Grønlands nordlys og isfjelde i Kangerlussuaq og Ilulissat

8 dage omkring Kangerlussuaq og Ilulissat

Grønlands natur er ikke mindst om vinteren helt enestående og danner grundlag for et utal af oplevelser i sneen og under nordlyset. På denne rejse, der kombinerer Ilulissat og Kangerlussuaq, to af Grønlands mest populære destinationer, kan du opleve nordlys, slædehunde, hundeslæder, imponerende isbjerge og sneklædte klipper i store mængder.

På denne rejse får du mulighed for enten selv at planlægge din grønlandsferie, eller også kan du købe vores udflugtspakke, hvor vi har samlet de mest spændende oplevelser til dig. Dette indebærer blandt andet en tur på et af Grønlands mest traditionsrige transportmidler, hundeslæden.

Vores egne og lokale guider vil sørge for at du føler dig særligt velkommen, og sikrer dig de bedste mulige oplevelser undervejs – de har en helt speciel kærlighed til landet og deler den meget gerne med dig.

Indlandsisen ved Kangerlussuaq

Lufthavnen i Kangerlussuaq er Grønlands mest trafikerede. De fleste fly afgår indenfor få timer, og ellers er det den vidunderlige stilhed, du lægger mærke til. Og så selvfølgelig Grønlands uendelige snevidder. Her er der mange muligheder for at boltre sig i sneen. Vi anbefaler klart, at du tager en tur ind til Indlandsisen. Denne enorme snekappe dækker over 80 % af Grønland og er større end Frankrig, Spanien, Tyskland og Italien tilsammen. På vej til og fra Indlandsisen ser vi forhåbentlig både moskusokser, rensdyr og sneharer.

Ilulissat Isfjord byder på UNESCO Verdensarv

Efter tre begivenhedsrige dage i Kangerlussuaq er turen kommet til Ilulissat, der ligger ved den verdensberømte Ilulissat Isfjord. Isfjorden blev i 2004 optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste og det er bestemt ikke en tilfældighed. Isfjelde kan strække sig 75 meter op i vejret og de er et syn, du aldrig vil glemme.

Under nordlysets blafren i Grønland

Selv folk, der bor fast i Grønland, kan ikke få nok af nordlyset. Der er intet som at stå på en frostklar aften og se det fantastiske nordlys bevæge sig hen over himlen. Det er så umådeligt smukt, at man næsten ikke kan fatte det (bemærk, at det er blevet for lyst om aftenen til at se nordlys efter 1. april. Til gengæld er de lange lyse nætter på vej).

 

Highlights

 • Stå og gå på indlandsisen
 • Sus af sted på hundeslæde
 • Oplev det arktiske dyreliv
 • Spot og fotografer nordlyset
 • Kom helt tæt UNESCO’s verdensarv isfjorden
 • Sejl med ud blandt enorme isbjerge
 • Sov i en Iglo lavet af sne og is

 

Inkluderet i rejsen

 • Fly København-Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
 • Fly Kangerlussuaq-Ilulissat t/r med Air Greenland
 • 3 nætter på vandrehjemmet Old Camp med delt bad/toilet
 • 4 nætter på Hotel Icefiord med eget bad/toilet
 • Mad og drikke på flystrækningen København – Kangerlussuaq t/r
 • Morgenmad
 • 2 informationsmøder
 • 2 byrundture
 • Håndklæder og sengetøj på hotel og vandrehjem
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Fakturagebyr
 • Alle skatter og afgifter oplyst til Grønlands Rejsebureau indtil dags dato
 • 20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

Dagsprogram

Dag 1:
Fly København - Kangerlussuaq, velkomstmøde, sightseeing og mulighed for tundratur

Vi stiger om bord på Air Greenlands røde fly i København og flyver til lufthavnen i Kangerlussuaq i Grønland. Det er en tur på 4½ time, og nu venter et otte dage langt vintereventyr i Kangerlussuaq og Ilulissat i Grønland. En guide fra vores lokale samarbejdspartner tager imod dig ved ankomsten og hjælper til med check-in på Old Camp. Old Camp ligger et par kilometer fra lufthavnen og er et afslappet overnatningssted med køkkenfaciliteter, fællesrum og souvenirbutik.

Når I har fået check-in og udpakning overstået, holder guiden et informationsmøde. På mødet får du oplysninger om området, selve bygden Kangerlussuaq og spise- og udflugtsmuligheder, og du kan få bekræftet de udflugter, du har bestilt hjemmefra. Det er også muligt at bestille udflugter på mødet.

Efter mødet er det tid til sightseeing i Kangerlussuaq.

Sightseeing i Kangerlussuaq

Kangerlussuaq er en tidligere amerikansk luftbase, som i dag fungerer som Grønlands vigtigste lufthavn. Du hører historien om stedet. Basen åbnede under 2. verdenskrig og var meget aktiv under den kolde krig for til sidst at blive en moderne, civil international lufthavn. Kangerlussuaq-området har Grønlands længste vejnet, og du kommer rundt og ser interessante steder – og så møder du ikke mindst den fantastiske grønlandske natur.

Når vi har været ved havnen og se fjorden, kører vi forbi Kellyville, en lille forskerby 12 kilometer fra Kangerlussuaq lufthavn. Vi besøger også bygdens hundegård, hvor vi på tæt hold oplever den grønlandske slædehund. Denne tur giver dig en god mulighed for at danne dig et hurtigt overblik over byen og omegnen.

Har du købt udflugtspakken, skal du efter sightseeingen på oplevelsestur på tundraen.

Oplevelsestur på tundraen (del af udflugtspakken)

Kangerlussuaq er helt unik på mange punkter, og gælder det dyreliv på land, er der ingen andre steder i Grønland, der kan være med. Moskusoksen har en helt unik og spændende historie i området, i det den først blev indført fra Nordøstgrønland til området i 1967. Det har været en succeshistorie uden lige og i dag er bestanden oppe på 3-4.000 dyr, hvilket er en af de største bestande i verden.

Den arktiske tundra er vidtstrakt og moskusoksen lever vildt i områderne og kan færdes frit over alt. Det er ikke sikkert, at vi kan komme tæt på dyrene, men guiden medbringer altid kikkerter, så chancen for at se de store klovdyr (eller noget af det andet dyreliv i området) er stor.

Aftenen har du på egen hånd, og du kan enten selv lave mad eller prøve nogle af Kangerlussuaqs spisesteder.

Dag 2:
Kangerlussuaq med mulighed for hundeslædetur og nordlystur - tag dit eget foto

Kangerlussuaq er om vinteren et pænt koldt sted (selv for Grønland), og der bliver taget mange selfies med termometeret, der hænger i afgangshallen i Kangerlussuaq Lufthavn og viser udendørstemperaturen. Den kan godt krybe langt under 0, men som man siger: Der er ikke noget der hedder dårligt vejr, hvis man bare har det rigtige tøj på.

Der er mange ting at give sig til i Kangerlussuaq-området. Som nævnt ovenfor har Kangerlussuaq Grønlands længste vejnet, så du kan gå mange, lange ture og nyde stilheden.

Har du købt et udflugtsprogram, er der enten hundeslæde og nordlystur eller isfiskeri på programmet i dag. Det er oftest blevet for lyst til nordlys i april, så kommer du der, kommer du på isfiskeri i stedet for. Du bliver ikke snydt for hundeslædeturen. På denne tid af året har vi blot valgt at flytte den til Ilulissat, hvor der er i april er mere sne i det nordlige Grønland.

2-timers hundeslæde (tilkøb)

Har man sagt vinter i Grønland, har man også sagt hundeslæde. I hvert fald nord for Polarcirklen, og eftersom vi er det her i Kangerlussuaq, skal du i dag ud og afprøve denne gamle inuit-tradition. Ikke mange befordringsmidler har eksisteret i så lang periode udover måske en ege og apostlenes heste.

Grundprincippet i hundeslædekørsel er stadig det samme som for snart 1.000 år siden. Hunde sættes i sele og bliver spændt for en simpelt konstrueret slæde i træ. Herefter går det ellers derudaf. Slædekusken tager dig udover den tykke is på fjorden med sine hunde, og her får du oplevet, hvad man i Nordgrønland vil betegne som det rigtige Grønland.

Udvidet nordlystur (tilkøb)

Som indledning til denne aktivitet  er der i løbet af eftermiddagen ca. 1½ times foredrag om nordlys og stjernehimlen, som er er særligt smuk og tydelig i Kangerlussuaq. Herefter en det tid til en kort fotoskole, hvor du skal lære at fotografere nordlys.

Når vi er færdige med aftensmaden, kører vi ca. en time ud ad vejen mod Indlandsisen, hvorefter vi gør holdt og kigger efter nordlyset med Indlandsisen som malerisk baggrund. Efter i alt ca. 3 timer under nattehimlen, slutter vi aftenen med en grønlandsk kaffe. I forbindelse med denne udflugt kan du lokalt leje et fotostativ for kr. 75 pr. dag.

Dag 3:
Kangerlussuaq med mulighed for tur til den legendariske indlandsis - Punkt 660

Igen i dag har du en dejlig hel dag i Kangerlussuaq, som du kan bruge, som du ønsker.

Tur til Indlandsisen Punkt 660 (del af udflugtspakken)

Har du købt udflugtspakken er det i dag, du kommer helt ind til Grønlands Indlandsis. Vi skal til Punkt 660, der som navnet antyder ligger 660 meter over havets overflade. På vej til isen kører vi i 4-hjultrækker igennem et smukt og varieret område. Tæt ved indlandsisen passerer vi et fantastisk morænelandskab, der på denne tid af året er dækket af den hvide sne, men stadig lige imponerende at se på. Når vejen slutter, er det tid til at bevæge sig videre til fods og vi går nu op på selve Indlandsisen. Her står du så, på den nordlige halvkugles absolut største isterning og verdens næststørste iskappe. Isen smyger sig i bølger, og visse steder er der også kig ind eller ned i isens blå-sorte univers. Isen er nemlig ikke altid hvid. Når den bliver rigtig kompakt og uden luftbobler, fremstår den nærmest mørk.

Undervejs på turen frem og tilbage er der også chance for at spotte rensdyr, moskusokser, og måske sneharer og ræve.

Dag 4:
Fly fra Kangerlussuaq til Ilulissat, informationsmøde og byrundtur

Så kommer dagen, hvor turen går videre til Ilulissat med fly. Her venter endnu flere eventyr. Flyveturen foregår med en af Air Greenlands røde Dash-8-fly og varer ca. tre kvarter. Efter at have fløjet ind over den vidunderlige munding af Ilulissat Isfjord lander du i Ilulissat Lufthavn. I lufthavnen bliver du hentet i Hotel Icefiords bus og kørt ind til det hyggelige hotel, der ligger ved vandet i selve Ilulissat by. Her møder du en guide fra vores lokale udflugtskontor, ”World of Greenland”, som på det efterfølgende informationsmøde fortæller om byen, området og udflugts- og spisemuligheder. Det er muligt at bestille udflugter på mødet, og du kan også få bekræftet dine udflugter, hvis du allerede har bestilt hjemmefra.

Nu er det tid til en guidet byrundtur: Ilulissat er Grønlands tredjestørste by og regnes for en af de fire hovedbyer sammen med Nuuk, Sisimiut og Qaqortoq. Der har boet mennesker i området i fire et halvt årtusinde, men selve byen blev anlagt som bygd i 1727, og i 1741 oprettede den islandske købmand Jacob Severin handelsstationen Jacobshavn. Senere skiftede byen også navn til Jakobshavn (nu med ’k’) og du vil se mange bygninger, der minder om den gamle tid. Ilulissats mest kendte bysbarn er uden sammenligning Knud Rasmussen, der voksede op i byens nu kulturhistoriske museum. Glæd dig til en spændende rundtur med masser af nyttig information, du kan bruge i de kommende dage.

Aftenen er som de andre aftener til egen rådighed. Der er en god restaurant på hotellet, ligesom der er et pænt udvalg af restauranter og cafeer i byen.

Dag 5:
Ilulissat - vi anbefaler vandring til den forladte inuit-boplads, og sejlads til Isfjorden

Diskobugten er Grønlands mest efterspurgte turistmål. Særligt på grund af isen, men også fordi stedet rummer en helt speciel skønhed, har kulturelle attraktioner på stribe og fordi den er et glimrende eksempel på, hvordan man i Grønland byder det nye velkommen, samtidig med at man passer på traditionerne.

Som du vil have hørt på informationsmødet i går, er der masser af ting at gøre på egen hånd. Besøg for eksempel skindstuen, hvor de syr de smukkeste ting i skind og laver kunsthåndværk af både ben, tand og rensdyrtakker.

Vandring til den tidligere Inuit-boplads Sermermiut (del af udflugtspakken – (i dag for dem der også har tilkøbt overnatning i Igloo))

Har du tilkøbt udflugtspakken, skal du i dag på vandring til den tidligere boplads Sermermiut. Sermermiut har været beboet i årtusinder på grund af sin fantastiske beliggenhed ved Isfjorden. Selv om her er mere end pænt at se på, var det nu ikke udsigten, der fik inuitterne til at blive her årtusinde efter årtusinde. Det er derimod de fremragende jagtmuligheder, området byder på, og Isfjorden giver stadig føde til både lokale og til eksport.

Ruinerne af den 4.000 år gamle boplads ligger stadig her. Køkkenmøddingen fra århundreder siden har her givet forskerne en guldgrube af viden og noget af den viden vil vores guider dele ud af i dag. Turen varer ca. 2 timer, men der er masser af sne, så forvent ikke at se ruinerne. Til gengæld er omgivelserne hele turen værd. I går på en sti belagt med træ, så risikoen for at synke i sneen til navlen er ikke så stor…

Sejlads til Isfjorden (del af udflugtspakken)

Hvis du er med på tilkøbspakken, er du kommet til en af turens absolutte højdepunkter, nemlig sejlturen til Isfjordens munding, hvor I skal sejle rundt ved de enorme isfjelde, der ligger strandede her. Ved fjordens munding har isen gennem årtusinder skubbet en sandbanke frem, som de gevaldige isfjelde går på grund på. Når presset så engang imellem bliver for højt af isen bagfra eller på grund af dønninger eller afsmeltning, kan de store isfjelde endelig begive sig videre ud i Diskobugten.

På dagens udflugt kommer vi ud til disse kæmpe isbjerge, og fordi de netop er strandede, kender bådens kaptajn og styrmand de gode veje til og omkring mastodonterne – og altid på behørig afstand.

Dag 6:
Ilulissat med mulighed for vandring til bopladsen ved isfjorden -måske du er til en overnatning i Igloo Lodge

Du har dagen på egen hånd i dag. og igen er mulighederne mange. Mange mennesker elsker at gå ud i naturen og tager gerne den samme tur til Isfjorden flere gange for at se, om isfjeldene har ændret placering eller skiftet form. Det bliver man aldrig træt af.

Vandring til den tidligere Inuit-boplads Sermermiut (del af udflugtspakken)

Har du tilkøbt udflugtspakken, skal du i dag på vandring til den tidligere boplads Sermermiut. Sermermiut har været beboet i årtusinder på grund af sin fantastiske beliggenhed ved Isfjorden. Selv om her er mere end pænt at se på, var det nu ikke udsigten, der fik inuitterne til at blive her årtusinde efter årtusinde. Det er derimod de fremragende jagtmuligheder, området byder på, og Isfjorden giver stadig føde til både lokale og til eksport.

Ruinerne af den 4.000 år gamle boplads ligger stadig her. Køkkenmøddingen fra århundreder siden har her givet forskerne en guldgrube af viden og noget af den viden vil vores guider dele ud af i dag. Turen varer ca. 2 timer, men der er masser af sne, så forvent ikke at se ruinerne. Til gengæld er omgivelserne hele turen værd. I går på en sti belagt med træ, så risikoen for at synke i sneen til navlen er ikke så stor…

Overnatning i Igloo Lodge (tilkøb)

På dag 6-7 kan du opleve en rigtig iglo, hvor du skal overnatte og afsted på nogle unikke udflugter.

Vores datterselskab World of Greenland, der har stor succes med deres sommerlodges ved den kælvende Eqi Gletsjer og i den smukke bygd Ilimanaq, tilbyder nu også en vinterlodge i iglo-form. Du kommer ud i det vidunderlige vinterlandskab, hvor nordlyset forhåbentlig danser på himlen om aftenen. Herude blandt fjeldene kommer du til at overnatte i en iglo (dog også med mulighed for også at gå ind i en opvarmet hytte). Iglo Lodge består af fem rummelige igloer, som hver har plads til to personer. Der er redt op med rensdyrskind og varme vintersoveposer. Der er også stearinlys på sengebordet, hvilket gør, at temperaturen ligger omkring frysepunktet inde i hytten. Det står i stærk kontrast til de ned til minus 20 grader C udenfor. Hytten ved lodgen er det sted, hvor du spiser dine måltider. I træhytten er der også tørkloset.

Mens du er ude i ødemarken, skal du også ud på en sneskotur, hvor vi trekker til et udkigspunkt over Isfjorden. Selve turen til Iglo Lodge er også spændende. Du bliver kørt på snescooter i omkring en times tid ind i Ilulissats bagland med fantastisk udsigt undervejs. Så står den på kaffe og frokost, de ovennævnte udflugter, eftermiddagskaffe og kage, aftensmad og efterfølgende hygge, aftenkaffe fulgt af udkig efter nordlys, overnatning i iglo, morgenmad og endelig en snescootertur tilbage til civilisationen.

NB: Hvis du er interesseret i vores outdoorpakke, bedes du kontakte os pr. mail eller telefon, så vi kan undersøge, om der er plads på det tidspunkt, du skal afsted. Alle de andre udflugter er også med i denne pakke, men vælger du outdoorpakken, bliver der flyttet rundt på enkelte af udflugterne, så alting går op i en højere enhed.

Dag 7:
Ilulissat på egen hånd

Hvis du har overnattet i Iglo vender du tilbage til byen med snescooter efter morgenmad i dag.

Dette er din sidste hele dag i Ilulissat, så nu er det en god ide at skabe sig et overblik og nå de ting, man stadig har på sin ønskeliste. Der er ’Brættet’, hvor fiskerne og fangerne sælger dagens friske bytte, og der er både det kulturhistoriske museum og kunstmuseet.

Som tidligere nævnt, er der adskillige gode restauranter i Ilulissat, og måske kan du på din sidste aften nå endnu en af dem.

Dag 8:
Fly fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København

I dag får du dit sidste syn af Isfjorden, når du i Air Greenlands Dash 8 forlader Ilulissat lufthavn og sætter kurs mod Kangerlussuaq og derfra videre til København, hvor du ankommer om aftenen.

Kort

Kangerlussuaq

Ilulissat

Kangerlussuaq

Grønlands nordlys og isfjelde i Kangerlussuaq og Ilulissat

Fra
pr. person i dobbeltværelse
2 dage  | 1 nætter Rejse nr. 7044 Afrejse fra København Garanteret afrejse

Hvornår vil du gerne rejse?

 • Afrejse
 • Varighed
 • Pris
 • Kommentarer

Henter afgange

Flytider (lokaltid)

Udrejse fra København 09.05

Hjemkomst i København 20.00

Bemærk venligst, at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

 

Ikke inkluderet

 • Frokost og aftensmad
 • Rejseforsikringer
 • 4 timers hundeslædetur*

*I udflugtspakken har vi inkluderet en 2-timers tur. Det er muligt at udvide turen til 4-timer, når du ankommer, dog  med forbehold for vejr, vind og ledige pladser. Det sidste er dog sjældent et problem på disse ture.

 

Pakkeliste

Find pakkelisten til din rejse her.

Håndbagage

Max mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm.

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere

Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 

NB. Book online og spar håndteringsgebyr på kr. 200

Har du brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål til din rejse eller brug for råd og vejledning.

Vi svarer dig inden for 24 timer.

Du kan også ringe på telefon:  +45 3313 1011