icefjord

Island og Grønland - arven efter vikingerne

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Explorer
 • Afrejse fra København
 • Varighed 16 dage
 • Pris pr. person fra 46.549 DKK
Tilføj til favoritter

Island og Grønland - Arven efter vikingerne

Deltag i en rejse gennem historien om nordboerne og det moderne liv i Arktis. Oplev gigantiske isbjerge, når vi sejler i de oldnordiske opdagelsesrejsendes kølvand fra Island til Grønland.

Historien er fascinerende, og arven fra de tidlige bosættere lever fortsat - både i det islandske sprog og sagaer - og i Grønlands moderne bygder. Der er en række spændende foredrag om bord på MS Roald Amundsen - om historie, biologi og geologi, og vi skal i land hver dag for at tage på vandreture, kajakture og museumsbesøg.

Oldnordisk historie i Island og Sydgrønland
Vi starter i Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Herfra tager vi forbi fuglene og lavaen ved Heimaey. Derfra krydser vi havet til Grønlands kyster. Vi tager først til Umivik og Skjoldungen på Østkysten og fortsætter herefter gennem Prins Christianssund til Sydvestgrønland. Vi ser, hvor Erik den Røde slog sig ned, og hvorfra hans søn, Leif den Lykkelige, sejlede ud fra for at opdage Nordamerika. Vi ser rester fra den norrøne (oldnordiske) periode og de berømte ruiner i Garðar, der engang var Grønlands religiøse hjerte.

De farverige byer og bygder klamrer sig til ru klipper for foden af bjergene langs kysten. Besøg Grønlands Nationalmuseum i Nuuk og se de berømte mumier fra Qilakilsoq. Du oplever Grønlands Venedig, som Maniitsoq kaldes i folkemunde. Ekspeditionen slutter i Kangerlussuaq lige nord for polarcirklen.

Skib

2019: M/S Roald Amundsen
2020: M/S Fridtjof Nansen

Island og Grønland - arven efter vikingerne

Rejseprogram

På denne rejse sejler vi i kølvandet af de norrøne opdagelsesrejsende. Vi skal således sejle fra Island til Grønland eller omvendt afhængig af hvilken dato, du vælger. Vi starter eller slutter med den fantastiske og UNESCO-fredede Ilulissat isfjord. Uanset hvilken vej du rejser, garanterer vi en fyldt oplevelseskonto ved rejsens ende!

 • Dag 1 Reykjavik og sejlads

  På denne ekspedition hersker elementerne, og vejr, vind og isforhold har indflydelse på sejlplanen. Sikkerhed er altafgørende, og kaptajnen bestemmer den endelige rute i løbet af rejsen. Derfor er denne rejseplan blot en indikation af, hvad man kan opleve, og hvorfor hver ekspedition med Hurtigruten er unik.

  Brug tid inden sørejsen til at opleve denne charmerende by og dens omkringliggende gletsjere, vandfald, gejsere og vulkaner. Du bestemmer, hvornår du vil ankomme til Island og du har således mulighed for at forlænge dit ophold i denne skønne by.

  Reykjavik er verdens nordligste hovedstad og huser over 200.000 indbyggere inklusive forstæderne. Relativt tæt på Reykjavik kan du finde isbræer, vandfald, gejsere og vulkaner - og den verdensberømte Blå Lagune. Reykjavik har også et omfattende udvalg af restauranter, museer og butikker.

  Om eftermiddagen er der afrejse med MS Roald Amundsen.

   

  image
  info Harpa i centrum af Reykjavik. Du kan selv bestemme, hvor mange dage du vil være i Reykjavik inden afrejse
 • Dag 2 Gletsjere og lava i Vestisland

  Vestmannaeyjar, eller Vestmannøerne, er en gruppe på 15 spektakulære øer og ca. 30 stensøjler, som ligger udenfor sydkysten af Island. Heimaey er den mest kendte af disse øer. Øerne blev formet af undersøiske vulkanudbrud langs en 30 kilometer lang sprække, som går fra sydvest til nordøst. De fleste af øerne har stejle klipper, megen vegetation og fungerer som yngleområde for utallige fugle, deriblant den charmerende søpapegøje.

  image
  info Heimaey syd for Islands hovedø.
 • Dag 3 Danmarksstrædet

  Når vi krydser Danmarksstrædet, sejler vi i modsat retning af de store nordiske indvandrere, som forlod Island og Norge for mere end 1000 år siden for at rejse til det ’grønne land’. Nu er det tid for foredrag for at opsummere og belyse opholdet i Grønland yderligere.

  Der orienteres om, hvordan man bør færdes i Grønland med respekt for den sårbare og eksotiske natur. Desuden tilbydes en række foredrag om historie, biologi og geologi.

  image
  info Gennem Danmarksstrædet passerer vi den østgrønlandske strøm, som fører isbjerge mod Sydgrønland - som her ved Narsaq.
 • Dag 4 Umivik

  Umivik er en bugt med sin helt egne specielle historie. Selve bugten er omgivet af gletsjere, som nonchelant kaster deres isbjerge ned i havet med mellemrum. Der er to forladte inuit bosættelser på nordsiden af bugten. Det var også her Fridtjof Nansen startede sin skitur over Grønlands Indlandis som den første person. Vi går i land og du får lov at føle Grønland under fødderne.

  image
  info Østgrønland byder på smukke solnedgange, som her nær Skjoldungen. Foto: Erwin Reinthaler.
 • Dag 5 Skjoldungen

  Skjoldungen er et noget nært mytisk sted, som stærke gletsjere har formet. Det ligger helt enestående ca. midtvejs mellem Kap Farvel og Tasiilaq. Nyd synet af de stejle klipper, der stiger op til den storslåede top Azimuthbjerg (1.738 meter over havet) på øens nordvestlige del. Det var tidligere en bosættelse men er nu ubeboet, da de sidste beboere blev genhuset i byer længere nordpå i 1965. Her har været en kendt vejrstation, men i dag fungerer stedet mest som oliedepot og som fangst- og fiskested for beboere i Tasiilaq. 

  image
  info Der er mange vidunderlige steder at vandre i Østgrønland. Foto: Mads Pihl.
 • Dag 6 Udforskningsdag

  I dag er en såkaldt udforskningsdag. Kaptajnen og ekspeditionslederen kigger  efter det perfekte sted at gå i land i dag, og som altid i Grønland er det naturen, der bestemmer vores aktivitetsprogram. Med lidtheld kan vi gå i land ved Illukulik i Lindenowfjorden eller sejle rundt blandt isbjergene.

  image
  info Lad os håbe vi ser sæler som denne, der hygger nær Skjoldungen. Foto: Erwin Reinthaler.
 • Dag 7 Prins Christian Sund

  Sydkysten af Grønland har nogle af de mest kulturelt og geografisk mangfoldige områder på øen. Hvis forholdene tillader det, forsøger vi at sejle ind i den smalle, 112 km lange, og ofte isblokerede, kanal Prins Christian Sund, som krydser det sydligste punkt i Grønland. Nyd det fantastiske landskab, når vi sejler gennem sundet. Hvis kanalen er blokeret, sejler vi rundt om Nunap Isua (Kap Farvel) i stedet.

  image
  info Hvis forholdene tillader det, forsøger vi at sejle ind i den smalle, 112 km lange, og ofte isblokerede, kanal Prins Christian Sund, som krydser det sydligste punkt i Grønland.
 • Dag 8 Uunartoq

  Vi er kommet til vestkysten af Grønland og gør i dag holdt ved Uunartoq, der betyder 'det varme'. Det er de mest berømte varme kilder i Grønland, hvor du får mulighed for at nyde den skønne, varme kilde. Det er ganske overvældende at ligge i det varme vand og se på de passerende isbjerge. 

  I Sydgrønland vil vi forsøge at lægge til land flere steder. Når forholdene tillader det, kan der blive arrangeret vandreture, kajakture og andre aktiviteter på land og på vandet. For at deltage på vandreturene må du være i god fysisk form og være vant til at bevæge dig i ujævnt terræn.

  image
  info Morgenstemning i Sydgrønland. Foto: Ole J. Petersen/Visit Greenland.
 • Dag 9 Qassiarsuk

  Qassiarsuk er stedet, hvor Erik den Røde byggede sin Brattahlid-gård i 982. Han var blevet forvist fra Island og flygtede til det landet nordpå. Erik den Røde bosatte sig i Qassiarsuk, fordi området ifølge ham var det rigeste og bedste sted i Grønland. Deltag i en valgfri sejltur eller vandretur i bygden for at opleve mere.

  Qassiarsuk er et lille samfund med en befolkning på 56 personer, kendt for at det var her vikingen Erik den Røde bosatte sig, på boplassen Brattahlid. Han blev forvist fra Island og flygtede til det land han kaldte Grønland. Erik valgte at slå sig ned i Qassiarsuk, fordi han mente, at dette var det bedste og mest frugtbare sted i Grønland, da han kom i 982. I Qassiarsuk er en bådtur eller en vandretur til bosætningen blandt de udflugter vi kan arrangere for dig.

  Erik den Røde kaldte sit nye landet Grønland. Og den sydligste del af Grønland lever op til sit navnet. Her finder du grønne marker fyldt med hvide får, frodige landbrugsområder og travle gårde. Dette danner en farverig kontrast til isflagerne ude på havet. Byer og bosætninger ligger relativt tæt sammen i fjordene sydpå, noget som giver mulighed for mange anløb og aktiviteter.

  image
  info Skønne frodige Sydgrønland
 • Dag 10 Hvalsey og Igaliku

  I Hvalsey findes nogle af de bedst bevarede ruiner fra norboperioden - den tidligere Austurbygd. 500 år efter den blev etableret, forlod alle indbyggere den. Det sidste vi hører om Norboerne er et bryllup i 1408 her i Hvalsey. Her findes rester af Grønlands største og bedst bevarede ruin fra nordbotiden, Hvalseyjarfjord Kirke.

  I Igaliku ligger de kendte ruiner af Garðar, der var nordboernes religiøse hjerte. Nyd en guidet tur, der er inkluderet i programmet. Igaliku er en af de smukkest beliggende bygder i Grønland, hvor grønne marker ligger for foden af smukke, barske bjerge.

   

   

   

   

  image
  info Igaliku i Sydgrønland
 • Dag 11 Ivittuut

  Den forladte mineby Ivittuut er nu en højborg for moskusokser og andet syreliv. Mineområdet blev anlagt ved nordboernes såkaldte midterbygd. For mere end tusind år siden bosatte vikingerne sig i området og anlagde omkring tyve gårde. Det er den mindste og mindst kendte af de tre nordbobosættelser på Grønland, og der er ikke fundet nogen skriftlige optegnelser over dens beboere. Derfor mener arkæologer, at midterbygden var den sidste, der blev oprettet, og den første, der blev forladt. Vi kan måske møde nogle af de grønlandske fangere, der brugerden gamle mineby som base for deres jagt.

  image
  info Om sommeren er der nogle gang liv i Ivittuut, hvis familierne fra den nærliggende bygd Arsuk besøger den forladte mineby.
 • Dag 12 Nuuk - hovedstaden i Grønland

  Hovedstaden Nuuk er Grønlands ældste by. Den ligger ved mundingen af ​​et af verdens største og mest spektakulære fjordsystemer. Her mødes gamle og nye traditioner - fra maleriske gamle bygninger i "Kolonihaven" til ​​Grønlands Hjemmestyre hus. Nuuk har universitet, lærerseminarium, kirker og Grønlands Nationalmuseum - hvor mumier fra Qilakilsoq findes. Byrundture, vandreture og eventuelt en flyvetur er blandt de valgfrie udflugter.

  Grønlands hovedstad huser omkring 16000 personer og er det politiske og sociale centrum i Grønland. Nuuk er den ældste by i Grønland, grundlagt af den dansk-norske missionær Hans Egede i 1728. Navnet Nuuk betyder halvø på engelsk, en korrekt beskrivelse af byens beliggenhed på spidsen af en stor halvø.

  Skibet lægger normalt til ved kaj. En bus bringer de, som ønsker at udforske hovedstaden på egen hånd, ind til byen. Byture, vandreture og måske en flyvetur er blandt de udflugter, du kan vælge mellem.

  image
  info Nuuk ligger skønt omgivet af smukke fjelde og fjorde
 • Dag 13 Kapisillit

  Kapisillit betyder laks på grønlandsk og er opkaldt efter fiskene i den nærliggende elv. Selve bygden er lille med færre end 100 mennesker. Den ligger inderst i Godthåbsfjorden (Nuup Kangerlua på grønlandsk), som er verdens næststørste fjordsystem. Dagens helt store attraktion er sejladsen igennem fjorden med de lodrette og skrånende fjeldsider for at nå Kapisillit og tilbage. Det er en utroligt smuk sejltur og mange af Nuuks boregere har da også bygget hytter rundt om i fjordsystemet.

  image
  info Børn spiller fodbold ved Qooqqut i Nuukfjorden. Foto: Mads Pihl/VisitGreenland.
 • Dag 14 Maniitsoq

  Maniitsoq ligger på en øgruppe med mange, små, naturlige kanaler. Det har givet byen det enten svulstige eller vittige (alt efter temperement) kælenavn "Grønlands Venezia". Byen ligger dog nær Evighedsfjordens tårnende bjergtoppe og enorme gletsjere, så der er ikke så meget Venedig over stedet. Men skidt pyt.

  Byens grønlandske navn betyder “Det ujævne sted” efter de mange klippehøje og småfjelde, der er overalt i byen. Småveje og trætrapper forbinder de farverige huse med de større veje.

  Maniitsoq Museum giver en god introduktion til den lokale kultur og historie. Det er dog landskabet, der imponerer mest, og området er perfekt til kajakture.

  I nærheden af Maniitsoq leger især pukkelhvaler, og de elsker at lave luftakrobatik og at slå med halen. Forhåbentlig møder vi dem på vores vej.

  image
  info Hval i Grønland. Foto: Julie Skotte/VisitGReenland.
 • Dag 15 Kangerlussuaq ved Indlandsisen og hjemrejse

  Kangerlussuaq ligger i bunden af ​​Kangerlussuaq-fjorden. Her kan du tage med på en udflugt, der omfatter en afskeds-grillfest og markerer afslutningen på det grønlandske eventyr.

  Kangerlussuaq
  Kangerlussuaq er den vigtigste indgangsport til Grønland og en bosættelse i Sisimiut-samfundet. Der bor og arbejder lidt under 600 personer i Kangerlussuaq (den lange fjord). Lufthavnen blev bygget af amerikanerne under 2. verdenskrig og fungerede som amerikansk base indtil 1992. I dag er Kangerlussuaq en kommerciel lufthavn.

  Kangerlussuaq ligger kun 40 km fra den enorme indlandsis, og vi tager med to grupper i terrængående biler på en 3-4 timers køretur mod indlandsisen. Denne utrolige, frosne ødemark strækker sig 2.500 kilometer fra nord til syd og næsten 1.000 kilometer fra øst til vest i den bredeste del af landet. Det højeste punkt på indlandsisen er 3.200 meter over havet.

  Vejen til indlandsisen er uden fast grund og går gennem et varieret og smukt landskab fra arktisk ørken til tundra, hvor der vokser lave buske og gennem kuperet terræn med fabelagtig udsigt til kanten af indlandsisen. Stop for kaffe/te og den mest storslåede udsigt over indlandsisen. Du har ca. en time til at nyde den uberørte vegetation på tundraen og spadsere ned til floden, der løber langs den massive isvæg.

  Hjemrejse

  Sent om aftenen er der flyafrejse til København med ankomst tidlig næste morgen på grund af tidsforskellen på fire timer mellem Grønland og Danmark.

  image
  info Kanten af Indlandsisen ved Kangerlussuaq
 • Dag 16 Ankomst København tidlig morgen

  Vi ankommer København meget tidligt om morgenen efter en meget kort nat. Grønland er fire timer bagud i forhold til Danmark, så du mangler et par timers søvn, når du lander. Forhåbentlig kan du få lidt ekstra energi fra de mange fantastiske oplevelser, som du har med hjem i bagagen.

  Vær opmærksom på

   

  • Planlagte landgange vil afhænge af vejr- og isforhold
  • Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute.
  • Nogle udflugtsaktiviteter og ture med Polarcirkelbåd vil kun blive solgt ombord.
  • Udlejning af støvler ombord er muligt.
  • Suiter som enkeltkahyt kun på forespørgsel.
  • Vi anbefaler rejse- og afbestillingsforsikring.

   

  image
  info Der er mange fantastiske minder at tænke tilbage på, fx Hvalsey.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
06-08-2019 Dobbeltkahyt Spacious cabin På forespørgsel Fra 46.549 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
06-08-2019 Dobbeltkahyt Accessible cabin På forespørgsel Fra 52.011 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
06-08-2019 Dobbeltkahyt High Deck cabin På forespørgsel Fra 60.242 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
06-08-2019 Dobbeltkahyt Suite with private balcony På forespørgsel Fra 67.989 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
06-08-2019 Dobbeltkahyt Corner Suite På forespørgsel Fra 85.129 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
08-07-2020 Dobbeltkahyt Kahyt uden balkon På forespørgsel Fra 55.979 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
08-07-2020 Dobbeltkahyt Kahyt med balkon På forespørgsel Fra 64.733 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
08-07-2020 Dobbeltkahyt Suite med balkon På forespørgsel Fra 75.378 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
08-07-2020 Dobbeltkahyt Corner Suite med privat balkon På forespørgsel Fra 85.333 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
23-07-2020 Dobbeltkahyt Kahyt uden balkon På forespørgsel Fra 52.565 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
23-07-2020 Dobbeltkahyt Kahyt med balkon På forespørgsel Fra 55.941 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
23-07-2020 Dobbeltkahyt Suite med balkon På forespørgsel Fra 63.052 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
23-07-2020 Dobbeltkahyt Suite med privat balkon På forespørgsel Fra 75.378 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
23-07-2020 Dobbeltkahyt Corner Suite med privat balkon På forespørgsel Fra 101.452 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
07-08-2020 Dobbeltkahyt Kahyt uden balkon På forespørgsel Fra 52.565 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
07-08-2020 Dobbeltkahyt Kahyt med balkon På forespørgsel Fra 60.250 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
07-08-2020 Dobbeltkahyt Suite med balkon På forespørgsel Fra 67.909 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
07-08-2020 Dobbeltkahyt Suite med privat balkon På forespørgsel Fra 81.185 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
07-08-2020 Dobbeltkahyt Corner Suite med privat balkon På forespørgsel Fra 91.907 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
22-08-2020 Dobbeltkahyt Kahyt uden balkon På forespørgsel Fra 51.200 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
22-08-2020 Dobbeltkahyt Kahyt med balkon På forespørgsel Fra 55.941 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
22-08-2020 Dobbeltkahyt Suite med balkon På forespørgsel Fra 63.052 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
22-08-2020 Dobbeltkahyt Suite med privat balkon På forespørgsel Fra 75.378 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
22-08-2020 Dobbeltkahyt Corner Suite med privat balkon På forespørgsel Fra 104.296 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Ovenstående priser gælder pr. person i dobbeltkahyt eller dobbeltsuite.
BESTIL TIDLIG – FÅ BEDST MULIG PRIS! Hurtigruten har fleksibel prissætning. Dermed ændrer priserne sig løbende afhængig af efterspørgsel og ledig kapasitet. Priserne er fra-priser baseret på den trykte prisliste. Kontakt os, så finder vi den rigtige kahyt til dine ønsker og bedst mulig pris. Jo før du bestiller, jo flere valgmuligheder har du med hensyn til kahyt og pris. Se komplet prisliste

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly Kangerlussuaq-København
  Transport skib til fly i Kangerlussuaq
  Sejlads med MS Roald Amundsen i 2019 og MS Fridtjof Nansen i 2020
  Landgange i Polarcirkelbåde

 • overnatning
  Overnatning

  15 nætter ombord på MS Roald Amundsen (2019) eller MS Fridtjof Nansen (2020) i valgt kahytskategori

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Helpension
  Kaffe og te om bord

 • andet
  Andet

  Udflugt til Indlandsisen
  Vind- og vandafvisende jakke
  Erfarent ekspeditionsteam som holder faglige foredrag, samt deltager på landstigningerne og aktiviteter om bord.
  Suiterne har en række inkluderede tillægstjenester
  Skatter og afgifter

Ikke inkluderet

Fly til eller fra Reykjavik
Evt. ekstra nætter i Reykjavik
Ekstra udflugter
Rejseforsikringer

Teknisk arrangør: Hurtigruten

 

Praktisk information

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 • Kontakt din rejsespecialist

  Helena Martens Bjørneboe

  Helena har mange års erfaring fra luftfartsbranchen og har i rejsebranchen arbejdet med Island, Grønland og håndtering af krydstogter ved Grønland.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.