sermermiut

Arktisk forår og gylden aftensol i Grønland

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Individuel rejse
 • Afrejse fra København
 • Varighed 8 dage
 • Pris pr. person fra 14.975 DKK
Tilføj til favoritter

Arktisk forår og gylden aftensol

Kom tæt på Indlandsisen i Kangerlussuaq og fortsæt rejsen til Diskobugtens hjerte, byen Ilulissat. Byen ligger ved den berømte Isfjord, hvor du kan opleve kæmpe isbjerge i midnatssolens magiske skær. Denne rejse kombinerer to af de mest unikke steder i Grønland.

Grønland er umådeligt smukt uanset årstid, men foråret har sin egen stemning og charme. Fra solen kommer tilbage til Ilulissat den 13. januar, går det stærk med at få lyset tilbage, og allerede den 24. maj er den på himlen døgnet rundt. Med solens varme smelter sneen, og en kort hektisk sommer tager sin begyndelse.

Er du ude efter en rejse, der kombinerer forår, stor natur og kultur, er dette den helt rigtige rejse - og er du også ude efter en rejse, som sikrer dig endeløse smukke motiver, kan du være sikker på at få fuld valuta for pengene.

Oplev Indlandsisen ved Kangerlussuaq

Lufthavnen Kangerlussuaq er indfaldsvinklen til Grønland og første stop på denne rejse. Baglandet gemmer på en fantastisk natur, hvor den enorme indlandsis præger landskabet. En udflugt til Indlandsisen er derfor oplagt og der er rig mulighed for at se moskusokser og rensdyr.

Oplev kæmpe isbjerge i Ilulissat i Diskobugten

Næste stop på rejsen er Ilulissat, som er berømt verden over for sin isfjord med de største og de fleste isfjelde i Grønland. Ilulissat har det største slædedistrikt i Grønland og er med deres 2500 hunde klar til at byde dig velkommen til det store eventyr. Her kan du fylde dagene med sejlads, vandring, hvalsafari og besøge bygder og steder, hvor du kan komme helt på den grønlandske kultur, både det moderne byliv og det traditionelle fangerliv.

Forår i Grønland

Der er dejligt i Grønland i det sene forår. Mange erfarne grønlandsrejsende har forår som sit favorittid. Vandremulighederne er fantastiske i både Kangerlussuaq og Ilulissat, og på dette tidspunkt har myggene endnu ikke meldt sin ankomst. Hvis vinteren har været streng har du måske muligheden for at komme på årets sidste hundeslædetur, og havet er under alle omstændigheder farbart til sejlture mellem isfjeldene og ture til bygderne Oqaatsut og Ilimanaq. 

Arktisk forår og gylden aftensol i Grønland

Rejseprogram

På denne herlige forårsrejse til Kangerlussuaq og Ilulissat byder dagsprogrammet på masser af kontakt med den grønlandske natur og kultur via den varierede udflugtspakke. Samtidig vil der være tid til, på egen hånd, at gå på opdagelse i både Kangerlussuaq og Ilulissat. Opholdet i begge byer indledes med informationsmøder.

 • Dag 1 Ankomst Kangerlussuaq, velkomstmøde, sightseeing og evt. tundratur

  Vi flyver med Air Greenland fra København til Kangerlussuaq. Forude venter 4,5 timers flyvetur og et 8 dages vintereventyr.

  En guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland Arctic Circle” modtager dig ved ankomst og hjælper til med check-in på Hotel Kangerlussuaq. Hotel Kangerlussuaq ligger i selve lufthavnsbygningen, så der er så centralt som overhovedet muligt.

  Efter det praktiske med check-in og udpakning på værelset, holder guiden informationsmøde. På mødet får du oplysninger om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder og kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra. Det er også muligt at bestille udflugter på mødet.

  Efter mødet er nu tid til at opleve Kangerlussuaq og området omkring byen på en guidet sightseeing.

  Sightseeing i Kangerlussuaq

  Kangerlussuaq er en tidligere Amerikansk luftbase, men i dag Grønlands vigtigste lufthavn. Vi hører den spændende historie, startende fra 2. verdenskrig, over den kolde krig til en moderne international lufthavn. Området omkring Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, og her kommer vi rundt og ser flere interessante steder og møder den fantastiske Grønlandske natur.

  Vi kører til havnen og ser fjorden, vi kører forbi Kelly Ville, en lille forskerby 12 kilometer fra lufthavnen, og vi kommer en tur rundt på det gamle base område. Vi besøger selvfølgelig også bygdens hundegård, hvor vi kommer tæt på den Grønlandske slædehund.

  Har du tilkøbt udflugtspakken, er det efter sightseeingturen tid til oplevelsestur på tundraen:

  Opdagelsestur på tundraen (tilkøb)

  Kangerlussuaq er unik på mange punkter, og når det gælder landbaseret dyreliv, er der ingen andre steder i Grønland, der kan være med. Specielt moskusoksen har en helt unik og spændende historie i området, og er tilmed et imponerende dyr.

  Du kører i bus gennem det smukke tundralandskab, hvor guiden fortæller om moskusoksen og historien omkring den. Moskusoksen lever vildt i området og kan færdes frit over alt. Om vi kan komme tæt på dyret eller må nøjes med at betragte det på afstand er umuligt at forudsige. Men guiden medbringer altid kikkerter, så chancen for at se de imponerende dyr, eller noget af alt det andet dyreliv i området, er stor. 

  image
  info Kangerlussuaq er smukt placeret mellem bløde fjelde og tæt på Indlandsisen. Som det eneste sted i Grønland er der her nem adgang til at opleve både rensdyr og moskusokser på nært hold.
 • Dag 2 Kangerlussuaq på egen hånd - evt. tur til Indlandsisen Punkt 660

  Dagen i dag råder du helt selv over, og det smukke bagland indbyder til forskellige udflugter. Har du tilkøbt udflugtspakken, er der en tur til Indlandsisen Punkt 660 på programmet.

  Indlandsisen, Punkt 660 (tilkøb)

  Kangerlussuaq er kendt for adgangen til Indlandsisen, og dette er en guidet tur til denne gigantiske iskappe, der er på størrelse med hele Vesteuropa. Vi kører i 4-hjultrækker igennem et smukt varieret område. Tæt ved indlandsisen passerer vi Russellgletcheren og et fantastisk morænelandskab.

  For enden af vejen går vi hen til og op på selve Indlandsisen - en unik oplevelse. Vi tilbringer noget tid i denne enorme isverden før vi returnerer til vores køretøj. Undervejs på turen er der gode chancer for at spotte rensdyr, moskusokser, og alt efter sæsonen, mange fuglearter og blomster.

  Tag med og få den enestående mulighed for at bestige Indlandsisen - det er en helt særlig følelse at mærke den ekstra kulde og lade øjet vandre ud over den enorme isørken. 

  image
  info Kangerlussuaq er også stedet, hvor du kan opleve og betræde den legendariske Indlandsis, der dækker ca. 80% af Grønland.
 • Dag 3 Fly Kangerlussuaq – Ilulissat, velkomstmøde og evt. guidet byrundtur

  Rejsen går nu videre med fly til Ilulissat. Det er en flot flyvetur på tre kvarter, hvor man rigtig kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de snebeklædte fjelde og ved flyets landing kan du glæde dig til de næste dage, der står helt i isens, vinterens og hundeslædens tegn - kombineret med kulturelle indslag fra en meget traditionel grønlandsk by.

  Hotel Icefiords bus henter dig i lufthavnen, og du checker ind på det dejligt beliggende hotel. Her møder du en guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland”, der på et informationsmøde vil fortælle om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder. Du kan bestille udflugter på mødet, eller du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra.

  Kulturhistorisk byvandring (tilkøb)

  Første udflugt i udflugtspakken er en guidet byrundtur. Du hører om byens historie og oplever byens mange spændende facetter. Du kan ikke undgå at se og ikke mindst høre nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her. De fleste hunde står uden for byen på store hundepladser, hvis de da ikke er på tur ude i terrænet.  

  image
  info At Ilulissat på dansk betyder isbjerge hænger unægteligt sammen med den smukke Isfjord og mængden af isbjerge, der flyder rundt i deres helt eget tempo.
 • Dag 4 Ilulissat på egen hånd - evt. vandretur til Sermermiut

  Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv. Stativer med kajakker kæmper om pladsen med parabolantenner.Hvis du har tilkøbt udflugtspakken er det tid til en let vandretur:

  Vandretur til den forladte boplads Sermermiut (tilkøb)

  Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse. Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner, køkkenmødding og mærk permafrosten med dine egne hænder. Turen varer ca. 2 timer.  

  image
  info Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen.
 • Dag 5 Ilulissat på egen hånd - evt. midnatssejlads på Isfjorden

  Dagen i dag er til din egen rådighed, og mulighederne er mange. Snyd fx ikke dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben. Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du i aften glæde dig til favoritten blandt udflugter:

  Aften/midnatssejlads på Isfjorden (tilkøb)

  Midnats- og aftensolens stråler giver isfjeldene et unikt farveskær som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen. Fra 21. maj til 24. juli er der midnatssol i Ilulissat.

  Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Årligt strømmer der mere end 46 km3 is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem.

  Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem og i midnatssolens lave stråler giver isfjeldene et unikt farveskær, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen.

  Sejlturen ved højlys nat er bestemt en oplevelse ud over det sædvanlige. En utrolig naturoplevelse man ikke må snyde sig selv for, når man besøger Ilulissat. Husk det varme tøj til turen eller lej et sæt sælskindstøj. 

  image
  info Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve en sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden.
 • Dag 6 Ilulissat på egen hånd - på opdagelse i byen

  Endnu en dag fyldt med muligheder. Udflugtsmulighederne er mange her i og omkring Ilulissat, og måske er du blevet inspireret på informationsmødet til, hvad du vil lave i dag - måske du bare vil nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten og lade tiden stå stille. 

  Brug evt. dagen på at opleve stemningen og livet i byen, gå lidt tilbage i tiden og mærk historiens vingesus på det hyggelige museum, der er indrettet i Knud Rasmussens fødehjem. Fiskerne på "Brættet" giver dig et indtryk af de spændende grønlandske madprodukter, der ikke fås friskere.

  Det er ikke kun øjnene, der skal mættes, men også ganen og maven. Restauranterne i Ilulissat tager dig med på en rejse udi lokale specialiteter – f.eks. grønlandsk sushi, dybstegte ammasatter (lille laksefisk), hval og sæl, og på caféerne frister den friskbagte kage. Alle sanser skal nok komme på overarbejde på denne rejse!

  Og så bliver man i øvrigt aldrig bliver træt af at kigge ud over Isfjorden... 

  image
  info Fiskerne på "Brættet" giver dig et indtryk af de spændende grønlandske madprodukter, der ikke fås friskere.
 • Dag 7 Ilulissat på egen hånd – evt. sejltur til bygden Oqaatsut (tilkøb)

  Har du tilkøbt udflugtspakken, er det i dag tid til en sejltur til en lille bygd:

  Sejltur til bygden Oqaatsut/Rodebay (tilkøb)

  Isolerede små bygdesamfund er noget særligt i Grønland. De har både Internet og fladskærme i bygderne, men livet leves i et andet tempo. For blot en generation siden boede størstedelen af den grønlandske befolkning i de mange små bygder, der lå som en perlerække langs kysten. I dag bor flertallet i byerne, men omkring Ilulissat ligger der endnu fire livskraftige bygder. En af disse er Oqaatsut også kendt som Rodebay.

  Gennem flere århundreder var stedet Oqaatsut tilholdssted for hollandske hvalfangere, heraf navnet Rodebay. Den dag i dag trækkes der jævnlig hvaler på land i den gamle bygd. Naturskønt placeret ca. 15 kilometer nord for Ilulissat ligger den gamle bygd der i dag har 45 indbyggere og egen skole, kirke, købmand, og endda den lille restaurant „H8“ indrettet i de gamle koloni bygninger.

  Sejlturen tager ca. 1 time hver vej og starter fra Ilulissat havn. Vi har ca. 2 timer i selve bygden. Undervejs på sejlturen serveres kaffe og the.  

  image
  info I dag bor flertallet i byerne, men endnu har Ilulissat fire livskraftige bygder. En af disse er Ilimanaq, der ligger lige syd for isfjorden.
 • Dag 8 Fly Ilulissat - Kangerlussuaq - København

  Nyd det sidste syn af Ilulissat Isfjord fra flyet på vej mod Kangerlussuaq, hvor flyet sætter kurs mod København med ankomst om aftenen.

  Udflugter i Kangerlussuaq og Ilulissat

  Vi har sammensat en udflugtspakke, vi synes rummer det bedste Kangerlussuaq og Ilulissat har at tilbyde. Udflugtspakken skal bestilles senest 10 uger før afrejse. Læs om bestilling af udflugtspakker under "Pris og fakta".

  image
  info Du får et sidste syn af de enorme isfjelde i Ilulissat isfjord med en fantastisk udsigt over hele området fra flyet.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
28-04-2020 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.975 DKK 4 Værelser Bestil rejsen
28-04-2020 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
05-05-2020 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.975 DKK 4 Værelser Bestil rejsen
05-05-2020 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
12-05-2020 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.975 DKK 4 Værelser Bestil rejsen
12-05-2020 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
19-05-2020 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 14.975 DKK 4 Værelser Bestil rejsen
19-05-2020 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.975 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Flytider (lokaltid)
Udrejse fra København kl. 11.00 (GL781). Hjemkomst i København kl. 21.30 (GL782).
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Udflugtspakker og tilkøb

Udflugtspakke

Udflugtspakke
2020

Vores udflugtspakker består af de mest populære udflugter og er tilpasset rejsens dagsprogram. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr. og der kan være udsolgt.

 • Tundrasafari med bus ved Kangerlussuaq (1,5 timer)
 • Tur til Indlandsisen med bus til punkt 660 (5 timer)
 • Kulturhistorisk byvandring i Ilulissat (2 timer)
 • Vandretur til Sermermiut ved Ilulissat Isfjord (2 timer)
 • Sejlads til Ilulissat Isfjord (2,5 timer)
 • Bådudflugt til bygden Oqaatsut (4 timer)
Pris pr. voksen 3.155 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 1.745 DKK

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København – Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
  Fly Kangerlussuaq – Ilulissat t/r med Air Greenland
  Transfers
  20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage

 • overnatning
  Overnatning

  2 nætter på Hotel Kangerlussuaq
  5 nætter på Hotel Icefiord

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad
  Forplejning på fly mellem København og Kangerlussuaq

 • andet
  Andet

  Informationsmøder i begge byer
  Sightseeing i Kangerlussuaq
  Håndklæder og sengetøj på hotel og vandrehjem
  Alle skatter og afgifter
  Bidrag til Rejsegarantifonden
  Fakturagebyr

Ikke inkluderet

Frokost og aftensmad
Rejseforsikringer

 

Praktisk information

Flytider
Afrejse: København kl. 11.00 (GL781)
Hjemkomst: København kl. 21.30 (GL782)
Flytider er med forbehold for, at flyselskabet kan ændre tiderne.

Baggage
20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage er inkluderet
(max. mål på håndbaggage: 55 x 40 x 23 cm).

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Afrejsegaranti
 • Kontakt din rejsespecialist

  Ellen Schmidt

  Ellen har rejst i Grønland i over 15 år fra syd til nord og prøvet det hele: hundeslæde, vandring og kajak. Ellen er desuden en af vores eksperter på krydstogter i arktiske egne

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.