Unavngivet

Tasiilaq – den arktiske juvel i Østgrønland

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Miniferie
 • Afrejse fra Reykjavik
 • Varighed 4 dage
 • Pris pr. person fra 9.475 DKK
Tilføj til favoritter

Tasiilaq – den arktiske juvel

Mange byer i Grønland ligger smukt placeret i en overvældende natur, men kun ganske få steder kan i skønhed måle sig med den arktiske verden, der udfolder sig omkring den lille by Tasiilaq. Beliggende ved bredden af Kong Oscars Havn og omkranset af høje, stejle sneklædte tinder er Tasiilaq alene på grund af omgivelserne et besøg værd.

Men Tasiilaq har selvfølgelig også alt det særegnet grønlandske, som gæster kommer langvejs fra for at opleve: Her er Isfjelde, isbræer, slædehunde, grønlandske fangere, pittoreske  små træhuse, husflid i verdensklasse og flere små og levekraftige bygder der bestemt også er et besøg værd. I den milde sommer tilbyder Tasiilaq både sejlture og vandreture, du aldrig vil glemme.

For at komme til Tasiilaq må du rejse over Island, og vi hjælper gerne til med at forlænge opholdet på sagaøen, så du kan nå at opleve gejsere, vulkaner og Den Blå Lagune på din rejse.

Bemærk: Ønsker du en længere rejse i skønne Østgrønland, kan du kombinere denne rejse med rejsen til bygden Kulusuk.

Tasiilaq – den arktiske juvel i Østgrønland
 • Dag 1 Fra Reykjavik til Tasiilaq

  Du flyver fra Reykjavik til den grønlandske lufthavn Kulusuk (Kap Dan) der ligger på en lille ø. Foto ved siden af viser Tasiilaq set fra Kulusuk. Straks efter ankomsten starter eventyret: I helikopter skal du flyve over det smukke landskab til Tasiilaq.

  Velankommen til smukke Tasiilaq modtages du af vores lokalguide der hjælper dig til rette i guesthouse eller hotel. Efter indkvartering er der informationsmøde, hvor guiden fortæller om byen og området og om de mange oplevelses muligheder, der venter de næste fire dage i det arktiske paradis. Der er også en opdatering på eventuelle lokale kulturbegivenheder der måtte finde sted under dit ophold.  

  Byrundtur i Tasiilaq
  Efter informationsmødet skal vi ud og se på byen Tasiilaq. Byrundturen tager vi til fods på 2-3 timer og undervejs besøger vi museet, kirken, den levende havn og guiden fortæller den spændende historie om østgrønlænderne, der først blev ”fundet” af kommandør Gustav Holm på hans konebåds ekspedition for blot 130 år siden og siden koloniseret af den danske stat. Vi kommer naturligvis også omkring livet i det moderne Grønland.

  image
  info Foto herover viser Tasiilaq set fra Kulusuk.
 • Dag 2 (dag 2 og 3) Dage til egen disposition i Tasiilaq

  Lad roen sænke sig og nyd stilheden, der af gæster ofte beskrives som nærmest chokerende i fraværet af forstyrrende støj. Her kan du høre dit eget åndedræt krydret med lidt hyl fra slædehundene i ny og næ. Der er mange oplevelsesmuligheder i Tasiilaq og på denne tur god tid til både at opleve og slappe af i de bjergtagende omgivelser.

  Oplevelser i Tasiilaq og området

  Der er masser af muligheder for også at opleve byen og omgivelser på egen hånd. Naturen indbyder til kortere eller længere vandreture, og alene udsigten indbyder til lange pauser, måske med en god bog. Der findes også rutebåde, som du kan sejle med.

  Royal Arctic Line

  Royal Arctic Line sejler i fast rutefart med fragt og passagerer mellem bygderne og er en traditionel måde for de lokale at befordre sig på, hvis de da ikke tager deres egen jolle. Det er billigt og bekvemt, og dog går det langsomt, og der er ikke så megen tid i bygderne. Men du har ikke travlt på en ferie i Grønland - hør evt. guiden om mulighederne når du kommer til Tasiilaq.

  Grønlandske frimærker 

  Grønlandske frimærker hører til verdens flotteste, og Grønland er derfor kendt viden om i filatelist kredse. Tasiilaq har siden 1989 været base for frimærkeudgivelserne, og her arbejder 10 personer i Post Greenland med at servicere kunder fra hele verden. Kig forbi udstillingen i posthuset.

  Sermiliq fjorden og bygden Tiniteqilaq

  Ensomt beliggende nordvest for Tasiilaq øen ligger den lille bygd Tiniteqilaq med blot 150 indbyggere. Bygden ligger opad en af Grønlands mest spektakulære isfjorde Sermilik, som dagligt fodres med millioner af tons af Isfjelde fra Helheim Bræen, der er den næstmest produktive bræ i Grønland. Det er et vidunderligt skue – intet mindre. Vi ankommer til Tiniteqilaq op ad formiddagen efter 2-3 timers sejlads. Guiden viser rundt i bygden, og vi spiser den medbragte og inkluderede frokost.  En sejltur mellem isfjeldene i Sermilik fjorden runder en fin tur af, og vi er tilbage i Tasiilaq sidst på eftermiddagen. På hele turen er du i selskab med guiderne.

  Vandretur til Blomsterdalen

  En kort vandretur forbi kirkegården til Blomsterdalen og et vandfald. Den arktiske sommer er kort og hektisk, og planterne har kun få måneder til at spire, blomstre og sætte nye frø. Ikke desto mindre er fjeldfloraen et smukt skue, der optager botanikere (både de professionelle og amatørerne) hver sommer i Grønland. Turen varer i et par timer, og vi drikker en medbragt kop kaffe/te undervejs. På hele turen er du i selskab med vores guide.

  4-5 timers vandretur til udsigtspunktet

  En fin vandretur i baglandet bag Tasiilaq. Den grønlandske natur er både smuk og barsk, og på denne tur, hvor vi vandrer i fjeldene op og ned, langs søer og elve, er du tæt på elementerne. Der er udsigt over stejle bjergtinder og isfyldte fjorde. Vi sætter tempoet, så alle kan være med, og undervejs drikker vi den medbragte kaffe/te, og der er tid til at nyde madpakken. På hele turen er du i selskab med vores guide.

  Sejlads til Knud Rasmussens bræ

  Den siges at være blandt Grønlands mest enestående isbræer, men kom og bedøm selv! Knud Rasmussens bræ ligger langt nordvest for Tasiilaq, og undervejs er der i Ammassalik fjorden gode chancer for at se pukkelhvaler, ligesom vi gør et historisk stop ved den forladte amerikanske militærbase Ikateq. Vel fremme ved Knud Rasmussens bræ stopper vi i respektfuld afstand og beskuer de enorme ismasser. Hvis der er stemning for det, går vi i land og vandrer tættere på bræen. Den inkluderede frokost spiser vi ved bræen. Vi er tilbage i Tasiilaq sen eftermiddag. På hele turen er du i selskab med vores guide.

  Sejltur i mellem isfjelde

  En imponerende sejltur ud i storisen, som kommer drivende nordfra i op til 10 meter tykke isflager, skabt i farvandet ved nordpolen. Blandt de store isflager finder vi også Isfjelde, der er brækket af en af de utallige Isbræer, der skyder i havet fra den enorme grønlandske indlandsis. Is i alle nuancer af blå og grøn. Sørg for at der er friske batterier i kameraet og masser af plads op hukommelseskortet!

  Helikoptertur til Mittivakkat bræen

  En fantastisk helikoptertur op over Ammassalik øen med udsigt til fjelde, isbræer og dybe fjorde. Vi lander i 1000 meters højde på selveste Mittivakkat gletsjeren, som er en af forskernes favoritbræer, der hvert år er flittigt besøgt. Her er der en smuk udsigt over den isfyldte Sermilikfjord.

  image
  info Der er mange oplevelsesmuligheder i Tasiilaq, og på denne tur god tid til både at opleve og slappe af i de bjergtagende omgivelser.
 • Dag 4 Hjemrejse til Reykjavik

  Om morgenen tager guiden afsked med dig i heliporten i Tasiilaq, og med helikopteren flyves du til Kulusuk. Hvis tiden rækker til det, kan du nå at vandre til fods til den nærliggende bygd, der ligger ½-1 times gang fra lufthavnen.

  Fra Kulusuk flyver du videre til Reykjavik, og så slutter grønlandseventyret for denne gang.

  image
  info Legende børn i Tasiilaq.

Datoer & pris

 

Bemærk: Du kan rejse alle ugens dage 1. juli - 31. august og onsdage i september. Vi tager forbehold for udsolgte afgange.

Enkeltværelse på Travellodge: + 400 kr/person

Enkeltværelse på Hotel Angmagssalik: + 1420 kr/person

Opgradering panoramaværelse på Hotel Angmagssalik: + 600 kr/person i dobbeltværelse og 1200 kr/person i enkeltværelse.

Kontakt os for børnepriser.Tilslutningsfly

Bemærk: Denne rejse har afrejse fra Island.
Grønlands Rejsebureau kan ikke tilbyde at arrangere tilslutningsfly fra Danmark (Tyskland) samt overnatninger i Island i forbindelse med køb af rejsen. Vi anbefaler at vores gæster at booke fly hos Iceland Air eller Wow Air som flyver til/fra Keflavik Airport. I fald der ønskes overnatninger i Island kan disse evt. bookes via en bookingportal som f.eks. www.booking.com. Eventuelle udflugter i Island kan bookes via Reykjavik excursions: https://www.re.is/

Rejseprogrammet her giver dig rammerne og en indføring i livet i den lille østgrønlandske by Tasiilaq. Hvad du herudover har lyst til at bruge dagene til er op til dig – der er både mulighed for ture på egen hånd og for at deltage på organiserede udflugter. Alle kan købes på stedet.

 

Kontakt os med oplysninger om, hvornår du ønsker at rejse, så vender vi tilbage til dig snarest.

 

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
Læs mere om overnatning
Info

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly Reykjavik – Kulusuk t/r
  Helikopter Kulusuk – Tasiilaq t/r
  20 kilo indvejet baggage og 6 kilo håndbaggage

 • overnatning
  Overnatning

  3 nætter på Travellodge eller Hotel Angmagssalik

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad (kun på hotellet)

 • andet
  Andet

  Velkomstmøde
  Kulturhistorisk byvandring
  Destinations guideservice i Tasiilaq
  Alle skatter og afgifter
  Bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet

Frokost og aftensmad
Rejseforsikringer

 

Praktisk information

Baggage inkluderet:
20 kilo indvejet baggage og 6 kilo håndbaggage
(max. mål på håndbagage: 55 x 35 x 25 cm).

 • Kontakt din rejsespecialist

  Lars Thorning

  Lars har boet i Grønland i 15 år, hvor han var chef for vores lokale afdeling i Ilulissat. Lars har arbejdet med Grønland i 30 år og er vores ubestridte specialist i skræddersyede rejser til Grønland.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.