Nordlys sfj

Weekend med nordlys i Grønland

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination
 • Rejsetype Miniferie
 • Afrejse fra
 • Varighed dage
 • Pris pr. person fra
Tilføj til favoritter

Weekend med nordlys i Grønland

Det dansende nordlys er et vidunderligt syn, som har draget kunstnere, forfattere - og eventyrlystne turister i århundreder. Det er på én gang forunderligt og bevægende og et af naturens virkelige undere. At se nordlyset kræver en skyfri himmel, og med et stabilt fastlandsklima tilbyder den Grønlandske bygd og lufthavn Kangerlussuaq en helt unik mulighed for at opleve fænomenet.

Når nordlys-oplevelserne krydres med den mest fantastiske arktiske natur, gode chancer for at opleve moskusokser og rensdyr, samt et besøg på den sagnomspundne grønlandske indlandsis, bliver det ikke meget bedre.

Rejsen henvender sig også til fotointeresserede, der gerne vil have foreviget nordlyset, så vi har inkluderet en fotoskole, hvor vi viser dig, hvordan du skal bære dig ad med at fotografere nordlyset.

Velkommen til eventyrland!

Weekend med nordlys i Grønland

Rejseprogram

Dette program garanterer dig en fyldt oplevelseskonto, når du rejser hjem. Alle udflugter er inkluderet, og der er især fokus på at få noget af det magiske nordlys med hjem, idet et fotokursus og en udvidet nordlystur er inkluderet i rejsen.

 • Dag 1 Fly København – Kangerlussuaq, infomøde og sightseeing

  Du flyver fra København til Kangerlussuaq med Air Greenland og kan nu læne dig tilbage i sædet og nyde den fine service om bord. Når flyet nærmer sig Grønland, vil nunatakker (fjelde der stikker op over isoverfladen) og den store Indlandsis optage din fulde opmærksomhed.

  Efter ca. 4,5 timers flyvetur lander du i Kangerlussuaq, som byder dig velkommen med et brag af frisk kulde. En lokalguide fra vores lokale udflugtskontor modtager dig ved ankomst og hjælper til med check-in på Hotel Kangerlussuaq der er bekvemt placeret i samme bygning som ankomstterminalen.

  Efter check-in er der velkomstmøde. På mødet får du praktiske oplysninger samt information om Kangerlussuaq, området og udflugterne. Med det praktiske på plads er det nu blevet tid til at opleve Kangerlussuaq på en guidet rundtur med bus, som giver dig et indblik i områdets fascinerende historie og natur.

  Sightseeing i bus

  Kangerlussuaq er en tidligere Amerikansk luftbase, men i dag Grønlands vigtigste lufthavn. Vi hører den spændende historie, startende fra 2. verdenskrig, over den kolde krig til en moderne international lufthavn. Området omkring Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, og her kommer vi rundt og ser flere interessante steder og møder den fantastiske Grønlandske natur.

  Vi kører til havnen og ser fjorden, vi kører forbi Kelly Ville, en lille forskerby 12 kilometer fra lufthavnen og
  vi kommer en tur rundt på det gamle baseområde. Vi besøger selvfølgelig også bygdens hundegård, hvor vi kommer tæt på den Grønlandske slædehund. Denne tur vil give dig en spændende mulighed for at danne dig et hurtigt overblik over byen og omegnen.

  Vi anbefaler, at aftensmåltidet indtages på Restaurant Roklubben. I Roklubben finder du den bedste mad i Kangerlussuaq og omegn. Roklubben er smukt beliggende på bredden af Lake Ferguson, ca. 5 km udenfor Kangerlussuaq, og har gennem mange år bespist både turister og lokale. I restauranten kan du i en afslappet atmosfære smage det bedste, det grønlandske køkken har at byde på. Transport til og fra Roklubben sker med bus fra Kangerlussuaq. Bussen er gratis.

  Hvis du kan holde dig vågen den første aften (husk der er 4 timers tidforskel fra Danmark til Grønland) anbefaler vi, at du stikker næsen i sky, når nattemørket har indfundet sig. Guiden ved normalt hvilken tid på aftenen/natten nordlyset som oftest skinner klarest og vil informere herom på velkomstmødet.   

  image
  info I Kangerlussuaq er der en enestående mulighed for at se, og endda komme op på, Indlandsisen.
 • Dag 2 Tundra safari, fotokursus og nordlystur

  Kangerlussuaq er unik på mange punkter, og når det gælder landbaseret dyreliv, er der ingen andre steder i Grønland, der kan være med. Specielt moskusoksen har en helt unik og spændende historie i området, og det er tilmed et imponerende dyr.

  Tundrasafari

  Formiddagen tilbringer vi med oplevelser af landskabet og søgen efter de vilde dyr. Vi kører i bus gennem det smukke tundralandskab, hvor guiden primært fortæller om moskusoksen og historien omkring den. Moskusoksen lever vildt i området og kan færdes frit over alt. Om vi kan komme tæt på dyret, eller vi må nøjes med at betragte det på afstand, er umuligt at forudsige. Men guiden medbringer altid kikkerter, så chancen for at se de imponerende dyr, eller noget af alt det andet dyreliv i området, som f.eks. de store flokke af rener, er stor.

  Hundeslædetur (tilkøb)

  Er du afsted på denne tur mellem januar og april, har du sidst på formiddagen mulighed for at komme afsted på en to timers hundeslædetur. Denne gamle grønlandske tradition er stadig et meget yndet transportmiddel nord for Polarcirklen og du vil elske lyden af mederne mod den knitrende sne. I sidder tre på slæden og på turen er leje af varmt tøj og varme støvler inkluderet.

  Fotoskole og nordlystur

  Om eftermiddagen står den igen på nordlys. Vi starter med ca. 1½ times udvidet foredrag om nordlys og stjernehimmelen. Derefter har vi en fotoskole, hvor vi lærer at fotografere nordlys.

  Efter aftensmaden fortsætter turen. Vi kører ca. 1 time ad ”isvejen” ud mod den spektakulære Russel Gletsjer, hvor vi kigger efter nordlyset med Indlandsisen som baggrund. Efter i alt ca. 3 timer, slutter vi aftenen med en Grønlandsk kaffe.  

  image
  info Kangerlussuaq er generelt et rigtig godt sted at se nordlys.
 • Dag 3 Tur til Indlandsisen Punkt 660

  Så går turen til og op på Indlandsisen!

  Indlandsisen Punkt 660

  Punkt 660 er navnet på det sted, hvor du kan komme helt op og gå på Indlandsisen. Turen går med specialkøretøj fra byen og de ca. 35 km helt ud til Indlandsisen. Guiden fortæller om isen og det dynamiske morænelandskab, og du får en enestående mulighed for at stå med mange, mange meter tyk og meget gammel is under fødderne!  Vi serverer frokostsandwich undervejs på turen, som I alt varer ca. 5 timer.

  Sent om aftenen skal vi igen sammen ud og se efter nordlyset. Vi kører ud i naturen, hvor vi ikke bliver generet af kunstigt lys, og så lader vi naturen starte sin opvisning.   

  image
  info Indlandsisen er helt op til 3 km. tyk!
 • Dag 4 Hjemrejse
  Med udsigt over den enorme og smukke iskappe, går rejsen atter hjemad efter oplevelsesrige og intense dage. Air Greenland bringer dig fra Kangerlussuaq til København med ankomst om aftenen.  
  image
  info Der lever en stor bestand af moskusokser i området omkring Kangerlussuaq.

Datoer & pris

%departureDatesListItems%
Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
Læs mere om overnatning
Info Flytider (lokaltid): Udrejse fra København kl. 9.15 (i februar og marts dog kl 9.00) og hjemrejse med ankomst i København kl. 20.00.
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København - Kangerlussuaq t/r
  20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

 • overnatning
  Overnatning

  3 nætter på Hotel Kangerlussuaq (eget bad og toilet)

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad alle dage
  Sandwich dag 3
  Mad og drikke på flystrækningen København - Kangerlussuaq t/r med Air Greenland

 • andet
  Andet

  Infomøde
  Sightseeing
  Tundra Safari
  Fotoskole og udvidet nordlystur
  Indlandsisen, punkt 660 m/sandwich
  Nordlystur
  Alle skatter og afgifter
  Bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet

Frokost dag 1 og 2
Aftensmad
Rejseforsikringer
Evt. hundeslædetur

 

Praktisk information

Flytider
Afrejse: København kl. 09.15 (i februar og marts dog kl 9.00)
Hjemkomst: København kl. 20.00
Flytider er med forbehold for, at flyselskabet kan ændre tiderne.

Bagage inkluderet:
20 kilo indvejet bagage 8 kilo håndbagage
(max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm).

 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.