Indlandsisen fra luften

Sommeroplevelser ved Indlandsisen i Grønland

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination
 • Rejsetype Miniferie
 • Afrejse fra
 • Varighed dage
 • Pris pr. person fra
Tilføj til favoritter

Sommeroplevelser ved Indlandsisen

På denne nye 5-dages tur fra Island til Kangerlussuaq i Grønland, kommer du til at opleve en lille by, der ligger midt i et fantastisk og unikt vildnis - og det er det eneste sted i Grønland med en vej, der fører til direkte ind til Indlandsisen. Turen inkluderer en velkommen middag på den smukt beliggende restaurant Roklubben.

Hvis du vælger at tilkøbe vores udflugtspakke, kommer du til at sætte fod på og udforske den største indlandsis på den nordlige halvkugle! Derudover kommer du på en sejltur på selve Kangerlussuaq Fjord og ud på udflugt i den arktiske tundra på udkig efter moskusokser og rensdyr.

"Det var en fantastisk rejse. Grønland og destinationerne er ubeskrivelige. De skal opleves. Vi var trygge ved guiderne, som altid var til rådighed og udstrålede, at de kunne lide det de arbejdede med og havde kompetencerne. Der var styr på alt!" F. Hartvig Pedersen
Sommeroplevelser ved Indlandsisen i Grønland

Rejseprogram

Rejseprogrammet på denne tur giver dig mulighed for at udforske Kangerlussuaq og omgivelserne på egen hånd. Du kan alternativt også vælge udflugtspakken og dermed få nogle helt uforglemmelige oplevelser fra Grønland.

 • Dag 1 Fly fra Keflavik til Kangerlussuaq. Velkomstmøde og middag

  Du flyver fra Island til Kangerlussuaq i Grønland med det islandske flyselskab Air Iceland. Når flyet nærmer sig Grønland, vil synet af nunatakker, der springer frem af Indlandsisen, og selve den enorme isørken give dig en fornemmelse af Grønlands enorme størrelse.

  Du ankommer sent på eftermiddagen, og her vil du blive mødt af sommerluften i ​​Kangerlussuaq. En medarbejder fra vores lokale samarbejdspartner, står klar ved ankomsten og hjælper dig med at tjekke ind på enten Hotel Kangerlussuaq, som er en del af lufthavnskomplekset, eller på den hyggelige Old Camp.

  Efter check-in mødes du med de andre rejsende og bliver kørt til Restaurant Roklubben til jeres velkomstmøde og velkomstmiddag. Roklubben ligger 5 kilometer fra lufthavnen på bredden af ​​den smukke Lake Ferguson. Her vil du få yderligere information om det spændende Kangerlussuaq-område og stedets mange muligheder. Efter middagen bliver du kørt tilbage til enten hotellet eller Old Camp. Da dette er en sommeraften i Grønland, vil det være lyst udenfor indtil meget sent. Vi er under Polarcirklen, så Kangerlussuaq tilbyder ikke midnatssol, men det er stadig lyst udenfor i næsten hele døgnet.

  image
  info Du ser den enorme indlandsis allerede ved indflyvningen til Kangerlussuaq
 • Dag 2 Udflugt til Indlandsisen punkt 660 (tilkøb)

  Kangerlussuaq-området er det eneste beboede sted i Grønland, der ikke ligger ude ved kysten. Da vi er så langt inde i landet, er der meget stabile vejrforhold. Det var oprindeligt også årsagen til, at amerikanerne valgte at lægge deres base på dette sted. Hvis du går en tur i området, vil du opleve, at der stadig er mange levn fra den tid.

  Der er masser af veje omkring Kangerlussuaq, som du kan udforske på egen hånd. Der er selve byen med sine tydelige amerikanske rødder, floddeltaet, omgivelsernes bakker og bjerge - og naturligvis Indlandsisen, som kan nås på mange måder.

  Der er et museum, flere butikker og et supermarked, og om sommeren er det muligt at leje mountainbikes og køre på opdagelse. Kangerlussuaq kan også prale af en af ​​de nordligste 9-hullers golfbaner i verden. Du må bare ikke forvente pænt trimmede greens ...

  Hvis du køber udflugtspakken, vil vi i eftermiddag tage dig med på en tur til Indlandsisens Punkt 660, som giver dig en unik mulighed for at stå på toppen af ​​is, der er mange, mange meter tyk og meget gammel! Grønlands indlandsis dækker mere end 80 % af landet og intetsteds udover på Sydpolen vil du finde så meget is på ét sted.

  Indlandsisen ligger 30 kilometer væk, og turen dertil foregår i store specialbyggede køretøjer gennem et smukt og evigt skiftende landskab. Mens du har grønne bakker på den ene side, kommer du til at se en arktisk ørken på den anden side af ​​bilen. På dage med lidt vind skaber vinden bittesmå tornadoer, der danser lystigt i sandet. Når vi ankommer til kanten af ​​indlandsisen, går vi op på det smukke islandskab. Tro os, du vil aldrig glemme det. Husk varmt tøj. Selvom der kan være 'shorts og T-shirt vejr" i Kangerlussuaq, er det en kold affære at træde ind på til Indlandsisen.

  Om aftenen er der fast intet program og du vælger selv at lave lige det, du har lyst til.

  image
  info En tur til Indlandsisen er uforglemmelig!
 • Dag 3 Kangerlussuaq på egen hånd

  Dagen i dag kan du vælge at bruge i Kangerlussuaq og vi anbefaler, at du pakker en dagturrygsæk og begiver dig ud i det skønne landskab til fods. Der er mange fine vandremuligheder. Du kan gå op på Køkkenfjeldet og nyde udsigten eller gå ind til et lille vandfald.

  Det er også muligt at tage på en guidet vandretur til granatfjeldet, hvor du bliver kørt det første stykke og herefter går til granatfjeldet, hvor du meget tydeligt kan se de mange granater (mineraler) i fjeldet. Med hammer og mejsel er der god tid til at prøve at få dit eget eksemplar med hjem. Ingen er indtil videre gået tomhændet hjem.

  image
  info I dag kan du udforske området på egen hånd (foto: Mads Pihl - Visit Greenland)
 • Dag 4 Sejltur på selve Kangerlussuaq-fjorden (tilkøb)

  Hvis du er med på udflugtspakken, er det blevet tid til at god sejltur. Vi kører de 12 kilometer til havnen med bus, hvor vi går om bord på båden, som er en 12-personers motorbåd. Nu sejler vi ud på fjorden, der har givet navn til både området, landsbyen og basen. Kangerlussuaq betyder nemlig den lange fjord.

  Vi nyder omgivelserne og bjergene, der rejser sig majestætisk på begge sider af fjorden. Vi går i land på fjordens sydlige kyst, og dem, der gerne vil prøve at fiske, får nu chancen. Vi koger vores lokale fangst på bjerget side (og bare rolig, hvis vi ikke fanger noget, har vi medbragt alternativer). Du vil også få mulighed for en lille vandretur i området, før vi sejler tilbage til havnen (hvis du ønsker at prøve at fiskeri, bliver du nødt til at købe en lovpligtig fiskeritilladelse, der koster omkring 55 kroner.

  image
  info I dag tager vi fra havnen ud på Kangerlussuaq Fjord (Foto: Mads Pihl - Visit Greenland)
 • Dag 5 Sightseeing, tundrasafari (tilkøb) og fly til Keflavik

  På din sidste dag i Grønland har du næsten hele dagen til rådighed, så du har mange muligheder for at lege eventyrer. Inkluderet i prisen er en sightseeing med bus i byen, så du kan få det hele med inden afrejse.

  Har du købt udflugtspakken, skal du i dag med på en rundtur i tundraen og Kangerlussuaq-området. Kangerlussuaq byder på en utroligt smuk natur og er hjemsted for de kæmpe moskusokser. Vi kører gennem tundralandskaber i en firehjulstrukken bil, og guiden fortæller om det varierede dyreliv i området. Hvis vi er heldige, får vi chancen for at spotte moskusokser og lære mere om disse utrolige skabninger. Da moskusokserne lever vildt i området omkring Kangerlussuaq, er det virkelig svært at forudsige, om vi kommer tæt på dem eller om vi skal observere dem på afstand. Guiden medbringer en kikkert, så der er under alle omstændigheder en god chance for at se disse moskusokser og muligvis andre vilde dyr.

  Tidligt på aftenen er det tid til at flyve tilbage til Island. Nu kan du jo overveje, om du skal opleve weekendens natteliv med masser af underholdning i Reykjavik.

  image
  info I dag ser vi forhåbentlig moskusokser (Foto: Visit Greenland)

Datoer & pris

%departureDatesListItems%
Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
Læs mere om overnatning
Info Flytider (lokaltider):
Udrejse fra Keflavik International Airport (Island) 17.25 (NY5491)
Hjemkomst til Keflavik International Airport (Island) 23.25 (NY5492)
Bemærk venligst at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly Keflavik - Kangerlussuaq tur/retur
  20 kilo indvejet baggage og 6 kilo håndbaggage

 • overnatning
  Overnatning

  4 nætter på enten Hotel Kangerlussuaq (eget bad/toilet) eller Old Camp (delt bad/toilet)

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad
  Velkomstmiddag (ekskl. drikkevarer)

 • andet
  Andet

  Velkomstmøde
  Sightseeing med bus
  Alle skatter & afgifter

Ikke inkluderet

Rejseforsikring
Udflugter
Frokost og aftensmad, dog velkomstmiddag en aften

 

Praktisk information

Flytider (lokaltid):
Udrejse fra Keflavik International Airport (Reykjavik) kl. 17.25 Hjemrejse med ankomst i Keflavik International Airport (Reykjavik) kl. 23.25.
Bemærk venligst at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Baggage inkluderet:
20 kilo indvejet baggage og 6 kilo håndbaggage
(max. mål på håndbagage: 55 x 35 x 25 cm).

 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.