Sommer, sol og isbjerge

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Dette er vores traditionelle sommerbestseller. Kom tæt på Indlandsisen i Kangerlussuaq og det helt specielle tundralandskab og fortsæt rejsen til Diskobugtens hjerte, byen Ilulissat. Byen ligger ved den berømte Isfjord, hvor du kan opleve kæmpe isbjerge i midnatssolens magiske skær.

Du kommer på en rejse til Grønland, helt tæt på naturens fantastiske undere i smukt følgeskab med Grønlands unikke kultur og traditionelle levevis sat op mod det moderne livs indflydelse.

Lufthavnen i Kangerlussuaq er indfaldsvinklen til Grønland og første stop på denne rejse. Du glemmer aldrig første gang, du sætter fødderne på Grønlands jord og indånder den friske grønlandske luft. Baglandet gemmer på en fantastisk natur, hvor den enorme Indlandsis præger landskabet. En udflugt til Indlandsisen er derfor oplagt, og der er rig mulighed for at se moskusokser og rensdyr.

Næste stop på rejsen er Ilulissat, som er berømt verden over for sin Isfjord med de største og de fleste isbjerge i Grønland. Ilulissat er det største slædedistrikt i Grønland, hvor 2.500 hunde sætter deres præg på byen med en fantastisk hylekoncert et par gange om dagen.

På begge destinationer vil du blive taget vel i mod af vores dygtige lokale guider, som vil sikre jer det bedst mulige ophold og oplevelser i vores fantastiske Grønland.

På denne tur får du også mulighed for at at tilkøbe en tur med overnatning i Glacier Lodge Eqi, der ligger ved en fantastisk gletsjer 80 kilometer nord for Ilulissat. Her kan du sidde og nyde udsigten til gletsjeren og se og høre isen knække af gletsjeren og falde ned i fjorden.

Bemærk: Vi tilbyder også denne rejse baseret på en mere simpel og derfor billigere indkvartering: Se rejsen her: https://www.greenland-travel.dk/rejser/indlandsis-isbjerge-og-lyse-naetter/

Highlights

 • Gå en tur direkte på Indlandsisen
 • Bo i isbjergenes hovedstad, Ilulissat
 • Sejl blandt betagende isbjerge
 • Oplev kælvende og buldrende gletsjer
 • Mærk autentisk by-og bygdeliv
 • Spot dyrelivet til lands og til vands
 • Kom helt tæt UNESCO’s Verdensarv, Isfjorden

Inkluderet i rejsen

 • Fly København – Kangerlussuaq t/r
 • Fly Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
 • Alle transfers i Grønland
 • 1 nat på Hotel Kangerlussuaq med eget bad/toilet
 • 6 nætter på Hotel Arctic med eget bad/toilet
 • Velkomstmiddag på Hotel Arctic (eksklusive drikkevarer)
 • Mad og drikke på flystrækningen København-Kangerlussuaq t/r
 • Morgenmad
 • Informationsmøder
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato

Ikke inkluderet

 • Frokost
 • Aftensmad
 • Rejseforsikringer
 • Udflugtspakker

Dagsprogram

Dag 1:
Fly København - Kangerlussuaq, velkomstmøde og mulighed for udflugt til Indlandsisen

Air Greenland flyver fra København til Kangerlussuaq, der ligger i en verden, der er helt sin egen. Undervejs kan du nyde et let måltid, en god film og det første syn af nunatakker (fjeldtoppe, der stikker op igennem Indlandsisen) og selve Indlandsisen.

Velkomst og indkvartering

Ved ankomsten bliver du modtaget af en lokalguide, der hjælper dig med at checke ind. Du skal bo på Hotel Kangerlussuaq, der ligger midt i Kangerlussuaq og kun et øjekast fra den store natur. Der bliver afholdt et informationsmøde, hvor du hører mere om området og dets udflugtsmuligheder.

Kangerlussuaq ligger nær Indlandsisen

Kangerlussuaq er smukt placeret mellem bløde fjelde og tæt på Indlandsisen. Som det eneste sted i Grønland er der her nem adgang til at opleve både rensdyr og moskusokser på nært hold. Kangerlussuaq er også stedet, hvor du kan opleve og betræde den legendariske Indlandsis, der dækker ca. 80 % af Grønland. Isarealet er mere end 40 gange Danmarks størrelse, så naturens kræfter har virkelig spillet med musklerne. Tag med på en guidet tur til Indlandsisen og få syn for sagen.

Udflugt til Indlandsisen, Punkt 660 (inkluderet i udflugtspakker)

Hvis du har tilkøbt en af udflugtspakkerne, så er det nu tid til udflugt. Indlandsisen ligger ca. 25 km fra byen, og vi kører i et 4-hjulstrukket køretøj gennem et fantastisk morænelandskab ad en grusvej, som fører os hele vejen ind til Punkt 660. Her gør vi holdt og går op på selve indlandsisen. Undervejs på turen er der gode chancer for at se rensdyr og moskusokser og ikke mindst det flotte morænelandskab.

 

Christina Lundbye
Dag 2:
Fly til Ilulissat, informationsmøde og byvandring

Rejsen fortsætter i dag videre til Ilulissat og Isfjorden med fly. At Ilulissat på dansk betyder isbjerge hænger unægteligt sammen med den smukke Isfjord og mængden af isbjerge, der flyder rundt i deres helt eget tempo.

Ankomst og indkvartering

Ved ankomst til Ilulissat er der transfer til Hotel Arctic, der ligger med den skønneste udsigt til Diskobugten.

Cirka en time efter check-in på hotellet afholdes et informationsmøde, hvor en guide fortæller lidt om byen og de mange udflugtsmuligheder. Herefter er du klædt godt på til et fantastisk ophold i dette fantastiske område.

Forslag til udflugter og aktiviteter med guide eller på egen hånd

Der findes mange udflugter i området – enten arrangerede eller nogle, du kan tage af sted på på egen hånd. Hvis du godt kan lide at vandre, er der rigtig mange gode muligheder. Vi anbefaler dog, at du tager med på nogle af de guidede sejlture, hvor du får set Diskobugten fra søsiden og oplever de store isbjerge og de fantastiske omgivelser i Diskobugten. Det er muligt at købe forskellige udflugtspakker, hvor vi har samlet de ideelle udflugter til denne rejse og årstid. Vi booker det hele for dig hjemmefra.

Vores datterselskab Arctic Excursions kan du finde i Ilulissat. De tilbyder en lang række udflugter, hvor du får et indtryk af byens ideelle mix af autentisk kultur og et moderne velfungerende samfund og dets stærke samhørighed med den fascinerende natur. Du kan altid henvende dig hos guiden, hvis du har spørgsmål til udflugter og aktiviteter på egen hånd. Udflugterne kan bookes i hotellets foyer.

Kulturhistorisk byrundtur i Ilulissat (inkluderet i udflugtspakker)

På vores kulturhistoriske byvandring går vi et spadestik dybere, end hvis du gik alene rundt med et kort i hånden. Start dine oplevelser med at få en dybere forståelse af Grønlands kultur og historie, der giver alle andre oplevelser i Grønland mere perspektiv.

Ilulissat blev grundlagt i 1741 og er i dag Grønlands tredjestørste by med over 4.500 indbyggere. På denne byvandring fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord for Polarcirklen. Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „Brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.

Om aftenen bydes på en dejlig velkomstmiddag i hotellets skønne restaurant (drikkevarer er ikke inkluderet).

Dag 3:
Ilulissat med mulighed for vandretur til Isfjorden og om aftenen sejlads under midnatssolen

Ilulissat er det grønlandske ord for isfjelde. Byen ligger smukt ved mundingen af den lange og verdensberømte Ilulissat Isfjord, der i 2004 blev optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Isen er fantastisk, og du kan opleve den til vands, til lands og fra luften.

Vandretur til bopladsen Sermermiut ved Isfjorden (inkluderet i udflugtspakker)

De smukke isbjerge ved Ilulissat Isfjord danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4.000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse.

Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner, køkkenmødding og mærk permafrosten med dine egne hænder. På den korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Kællingekløften.

Vi oplever, at mange finder en god tryghed i at have en guide med på tur de første gange, man skal vandre i det grønlandske fjeld. Desuden får man udpeget de historiske steder, som kan være svære at finde selv, og så er det rigtig hyggeligt at dele oplevelserne med nogen.

I forbindelse med turen til Sermermiut foreslår vi også et besøg i Isfjordscentret, der ligger, hvor gangbroen til Sermermiut starter. Isfjordscentret, en meget smuk bygning, der falder i et med naturen, åbnede sommeren 2021 og er tegnet af Dorthe Mandrup. Her er spændende udstillinger om området ved Isfjorden og Arktis.

Sejlads blandt isfjelde (inkluderet i udflugtspakker)

Midnatssolens stråler giver isbjergene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen. Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isbjerge mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner tons is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden.

Resultatet er enorme isbjerge, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strækker sig op til 100 meter op over havets overflade. Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem. Husk det varme tøj til turen eller lej et sæt sælskindstøj, for selv om sommeren er der koldt herude på vandet mellem isbjergene. Denne tur foregår om aftenen.

Dag 4:
Ilulissat og en dag med mulighed for hvalsafari eller kajaktur blandt isbjerge

I dag er der igen mulighed for store oplevelser!

Hvalsafari (inkluderet i udflugtspakker)

Det overrasker de fleste, hvor stor en oplevelse det er at komme helt tæt på så store dyr som hvaler. Når først man oplever det, giver det et helt sus i maven, og det er en oplevelse, man sent glemmer. I de grønlandske farvande kan du møde omkring 15 hvalarter.

I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, vågehvalen og finhvalen, vi ser. Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten sommeren igennem, sommetider tæt på byen, andre gange i Isfjorden eller oppe nordpå ved Arveprinsens Ejland.

Vi anvender den hurtige bådtype Targa, så vi kan komme længere omkring. Desuden er vi i god kontakt med fiskerne, så vi ved, hvor vi finder hvalerne.

I dag kan du også prøve at komme ud at ro i kajak i kajakkens hjemland, hvis det skulle friste.

Kayak Experience i Ilulissat (ekstra tilkøb)

Inuit har brugt kajakken i de grønlandske farvande i over tusind år, og det kan du også komme til. Kajakken glider lydløst gennem vandet, og du oplever de enorme isbjerge rejse sig omkring dig. Solen giver isen et unikt farvespil. I overskyet vejr vil isbjergenes smukke blå farver træde frem. Med lidt held møder vi også hvaler. Turene foregår i stabile dobbeltkajakker med en følgebåd. Udflugten varer i alt 3½-4 timer, og du er på vandet i mindst to timer.

Bemærk venligst: Kayak Experience kan ikke bookes på turen med afgang den 24. maj 2024.

Dag 5:
Ilulissat på egen hånd eller mulighed for sejltur til Eqi Gletsjer

Dagen i dag forløber lidt forskelligt, afhængigt af hvilken udflugtspakke, du har købt. For alle andre er dagen i dag en dag på egen hånd.

Sejlads til Eqi Gletsjer (inkluderet i den mindre udflugtspakke)

En helt unik oplevelse er en sejltur til den kælvende bræ Eqi. Bræen løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat, og det er med båd muligt at komme tæt på kanten af bræen og på behørig afstand opleve den kælve store stykker af is. Vores issikre skib ligger ca. to timer foran bræen og venter på kælvinger. Her serveres også en god frokost.

Sejlturens længde til og fra Eqi Gletsjer kan variere mellem to og fem timer per vej, afhængig af hvilken bådtype, der anvendes den pågældende dag. Opholdet ved Eqi Gletsjer varer ca. 1-2 timer. Klokken 14.00 anløber skibet Port Victor, der er “havnen” ved Glacier Lodge Eqi.  Herefter går turen tilbage til Ilulissat.

Hvis du har købt en overnatning i Glacier Lodge Eqi,  står du af, når skibet anløber Port Victor.

 

Ophold i Glacier Lodge Eqi (inkluderet i luksusudflugtspakken)

Du har mulighed for at overnatte en nat i Glacier Lodge Eqi. Vi kan dog første bekræfte, om der er plads i luksusteltene eller hytterne, når du bestiller. Hvis du ønsker dette, så tag meget gerne kontakt med os og hør, hvilke datoer, der er ledig plads. Glacier Lodge Eqi er meget populært og der bliver hurtigt udsolgt, så jo før du bestiller, jo mere sikker er du på plads. Bemærk også, at du ikke skal flytte ud af dit værelse i Ilulissat, selvom du vælger at overnatte i Glacier Lodge Eqi.

Alle telte og hytter har en storslået udsigt til den kælvende Eqi Gletsjer. Der er opredning med sengetøj samt håndklæde til alle.

Kl. 14.00 anløber skibet Port Victor, der er “havnen” ved Glacier Lodge Eqi. Dem, der skal overnatte, står af her og resten bliver ombord. På land tager campens guider imod, og viser på plads i teltene. Der serveres kaffe og kage og gives praktiske informationer. Herefter har du dagen på egen hånd.

Opholdet i Glacier Lodge Eqi inkluderer morgenmad, frokost og aftensmad i Café Victor. I cafeen er det også muligt at købe drikkevarer, såsom øl, vand, vin og diverse spiritus, samt lidt slik.

Jette Schwarz
Dag 6:
Ilulissat på egen hånd - eventuelt sejlads retur fra Glacier Lodge Eqi

Dagen i dag varierer også alt afhængig af, hvilken udflugtspakke, du har købt. Hvis du ikke har købt luksusudflugtspakken, kan du bruge dagen til at nyde og fordøje indtrykkene fra isbjergenes by Ilulissat og til at snuse rundt og mærke stemningen i byen. Der er masser af muligheder, museer, vandreture og lokale værksteder.

Vandretur til Eqi Gletsjer og sejlads til Ilulissat (luksusudflugtspakken)

Du vågner op ude i det naturskønneområde ved Eqi-gletsjeren, og før du skal sejle hjem i eftermiddag, står den først på morgenmad og eventuelt en vandretur morænen.

Fra Glacier Lodge Eqi vandrer vi rundt om den lille lagune i den sydlige ende af gletsjeren. Der er ofte store flokke gæs i lagunen i ynglesæsonen. Turen går videre op til morænen, hvor vi kan se ned i de enorme revner i gletsjeren kun få meter fra os. Herfra får vi også et overblik over fronten af gletsjeren, og vi vil se de imponerende kælvinger.

Der er afgang retur til Ilulissat med skibet ca. klokken 14.15. Sejlturen hjem er samme rute som op, og der serveres kaffe, te og kage undervejs. Båden er tilbage i Ilulissat ca. klokken 19.00. Der ses ofte sæler og hvaler undervejs.

Dag 7:
Ilulissat på egen hånd - evt. Adventuredag i Oqaatsut

Der er talrige muligheder for enestående oplevelser ved Ilulissat. Nogle af vores gæster synes, at de her på syvendedagen har oplevet rigeligt og vil gerne slappe af og nyde udsigten og roen.

Andre har lyst til at prøve mere, og her er der ideele muligheder for at finde ekstra udflugter via vores datterselskab Arctic Excursions, der sælger autentiske udflugter fra mange af Grønlands mindre aktører. Du kan booke turene på forhånd via hjemmesiden eller direkte i lobbyen på Hotel Arctic.

En af de mere hyggelige udflugter går til bygden Oqaatsut.

Sejltur med frokost på Restaurant H8 i bygden Oqaatsut

Du kan tage med på en dagstur til den rolige og uforstyrrede bygde Oqaatsut, der ligger i smukke omgivelser 20 kilometer nord for Ilulissat.

For at komme dertil, sejler vi fra Ilulissat på en 30-minutters sejltur blandt de store isbjerge fra Ilulissat Isfjord, som også driver rundt nord for byen, selvom Isfjorden ligger syd for Ilulissat. Når vi ankommer til Oqaatsut tager guiden dig med på opdagelse i bygden, hvor vi blandt andet ser bygdens kirke, skole og den lille fiskefabrik. Du hører om livet i en lille bygd, om det lille samfundet og Oqaatsuts historie som en tidligere, hollandsk hvalfangerbygd (heraf bygdens andet navn, Rodebay).

Bygderundturen får sin ende ved Restaurant H8 Explorer, hvor vi serverer frokost lavet på lokale råvarer. Efter frokost er der rig mulighed for at vandre i området. Hvis du derimod ønsker at sidde og nyde stilheden i de magiske, uforglemmelige omgivelser, er der også gode muligheder for det, før båden vender tilbage til Ilulissat.

Bemærk venligst: Denne udflugt kan ikke bookes på turen med afgang den 24. maj 2024.

Dag 8:
Fly fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København

Med udsigt over Isfjorden og det sidste syn af isbjerge går rejsen atter hjemad efter mange oplevelsesrige og intense dage. Air Greenland bringer dig fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København med ankomst om aftenen.

Vi garanterer, at du vil rejse hjem med bagagen fyldt med minder, som vil blive hos dig længere end andre ferieminder. Det er i hvert fald, hvad vores rejsende fortæller os.

Kort

Hoteller på rejsen

Hotel Kangerlussuaq

Hotellet ligger så centralt, som overhovedet muligt, nemlig i selve lufthavnsbygningen, så du blot skal tage din bagage fra båndet og bære det op til receptionen. Alle værelser er rummelige og har enten udsigt til det såkaldte Køkkenfjeld eller udsigt over lufthavnen, bygden eller omgivelserne.
Hotellet har både restaurant og cafeteria, som er mødested for alle bygdens indbyggere og alle de 220.000 gennemrejsende, der kommer forbi i løbet af et år.

Hotel Kangerlussuaq
Tankeqarfiup aqq.
3910 Kangerlussuaq

Hotel Arctic

Grønlands mest berømte hotel er Hotel Arctic i Ilulissat. Det ligger med en fantastisk udsigt over Ilulissat by, Ilulissat Isfjord og Diskobugten. Hotel Arctic er verdens nordligste 4-stjernede hotel, og oven i dette byder hotellet på et 5-stjernet konferencecenter. Hotellet ligger lidt udenfor byen ca. 15 minutters gang fra centrum (ca. 1,5 kilometer fra det centrale kryds) med en fremragende udsigt over Diskobugten.

Hotellet har to rigtig gode restauranter, og den store terrasse uden for restauranten er det perfekte sted til at nyde et glas vin, mens du ser midnatssolen lægge sit gyldne skær over isbjergene ved Ilulissat Isfjord.

Bemærk, at hotellet tilbyder lufthavnstransfers, men ikke transfers herudover i forbindelse med udflugter og lignende.

Hotel Arctic
Mittarfimmut Aqq. B-1128
3952 Ilulissat

Udflugter (tilkøb)

Praktisk information

Flytider (lokaltider)

Udrejse fra København kl. 9.00.

Hjemrejse med ankomst i København kl. 20.15.

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

 

Bemærk venligst: Luksusudflugtspakken til Glacier Lodge Eqi kan ikke bookes online, da det er en såkaldt “forespørgsels-booking.” Det betyder, at vi først kan undersøge, om der er ledigt, når du bestiller. Anfør venligst i kommentarfeltet, hvis du ønsker denne pakke.

Bemærk venligst også: Kajakudflugten er ikke tilgængelig i 24. maj 2024.
Oqaatsut-udflugten er ikke tilgængelig 24. maj og 13. september, 2024.

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Sommer, sol og isbjerge

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Vores sommerbestseller med 1 nat i Kangerlussuaq og 6 nætter i Ilulissat i Diskobugten! Oplev Indlandsisen, isbjerge, sommersol og dyreliv og fordyb dig i stilheden.

Fra
20.895 DKK
pr. person i dobbeltværelse
Jun-Aug  | 8 dage  | 7 nætter Rejse nr. 7032 Afrejse fra København
Mulige oplevelser
HvalsafariIndlandsisIsbjergeKultur

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris pr. person i dobbeltværelse
 • Kommentarer

Henter afgange

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon: +45 3313 1011