå fra det ene til det andet kontinent og du kan meget tydeligt se, hvor de mødes. Thingvellir er også hjemstedet for vikingernes første demokratiske samlinger på Island. Det var her Altinget hold det første  møde i 930 og samlede landet under en fælles forfatning. Tusindvis af retsspørgsmål er blevet afgjort her. Frem til med 1798 var Altinget samlet her hvert eneste år.

Hvalsafari & søpapegøjer

Dit hvaleventyr kan begynde ved Reykjavik's gamle havn, kun få minutter væk fra byens centrum. Her finder du flere udbydere af hvalsafari. Hvis du ikke er alt for søstærk, så anbefaler vi, at du tager med den største af bådene, som samtidig er den største hvalsafaribåd i Island. Indretningen giver plads og sikkerhed for både børn og voksne. Turen har et pædagogisk og interaktivt fokus, hvor passagererne både får lov at se og føle ting vedrørende hvaler. Der findes mange hvalarter i farvandet udfor Reykjavk, så der er god hvalgaranti.

Ganske tæt på Reykjaviks kyst ligger også flere søpapegøjekolonier og ofte sejles der også forbi disse. Søpapegøjen kan du naturligvis også få øje på, når du spejder efter hvaler, da de helt naturligt færdes i området. Hvis du ikke er søstærk, så anbefaler vi, at du bliver på land når der er meldt hårdt vejr.

Søpapegøje i Island
Søpapegøje


Ridning på islandske heste

Ridning på en islandsk hest er noget helt særligt. Med udgangspunkt i en af de gode hestefarme kan du nyde den venlige hest på gode ridestier gennem lavamarker og langs smukke grønne bjergskråninger. Kig efter forskellige klippeformationer i lava, mens du oplever den særlige gangart, tölt. Mange af turene er gode for både nybegyndere og mere erfarne ryttere. Er du helt nybegynder, så anbefaler vi en tur på maks. to timer, da det kan være hårdt at sidde i længere tid på en hest, når du ikke er vant til det.

Dykning mellem to kontinenter

Du behøver ikke at være certificeret dykker for at få de store oplevelser i det klareste vand. Hvis du føler dig godt tilpas i vand kan du sagtens tage med på en guidet snorkeltur mellem eksempelvis de to kontinentalplader i Thingvellir nationalpark. Vandet er forbløffende klart og farverne i denne undersøiske verden er helt unik. Børn skal være fyldt 12 år. Du får naturligvis godt dykkerudstyr på, så du kan dykke i det kolde vand.

Nordlystur

Du skal ikke langt væk fra Reykjavik for at kunne se nordlys på en klar mørk nattehimmel. Vintermånederne fra september til april er ideelle for at se nordlys. På en guidet nordlystur bliver du kørt udenfor byen og stedet kan variere afhængig af, hvor guiden mener, at der er bedst sandsynlighed for at se nordlys.  Vi anbefaler, at du holder øje med vejrudsigten og slår til når der er meldt skyfri himmel. De fleste turudbydere tilbyder, at du kan komme med på en ny udflugt gratis, hvis du ikke så nordlys første gang.

Nordlys i Reykjavik i Island
Nordlys i Reykjavik


Adventure

Der findes rigtig mange udflugter , hvor du kan få stillet din trang til eventyr. Kør på ATV i lavalandskab, tag med på gletsjervandring til eksempelvis det sted, hvor det store vulkanudbrud fandt sted i 2010. Du kan også tage med og udforske en gletsjergrotte under Langjökullgletsjeren. Det er stort set kun tiden og dine ønsker (og pengepung) der sætter begrænsningen.

Har du brug for hjælp?

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.