Rhyolitbjerge

Island rundt - alfernes, sagaernes og vulkanernes land

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Island
 • Rejsetype Explorer
 • Afrejse fra Reykjavik
 • Varighed 12 dage
 • Pris pr. person fra 30.731 DKK
Tilføj til favoritter

Island rundt - alfernes, sagaernes og vulkanernes land

De fleste rejsende til Island ser kun en brøkdel af dette fascinerende land, som er så perfekt for eventyrere, der vil opleve noget nyt. På denne explorer-ekspedition har du muligheden for at tage med på en specialrejse hele vejen rundt om Island - i bogstaveligste forstand. Og så er det nemt at starte på dette krydstogt, for der går rigtig mange fly direkte fra København til Reykjaviks internationale lufthavn, Keflavik.

Ombord på komfortable MS Spitsbergen sejler vi fra det ene spændende sted til det andet. Vi starter vores krydstogt i Reykjavik, og så tager vi ellers rundt om øen. I løbet af 11 dage besøger vi mange øer, byer og lokalsamfund, fra de spektakulære Vestmannøerne til hvalparadiset Husavik og Akureyri i nord.

I Stykkishólmur kan du opleve et mangfoldigt landskab med lava og bjergformationer, gletsjere og vulkaner samt varme og kolde kilder.

Når vi har besøgt Stykkishólmur og Ísafjörður bruger vi polarcirkelbåde til at komme helt tæt på fuglelivet med lundefugle, edderfugle, lomvier og terner på klipperne ved Vigur. Vi besøger også et af de største havfugleområder på Island.

Islands næststørste by, Akureyri, ligger i nærheden af flere af Islands mest kendte og smukkeste områder. Før besøget i Akureyri har vi været en tur til først Hrisey. Dagen efter Akureyri ser vi en af de ældste bosættelser på Island, Husavik, og sejler langs den vilde og smukke halvø Langanes. På det tidspubkt har vi og været ved øen Grimsey og gået i land på denne grønne og frodige ø. Bakkagerdi og Seydisfjördur er også stop på vejen.

Når vi er i land ved Djúpivogur, får du mulighed for at se Islands og Europas største gletsjer, Vatnajökull. Vi vil også prøve at besøge de vulkanske øer Surtsey og Heimaey, hvis forholdene tillader det. De ligger ud for Islands sydkyst og danner Vestmannaøerne. På disse øer huserer et stort antal fuglearter.

Rejsen starter og slutter i Reykjavik, hvor du bør unde dig selv både en god omgang sightseeing og et besøg i Den blå Lagune. Der er også mange hoteller i Reykjavik, hvor man kan nyde sig en dag i spaen. I selve Reykjavik by er der også mulighed for at opleve den gamle nordbostemning, men Reykjavik byder også på rigtig mange gode shoppingmuligheder. Den blå Lagune ligger i nærheden af Keflavik lufthavn og et er must på enhver Islands-tur.

"130 er antallet af vulkanske bjerge på Island. Af disse er det kun 18, der har været i udbrud de sidste 1000 år."
Island rundt - alfernes, sagaernes og vulkanernes land

Rejseprogram

Dette rejseprogram tager dig i bogstaveligste forstand med hele vejen rundt om Island. Skibet lægger til land et eller to steder hver dag, men det er valgfrit, om du vil stige af og deltage i de planlagte udflugter, eller om du vil blive om bord og slappe lidt af, hvis du trænger til det. Undervejs holder det erfarne ekspeditionsteam spændende faglige foredrag om det, vi møder.

 • Dag 1 Reykjavik, Island

  Mange bliver overraskede, når de lander i Reykjaviks internationale lufthavn, Keflavik, i Island. Lufthavnen ligger i et område, som mest af alt minder om en lavaørken. Tre kvarter senere befinder du dig til gengæld midt i Reykjaviks sprudlende centrum.

  Reykjavik er verdens nordligste hovedstad og huser omkring 175.000 personer. Relativ nært ved Reykjavik kan du finde isbræer, vandfald, gejsere og fjelde. Reykjavik har også et omfattende udvalg af spændende restauranter, museer og butikker. Vi forlader byen om eftermiddagen, og anbefaler på det kraftigste, at du tager dig tid til at lære med denne charmerende og levende by at kende før eller efter afgang.

   

  image
  info Harpa i Reykjavik er en af mange flotte bygninger, som du kan opleve ved at gå rundt i Reykjavik
 • Dag 2 Stykkishólmur og Flateyri

  I de følgende 10 dage skal vi på ekspedition Island rundt ombord på komforable MS Spitsbergen. Programmet er med forbehold for vejr og vindforhold.

  Halvøen Snæfellsnes kaldes nogle gange “Island i en nøddeskal” på grund af sin naturskønne mangfoldighed af forskellige typer lava og stenformationer, isbræer, vulkansk aktivitet, varme og kolde kilder, samt det rige fugleliv og pittoreske landskab. Snæfellsnes giver ly til små fiskerihavne, som beskyttes af mørke klipper af søjleformet basalt. Alle farverne i den nordlige sommer giver indtryk af at være fanget mellem det konstant bølgende hav og de perfekte gletsjertoppe af Snæfellsjökulls isbræen.

  Vi gør et formiddagsbesøg ved Stykkishólmur, hvor vi finder smukke og godt bevarede gamle huse i centrum af bysamfundet. Her kan du se flere interessante museer samt Islands ældste meteorologiske station fra 1845. Kirken i Stykkishólmur er et flot landemærke set fra både land og hav. Udsigten over Breidarfjordur fra kirken er fantastisk.

  Vi tilbringer eftermiddagen i Flateyri, som har været handelssted siden 1792 og base for haj- og hvalfangst i 1900-tallet. I dag er Flateyri - som så mange andre fiskelejer - afhængig af turisme. Der ligger en flot sandstrand på den andre siden af fjorden, og selv om søen nok er koldere end de fleste foretrækker, når de skal bade, er sandet fint til at bygge sandslotte af.

  Landgang i Flateyri med Polarcirkelbåde. Du kan deltage i spændende aktiviteter såsom kajakture, vandreture og ridning.

  image
  info Vestsiden af Island bliver ofte kaldt Sagalandet. Landskabet er varieret med mange lavaformationer
 • Dag 3 Bildudalur og Látrabjard Fuglefjeld

  Látrabjerg er et forbjerg og det vestligeste punkt i Island. Klipperne er hjemsted for millioner af fugle, såsom lunder, suler, alke og lomvier. Vestfjordene er en af Islands bedst bevarede hemmeligheder - og også et af landet smukkeste og øde steder.

  Herefter sejler vi til smukke Bildudalur, som ligger nok så smukt ved bredden af en vidunderlig fjord. En ting er sikkert: Man bliver aldrig træt af udsigten i Island.

  image
  info Vi skal opleve mange uspolerede steder på vestkysten
 • Dag 4 Ísafjörður

  Ísafjörður er hovedstaden i regionen Vestfjordene (Vestfirðir) på Island, og med en befolkning på omkring 4.000 mennesker er det den største by i Vestfjordene. Byen har en lang historie og var i århundreder et vigtig centrum for handel og bytte, alt baseret på fisk. Tag en spadseretur rundt i denne hyggelige by og betragt den varierede arkitektur. Her finder du landets ældste bosted sammen med andre flotte eksempler på tømmerhuse, som blev bygget af velstående udenlandske købmænd i 1700-tallet. Du kan ogås købe udflugter, fx i fodsporene på alferne, der bor i området, eller du kan opleve den utrolige natur fra en hesteryg.

  image
  info Det er ikke sikkert, vi får flydende lava at se, og det er måske meget godt.
 • Dag 5 Hornbjarg-klinten og Reykjafjörður

  I dag sætter vi igen Polarcirkelbådene i vandet og tager på endnu en opdagelsesrejse.

  Vi tilbringer morgenen i Hornstrandir-området, hvor klippen Hornbjarg er et af landets største yngleområder for søfugle. Den højeste tinde rejser sig 534 meter over havet.

  Reykjafjörður kan kun nås til fods eller i båd, og vi regner med at kunne udforske dette enestående område nærmere. Et par timer i det fantastiske landskab giver dig mulighed for at nyde roen og freden, som strømmer ud fra disse naturområder.

  image
  info Vi besøger et af landets største yngleområder for søpapegøjer
 • Dag 6 Hrísey og Akureyri

  Hrísey er et fredeligt lille sted nær mundingen af Akureyri-fjorden. Det er paradis for ornitologer og andre fugleelskere, så hav kikkert parat i dette område. Herefter kommer vi til Islands næststørste by. Det lyder måske af meget, men der bor kun 1/10 af befolkningen i Reykjavik-området.

  Akureyri er alligevel en livlig og energisk by med ca. 17.200 indbyggere. Akureyri er center for handel, kultur og tjenester for den nordlige del af Island. Akureyri ligger i nærheden af mange af Islands mest kendte, naturskønne steder, og byen er et populært turistmål i sig selv.

  Tag på en vandretur rundt i det hyggelige centrum.

  image
  info To skibe hilser på hinanden.
 • Dag 7 Grímsey

  Efter Akureyri sætter vi kursen mod vor næste destination. Vi bruger Polarcirkelbådene til at gå i land på Grímsey, en grøn og græsklædt ø, som sandsynligvis er bedst kendt for sin placering ved Polarcirklen, som går tværs over øen. Du kan gå over linjen fra syd til nord. Afstanden til "fastlands-Island" er 41 km, og det bor ca. 100 personer på øen.

  image
  info En hval hopper ved Island
 • Dag 8 Húsavik

  Húsavík er den ældste bosættelse på Island. Museums-huset i Húsavik rummer maritimt museum, naturhistorisk museum, folkemuseum, lokalarkiver, billedarkiver og et kunstgalleri. I Húsavík finder du også hvalfangstmuseet. Kulturlivet blomstrer, og den aktive og entusiastiske dramagruppe er en af de bedste amatørteatergrupper på Island.

  Efter et morgenbesøg fortsætter vi til halvøen Langanes. Dette område er det vildeste langs islandskysten. Der går en ujævn vej til spidsen som hedder Fontur. På nord- og sydsiden af spidsen er det stejle klipper. Langanes-halvøen er kendt for sit rige fugleliv og fine steder for fugleobservation, hvor du måske kan se havsuler og polarlomvier fra land.

   

  image
  info Husavik helt i Nordisland er et fremragende sted at se hvaler
 • Dag 9 Bakkagerði og Seyðisfjörður

  Bakkagerði er den største bosættelse i Borgarfjörður. Området er kendt for sin naturlige skønhed og som 'elverlandet'. Der er mange lundekolonier i fjorden, så det er et fantastisk sted for ornitogloger og fuleentusiaster. Bakkagerði ligger uden for de typiske turistruter og her er fred og ro i den smukke, uspolerede natur. Til de aktive er der mulighed for at tage et naturskoven Hallomstaður.

  Vi anløber Seyðisfjörður som kendetegnes af udmærkede havnefaciliteter og norsk kulturarv. De farverige træhuse i norsk stil stammer fra begyndelsen af 1900-tallet og gør at denne bygd er unik på Island. Det findes hyggelige og afslappende gangstier rundt i bygden, udover stier langs kysten eller langs Fjarðará-elven. Her bor ca. 700 indbyggere, som traditionelt har ernæret sig af fiskeri.

  image
  info På østkysten ser vi mange farverige fiskerlandsbyer
 • Dag 10 Djúpivogur

  Selvom du måske ikke lige er klar over det, er Búlandsnes fuglereservat ved Djúpivogur verdenskendt. Vi går i land i byen Djúpivogur og du kan vælge at tage en tur rundt i dette lille fislkersamfund. 

  Byen ligger i nærheden af Europas største isbræ, Vatnajökull og du kan også komme på en udflugt med Hurtigruten til Vatnajökull-lagunen. Det er et smukt syn, ligesom naturen omkring byen er rigtig smuk.

   

  image
  info Tag med på udflugt til lagunen ved Vatnajökull
 • Dag 11 Heimaey og Surtsey, Vestmannaeyjar

  Vestmannaeyjar, eller Vestmannøerne, er en gruppe på 15 spektakulære øer og ca. 30 stensøjler, som ligger udenfor sydkysten af Island. Øerne blev formet af undersøiske vulkanudbrud langs en 30 kilometer lang sprække, som går fra sydvest til nordøst. De fleste af øerne har stejle klipper, megen vegetation og fungerer som yngleområde for utallige fugle, deriblant den charmerende søpapegøje. Vi besøger Heimaey om eftermiddagen.

  image
  info Vestmannaøerne er et af de steder, som virkelig gør indtryk
 • Dag 12 Reykjavik

  Vores 12 dage lange ekspedition er ved vejs ende og vi er tilbage i skønne Reykjavik. Du kan nu vælge at rejse hjem samme dag eller hvad med at blive et par ekstra dage og nyde denne fine by og stemningen. Reykjavik er en lille by, men den har meget mere at byde på end de fleste byer på sin størrelse.

  Du kan gå på shopping og finde mange spændende designervarer, lokale varer og meget mere. Byen er et slaraffenland af hyggelige restauranter og cafeer og det summer altid af liv. En utroligt populær udflugt fra Reykjavik er Den gyldne Cirkel, der består af Thingvellir, hvor kontinenterne mødes, Geysir, som alle gejsere er opkaldt efter og endelig det fantastiske vandfald Gullfoss.

  Og så skal vi naturligvis ikke glemme Den Blå Lagune, som ligger på vejen mellem Reykjavik og Keflavik international lufthavn. Der går mange udflugter dertil hver dag og du kan sågar kombindere din afrejse med et afslappende bad i Den Blå Lagune.

   

  image
  info Afslut din rejse med et bad i Den Blå Lagune

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
18-05-2019 Dobbeltkahyt Polar Inside På forespørgsel Fra 32.268 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
18-05-2019 Dobbeltkahyt Polar Outside På forespørgsel Fra 35.955 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
18-05-2019 Dobbeltkahyt Arctic Superior På forespørgsel Fra 41.794 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
18-05-2019 Dobbeltkahyt Outside minisuite På forespørgsel Fra 52.858 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
29-05-2017 Dobbeltkahyt Polar Inside På forespørgsel Fra 34.009 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
29-05-2017 Dobbeltkahyt Polar Outside På forespørgsel Fra 41.794 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
29-05-2017 Dobbeltkahyt Owners Suite På forespørgsel Fra 100.668 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
09-06-2017 Dobbeltkahyt Polar Inside På forespørgsel Fra 34.849 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
09-06-2017 Dobbeltkahyt Polar Outside På forespørgsel Fra 38.832 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
09-06-2017 Dobbeltkahyt Arctic Superior På forespørgsel Fra 48.973 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
09-06-2017 Dobbeltkahyt Outside minisuite På forespørgsel Fra 57.086 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
20-06-2017 Dobbeltkahyt Polar Inside På forespørgsel Fra 30.731 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
20-06-2017 Dobbeltkahyt Polar Outside På forespørgsel Fra 32.268 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
20-06-2017 Dobbeltkahyt Arctic Superior På forespørgsel Fra 41.794 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
20-06-2017 Dobbeltkahyt Outside minisuite På forespørgsel Fra 52.858 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Ovenstående priser gælder pr. person i dobbeltkahyt eller dobbeltsuite.
BESTIL TIDLIGT – FÅ BEDST MULIG PRIS! Hurtigruten har fleksibel prissætning. Dermed ændrer priserne sig løbende afhængig af efterspørgsel og ledig kapacitet. Priserne er fra-priser baseret på den trykte prisliste. Kontakt os, så finder vi den rigtige kahyt til dine ønsker og bedst mulig pris. Jo før du bestiller, jo flere valgmuligheder har du med hensyn til kahyt og pris.

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  11 dages ekspeditionssejlads
  Landgange i Polarcirkelbåde

 • overnatning
  Overnatning

  10 nætter på M/S Spitsbergen
  Suiterne har en række inkluderede tillægstjenester

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Alle måltider ombord
  Kaffe og te ombord

 • andet
  Andet

  Erfarent ekspeditionsteam som holder faglige foredrag, samt deltager på landstigningerne og aktiviteter ombord.
  Vind- og vandafvisende jakke.
  Skatter og afgifter

Ikke inkluderet

Fly til Reykjavik t/r
Rejse- og afbestillingsforsikring
Valgfrie udflugter og drikkepenge
Bagage service

 

Praktisk information

Teknisk arrangør: Hurtigruten

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 • Kontakt din rejsespecialist

  Helena Martens Bjørneboe

  Helena har mange års erfaring fra luftfartsbranchen og har i rejsebranchen arbejdet med Island, Grønland og håndtering af krydstogter ved Grønland.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.