Rhyolitbjerge

Island rundt - alfernes, sagaernes og vulkanernes land

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Island
 • Rejsetype Explorer
 • Afrejse fra Reykjavik
 • Varighed 9 dage
 • Pris pr. person fra 26.173 DKK
Tilføj til favoritter

Island rundt - alfernes, sagaernes og vulkanernes land

De fleste rejsende til Island ser kun en brøkdel af dette fascinerende land, som er så perfekt for eventyrere, der vil opleve noget nyt. På denne explorer-ekspedition har du muligheden for at tage med på en specialrejse hele vejen rundt om Island - i bogstaveligste forstand. Og så er det nemt at starte på dette krydstogt, for der går rigtig mange fly direkte fra København til Reykjaviks internationale lufthavn, Keflavik.

Ombord på komfortable MS Fram sejler vi fra det ene spændende sted til det andet. Vi starter vores krydstogt i Reykjavik, og så tager vi ellers rundt om øen. I løbet af 9 dage besøger vi mange øer, byer og lokalsamfund, fra de spektakulære Vestmannøerne til hvalparadiset Husavik og Akureyri i nord.

I Stykkishólmur kan du opleve et mangfoldigt landskab med lava og bjergformationer, gletsjere og vulkaner samt varme og kolde kilder.

Når vi har besøgt Stykkishólmur bruger vi polarcirkelbåde til at komme helt tæt på fuglelivet med lundefugle, edderfugle, lomvier og terner på klipperne. Vi besøger også et af de største havfugleområder på Island.

Islands næststørste by, Akureyri, ligger i nærheden af flere af Islands mest kendte og smukkeste områder. Før besøget i Akureyri har vi været en tur til først Hrisey. Dagen efter Akureyri tager vi til øen Grimsey og går i land på denne grønne og frodige ø. Bakkagerði er også stop på vejen.

Vi vil også prøve at besøge de vulkanske øer Surtsey og Heimaey, hvis forholdene tillader det. De ligger ud for Islands sydkyst og danner Vestmannaøerne. På disse øer huserer et stort antal fuglearter.

Rejsen starter og slutter i Reykjavik, hvor du bør unde dig selv både en god omgang sightseeing og et besøg i Den blå Lagune. Der er også mange hoteller i Reykjavik, hvor man kan nyde sig en dag i spaen. I selve Reykjavik by er der også mulighed for at opleve den gamle nordbostemning, men Reykjavik byder også på rigtig mange gode shoppingmuligheder. Den blå Lagune ligger i nærheden af Keflavik lufthavn og et er must på enhver Islands-tur.

"130 er antallet af vulkanske bjerge på Island. Af disse er det kun 18, der har været i udbrud de sidste 1000 år."
Island rundt - alfernes, sagaernes og vulkanernes land

Rejseprogram

Dette rejseprogram tager dig i bogstaveligste forstand med hele vejen rundt om Island. Skibet lægger til land et eller to steder hver dag, men det er valgfrit, om du vil stige af og deltage i de planlagte udflugter, eller om du vil blive om bord og slappe lidt af, hvis du trænger til det. Undervejs holder det erfarne ekspeditionsteam spændende faglige foredrag om det, vi møder.

 • Dag 1 Reykjavik, Island

  Mange bliver overraskede, når de lander i Reykjaviks internationale lufthavn, Keflavik, i Island. Lufthavnen ligger i et område, som mest af alt minder om en lavaørken. Tre kvarter senere befinder du dig til gengæld midt i Reykjaviks sprudlende centrum.

  Reykjavik er verdens nordligste hovedstad og huser omkring 175.000 personer. Relativ nært ved Reykjavik kan du finde isbræer, vandfald, gejsere og fjelde. Reykjavik har også et omfattende udvalg af spændende restauranter, museer og butikker. Vi forlader byen om eftermiddagen, og anbefaler på det kraftigste, at du tager dig tid til at lære med denne charmerende og levende by at kende før eller efter afgang.

   

  image
  info Harpa i Reykjavik er en af mange flotte bygninger, som du kan opleve ved at gå rundt i Reykjavik
 • Dag 2 Stykkishólmur

  I de følgende 8 dage skal vi på ekspedition Island rundt ombord på komforable MS Fram. Programmet er med forbehold for vejr og vindforhold.

  Halvøen Snæfellsnes kaldes nogle gange “Island i en nøddeskal” på grund af sin naturskønne mangfoldighed af forskellige typer lava og stenformationer, isbræer, vulkansk aktivitet, varme og kolde kilder, samt det rige fugleliv og pittoreske landskab. Snæfellsnes giver ly til små fiskerihavne, som beskyttes af mørke klipper af søjleformet basalt. Alle farverne i den nordlige sommer giver indtryk af at være fanget mellem det konstant bølgende hav og de perfekte gletsjertoppe af Snæfellsjökulls isbræen.

  Vi gør et formiddagsbesøg ved Stykkishólmur, hvor vi finder smukke og godt bevarede gamle huse i centrum af bysamfundet. Her kan du se flere interessante museer samt Islands ældste meteorologiske station fra 1845. Kirken i Stykkishólmur er et flot landemærke set fra både land og hav. Udsigten over Breidarfjordur fra kirken er fantastisk.

  Vi tilbringer eftermiddagen i Flateyri, som har været handelssted siden 1792 og base for haj- og hvalfangst i 1900-tallet. I dag er Flateyri - som så mange andre fiskelejer - afhængig af turisme. Der ligger en flot sandstrand på den anden side af fjorden, og selv om søen nok er koldere end de fleste foretrækker, når de skal bade, er sandet fint til at bygge sandslotte af.

  Landgang i Flateyri med Polarcirkelbåde. Du kan deltage i spændende aktiviteter såsom kajakture, vandreture og ridning.

  image
  info Vestsiden af Island bliver ofte kaldt Sagalandet. Landskabet er varieret med mange lavaformationer
 • Dag 3 Patreksfjördur og Látrabjard Fuglefjeld

  Patreksfjördur er en charmerende bosættelse med omkring 690 indbyggere på Islands vestkyst. Ved den maleriske fjord findes smukke vandrestier. Patreksfjördur ligger tæt på det spektakulære Dynjandi-vandfald og Látrabjarg.

  Látrabjerg er et forbjerg og det vestligeste punkt i Island. Klipperne er hjemsted for millioner af fugle, såsom lunder, suler, alke og lomvier. Vestfjordene er en af Islands bedst bevarede hemmeligheder - og også et af landet smukkeste og øde steder.

  En ting er sikkert: Man bliver aldrig træt af udsigten i Island.

  image
  info
 • Dag 4 Nordvestlige Island

  Skibets erfarne navigatører planlægger en dag med udforskning af de fantastiske fjorde i den nordvestlige del af Island. Forholdene bestemmer det endelige program og dagens aktiviteter. Vi kan for eksempel besøge en lille bosættelse, tage på vandreture og søsætte kajakker.

  Vi regner med at kunne udforske dette enestående område nærmere. Et par timer i det fantastiske landskab giver dig mulighed for at nyde roen og freden, som strømmer ud fra disse naturområder.

  image
  info Det er ikke sikkert, vi får flydende lava at se, og det er måske meget godt.
 • Dag 5 Akureyri

  Akureyri er en livlig og energisk by, der er kendt for sin botaniske have og trafiklysene, hvor den røde mand er erstattet af et rødt hjerte. Akureyiri er Islands største by efter Reykjavík og det nordlige Islands centrum for handel, kultur og service. Det lyder måske af meget, men der bor kun 1/10 af befolkningen i Reykjavik-området.

  Akureyri er alligevel en livlig og energisk by med ca. 17.200 indbyggere. Akureyri er center for handel, kultur og tjenester for den nordlige del af Island. Akureyri ligger i nærheden af mange af Islands mest kendte, naturskønne steder, og byen er et populært turistmål i sig selv - fx Mývatn og Goðafoss.

  Tag på udflugt eller en vandretur rundt i det hyggelige centrum.

  image
  info To skibe hilser på hinanden.
 • Dag 6 Grímsey

  Efter Akureyri sætter vi kursen mod vor næste destination. Vi bruger Polarcirkelbådene til at gå i land på Grímsey, en grøn og græsklædt ø, som sandsynligvis er bedst kendt for sin placering ved Polarcirklen, som går tværs over øen. Du kan gå over linjen fra syd til nord. Afstanden til "fastlands-Island" er 41 km, og det bor ca. 100 personer på øen.

  image
  info En hval hopper ved Island
 • Dag 7 Bakkagerði - Alfernes land

  Bakkagerði er den største bygd i Borgarfjörður. Området er kendt for sin smukke natur og er "alfernes land". Det vrimler med søpapegøjer i fjorden, så det er meget populært at observere fugle her. Bakkagerði er ikke en typisk turistdestination, men tilbyder fred, ro og flot udsigt. Til de aktive er der mulighed for at tage til naturskoven Hallomstaður.

   

  image
  info Måske møder du hvaler undervejs på din tur
 • Dag 8 Heimaey og Surtsey, Vestmannaeyjar

  Vestmannaeyjar, eller Vestmannøerne, er en gruppe på 15 spektakulære øer og ca. 30 stensøjler, som ligger udenfor sydkysten af Island. Øerne blev formet af undersøiske vulkanudbrud langs en 30 kilometer lang sprække, som går fra sydvest til nordøst. De fleste af øerne har stejle klipper, megen vegetation og fungerer som yngleområde for utallige fugle, deriblant den charmerende søpapegøje. Vi besøger Heimaey om eftermiddagen.

  image
  info Vestmannaøerne er et af de steder, som virkelig gør indtryk
 • Dag 9 Reykjavik

  Vores ni dage lange ekspedition er ved vejs ende og vi er tilbage i skønne Reykjavik. Du kan nu vælge at rejse hjem samme dag eller hvad med at blive et par ekstra dage og nyde denne fine by og stemningen. Reykjavik er en lille by, men den har meget mere at byde på end de fleste byer på sin størrelse.

  Du kan gå på shopping og finde mange spændende designervarer, lokale varer og meget mere. Byen er et slaraffenland af hyggelige restauranter og cafeer og det summer altid af liv. En utroligt populær udflugt fra Reykjavik er Den gyldne Cirkel, der består af Thingvellir, hvor kontinenterne mødes, Geysir, som alle gejsere er opkaldt efter og endelig det fantastiske vandfald Gullfoss.

  Og så skal vi naturligvis ikke glemme Den Blå Lagune, som ligger på vejen mellem Reykjavik og Keflavik international lufthavn. Der går mange udflugter dertil hver dag og du kan sågar kombindere din afrejse med et afslappende bad i Den Blå Lagune.

   

  image
  info Afslut din rejse med et bad i Den Blå Lagune

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
15-06-2020 Dobbeltkahyt Standard Inside Cabin På forespørgsel Fra 28.893 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
15-06-2020 Dobbeltkahyt Standard Outside Cabin På forespørgsel Fra 31.932 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
15-06-2020 Dobbeltkahyt Middeldeck Outside På forespørgsel Fra 38.495 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
15-06-2020 Dobbeltkahyt Elegant Suites På forespørgsel Fra 43.339 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
23-06-2020 Dobbeltkahyt Standard Inside Cabin På forespørgsel Fra 26.173 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
23-06-2020 Dobbeltkahyt Standard Outside Cabin På forespørgsel Fra 31.932 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
23-06-2020 Dobbeltkahyt Middeldeck Outside På forespørgsel Fra 38.495 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
23-06-2020 Dobbeltkahyt Elegant Suites På forespørgsel Fra 43.339 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
01-07-2020 Dobbeltkahyt Standard Inside Cabin På forespørgsel Fra 29.146 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
01-07-2020 Dobbeltkahyt Standard Outside Cabin På forespørgsel Fra 35.558 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
01-07-2020 Dobbeltkahyt Middeldeck Outside På forespørgsel Fra 44.010 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
01-07-2020 Dobbeltkahyt Elegant Suites På forespørgsel Fra 49.548 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
09-07-2020 Dobbeltkahyt Standard Inside Cabin På forespørgsel Fra 29.146 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
09-07-2020 Dobbeltkahyt Standard Outside Cabin På forespørgsel Fra 35.558 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
09-07-2020 Dobbeltkahyt Middeldeck Outside På forespørgsel Fra 44.010 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
09-07-2020 Dobbeltkahyt Elegant Suites På forespørgsel Fra 49.548 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
17-07-2020 Dobbeltkahyt Standard Inside Cabin På forespørgsel Fra 29.146 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
17-07-2020 Dobbeltkahyt Standard Outside Cabin På forespørgsel Fra 35.558 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
17-07-2020 Dobbeltkahyt Middeldeck Outside På forespørgsel Fra 44.010 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
17-07-2020 Dobbeltkahyt Elegant Suites På forespørgsel Fra 49.548 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Ovenstående priser gælder pr. person i dobbeltkahyt eller dobbeltsuite.
BESTIL TIDLIGT – FÅ BEDST MULIG PRIS! Hurtigruten har fleksibel prissætning. Dermed ændrer priserne sig løbende afhængig af efterspørgsel og ledig kapacitet. Priserne er fra-priser baseret på den trykte prisliste. Kontakt os, så finder vi den rigtige kahyt til dine ønsker og bedst mulig pris. Jo før du bestiller, jo flere valgmuligheder har du med hensyn til kahyt og pris.

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  9 dages ekspeditionssejlads
  Landgange i Polarcirkelbåde

 • overnatning
  Overnatning

  8 nætter på M/S Fram
  Suiterne har en række inkluderede tillægstjenester

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Alle måltider ombord
  Kaffe og te ombord

 • andet
  Andet

  Erfarent ekspeditionsteam som holder faglige foredrag, samt deltager på landstigningerne og aktiviteter ombord.
  Vind- og vandafvisende jakke.
  Skatter og afgifter

Ikke inkluderet

Fly til Reykjavik t/r
Rejse- og afbestillingsforsikring
Valgfrie udflugter og drikkepenge
Bagage service

 

Praktisk information

Teknisk arrangør: Hurtigruten

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 • Kontakt din rejsespecialist

  Helena Martens Bjørneboe

  Helena har mange års erfaring fra luftfartsbranchen og har i rejsebranchen arbejdet med Island, Grønland og håndtering af krydstogter ved Grønland.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.