nordlys jhs

Vintereventyr til Kangerlussuaq og Sisimiut

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Individuel rejse
 • Afrejse fra København
 • Varighed 8 dage
 • Pris pr. person fra 13.775 DKK
Tilføj til favoritter

Vintereventyr til Kangerlussuaq og Sisimiut

Højt til himlen, sne og masser af slædehunde og muligheden for ved nattetide at se nordlyset spille på himlen, er blot nogle af de oplevelser der venter dig på en vinterrejse til Kangerlussuaq og Sisimiut i Grønland.

Stå på Indlandsisen i Kangerlussuaq

De første to dage tilbringer du i Kangerlussuaq, som er det eneste sted i Grønland, hvor muligheden for at både se og stå på den sagnomspundne indlandsis er mulig for alle. Den hvide isørken er en imponerende oplevelse, der præsenteres af en fortællelysten guide. Store flokke af moskusokser og rensdyr er et andet særkende for Kangerlussuaq, og med lidt held får du oplevelsen at se de arktiske dyr i de rette omgivelser.

Oplev grønlandsk kultur i Sisimiut

Videre går rejsen til Sisimiut, hvor du er de næste fem dage. Den maleriske by ligger lige nord for polarcirklen, og Sisimiut er den nordligste by i Grønland med isfri havn hele vinteren, og den sydligste by med masser af slædehunde der, selv i det moderne Sisimiut, præger bylivet ved vintertid. Sisimiut er med sine 5500 indbyggere Grønlands næststørste by, og her løber vi både ind i grønlænderen, der bedriver de traditionelle erhverv med fiskeri og fangst, og vi støder på møder den unge studerende, der slider i det for at blive Arktisk Ingeniør.   

Fin, ren sne plejer der at ligge masser af ved vintertide. I både februar og marts oplever man den ægte polarvinter i Kangerlussuaq og Sisimiut med en gennemsnitstemperatur omkring minus 15 grader,  og kuldebølger helt ned til minus 30 – 40 grader. Heldigvis er det ikke nær så koldt, som det lyder, for luften er knastør, og med kulden følger gerne høj sol og klar blå himmel. 

Mulighederne for udfoldelse i det vinterklædte Sisimiut er mange. Her er slædeture, vandreture, langrends- og alpine skimuligheder, sejlture, snescooter, museer, husflidskunstnere og meget mere. Når dagen er omme stikker du, på skyfri dage, næsen i sky og ser nordlyset spille på himlen. Det er ægte grønlandsk vintereventyr

Vintereventyr til Kangerlussuaq og Sisimiut

Rejseprogram

Dagsprogrammet på denne herlige vinterrejse til Kangerlussuaq og Sisimiut er beskrevet med udgangspunkt i udflugtspakken. Du kan sagtens vælge at undlade udflugtspakken og selv tilrettelægge dine dage. Med dette program er du dog sikker på at opleve noget af det ypperste, som både Kangerlussuaq og Sisimiut og deres bagland har at byde på. Stort set alle kan være med på de nævnte aktiviteter.

 • Dag 1 Ankomst Kangerlussuaq - infomøde og sightseeing (tilkøb)

  Vi flyver med Air Greenland fra København til Kangerlussuaq. Forude venter 4,5 timers flyvetur og et 8 dages vintereventyr. En guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland Arctic Circle” modtager dig ved ankomst og hjælper til med check in på Hotel Kangerlussuaq, der ligger i samme bygning som luftshavnsterminalen.

  Efter det praktiske med check-in holder guiden informationsmøde. På mødet får du oplysninger om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder, og du kan få bekræftet de udflugter, du evt. har bestilt hjemmefra. Det er også muligt at bestille udflugter på mødet.

  Efter mødet er der nu tid til at lære Kangerlussuaq bedre at kende og få ideer til, hvad dagen i morgen skal byde på.  Du kan enten gå rundt i byen selv eller, hvis du har tilkøbt udflugtspakken, tage med på den guidede sightseeing og opleve bygden Kangerlussuaq og området omkring.

  Sightseeing i Kangerlussuaq (tilkøb)

  Kangerlussuaq er en tidligere Amerikansk luftbase, men i dag Grønlands vigtigste lufthavn. Vi hører den spændende historie, startende fra 2. verdenskrig, over den kolde krig til en moderne international lufthavn. Området omkring Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, og her kommer vi rundt og ser flere interessante steder og møder den fantastiske Grønlandske natur. Vi kører til havnen og ser fjorden, vi kører forbi Kelly Ville, en lille forskerby 12 kilometer fra lufthavnen, og vi kommer en tur rundt på det gamle base område. Vi besøger selvfølgelig også bygdens hundegård, hvor vi kommer tæt på den Grønlandske slædehund.  Denne tur vil give dig en spændende mulighed for at danne dig et hurtigt overblik over byen og omegnen. Varighed: ca. 1½ timer.

  Aftensmaden kan enten indtages på hotellets cafeteria eller i ”Restaurant Roklubben”, der ligger smukt placeret ved bredden af Lake Fergusson, ca. 4 kilometer fra lufthavnen. Transfer til og fra Roklubben arrangeres af din guide.

  image
  info Kangerlussuaq er Grønlands største lufthavn. Du kan ofte se nordlys fra lufthavnen, som udgør centrum af byen.
 • Dag 2 Kangerlussuaq - Indlandsisen Punkt 660 og nordlystur (tilkøb)

  Dagen i dag står i isens og nordlysets tegn. ”Punkt 660” er det knapt så charmerende navn for den smukke endestation ved kanten af Indlandsisen. Her ca. 45 kilometer fra Kangerlussuaq slutter vejen, og al videre færdsel er til fods. Om aftenen kan du komme med på jagt efter det magiske nordlys. Turen til 660 og nordlysturen er inkluderet ved køb af udflugtspakken.

  Indlandsisen punkt 660 (tilkøb)

  Kangerlussuaq er kendt for adgangen til Indlandsisen, og dette er en guidet tur til den gigantiske  iskappe, der er på størrelse med hele Vesteuropa. Vi kører i 4-hjulstrækker igennem et smukt varieret område. Tæt ved Indlandsisen passerer vi Russell gletcheren og et fantastisk morænelandskab. For enden af vejen går vi hen til og op på selve Indlandsisen - en unik oplevelse. Vi tilbringer noget tid i denne enorme isverden, før vi returnerer til vores køretøj. Undervejs på turen er der gode chancer for at spotte rensdyr og moskusokser. Tag med og få den enestående mulighed for at bestige Indlandsisen - det er en helt særlig følelse at mærke den ekstra kulde og lade øjet vandre ud over den enorme isørken. Turens varighed er ca. 5 timer, og der serveres vand/kaffe/te undervejs.
  Varighed: 5 timer

  Nordlystur (tilkøb)

  På aftener med skyfri himmel, er der ofte det flotteste nordlys i Kangerlussuaq. Vi kører ud i naturen, hvor vi ikke bliver generet af kunstigt lys, og så lader vi naturen starte sin opvisning. Senere kører vi tilbage og samles i en hyggelig atmosfære, hvor guiden fortæller om nordlyset og de mange grønlandske myter, som nordlyset har skabt gennem tiderne. Der vil også blive serveret en velsmagende kop "grønlandsk kaffe".
  Varighed: 2 timer


  Hvis du ikke har købt udflugter hjemmefra eller har lyst til flere udflugter end dem, vi har inkluderet i udflugtspakken, kan du se mulighederne hos vores datterselskab World of Greenland Arctic Circle her: www.wogac.com . Bestilling af enkelt udflugter skal foretages direkte. Grønlands Rejsebureau sælger kun udflugtspakkerne, der er matchet til rejsen.

  Aftensmaden kan du igen nyde i enten cafeteriet eller i Roklubben.

  image
  info Kangerlussuaq er stedet, hvor du kan opleve og betræde den legendariske Indlandsis, der dækker ca. 80 % af Grønland.
 • Dag 3 Kangerlussuaq - udflugt til Russel Gletsjer (tilkøb)

  Dagen i dag er til egen rådighed, og har du tilkøbt udflugtspakken, skal du på en udflugt til den imponerende Russel Gletsjer.

  Udflugt til Russel Gletsjeren (tilkøb)

  I et delvist off-road terræn, kører vi den spændende rute ind til den spektakulære Russell Gletsjer. Med sine op til 60 meter lodrette isvægge er den et imponerende skue. Omgivelserne er spektakulære, og der er gode chancer for at spotte moskusokser og måske endda fjeldryper og sneharer. Varighed: 4 timer.  

  image
  info Kangerlussuaq er smukt placeret mellem bløde fjelde og tæt på Indlandsisen. Som det eneste sted i Grønland er der her nem adgang til at opleve både rensdyr og moskusokser på nært hold.
 • Dag 4 Fly til Sisimiut - infomøde og sightseeing (tilkøb)

  Så går rejsen videre til kystbyen Sisimiut, der ligger ca. en ½ time og 130 kilometer vest for Kangerlussuaq. Hotelbussen henter dig i lufthavnen, og du indkvarteres på det firestjernede Hotel Sisimiut, der er din komfortable base de næste fem nætter. Efter check-in er der infomøde med den lokale guide. Som I Kangerlussuaq vil du på mødet her i Sisimiut få oplysninger om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder, og du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra. Det er også muligt at bestille udflugter på mødet.

  Hvis du har bestilt udflugtspakken, er der efter informationsmødet en kulturhistorisk byrundtur i bus. På busturen rundt i Sisimiut får du et godt indtryk af byen og livet her.

  Sightseeing i Sisimiut i bus (tilkøb)

  Turen rundt i Sisimiut starter ved den gamle heliport (helikopterlandingsplads), som var den eneste indfaldsvej til Sisimiut indtil 1998. Stedet bliver i dag brugt til hundeholdsplads og bygningen som ungdomsklub. På vejen gennem byen gør vi holdt ved ”brættet”, hvor dagens ny fangede fisk og dyr findes. Vi kommer forbi rådhuset på vej til byens sydlige del, hvor mange af de oprindelige fanger- og fiskerhuse stadig kan ses. Vi kører op til Sisimiuts højeste udsigtspunkt, hvor der er en imponerende udsigt mod syd. Endelig besøger vi den gamle bydel i centrum, hvor de oprindelige bygninger fra kolonitiden i 1700-tallet i dag huser museet.
  Varighed: Ca. 1½ time.

  Aftenen byder på en dejlig velkomstmiddag i Hotel Sisimiuts restaurant ”Nasaasaaq”.   

  image
  info I Sisimiut er der rige muligheder for spændende oplevelser, der er helt ud over det sædvanlige - selv set med grønlandske øjne.
 • Dag 5 Sisimiut - hundeslædetur (tilkøb)

  Dagene er til fri disposition i Sisimiut. Der er mange muligheder for at underholde sig selv med naturen i fjeldene og kulturen i byen, og fra Hotel Sisimiut sælges en række udflugter. Bestilling af enkelt udflugter skal foretages direkte. Grønlands Rejsebureau sælger kun udflugtspakkerne, der er matchet til rejsen. 

  Hvis du har bestilt vores udflugtspakke hjemmefra er der i dag en hundeslædetur på programmet:

  2 timers hundeslædetur (tilkøb)

  Slædekørsel er Grønland når det er bedst. Gennem tusind år har fangeren og hans hunde i fællesskab opretholdt livet i en barsk og uendelig smuk udkant af verden. Slædehunden er derfor en betydningsfuld del af den grønlandske kultur og har gennem tiderne været eneste transportmiddel, når landskabet er frosset til og dækket af sne.  Her kan du opleve den totale stilhed, der kun ind i mellem afbrydes af slædeførerens ordrer til hundene. Du sidder stille på slæden og oplever, så tag ekstra varmt tøj på. Dagens slædetur går til foden af Niujarfik, et naturligt stop inden de store stigninger nordøst for Sisimiut. Inden turen tilbage, vil der være en kort pause, hvor der er god tid til at tage billeder, mens slædekusken vikler skagler ud. Turen er eksklusive slædetøj og med 2 personer pr. slæde.

  Slædeturen er en smagsprøve, og har du mod på mere vinterliv med hundene, kan hotellet arrangere en længere tur. Det kan du få arrangeret under opholdet i Sisimiut.

  image
  info Hundeslæden er et af de stærkeste ikoner for Grønland, oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves, og Sisimiut er et oplagt sted at køre hundeslæde!
 • Dag 6 Sisimiut på egen hånd

  Dagen i dag i Sisimiut har du til din egen rådighed. Om du vil deltage i flere udflugter fra hotellet, eller om du vil slentre rundt og indsnuse atmosfæren i Grønlands anden største by bestemmer du helt selv.

  image
  info På en fridag i Sisimiut kan du fx besøge museet. Museet byder på lokalhistorie, men også på kulturhistoriske godbidder, hvor du virkelig oplever livet i hele Grønland førhen.
 • Dag 7 Sisimiut - vinter safari (tilkøb)

  Denne sidste dag i dejlige Sisimiut har du mulighed for at komme med på en vintersafari med snescooter.

  Vinter safari omkring Sisimiut (tilkøb)

  Nyd det fantastiske fjeldlandskab, som omkranser Sisimiut.På denne sightseeingtur sidder du komfortabelt i en snescooterkane midt i naturens storhed fra dal til fjeldtop, og du vil opleve de enorme sneklædte fjeldlandskaber og udsigten over fjorden Kangerluarsuk Tulleq. På turen er der flere stop indlagt, hvor der er god tid til at tage fotos.

  image
  info På vinter safari omkring Sisimiut sidder du komfortabelt i en snescooterkane midt i naturens storhed fra dal til fjeldtop.
 • Dag 8 Hjemrejse via Kangerlussuaq

  Så slutter grønlandseventyret for denne gang. Rejsen fra Sisimiut går mod tiden og mod Danmark, så det er tidlig aften, når vi atter ankommer til København.

  image
  info Man spiser godt på Hotel Sisimiut.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
28-01-2020 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.775 DKK 5 Værelser Bestil rejsen
28-01-2020 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.825 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
04-02-2020 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.775 DKK 5 Værelser Bestil rejsen
04-02-2020 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.825 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
11-02-2020 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.775 DKK 9 Værelser Bestil rejsen
11-02-2020 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.825 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
18-02-2020 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.775 DKK 5 Værelser Bestil rejsen
18-02-2020 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.825 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
25-02-2020 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.775 DKK 5 Værelser Bestil rejsen
25-02-2020 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.825 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
03-03-2020 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.775 DKK 5 Værelser Bestil rejsen
03-03-2020 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.825 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
10-03-2020 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.775 DKK 4 Værelser Bestil rejsen
10-03-2020 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.825 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
17-03-2020 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.775 DKK 5 Værelser Bestil rejsen
17-03-2020 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.825 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
24-03-2020 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.775 DKK 5 Værelser Bestil rejsen
24-03-2020 Enkeltværelse Garanteret afrejse 16.825 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Flytider (lokaltid):
Afrejse fra København 11.00 (GL781).
Hjemkomst til København 21.30 (GL782).
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Udflugtspakker og tilkøb

JHS16 - 1-timers Snescooter (ekskl.slædetøj & støvler)

JHS16 - 1-timers Snescooter (ekskl.slædetøj & støvler)

Pris pr. voksen 970 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 300 DKK
Udflugtspakke

Udflugtspakke
Januar - marts 2020

Vores udflugtspakker består af de mest populære udflugter og er tilpasset rejsens dagsprogram. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr.

 • Sightseeing i Kangerlussuaq i bus (1½ timer)
 • Tur til Indlandsisen med bus til punkt 660 (5 timer)
 • Tur til Indlandsisen med bus til Russell gletsjer (4 timer)
 • Nordlystur i Kangerlussuaq (2 timer)
 • Byrundtur med bus i Sisimiut (2 timer)
 • Hundeslædetur i Sisimiut, 2 pers. pr. slæde (ekskl. leje af tøj og støvler) (2 timer)
 • Vintersafari i Sisimiut i snekane (1 time)
Pris pr. voksen 4.385 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 2.395 DKK

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København-Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
  Fly Kangerlussuaq-Sisimiut t/r
  Transfers
  20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage

 • overnatning
  Overnatning

  3 nætter på Hotel Kangerlussuaq
  4 nætter på Hotel Sisimiut

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad alle dage
  Velkomstmiddag på Hotel Sisimiut (ekskl. drikkevarer)
  Mad og drikke på flystrækningen København - Kangerlussuaq t/r med Air Greenland

 • andet
  Andet

  Velkomstmøder i begge byer
  Alle skatter & afgifter
  Bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet

Frokost
Aftensmad
Rejseforsikringer

 

Praktisk information

Flytider:
Afrejse København kl. 11.00
Hjemkomst København kl. 21.30

Baggage
20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage er inkluderet
(max. mål på håndbaggage: 55 x 40 x 23 cm).

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Afrejsegaranti
 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.