zodiac2

Svalbard rundt - i isbjørnens rige

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Svalbard
 • Rejsetype Explorer
 • Afrejse fra Oslo
 • Varighed 10 dage
 • Pris pr. person fra 41.832 DKK
Tilføj til favoritter

Svalbard rundt - i isbjørnens rige

Denne Spitsbergen-ekspedition er en episk rejse, som tager dig med på en sejlads rundt om den store ø Spitsbergen. Vi forventer at tage dig med på en rejse, der går over 80 grader nord, hvor du vil befinde dig mindre end 600 sømil fra den geografiske Nordpol, samt vise dig de store østlige naturreservater og nogle af de mest spektakulære højdepunkter i Arktis.

Den østlige del af Svalbard er meget øde og har en arktisk karakteristik, som ligner det, du kan opleve på den nordlige del af den grønlandske vestkyst eller den nordlige del af Nunavut. Selv om Svalbard ikke har nogen urbefolkning, fungerer disse områder som referenceområder for forskere, som ønsker at udforske et uberørt arktisk miljø. Vi beder alle deltagerne på denne rejse til Svalbard om at træde varsomt og ikke tage andet end billeder under vore ekspeditionslandinger i en af de sidste store vildmarker i Europa.    

Spitsbergen

Den unikke norske by Longyearbyen er en førsteklasses-destination for eventyrrejsende. Det arktiske miljøs indflydelse er indlysende, men byen er også meget kosmopolitisk. Ny-Ålesund ligger på 78º 55' Nord og er et af verdens nordligste helårs-samfund. Tidligere var Barentsburg et kulminesamfund; nu er det en avanceret, højarktisk forskningsstation.

Fjorde, gletsjere og isbjørne

På denne rejse ser vi nogle af Spitsbergens mest spektakulære fjorde. Svalbards østlige del er primært delt i to store naturreservater og tilsammen er de en af Europas sidste store, næsten uberørte vildmarker. Når vi krydser den store fjord i det østlige Spitsbergen, får man en spektakulær udsigt over øens østkyst med hundredvis af gletsjere og bjerge. Hvis vi er heldige, ser vi nogle af Svalbards havpattedyr som sæler og hvalrosser, og hvor der er is, er der store chancer for at spotte isbjørne.

SKIB: MS Fram eller MS Spitsbergen. Afgangene i juni er med MS Fram. Afgangen i juli er med MS Spistsbergen.

"Hver sommer kommer der ca. 10.000 søpapegøjer til Svalbard for at yngle. Søpapegøjen er let genkendelig på grund af sit farverige næb."
Svalbard rundt - i isbjørnens rige

Rejseprogram

På denne rejse skal du opleve sjældent besøgte egne med et særpræget klima tæt på Nordpolen. Her er der ikke mange, der har været før dig, og mange af stederne vil du helt sikkert møde flere dyr end mennesker! Hele rejsen vil være en god blanding af spændende forelæsninger om bord og mindst lige så spændende besøg i land undervejs.

 • Dag 1 Fly Oslo - Longyearbyen

  På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr, vind og isforhold har indflydelse på sejlplanen. Sikkerhed er altafgørende, og kaptajnen bestemmer den endelige rute i løbet af rejsen. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad man kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

  Dit arktiske eventyr starter med en aftenflyvning fra Norges hovedstad, Oslo. Inden afrejsen kan man opleve fjordbyen, der er omgivet af skove, søer og bakker. Oslo har varieret arkitektur, en hyggelig café- og barkultur, førsteklasses restauranter og endeløse indkøbsmuligheder. Kontrasten er enorm i Longyearbyen nogle timer senere. Men den lille by har alt, der hører til i en moderne by - ud over dens fantastiske beliggenhed i et vildt, arktisk landskab.

  Du indkvarteres på hotel og kan slappe af inden morgendagens afrejse med MS Spitsbergen eller MS Fram.

  image
  info Longyearbyen er den største bosætning på Svalbard med ca. 2.600 indbyggere. Disse er fordelt på ca. 44 forskellige nationaliteter!
 • Dag 2 Longyearbyen og start på krydstogt

  Efter en hotelovernatning kan man deltage i en spændende sightseeing i Longyearbyen. Det arktiske præger byen, men den er også overraskende kosmopolitisk med kunstgallerier, barer, lange vinlister på restauranter, butikker og et lille butikscenter. Byen kaldes ofte en modgift mod moderne liv og en førsteklasses destination for eventyrrejsende. De første minearbejderes historie og arv kan ses overalt i byen og omegnen.

  Om eftermiddagen går vi ombord på MS Spitsbergen eller MS Fram og ekspeditionen kan for alvor begynde.

  image
  info Du sejler enten med MS Spistbergen eller MS Fram.
 • Dag 3-5 Kongsfjorden og Nordvest-Spitsbergen Nationalpark

  Alt efter isforholdene er dette, hvad vi håber, I kommer til at opleve: Kongsfjorden og dens omgivelser er et Spitsbergens smukkeste fjordområder i Spitsbergen. I bunden af ​​fjorden kælver mægtige gletsjere i havet, mens karakteristiske fjelde indrammer scenen. Vi sejler videre mod nordvest og når Krossfjorden og Mitrahalvøya, hvor der er rester fra hvalfangstperioden og smuk alpin flora, fuglefjelde og ofte også Svalbard-rensdyr. Tag med ekspeditionsholdet på en tur ind til en gletsjer. På vej tilbage besøger vi den tidligere mineby Ny-Ålesund, der nu er et internationalt center for forskning i en malerisk blanding af gamle og nye bygninger.

  Kongsfjorden
  Denne fjord, kendt som Kings Bay, er den største fjord på nordvestkysten af Spitsbergen. I dag besøger vi også om muligt Krossfjorden, der er en stor sidefjord. Landskabet veksler mellem store tundrasletter og snedækkede fjeldtoppe og dramatiske isbræer, som kælver i havet. Se efter fjeldet Mitra, der er opkaldt efter Mitraen, den katolske bispehue, på nordsiden af indgangen til Kongsfjorden. Inderst i fjorden vil du se den majestætiske Kongsbræen med de tre karakteristiske toppe, Nora, Dana og Svea, som har fået sine navne efter de tre skandinaviske lande.

  Ny-Ålesund
  Ny-Ålesund ligger på 78º 55’ N, og er et af de nordligste steder i verden, som er befolket året rundt. Ny-Ålesund var tidligere et kulgraver-samfund, men er i dag en avanceret, højteknologisk, arktisk forskningsstation. Ny-Ålesund har været udgangspunkt for mange ekspeditioner til Nordpolen. Navn som Amundsen, Ellsworth og Nobile er stærkt knyttede til dette sted, og man kan til stadighed se masten, som luftskibet Norge blev fortøjret til før afgang til historiens første transpolare flyvning. En række lande har deres egne nationale forskningsstationer her, og der er specielt meget forskningsaktivitet om sommeren.

  Nordvest-Spitsbergen Nationalpark
  ”Nordvesthjørnet” kalder lokalbefolkningen dette område med spredte øer, fjorde, og strande samt en lang opdagelseshistorie. Da Willem Barentsz opdagede Svalbard i 1596, var dette det første landområde, han så. Han gav det nye land navnet Spitsbergen, hvilket hentyder til de skarpe og bratte fjelde i området. 

  Magdalenefjorden er en af de fjorde, vi håber på at besøge. Her vil du få mulighed for at opleve en meget vigtig kulturarv: En hvalfangststation fra 1500-tallet med en kirkegård for de hvalfangere, som døde under de tidlige hvalolie-ekspeditioner.

  Herefter skal vi udforske nogle af de andre spektakulære fjorde i det nordlige Svalbard. Spitsbergens nordvestlige hjørne har den største koncentration af grave, hvalkogningsovne og andre kulturelle skatte fra den første periode af udnyttelsen af ​​Svalbards naturressourcer. I Raudfjorden er der masser af stejle fjelde. Hamiltonbugten er for lavvandet til, at skibet kan sejle helt ind til kysten, men det er muligt i kajak. Vi ser også den enorme Monaco-gletsjer i Liefdefjorden.

  Monacobræen

  Dybt inde i det gigantiske Woodfjord-system i en sidearm kaldet Liefdefjorden ligger den enorme og hurtigt bevægende Monacobræ. Foran dens dramatiske front, der er fuld af sprækker, er der altid en masse issjap og større isstykker, som bræen har "kælvet”. Blandingen af ferskvand og saltvand skaber en opstrømning af havets levende dyreliv mod overfladen, og gør dem tilgængelige for de lokale søfugle.

  image
  info Der er smukke bjerge alle vegne.
 • Dag 6-8 Øst-Svalbard Naturreservat og Syd-Spitsbergen Nationalpark

  Dette er endnu nogle dage i kølvandet på opdagere som Amundsen og Nansen. MS Fram vil sejle videre sydover gennem det berømte Hinlopenstrædet, som deler Spitsbergens østkyst fra den store, isdækkede ø Nordaustlandet.

  I det østlige Svalbard er der flere ​​isbjørne end andre steder på Svalbard. Vi håber virkelig at se nogle på denne rejse! I Sorgfjorden var der i slutningen af ​​det 17. århundrede et berømt slag mellem hvalfangere. Fjordens østlige bred ligger i Svalbards nordøstlige naturreservat. Alkefjellet er et spektakulær fuglefjeld og et af Svalbards største. Der er en fantastisk udsigt fra dækket.

  Sorgfjorden

  På dette sted fandt et berømt slag mellem hvalfangere sted i slutningen af det 16. århundrede, og Kaptajn Parry startede herfra det første forsøg nogensinde på at nå Nordpolen med robåd og til fods over Polhavet. Den østlige kyst af Sorgfjorden er en del af Nordøst-Spitsbergen Naturreservat.

  Alkefjeldet

  Dette spektakulære fuglefjeld bliver nogle gange kaldt for søfuglenes New York. Doleritter af permisk kalksten og dolomit skaber spir på flere hundrede meter, som stiger direkte op af havet. Dette skaber ideelle forhold for arter som polarlomvien.

  Edgeøya er Svalbards tredjestørste ø. Dens vestlige kyster er stort set uden is - i modsætning til det meste af resten af Spitsbergen. Kapp Lee er et vidunderligt sted, hvor man kan finde minder om epoker af menneskers tilværelse på Svalbard.

  Størstedelen af Svalbards østlige del er delt op i to store naturreservater. Sammen udgør de et af de sidste store, hovedsageligt uberørte, vildmarksområder i Europa. Der findes ligeledes steder, hvor vi kan gå i land og finde levn fra historisk menneskelig aktivitet. Et eksempel på dette er en strand, hvor man finder hvalroskranier spredt overalt fra den tid, da jagten på hvalrossen var så kraftig, at den til slut blev en truet dyreart. Hvalrosbestanden på Svalbard har formået at vokse igen til stor glæde for de besøgende, som ofte ser dem i området.

  Bråsvellbræen

  På Nordaustlandet findes der to hoved-isbræer; Austfonna og Vestfonna. Austfonna er den største med et totalt areal på ca. 8.000 km². Dette gør Austfonna til den næststørste isbræ i Europa, kun slået af Vatnajøkul på Island. Bræfronten er et spektakulært syn med en isvæg, som strækker sig 180 kilometer. En del af bræen, som vi måske kan se, kaldes Bråsvellbræen. Den fik sit navn efter, at det i 1938 blev observeret, at bræen for nyligt havde kælvet kraftig i havet.

  Kap Lee, Edgeøya

  Med sine 5.000 km² i areal er Edgeøya den tredje største ø på Svalbard. På vestbredden er landskabet i stor grad uden isbræer - noget, som står i stærk kontrast til de fleste andre områder øst for Spitsbergen. Kap Lee er et fascinerende område, hvor man kan finde levn fra alle tidsepoker i menneskenes udviklingshistorie og udforskning af Svalbard. Levnene inkluderer effekter fra hvalros- og hvalfangstindustrierne fra 1600-tallet og fra Pomor-epoken. Pomorene var russere fra Hvidehavsområdet, som sejlede til Svalbard om sommeren for at fiske og jage. Den norske fangerepoke er også repræsenteret med en speciel fangsthytte. Observante besøgende kan se tegn efter mineralforskning, og det er også mulig at se videnskabeligt udstyr i dette område.

  Storfjorden

  Idet vi krydser denne store fjord øst for Spitsbergen, vil vi få en spektakulær udsigt over østkysten. På afstand vil vi se hundredvis af isbræer og fjeldtoppe, og hvis vi er heldige møder vi nogle af Svalbards marinepattedyr, i det vi sætter kurs mod sydspidsen af Spitsbergen. Om vinteren fryser det meste af Storfjorden til, men ny forskning har vist, at den indeholder flere områder med åbent vand. Den frosne Storfjorden er et ideelt leveområde for isbjørne.

  Vi fortsætter mod Svalbard-fastlandets sydligste ø, Sørkappøya. Hornsund har store variation i landskab og geologi inden for korte afstande. Is, der skubbes ud i fjorden tidligt på året, tiltrækker isbjørne, der jager på isen.

  Denne relativt lille fjord i Syd-Spitsbergen Nationalpark har længe haft tilknytning til Hurtigruten. Hurtigrutens gamle dampskib D/S Lyngen havde regelmæssige ophold her for at betjene fangerne i området. Hornsund var tidligere hjemsted for fangere, som fokuserede på isbjørnejagt. I 1973 blev isbjørnen fredet i alle arktiske lande, med undtagelse af de lande, hvis oprindelige befolkning har jaget dyrene i over 1.000 år.

  Landskabet omkring Hornsund er stort set alpint, og den majestætiske Hornsundtinde er den højeste af fjeldtoppene. Endnu et specielt fjeld er Bautaen, som, når du ser den fra en speciel vinkel, ser ud som et gigantisk vikingesværd. Lad fantasien løbe frit, mens du tilbringer dagen i disse usædvanlige omgivelser.

   

  image
  info Her er et rigt fugleliv.
 • Dag 9 Isfjorden

  Med beliggenhed midt på Spitsbergen er Isfjorden det mest fremtrædende fjordsystem på Svalbard. Vi kommer til at bruge dagen på at udforske både de ydre og de indre områder. Et af de mest fremtrædende fjelde i den ydre del er Alkehornet, hvor tusindvis af polarlomvier yngler om sommeren.

  I Isfjordens indre områder ændrer landskabet sig: Vi kommer til at se store U-formede dale, skåret ud af de gigantiske isbræer, som dækkede området for ca. 10.000 år siden, der i dag er hjemegn for store dele af Svalbards særegne rensdyr. Fjeldet som stiger hundredvis af meter op, viser perfekte lag med geologisk historie. På denne dag vil vi prøve at finde en naturskøn fjord-arm og arrangere en grillfest i uforglemmelige arktiske omgivelser som afslutning.

  image
  info Med beliggenhed midt på Spitsbergen er Isfjorden det mest fremtrædende fjordsystem på Svalbard.
 • Dag 10 Longyearbyen/Oslo

  Alle store opdagelsesrejer må slutte. Du vil sandsynligvis have den sære følelse af, at tiden er gået hurtigere, end du havde forventet, samtidig med at det virker umuligt, at du kan have oplevet så meget på så kort tid. Tænk tilbage på den kælvende bræfront, eller det summende fugleliv - eller bare nyd den uvirkelige, spændende følelse af at have tilbragt tid på toppen af jordkloden, bare nogle få hundrede kilometer fra den geografiske nordpol.

  Tidligt om morgenen kører vi til lufthavnen og flyver mod Oslo.

  Vær opmærksom på følgende:

  • Planlagte landgange vil afhænge af vejr- og isforhold
  • Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute
  • Nogle udflugtsaktiviteter og ture med Polarcirkelbåd vil kun blive solgt ombord
  • Udlejning af støvler ombord er muligt
  • Suiter som enkeltkahyt kun på forespørgsel
  • Vi anbefaler rejse- og afbestillingsforsikring
  image
  info Vil du have det hele med, så husk en kikkert!

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
06-06-2020 Dobbeltkahyt Polar Inside På forespørgsel Fra 41.832 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
06-06-2020 Dobbeltkahyt Polar Outside På forespørgsel Fra 48.388 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
06-06-2020 Dobbeltkahyt Arctic Superior På forespørgsel Fra 56.495 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
06-06-2020 Dobbeltkahyt Outside minisuite På forespørgsel Fra 64.642 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
14-06-2020 Dobbeltkahyt Polar Inside På forespørgsel Fra 41.832 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
14-06-2020 Dobbeltkahyt Polar Outside På forespørgsel Fra 50.930 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
14-06-2020 Dobbeltkahyt Arctic Superior På forespørgsel Fra 54.866 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
14-06-2020 Dobbeltkahyt Outside minisuite På forespørgsel Fra 64.642 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
22-06-2020 Dobbeltkahyt Polar Inside På forespørgsel Fra 41.832 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
22-06-2020 Dobbeltkahyt Polar Outside På forespørgsel Fra 49.913 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
22-06-2020 Dobbeltkahyt Arctic Superior På forespørgsel Fra 54.866 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
22-06-2020 Dobbeltkahyt Outside minisuite På forespørgsel Fra 66.858 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
17-08-2020 Dobbeltkahyt Polar Inside På forespørgsel Fra 44.023 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
17-08-2020 Dobbeltkahyt Polar Outside På forespørgsel Fra 51.020 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
17-08-2020 Dobbeltkahyt Arctic Superior På forespørgsel Fra 57.934 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
17-08-2020 Dobbeltkahyt Outside minisuite På forespørgsel Fra 68.367 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Ovenstående priser gælder pr. person i dobbeltkahyt eller dobbeltsuite.
Hurtigruten har fleksibel prissætning. Dermed ændrer priserne sig løbende afhængig af efterspørgsel og ledig kapacitet. Priserne er fra-priser. Kontakt os, så finder vi den rigtige kahyt til dine ønsker og bedst mulig pris. Jo før du bestiller, jo flere valgmuligheder har du med hensyn til kahyt og pris.
Afgangene i juni er med MS Fram. Afgangen i juli er med MS Spistsbergen.

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly Oslo - Longyearbyen t/r
  Transport fra fly - hotel
  Transport hotel - skib t/r
  Landgange i Polarcirkelbåde

 • overnatning
  Overnatning

  8 nætter ombord på MS Spitsbergen eller MS Fram i valgt kategori
  1 nat på hotel i Longyearbyen
  Suiterne har en række inkluderede tillægstjenester (se under overnatning)

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Helpension
  Kaffe og te ombord
  Morgen og frokost på hotel

 • andet
  Andet

  Vind- og vandafvisende jakke
  Erfarent ekspeditionsteam som holder faglige foredrag, samt deltager ved landgange og aktiviteter ombord
  Skatter og afgifter

Ikke inkluderet

Fly København - Oslo t/r
Rejseforsikringer
Ekstra udflugter

 

Praktisk information

Teknisk arrangør:
Hurtigruten

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 • Kontakt din rejsespecialist

  Helena Martens Bjørneboe

  Helena har mange års erfaring fra luftfartsbranchen og har i rejsebranchen arbejdet med Island, Grønland og håndtering af krydstogter ved Grønland.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.