Nytår i Sisimiut – Nordlysets og vinterens land

Aktiv nytårsrejse til Sisimiut.

Nogle gange er det skønt at komme væk fra det hele og blive kræset om. Tage en beslutning om at prøve noget andet og få en masse forrygende oplevelser. Vores aktive nytårsrejse til Sisimiut giver dig disse muligheder.

Sisimiut er Grønlands næststørste by med et helt forrygende bagland, hvor alle discipliner, der foregår på sne, kan opleves. Ski, snescooter, hundeslæde, snesko, kælkning og rullen er bare nogle af de ting, der ligger lige for. Du kan også lave engle i sneen, mens du ligger og kigger op på nordlyset, og du kan fiske på isen – og bagefter kan du tage hjem på Hotel Sisimiut, tage badetøjet på og lægge dig i en hot tub på terrassen og kigge ud over sneen og fjeldene, der omkranser byen.

Nytår i Grønland

Nytåret i Grønland fejres to gange, og på denne tur er du ikke i tvivl om det. Nytårsmenuen er nemlig planlagt sådan, at efter forretten tager du det varme tøj på, og så tager vi til en fjeldtop for at se det danske nytår blive fejret kl. 20. Så er det tilbage til den dejlige middag og så kan vi fejre det ’rigtige’ nytår ved hotellet klokken 24.

Vinter i Grønland

Som ved mange af vores ture har vi sammensat en udflugtspakke, der kan give dig alle de oplevelser, der er passende til årstiden. Derfor er der masser af vinteraktiviteter i vores udflugtspakke, så hele familien eller dig og kæresten kan samles om gode oplevelser.

Du er lige over Polarcirklen, så du skal ikke regne med strålende sol hele døgnet. Faktisk er det sådan, at solen kun ses på himlen et par timer i døgnet på denne tid af året. Men bare rolig; det betyder ikke, at der er buldermørkt resten af tiden. Sneen og gadebelysning lyser op, så der er en hyggelig skumringsstemning resten af dagen.

Dagsprogram

Dag 1:
Fly København - Kangerlussuaq – Sisimiut. Informationsmøde og byrundtur. Besøg i Qiviut

Din tur starter om formiddagen i København, hvorfra du flyver med Air Greenland til Kangerlussuaq og fortsætter i et mindre indenrigsfly til Sisimiut.

Sisimiut er Grønlands næststørste by med knapt 5.500 indbyggere (6.500, hvis du tæller hundene med), som er kendt for deres gå-på-mod, hvilket gør, at det er en utroligt aktiv by. Det årlige skiløb Arctic Circle Race er blot ét udtryk for dette, og der er opdyrket mange muligheder for at underholde sig selv i Sisimiuts bagland. Det er blandt andet det, du kan komme til at opleve de næste 4-5 dage her i byen.

Efter ankomst i Sisimiut bliver du kørt til hotellet, og her får I jeres værelse og derefter en briefing om de kommende dage i byen.

 

Byrundtur

Herefter tager vi på byrundtur med bus i den smukke by, der ligger i rimeligt kuperet terræn blandt høje bjerge. Byen er vokset meget siden kolonitiden og er i dag en af de hurtigst voksende byer i Grønland. Her er uddannelsesinstitutioner, en kæmpehavn, hovedkontor for Grønlands største handelsvirksomhed, smukke museer i det gamle kolonikvarter – og så finder vi også nogle gode udkigspunkter, så I kan tage masser af gode billeder.

Undervejs på byrundturen besøger vi også butikken Qiviut, der var den første butik i verden, der specialiserede sig i garn og produkter fra moskusokser. Ulden fra moskusokserne er noget af den absolut varmeste uld i verden – og så er det så blødt, så blødt.

Dag 2:
Sisimiut på egen hånd eller tilkøb: Halvdags-vinteradventure og vintersafari

På din anden dag i Sisimiut kan du opleve flere ting. Der er altid noget at give sig til i byen, men har du købt udflugtspakken, er det nu du tager hul på den. Som vi skrev i introduktionen, kan det godt være, at du ikke får oplevelserne i den rækkefølge, vi her beskriver dem, men du skal nok komme igennem programmet.

 

Halvdags-vinteradventure (Vandretur med bål og mad i fjeldet)

Fællesskab og bål er målet for vores lille ekspedition i fjeldet. Som vi altid gør i Grønland, starter vi med at tage bestik af snesituationen, mens vi går solopgangen i møde. Afhængig af mængderne af sne, vælger vi den bedste vandrerute ud til bålpladsen.

Efter en lille times gåtur fra hotellet, bliver vi mødt med duften af bål og gløgg/glühwein. Vi kan nu sidde rundt om bålet og vende gårsdagens begivenheder, høre om grønlandske traditioner og lokale historier, mens maden syder over bålet. Mens vi venter på maden, er der måske andre, der har lyst til at vandre op på fjeldet for at se lidt mere eller bare kure ned ad de sneklædte bakker.

Efter maden begiver vi os mod byen igen langs et udsnit af den berømte Arctic Circle Race-rute. På turen tager vi vores slædehund Ilik med, for han elsker fjeldture, selskab og godbidder.

Vintersafari (tilkøb)

Navnet vintersafari dækker over en tur ud i det fantastiske bjerglandskab på vores ”monsterslæde”. Det er en kæmpe slæde, der bliver trukket af en snescooter. På turen får du flere stop, så der er rig mulighed at tage billeder og nyde naturen.

Naturen ligger lige udenfor din dør, og du vil meget hurtigt få en fornemmelse af forskellen mellem civilisation og den vilde natur. Du sidder nu på den store slæde og oplever Sisimiuts bagland. Turens rute går gennem de lokales vinterlegeplads og på tilbagevejen stopper vi på et plateau, så du får mulighed for at nyde udsigten over Sisimiut og Davisstrædet. Da du bliver trukket afsted, kræves der ikke noget af dig (andet end du holder fast), så alle kan være med på denne tur.

Dag 3:
På egen hånd eller tilkøb: Vintervandretur

Det er den sidste dag på året, og det skal nydes til fulde. Der er mange spændende vandreture, du kan tage på i selve Sisimiut og i det nære bagland. Har du købt udflugtspakken, er der også to spændende ting på programmet.

Vintervandretur (Tilkøb)

Skal vi nu ud at gå igen, tænker du måske? Der er selvfølgelig nogle sammenfald med turen, du var på i går, men hvor adventureturen har bål og fælleskab som overskrift, har Vintervandreturen fokus på selve vandredelen på snesko. At gå på snesko er for store som små, og det kræver ingen erfaring, da der er en guide med, som vil være behjælpelig med brugen af snesko og stave.

Vi går mod byens vandværk, som ligger lige ved slutningen af det famøse Arctic Circle Trail. Vi krydser stien og bevæger os ud i fjeldet mod søen Nilliasup tasia, som er den ene af de to søer, der giver drikkevand til hele byen. Søen er frossen, så vi kan krydse den sydover og forsætte ned mod havet via en moræne, formet af den enorme kraft fra oldtidens smeltende gletsjeris.

I området bor og færdes en del polarræve og sneharer, som vi vil prøve at spotte spor efter og måske finde en af deres huler på vejen. Afhængig af snemængder vil vi kunne se spor af skurestriber og forskellige jordarter på fjeldene fra gletsjerbevægelser og afsmeltningen af isen.

For enden af morænen møder der dig et smukt syn af is fra tidevandet og havets skvulpen. Du kan kigge ud mod Davidstrædet og den betagende udsigt over skærgården og ned mod Polarcirklen syd for Sisimiut. Her holder vi en velfortjent pause og får en forfriskning. Der er også tid til at tage smukke billeder, inden turen går retur. På hjemturen krydser vi fjeldet over til en anden moræne og fortsætte kursen mod Sisimiuts langrendsløjper. Vi slutter ved den frosne sø, Spejdersøen, som er centrum for aktiviteter i vintersæson, inden vi er tilbage på Hotel Sisimiut.

 

Nytårsprogram og menu

Nytårsaften er altid noget specielt og særligt i Grønland, hvor nytåret fejres to gange. Vi starter selvfølgelig med Dronningens nytårstale og en velkomstdrink kl. 18. Kl. 18.30 går vi til bords og får en lækker forret. Til dette serveres der et glas vin eller sodavand.

Efter forretten gør vi os klar til at tage i fjeldet. Vi tager varmt tøj på og kører udenfor byen for at se hele byen blive oplyst i fyrværkeri, når det danske nytår bliver fejret. Det er en tradition i Grønland, at vi også fejrer nytåret for vores venner og familie i Danmark, for vi synes, at det er synd, at de ikke kan være hjemme. Så skal de i hvert fald vide, at vi fejrer dem kl. 20.

Klokken 20.30 er vi gået til bords igen og fortsætter med hotellets Nytårs Tapasbuffet med grønlandske specialiteter (+ 2 gl. vin eller sodavand). Som om det ikke er nok, skal vi også have nytårsdessert (+ 1 glas vin eller sodavand) og kaffe/te.

Nytåret springes ind med kransekage, boblevand og raketter og klokken 01 er der natmad (inklusive 2 øl eller sodavand). Hotellet har sørget for, at I ikke kommer til at tørste i aften, men skulle man have lyst, kan man selvfølgelig mod betaling bestille ekstra. Hotellets bar lukker klokken 03 Nytårsaften.

Dag 4:
På egen hånd eller tilkøb: Havsafari og Discover Tour

Det kan godt være hårdt at komme op den 1. januar, så derfor er det godt, at der er brunch på hotellet den dag fra 9-11. Men så får du heller ikke love til at slappe af meget længere, for der er stadig to dejlige udflugter, som du skal prøve, hvis du har købt udflugtspakken.

Havsafari (Tilkøb)

Sisimiut er den nordligste by, hvor du kan regne med, at havnen er isfri året rundt. Det er fedt, når du gerne vil ud at sejle i december. Havet er en meget vigtig del af den grønlandske identitet, for det er her, vi får det meste af vores mad fra, samtidig med, at det kolde vand er noget der skaber stor ærefrygt.

På Havsafari-turen får du chancen for at se Grønland fra søsiden, hvilket altid er en kæmpe oplevelse. Vi sejler gennem øgrupperne udenfor byen og så vidt muligt ind i fjordene nær Sisimiut for at få et godt kig til byen, omgivelserne og ikke mindst bjerget Nasaasaaq, også kendt som Kællingehætten på dansk. Vi kan sejle tæt på vinterisen, og måske ser vi endda nordlys.

Discover Tour (Tilkøb)

Discoverturen er en hundeslædetur, hvor du får lov til at opleve, hvordan det er glide hen over sneen på en slæde, trukket frem af en masse hunde. Slædehundene er en helt integreret del af livet i Sisimiut. Det er den sydligste by i Vestgrønland, hvor man må have slædehunde. Det enorme bagland er meget let tilgængeligt og en legeplads uden lige – både for både sommer- og vinteraktiviteter. Men nu er det vinter, og hundene elsker deres legeplads – og det vil de gerne vise dig.

På turen bliver du placeret bag slædens kusk, som sidder foran for at styre hundene. Vi kører til foden af bjerget Niujarfik, og her får du et kort ophold. Der bliver tid til nogle gode fotos, og så går turen tilbage til byen.

Dag 5:
Fly Sisimiut - Kangerlussuaq - København

På dag 5 kan du som vanligt starte med noget lækker morgenmad og måske er der tid til en sidste lille vandring.

Ved 11-tiden går turen mod lufthavnen, hvor I skal checke ind. Så er der en kort flyvning fra Sisimiut til Kangerlussuaq, hvor I skifter til Air Greenlands store Airbus – og så går turen tilbage mod København efter nogle smukke, hvide og farvestrålende dage i Sisimiut.

Kort

Kangerlussuaq

Sisimiut

Kangerlussuaq

Nytår i Sisimiut – Nordlysets og vinterens land

Fra
pr. person i dobbeltværelse
2 dage  | 1 nætter Rejse nr. 9019 Afrejse fra København | Inkl. Rejseleder

Hvornår vil du gerne rejse?

  • Afrejse
  • Varighed
  • Pris
  • Kommentarer

Henter afgange

Fly og transport

Fly København-Kangerlussuaq–Sisimiut t/r

Transfers i Grønland

 

Flytider (lokaltid)

Udrejse kl. 11.45 fra København.

Hjemrejse med ankomst kl. 21.30 i København.

Bemærk venligst at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

 

Overnatning

4 nætter på Hotel Sisimiut med eget bad og toilet

 

Forplejning

Morgenmad

Frokost på Halvdags vinteradventure

Nytårstapasbuffet (inkl. drikkevarer jf menuen)

 

Andet

Velkomstmøde

Byrundtur og besøg i Qiviut

Halvdags vinteradventure

Bidrag til Rejsegarantifonden

Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato

Ikke inkluderet

Måltider som ikke er nævnt ovenfor

Rejseforsikringer

Udflugtspakke

Forplejningspakke

 

Praktisk information

Find pakkelisten til din rejse her.

 

Bagage

20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage er inkluderet

(max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm).

 

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

NB. Book online og spar håndteringsgebyr på kr. 200

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011