zodiac2

Svalbard rundt - Den ultimative arktiske ekspeditionsrejse

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Svalbard
 • Rejsetype Explorer
 • Afrejse fra Oslo
 • Varighed 12 dage
 • Pris pr. person fra 50.598 DKK
Tilføj til favoritter

Svalbard rundt - Den ultimative arktiske ekspeditionsrejse

Dette er den helt store ekspedition til Svalbard, hvor vi med MS Spitsbergen kommer godt rundt om ø-gruppen og kommer i land mange steder. Blandt turens højdepunkter er selve sejlturen rundt om Spitsbergen, adskillige inspirerende foredrag med ekspeditionsteamet, en brævandring og mulighederne for at se isbjørne. Vi sejler nord for 80º N og tager dig ud til iskanten i Ishavet. Vi går i land flere steder for at tage på vandretur, kajaktur og andre udflugter til lands og til vands.

Svalbard har et rigt dyreliv. Nogle arter har brugt lang tid på at tilpasse sig det ekstreme klima og kan overvintre, mens mange andre arter flyver til varmere strøg om vinteren. Den mest imponerende er rødnæbtjernen, der pendler mellem Svalbard og Antarktis. Svalbards miljøværnslov kræver, at de skal tage meget hensyn til dyrelivet, så det ikke påføres unødig skade eller forstyrrelse. Det er noget alle turudbydere på Svalbard tager rigtig alvorligt.

I Norge findes en særlig aktivitet, de kalder brævandring – at krydse en gletsjer. Det er ikke det samme som isklatring og noget mindre udfordrende, heldigvis. Vores brævandring foregår over en relativt jævn isoverflade, men der kan dog være enkelte mindre sprækker, vi skal forcere. Ude på isen venter der nogle helt særlige oplevelser. De færreste ved, at 60 % af Svalbard er dækket af gletsjere, så det er på det nærmeste obligatorisk at sætte foden på is på en Svalbard-rejse!

Flere isbjørne end mennesker

Svalbard har omkring 3.000 isbjørne og 2.500 mennesker. Isbjørnene lever en solotilværelse uden fast levested. De bevæger sig til de steder, hvor der er føde, så jo flere øjne og kikkerter, der afsøger området for isbjørne, jo større er chancen for at opleve deres "livsstil". Isbjørnen er et havpattedyr, og derfor er der størst chance for at opleve dem tæt på vand eller i vandet. Når vi bevæger os i områder med drivis, har vi rigtig gode chancer for at spotte kongen af Arktis på isen.

Skib

MS Spitsbergen

"På det østlige Svalbard er isbjørnebestanden større end noget andet sted på Svalbard, så vi håber, vi kommer til at se mange på denne rejse!"
Svalbard rundt - Den ultimative arktiske ekspeditionsrejse

Rejseprogram

Dette er vores længste krydstogt til Svalbard, hvor vi koncentrerer os ikke blot om øen Spitsbergen, men hele øgruppen. På denne rejse kommer du længere mod øst end på de øvrige krydstogter.

 • Dag 1 Oslo/Longyearbyen

  Denne store Arktis-rejse begynder på aftenflyet fra Oslo. Norges hovestad kaldes ofte "Blå, grøn og byen midt imellem" på grund af sin beliggenhed mellem fjorden og skoven. Dagen kan bruges til at opleve byens mange museer, parker, forskelligartet arkitektur eller afslapning på en af de mange caféer eller barer. Oslo står i skarp kontrast til arktiske Longyearbyen, som vi skal besøge nogle timer senere, men denne lille by kan dog også tilbyde mange af en moderne bys bekvemmeligheder, charmerende arkitektur, et internationalt anerkendt museum og flere barer og restauranter – midt i det uberørte arktiske landskab.

   

  image
  info Vi flyver fra Oslo til Svalbard og skal være her en nat, før vi påmønstrer vores skib.
 • Dag 2 Longyearbyen og start på krydstogt

  Efter en nat på et af vores hoteller kan du tage med på en spændende tur rundt i Longyearbyen og omegn. Denne lille norske by er unik. Det arktiske klima skinner tydeligt igennem, men byen er også overraskende kosmopolitisk med sine kunstgallerier, pubs, restauranter med et varieret vinkort, butikker og et storcenter i miniformat. Byen betegnes ofte som modpol og modgift til den moderne livsstil og er en populær rejsedestination for opdagelsesrejsende. De historiske og kulturelle spor efter de første kulminearbejdere ses stadig overalt. 

   

  image
  info Der er utroligt mange fugle ved Svalbard.
 • Dag 3-5 Nordvest-Spitsbergen Nationalpark

  Kongsfjorden er kendt for at være et af de smukkeste fjordområder på Spitsbergen. I bunden af fjorden kælver de imponerende gletsjere ud i havet, og det hele indrammes af karakteristiske klippeformationer. Fjorden er også kendt som King’s Bay.

  Undervejs længere mod nordvest når vi til Krossfjorden og Mitrahalvøya, hvor vi finder kulturspor efter hvalfangerperioden, en smuk alpin flora, fuglefjelde og som regel også Svalbard-renen. Sammen med ekspeditionsteamet krydser vi en gletsjer. På vejen tilbage lægger vi til i den tidligere mineby Ny-Ålesund, som i dag er et internationalt forskningscenter med en iøjnefaldende blanding af gamle og nye bygninger.

  Det nordvestlige hjørne af Spitsbergen byder på en stor koncentration af gravsteder, hvalspækovne og andre kulturskatte fra den første udbytningsperiode af Svalbards naturrigdomme. Raudfjorden er et fantastisk sted at tage på vandreture. Havet omkring Hamiltonbukta er for lavt til, at vi kan sejle dertil, men det er perfekt at udforske i kajak. Vi sejler også forbi den enorme Monaco-gletsjer i Liefdefjorden.

  image
  info Vi sejler mod Kongsfjorden og nyder det storslåede landskab undervejs.
 • Dag 6-9 Øst-Svalbard Naturreservat og Syd-Spitsbergen Nationalpark

  På det østlige Svalbard er isbjørnebestanden større end noget andet sted på Svalbard – vi håber, vi kommer til at se mange på denne rejse! I Sorgfjorden fandt et berømt opgør mellem hvalfangere sted sidst i det 17. århundrede. Fjordens østvendte kyster ligger i Nordøst-Spitsbergen Naturreservat. Alkefjeldet er et knejsende fuglefjeld og et af de største af sin art på Svalbard. Udsigten fra skibsdækket er fantastisk. Det utrolige fuglefjeld bliver nogle gange kaldt for søfuglenes New York. Doleritter af permisk kalksten og dolomit skaber spir på flere hundrede meter, som stiger direkte op af havet. Det skaber perfekte forhold for arter som polarlomvien.

  Edgeøya er den tredjestørste ø i øgruppen Svalbard. På de vestvendte kyster er landskabet hovedsagligt isfrit modsat de fleste andre steder på Spitsbergens østlige side. Kapp Lee er et dejligt sted at besøge med en rig kulturarv fra alle perioder med menneskelig tilstedeværelse på Svalbard.

  Vi fortsætter til Sydkapland, som er Spitsbergens sydligste punkt. Hornsund byder på store variationer i landskab og geologi inden for korte afstande. Når isen presses ind i fjorden tidligt på sæsonen, tiltrækkes isbjørnene, som går på jagt på isen.

  Rossøya ligger mindre end 1.000 kilometer fra Nordpolen, og når du kommer dertil, kan du være ret sikker på, at der ikke er nogen mennesker mellem dig og 90 grader nord. Landskabet er arktisk og goldt med sparsom vegetation på grund af de ekstreme vejrforhold, der hersker det meste af året. Phippsøya er hjemsted for en stor koloni af ismåger, og der er stort set altid isbjørne her – spørgsmålet er bare, om vi kan få øje på dem.

  image
  info Vi satser rigtig meget på at få øje på isbjørnene, de smukke kæmper.
 • Dag 10-11 Sydvest-Spitsbergens fjorde

  Bellsund er det tredjestørste fjordsystem på Spitsbergen. Vi passerer det majestætiske Klokkefjellet, når vi sejler ind af sundets sydlige indgang. Nyd udflugterne, hvor vi udforsker gamle fældestationer og den smukke arktiske flora og fauna, og der er en fantastisk udsigt over denne enestående fjords enorme vidder.

  Vi tilbringer dagen med at udforske Isfjorden, som er det mest iøjnefaldende fjordsystem på Svalbard.  Isfjorden er det mest iøjnefaldende fjordsystem på Svalbard. Vi bruger dagen på at udforske både de ydre og de indre områder af fjorden. Et af de mest imponerende steder på den ydre del er Alkehornet, hvor tusinder af kortnæbbede lomvier har reder om sommeren. I den indre del af Isfjorden ændrer landskabet sig. Store U-formede dale, som kæmpe gletsjere igennem årtusinder har formet i bjergsiderne, er hjemsted for en stor bestand af den lokale svalbardren. Senere finder vi en smuk fjordpassage og organiserer en afskedsgrillaften i de mest fantasiske arktiske omgivelser.

  image
  info Vi skal ud og udforske Isfjorden.
 • Dag 12 Longyearbyen/Oslo

  Alle gode ekspeditionsrejser får en ende. Du føler sikkert, at tiden er fløjet afsted. Det er nu tid til at fordøje alle de mange indtryk fra en verden af is og hav, hvor vi har stået på toppen af verden nogle få hundrede kilometer fra den geografiske Nordpol. Der er en tidlig transfer til lufthavnen, hvorfra du rejser med fly tilbage til Oslo.

   

  image
  info Når vi kommer tilbage til Longyearbyen, har vi forhåbentlig fået lov at opleve hvaler undervejs.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
27-07-2019 Dobbeltkahyt Polar Inside På forespørgsel Fra 56.725 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
27-07-2019 Dobbeltkahyt Arctic Superior På forespørgsel Fra 72.812 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
27-07-2019 Dobbeltkahyt Outside minisuite På forespørgsel Fra 88.052 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
06-08-2019 Dobbeltkahyt Polar Inside På forespørgsel Fra 54.801 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
06-08-2019 Dobbeltkahyt Arctic Superior På forespørgsel Fra 72.812 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
06-08-2019 Dobbeltkahyt Outside minisuite På forespørgsel Fra 145.317 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
30-06-2020 Dobbeltkahyt Polar Inside På forespørgsel Fra 50.598 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
30-06-2020 Dobbeltkahyt Polar Outside På forespørgsel Fra 58.918 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
30-06-2020 Dobbeltkahyt Arctic Superior På forespørgsel Fra 64.437 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
30-06-2020 Dobbeltkahyt Outside minisuite På forespørgsel Fra 86.105 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
10-07-2020 Dobbeltkahyt Polar Inside På forespørgsel Fra 50.598 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
10-07-2020 Dobbeltkahyt Polar Outside På forespørgsel Fra 58.918 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
10-07-2020 Dobbeltkahyt Arctic Superior På forespørgsel Fra 67.138 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
10-07-2020 Dobbeltkahyt Outside minisuite På forespørgsel Fra 79.544 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
28-07-2020 Dobbeltkahyt Polar Inside På forespørgsel Fra 53.520 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
28-07-2020 Dobbeltkahyt Polar Outside På forespørgsel Fra 61.046 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
28-07-2020 Dobbeltkahyt Arctic Superior På forespørgsel Fra 71.229 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
28-07-2020 Dobbeltkahyt Outside minisuite På forespørgsel Fra 84.511 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
07-08-2020 Dobbeltkahyt Polar Inside På forespørgsel Fra 53.520 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
07-08-2020 Dobbeltkahyt Polar Outside På forespørgsel Fra 61.046 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
07-08-2020 Dobbeltkahyt Arctic Superior På forespørgsel Fra 71.229 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
07-08-2020 Dobbeltkahyt Outside minisuite På forespørgsel Fra 84.511 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Ovenstående priser gælder pr. person i dobbeltkahyt eller dobbeltsuite.

BESTIL TIDLIGT – FÅ BEDST MULIG PRIS! Hurtigruten har fleksibel prissætning. Dermed ændrer priserne sig løbende afhængig af efterspørgsel og ledig kapacitet. Priserne er fra-priser baseret på den trykte prisliste. Kontakt os, så finder vi den rigtige kahyt til dine ønsker og bedst mulig pris. Jo før du bestiller, jo flere valgmuligheder har du med hensyn til kahyt og pris.

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly Oslo - Longyearbyen t/r
  Transport fra fly - hotel t/r
  Transport hotel - skib t/r

 • overnatning
  Overnatning

  10 nætter ombord på MS Spitsbergen i valgt kategori
  1 nat på hotel i Longyearbyen
  Suiterne har en række inkluderede tillægstjenester (se under overnatning)

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Helpension
  Kaffe og te om bord
  Morgenmad og frokost på hotel

 • andet
  Andet

  Vind- og vandafvisende jakke
  Landgange i Polarcirkelbåde
  Erfarent ekspeditionsteam som holder faglige foredrag, samt deltager på landstigninger og aktiviteter om bord
  Skatter og afgifter

Ikke inkluderet

Fly København - Oslo t/r
Rejseforsikringer
Ekstra udflugter

 

Praktisk information

Teknisk arrangør: Hurtigruten

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 • Kontakt din rejsespecialist

  Helena Martens Bjørneboe

  Helena har mange års erfaring fra luftfartsbranchen og har i rejsebranchen arbejdet med Island, Grønland og håndtering af krydstogter ved Grønland.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.