Sardaq Ittuk

Sommereventyr i Grønland - Rundrejse til Nuuk, Ilulissat og Kangerlussuaq

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Med rejseleder
 • Afrejse fra København
 • Varighed 8 dage
 • Pris pr. person fra 27.975 DKK
Tilføj til favoritter

Sommereventyr i Grønland - Rundrejse til Nuuk, Ilulissat og Kangerlussuaq

Tag med på denne yderst varierede specialrejse til Grønland, hvor rejsen foregår med både indenrigsfly og kystskib langs Grønlands vestkyst. Undervejs vil du opleve de mest populære steder og byer i Grønland; Indlandsisen i Kangerlussuaq, hovedstaden Nuuk og ikke mindst Ilulissat i Diskobugten ved UNESCO-sitet, den verdensberømte isfjord.

Grønlandsk sommer – en eksplosion af lys

Rejsen foregår i juni, juli eller august – den grønlandske absolutte højsommer, hvor solen regerer døgnet rundt. Det betyder, at der er mange timer til rådighed til at opleve i – og med naturfristelser i rigelige mængder er der lagt op til en uforglemmelig ferie fuld af store indtryk!

Rejsen er med kyndig rejseleder hele vejen, og vi har sammensat programmet, så der også er lidt tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Rejselederen er selvfølgelig med hele vejen med informationer, fortællinger, guidede ture og praktisk hjælp. Vi præsenterer denne skønne specialrejse i samarbejde med Air Greenland og rederiet Arctic Umiaq Line.

OBS:
Dansk/engelsk-talende guide: 13/6, 27/6, 25/7 og 8/8
Dansk/tysk-talende guide: 4/7, 18/7, 1/8 og 15/8
Tysk/engelsk-talende guide: 11/7

Sommereventyr i Grønland - Rundrejse til Nuuk, Ilulissat og Kangerlussuaq

Rejseprogram

Programmet på dette sommereventyr i Grønland tager dig med rundt på en utrolig grønlandsrejse. Du skal nemlig både sejle og flyve, og du kommer omkring hele tre byer og en bygd. De inkluderede udflugter viser dig rundt i Nuuk, Sisimiut og Ilulissat, og tilkøber du udflugtspakken medfølger nogle herlige sejladser i Isfjorden og en udflugt til Indlandsisen i Kangerlussuaq

 • Dag 1 Fly København til Kangerlussuaq, tur til Indlandsisen og velkomstmiddag

  Vi flyver fra København til Kangerlussuaq med Air Greenlands Airbus. Det første syn af Grønland er noget helt særligt, og allerede dér kommer du i en helt anden stemning. 8 spændende dage venter! I Kangerlussuaq checker vi ind på Hotel Kangerlussuaq.

  Efter rejselederen har budt velkommen, er der mulighed for en tur til den imponerende indlandsis.

  Udflugt til Indlandsisen (inkluderet i udflugtspakken)

  Indlandsisen i Grønland er verdens næststørste iskappe og dækker 80% af Grønlands areal – svarende til 40 gange Danmarks areal og har til alle tider tiltrukket ekspeditioner og forskere. Og dét med god grund for det er en helt unik oplevelse at se og stå på den enorme isflade og mærke naturens kræfter. Undervejs passerer vi den spektakulære Russell gletsjer, som med sin op til 60 m lodrette isvæg er endnu et wauw-syn.

  Om aftenen er der middag i Roklubben smukt beliggende på bredden af søen Lake Ferguson ca. 5 km udenfor Kangerlussuaq.

  image
  info Indlandsisen ved Kangerlussuaq ligger kun få timers kørsel fra byen. På vej til Grønland har du et mægtigt skue over Indlandsisen fra flyet.
 • Dag 2 Fly til Nuuk - byrundtur og indkvartering på kystskib

  Efter morgenmaden flyver vi fra Kangerlussuaq til Nuuk, og inden ombordsstigningen på kystskibet Sarfaq Ittuk er der tid til en byrundtur.

  Byens vartegn, Sermitsiaq-fjeldet, giver dig en næsten majestætisk velkomst, og det fantastiske fjordsystem vidner om den vilde natur, der danner den mest utrolige kulisse til den lille civiliserede storby. Der bor over 15.000 indbyggere, som nyder godt af mere end 100 km asfalteret vej. Selvom byen er travl, ligger naturen ikke langt væk, og de fleste i byen bruger naturen aktivt året rundt.

  Grønlands nationalmuseum med de berømte mumier og den gamle kolonihavn

  På byrundturen introduceres du til de største attraktioner som Grønlands Nationalmuseum, det smukke kulturhus Katuaq, hvis facade er formet som nordlyset og den ligeså smukke gamle bydel med Hans Egedes statue, der skuer ud over den gamle kolonihavn, fjorden og kæden af fjelde i baggrunden.

  Resten af eftermiddagen er til oplevelser på egen hånd. Er du på udkig efter grønlandsk kunsthåndværk, kan du finde et stort udvalg i byens souvenirbutikker, som har alt fra små fine øreringe til sælskindspelse.

  Nordover med kystskibet i selskab med grønlænderne

  Sidst på dagen går vi om bord på Sarfaq Ittuk og forude venter 2 dage om bord med kurs mod Ilulissat. Kystskibet sejler op og ned langs vestkysten og bruges også af grønlænderne selv. Når skibet lægger til i kystbyerne, er der en herlig stemning af travlhed og gensynsglæde.

  Undervejs kan sejladsen og det forbipasserende landskab nydes fra den indendørs panoramalounge, der ligger bagerst i skibet eller fra de mange udendørs arealer, hvor man blandt andet kan nyde den rene luft fra en liggestol på dækket.

  At sejle i Grønland kan være en kølig omgang, men det er utroligt smukt! Husk det varme tøj – og kamera og kikkert. Tempoet er stille og roligt og giver dig rig mulighed for at slappe af og nyde det skiftende landskab.

  image
  info Selvom Nuuk er travl, ligger naturen ikke langt væk, og de fleste i byen bruger naturen aktivt året rundt.
 • Dag 3 Til havs med anløb i Sisimiut, guidet byrundtur

  I løbet af morgenen og formiddagen lægger vi til i Maniitsoq og Kangaamiut. Her vil du ikke kunne stige i land, men det er altid spændende at hænge over rælingen og følge med i trafikken omkring havnen og bygden.

  I land i Grønlands næststørste by, Sisimiut

  Ved 18-tiden om aftenen anløber vi Sisimiut, hvor vi skal i land. Sisimiut er Grønlands næststørste by med lidt over 5000 indbyggere. Atmosfæren i den hyggelige by er varm og intens og emmer af det ægte Grønland. Farvepaletten af huse står i skøn kontrast til det kuperede klippeområde, der også i udkanten af byen lægger sten til byens mange slædehunde.

  På den guidede byrundtur får du et godt indtryk af Sisimiut. Vi kommer forbi brættet med dagens nyfangede fisk og vildt, rådhuset, byens højeste udsigtspunkt og den gamle hyggelige bydel med de oprindelige bygninger fra kolonitiden.

  Et herligt break på sejlturen. Vi går igen ombord på kystskibet og fortsætter nordover.

  image
  info I dag har Sisimiut 5500 indbyggere og er dermed den næststørste by i Grønland.
 • Dag 4 Ankomst til Ilulissat ved Ilulissat isfjorden, guidet byrundtur

  Som kystskibet nærmer sig Ilulissat er der al mulig grund til at glæde sig over synet af isbjergene. Nogle er blot store isklumper, mens andre er tårnhøje. Sikken velkomst og introduktion til den storslåede Diskobugt. Nu venter indkvartering på hotel og byrundtur i Ilulissat.

  Vi ankommer i Ilulissat kl. 11:45 efter et par timers sejlads. Fra havnen køres vi til Hotel Hvide Falk eller Hotel Arctic, hvor vi tjekker ind. På det efterfølgende informationsmøde får information om byen og de mange udflugter i det spændende område. 

  Med rejselederen i spidsen tager vi på en byrundtur, hvor du får lejlighed til at lære Ilulissat lidt bedre at kende. Du får en introduktion til byens historie og kultur og kommer forbi museet, de gamle kolonihuse, den smukke og enkle Zionskirke og den livlige havn.

  image
  info At Ilulissat på dansk betyder isbjerge hænger unægteligt sammen med den smukke Isfjord og mængden af isbjerge, der flyder rundt i deres helt eget tempo.
 • Dag 5 Ilulissat, Grønlandsk buffet, aftensejlads ved Isfjorden

  Nyd Ilulissat på egen hånd. Den smukke by er ikke uden grund et af de mest besøgte steder i Grønland på grund af den imponerende Isfjord. Isbjergene kan opleves til vands, fra land og fra luften.
  Vandretur, hundeforedrag og slentretur i byen

  Tag eventuelt med på en vandretur til Sermermiut, som er en gammel boplads, der ligger lige ved udmundingen af Isfjorden, hvor de kæmpe isbjerge er strandet på en gammel moræne.

  Du kan også høre et foredrag om livet som slædehund – meget aktuelt i byen, hvor tusindvis af hunde daser i fjeldklipperne, mens de venter på vinterens komme. Måske løber en glad kluntet hundehvalp dig i møde og følger dig lidt på vej.

  Und også dig selv at drysse rundt på egen hånd, drik en caffe latte på en hyggelig café og find et stille sted, hvor du kan nyde udsigten.

  Om aftenen nyder vi en grønlandsk buffet på en af de lokale restauranter.

  Midnatssejlads på Isfjorden (inkluderet i udflugtspakken)

  Om aftenen er der mulighed for en skøn sejltur mellem isbjergene, som uanset vejret tager pusten fra alle. Midnatssolen hænger lavt ude i horisonten, og det kan være svært at skelne dag fra nat. Reflektionerne fra det bløde, varme lys giver isbjergene og fjeldtoppene et orange farveskær, og vandet bliver næsten lilla.

  image
  info Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve en sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden.
 • Dag 6 Ilulissat, på egen hånd eller med rejseleder, evt. hvalsafari eller kajak

  Dagen i dag har du på egen hånd, eller du kan tage med på hvalsafari, hvis du har tilkøbt udflugtspakken:

  Hvalsafari blandt isbjergene (inklusiv i udflugtspakken)

  Det overrasker de fleste, hvor stor en oplevelse det er at komme helt tæt på så store dyr som hvaler. I de grønlandske farvande ses omkring 15 hvalarter ofte. Tre af disse bliver i Grønland om vinteren, nemlig hvidhvalen, narhvalen og grønlandshvalen. Blåhvalen og spækhuggeren ses kun sjældent.

  I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, vågehvalen og finhvalen, vi ser. Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten sommeren igennem, sommetider tæt på byen, andre gange i isfjorden eller oppe nordpå ved Arveprinsens Ejland. Vi er i konstant radiokontakt til byens fiskere og fangere er vores kilde til information om bugtens hvaler, så vi kan næsten altid finde dem. Pukkelhvalen med dens karakteristiske hale er den, vi hyppigst møder.

  I dag kan du også prøve at komme ud at ro i kajak i kajakkens hjemland, hvis det skulle friste.

  Kayak Experience i Ilulissat (Tilkøb)

  Inuit har roet kajak i de grønlandske farvande i over tusind år, og det kan du også komme til. Kajakken glider lydløst gennem vandet, og du oplever de enorme isbjerge rejse sig omkring dig. Midnatssolen giver isen et unikt farvespil. I overskyet vejr vil isbjergenes smukke blå farver træde frem. Med lidt held møder vi også hvaler. Turene foregår i stabile dobbeltkajakker med en følgebåd. Udflugten varer i alt 3½-4 timer, og du er på vandet i mindst to timer. 

  image
  info I de grønlandske farvande ses omkring 15 hvalarter ofte. Tre af disse bliver i Grønland om vinteren, nemlig hvidhvalen, narhvalen og grønlandshvalen.
 • Dag 7 Ilulissat, på egen hånd eller med rejseleder, evt. helikopterudlugt

  Din sidste dag i Ilulissat kan du nyde som du helt selv vil. Har du aldrig fløjet i helikopter, er det måske nu, tiden er inde. På en helikoptertur ind til Isfjorden flyver du i lav højde hen over Isfjorden med de kæmpe isbjerge. Udsigten til den 7 km brede gletsjerkant og den bragende stilhed er en oplevelse af de helt store.

  Du kan også gå i Knud Rasmussens fodspor på byens museum og afslutte dit grønlandsophold med en shoppetur på byens hovedstrøg, hvor forretninger og souvenirshops, caféer og "brættet" (marked) velvilligt stiller op til kameraets linse.

  Om aftenen er der afskedsmiddag, hvor vi nyder en dejlig middag og det sidste syn af midnatssolens skær ud over isfjorden på restauranten i Hotel Hvide Falk. For rejsende med overnatning på Hotel Avannaa er der middag på en af byens restauranter.

  image
  info På en helikoptertur ind til Isfjorden flyver du i lav højde hen over Isfjorden med de kæmpe isbjerge. Udsigten til den 7 km brede gletsjerkant og den bragende stilhed er en oplevelse af de helt store.
 • Dag 8 Hjemrejse til København med fly over Isfjorden

  Med bagagen fuld af oplevelser fra det fantastiske land flyver vi via Kangerlussuaq til København med ankomst om aftenen.

  Vi garanterer, at du vil rejse hjem med bagagen fyldt med minder, som vil blive hos dig længere end andre ferieminder - det er hvad vores rejsende fortæller os.

   

  image
  info Ilulissat - Jakobshavn - blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
11-07-2019 Alt udsolgt
18-07-2019 Alt udsolgt
25-07-2019 Alt udsolgt
01-08-2019 Alt udsolgt
08-08-2019 Alt udsolgt
15-08-2019 Dobbeltværelse, Hotel Arctic 27.995 DKK Udsolgt
15-08-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS, Hotel Arctic 29.165 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
15-08-2019 Enkeltværelse, Hotel Arctic 33.260 DKK Udsolgt
15-08-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS, Hotel Arctic 34.750 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Dansk/engelsk-talende guide: 13/6, 27/6, 25/7 og 8/8.
Dansk/tysk-talende guide: 4/7, 18/7, 1/8 og 15/8.
Tysk/engelsk-talende guide: 11/7
Turen gennemføres ved min. 8 deltagere (på ikke garanterede afgange).
Flytider (lokaltid): Udrejse fra København 11.00 (GL781). Hjemkomst i København 21.30 (GL782).
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre flytiderne.

Udflugtspakker og tilkøb

Udflugtspakke

Udflugtspakke

Vores udflugtspakker består af de mest populære udflugter. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr. og der kan være udsolgt.

 • Tur til Indlandsisen med bus til punkt 660 (5 timer)
 • Sejlads til Ilulissat Isfjord (2,5 timer)
 • Hvalsafari ved Ilulissat (3 timer)
Pris pr. voksen 2.515 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 1.345 DKK
Kayak Experience i Ilulissat

Kayak Experience i Ilulissat
Juni til august

Inuitterne opfandt kajakken. På denne kajakudflugt kan du opleve kæmpe isbjerge og med lidt held møder vi også hvaler. Turene foregår i stabile dobbeltkajakker med en følgebåd. Har du seriøse rygsmerter eller skulderproblemer, kan du desværre ikke deltage på denne tur. Minimumalder 12 år. Mindst to timer på vandet.

 • Transfer fra World of Greenland til og fra kajakkerne
 • Internationalt godkendt kajakinstruktør
 • Alt kajakudstyr
 • Sikkerhedsinstruktion
 • Kaffe og te
Pris pr. voksen 1.250 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 1.250 DKK

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København – Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
  Fly Kangerlussuaq - Nuuk med Air Greenland
  Fly Ilulissat – Kangerlussuaq med Air Greenland
  Kystskib Nuuk - Ilulissat med MS Sarfaq Ittuk (Arctic Umiaq Line)
  Transfers
  20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

 • overnatning
  Overnatning

  2 nætter i kahyt med eget bad/toilet ombord på MS Sarfaq Ittuk
  1 nat på Hotel Kangerlussuaq med eget bad/toilet
  4 nætter på Hotel Hvide Falk eller Hotel Arctic med eget bad/toilet

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad
  Velkostmiddag* på Restaurant Roklubben i Kangerlussuaq
  Helpension* på kystskibet fra lørdag morgen til søndag frokost
  Grønlandsk buffet* dag 2 i Ilulissat
  Afskedsmiddag* i Ilulissat
  Mad og drikke på flystrækningen København - Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
  * ekskl. drikkevarer

 • andet
  Andet

  Byrundture i Nuuk, Sisimiut og Ilulissat
  Vandretur til Sermermiut/isfjorden (let vandretur)
  Entré på diverse museer
  Rejseleder
  Bidrag til Rejsegarantifoden
  Alle skatter og afgifter

Ikke inkluderet

Frokost og aftensmad som ikke er nævnt ovenfor
Rejseforsikringer

 

Praktisk information

Flytider (lokaltid):
Udrejse fra København 11.00. Hjemkomst i København 21.30.
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre flytiderne.

Baggage
20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage er inkluderet
(max. mål på håndbaggage: 55 x 40 x 23 cm).

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis gerne til rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Afrejsegaranti
 • Kontakt din rejsespecialist

  Ellen Schmidt

  Ellen har rejst i Grønland i over 15 år fra syd til nord og prøvet det hele: hundeslæde, vandring og kajak. Ellen er desuden en af vores eksperter på krydstogter i arktiske egne

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.