Moskusokse

Familierejse: Slip legebarnet løs i sneen i Grønland

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Miniferie
 • Afrejse fra København
 • Varighed 5 dage
 • Pris pr. person fra 13.495 DKK
Tilføj til favoritter

Slip legebarnet løs i sneen i Grønland

Denne herlige 5-dages familierejse til Kangerlussuaq i Grønland er fuld af fine oplevelser og oplagt for hele familien. Hele udflugtspakken er inkluderet i rejsens pris, så det kan ikke være nemmere! Under opholdert står den på nordlystur, en tur til indlandisen, hundeslædetur, tundrasafari og meget mere under den arktiske himmel!
 
Børn, forældre, bedsteforældre og alle os andre med legebarnet i behold kan godt glæde sig! Har man ikke tid nok sammen i hverdagen, er dette en god mulighed for virkelig at nyde livet generationerne imellem. Pak det varme tøj og tag hele familien med til masser af sne, flere kilometer tyk Indlandsis, store vamsede moskusokser, rensdyr og slædeture hen over fjordisen.
 
Kulde, is og mængder af sne er indbegrebet af vinter i Grønland, og det er noget Kangerlussuaq som regel har i rigelige mængder. Der er også lige det der ekstra, der gør Grønland så unik – nemlig storheden og stilheden krydret med det fantastiske dyreliv, hvor blandt andet moskusokser, rensdyr, polarræve, sneharer og ravne optræder i de naturlige omgivelser.
 
Den klare, tørre vinter er kold, og netop på grund af det klare vejr er nordlyset også en af de helt store vinteroplevelser i Kangerlussuaq. Naturens eget lysshow hen over den mørke aftenhimmel skal nok få dig til at glemme hverdagens rutiner og give ny energi ovenpå de lange vintermåneder.
 
Vi har skruet rejsen sådan sammen, at det er børnene, der er i førersædet, men der er selvfølgelig plads til alle aldre.
 
En sjov og anderledes vinterferie!
Familierejse: Slip legebarnet løs i sneen i Grønland

Rejseprogram

Alle udflugter i dagsprogrammerne er inkluderede. Vi lægger op til, at både børn og voksne tager hjem med en fyldt oplevelseskonto. Leg med og i naturens elementer er i højsædet, og da det jo er vinter, viser nordlyset sig forhåbentlig også fra sin bedste side.

 • Dag 1 Fly fra København til Kangerlussuaq og safari på tundraen

  Vi flyver fra København til Kangerlussuaq med Air Greenland. Undervejs serveres der et let måltid, og der vises film til både store og små. Nok varer rejsen kun 4½ time, men det er fedt for børnene at kunne hygge sig med tegnefilm. Husk også at få bestilt børnemenu til børnene på flyturen.

  Vi ankommer til Kangerlussuaq omkring kl.10 om formiddagen, så dagen er kun lige begyndt. Indkvartering finder sted på vandrehjemmet Old Camp, der er smukt placeret mellem Mount Hassel og Søndre Strømfjord. Udsigten mod Lake Ferguson området og bjergene langs fjorden mod Sisimiut overrasker og imponerer selv den mest berejste.

  Tundrasafari

  Vi spiser lidt frokost og tager så på tundrasafari, der ligesom alle de andre udflugter på turen er inkluderet i prisen.

  På tundraen støder vi forhåbentlig på nogle moskusokser, der hygger sig i vinterkulden iført deres varmeste pels. Oksen kan overleve vintertemperaturer på minus 60 grader med en pels, der er 10 gange varmere end fx fåreuld. Hver sommer skifter moskusoksen det ydre lag af uld, der giver verdens måske blødeste garn. Dette garn er i høj kurs og koster spidsen af en jetjager, men til gengæld kan det varme som intet andet.

  Vi kan ikke garantere, at vi kommer til at møde moskusokser, men vi håber, at de stiller op og lader sig indfange – af kameraet og kikkerten. Hvis vi er heldige, ser vi også ræve og rensdyr.

  image
  info Kangerlussuaq er stedet, hvor du kan opleve og betræde den legendariske Indlandsis, der dækker ca. 80 % af Grønland.
 • Dag 2 Hundeslædetur og et spændende indblik i fortiden på byens museum

  I dag står den på en oplevelse, du aldrig glemmer: En 2-timers hundeslædetur over stok, sten og sne. Det er helt specielt at sidde på slæden med udsigt til det smukke vinterlandskab og de ivrige hunde, hvis haler stritter af iver. Den friske vinterkulde bider i kinderne, så husk at trække huen godt ned over ørerne.

  De grønlandske slædehunde holder til på Fossilsletten og glæder sig vildt meget til at komme på arbejde. Vi er nord for Polarcirklen, så kun slædehunde (og politihunde) er tilladte i området. Denne lov sikrer, at den superstærke hunderace forbliver stærk. Det går ikke, at en slædehund bliver mikset med andre racer, der ikke kan modstå den hårde kulde, slædehundene skal modstå om vinteren.

  Hundeslædetur

  Turen går ud på Den Store Fjord (Kangerlussuaq) og med hundene i seler og skagler og jer placeret på flere lag rensdyrskind går det derudaf. Der indfinder sig hurtigt en meditativ rytme med de stærke og smukke dyr forrest og lyden af medernes svushende og nogle steder skrattende lyd hen over isen.

  Hundeslæden er blevet brugt i 1.000 år i Grønland og er stadig en af de mest sikre transportformer nord for Polarcirklen. Hundene kender deres område, så de kan altid snuse sig vejen hjem, selv i en snestorm. Det er nu ikke en bekymring, vi skal regne med at løbe ind i i dag. Det her er trods alt en sikker tur på den flade is i nærheden af Kangerlussuaq. Derfor kan alle være med.

  Besøg på museet

  Efter hundeslædeturen er det tid til en mere rolig aktivitet - vi skal nemlig besøge museet i Kangerlussuaq, som fortæller om dengang Kangerlussuaq var en amerikansk luftbase. Vi ser det amerikanske hovedkvarter, og det er som om kaptajnen lige har forladt kontoret. 

  Det var herfra, Base Commander frem til 1992 styrede basen og tiden som amerikansk base fylder meget i museets udstillinger. Især er beflyvningen af Grønland før, under og efter 2. Verdenskrig godt belyst. Andre udstillingsemner er også lokalområdets historie og udvikling fra de første eskimoiske sommerlejre og frem til vor tid. Endelig kan man lære noget om Air Greenlands historie - lige fra starten i 1960, hvor selskabet hed Grønlandsfly.

  image
  info Hundeslæden er et af de stærkeste ikoner for Grønland, oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves!
 • Dag 3 Sightseeing i det spændende område og nordlysudflugt

  Ingen dag uden oplevelser! Familien er her for at nyde tiden sammen og selvfølglig også for at udforske det spændende område.

  Sightseeing til fods

  I dag tager vi på sightseeing til fods i det spændende område bag Kangerlussuaq, som byder på en fantastisk natur med klipper, der skærer sig gennem det enorme landskab. Rensdyr, sneharer og polarræve er på jævnlige besøg, så måske dukker de op og hilser på. Og så er der selvfølgelig afsat tid til at lege i sneen, hvor kun fantasien sætter grænser. Det sjoveste er, hvis der har været vind, der har lavet lange snefaner. Så kan vi måske bygge tunneler og huler i de hvide snefaner. Og ellers ligger det jo også lige for at tage en rask sneboldkamp.

  Nordlystur

  Om aftenen skal vi på nordlystur, og med vinterens frostgrader skulle der være god mulighed for at opleve det helt fantastiske nordlys, der blafrer som et slør af gardiner henover himlen i forskellige farver. Nordlyset er et fascinerende naturfænomen, der, udover den rent fysiske forklaring, har givet anledning til mange mytedannelser. Et af sagnene fortæller, at når nordlyset danser, betyder det, at de afdøde spiller fodbold med et hvalroskranie – en anden myte går på, at man skulle blive særlig intelligent, hvis man undfanges under nordlyset! 

  image
  info På aftener med skyfri himmel, har vi ofte det flotteste nordlys i Kangerlussuaq.
 • Dag 4 Udflugt til kanten af Indlandsisen og op på selve isen

  Så kom dagen, hvor vi skal opleve et af de helt store tilløbsstykker i Grønland: Vi skal op at gå på selve Indlandsisen! Som med alle de andre udflugter er denne inkluderet i prisen, så hele holdet af rejsende er med.

  Udflugt til Punkt 660 på Indlandsisen

  Indlandsisen skal opleves, når man kommer til Kangerlussuaq, så selvfølgelig slutter vi turen af med et besøg til den imponerende is, der føles uendelig, og som er mere end 3,5 kilometer tyk inde på midten af Grønland. Vi kører i en specialbygget monsterbus helt ind til iskanten. Alene turen derind er en oplevelse for livet. For det første er der monsterbussen. Det kalder vi den, fordi den ligner en bus med et af de der store understel, som monstertrucks har. Det er guf for alle bilentusiaster m/k. Men bare rolig i øvrigt. Understellet er kun bygget sådan, fordi terrænet er kuperet. Vi skal absolut ikke ud at køre vildt.

  Turen ind til isen er ca. 25 km lang med små stop undervejs, og på vejen kan du nyde landskabet og moskusokser, rensdyr og polarræve, som måske ligner sten på afstand, men hold godt øje, for pludselig bevæger stenen sig måske.

  Selve Indlandisen er endnu en oplevelse for livet. Når vi når til iskanten, står vi af bussen og går op på selve isen. Herude i kanten er den ofte helt gennemsigtig. Det er så smukt, så smukt. Ellers er indlandisen hvid, men den kan også været beskidt herude i kanten, fordi vinden nogle gange blæser sand ind over isen. Men om vinteren er den oftest bare dejligt hvid!

  image
  info Kangerlussuaq er smukt placeret mellem bløde fjelde og tæt på Indlandsisen. Som det eneste sted i Grønland er der her nem adgang til at opleve både rensdyr og moskusokser på nært hold.
 • Dag 5 Fly fra Kangerlussuaq til København

  Nu er det desværre blevet tid til at tage afsked med Kangerlussuaq og Grønland. Efter morgenmaden tager vi over i lufthavnen og checker ind. Vi kan måske nå en lille gåtur i området bag lufthavnen bagefter, men vi skal huske på ikke at lege for voldsomt i dag, for det er ikke særlig sjovt at skulle flyve i tøj, der er blevet vådt af sneen.

  Vi flyver retur med Air Greenland og ankommer godt mætte af indtryk til København først på aftenen.

  Det at rejse sammen som familie er en dejlig ting, næsten ligegyldigt hvor man tager hen, men der er noget specielt ved denne tur til Kangerlussuaq. I har været sammen i fem dage, men det har været uden de mange distraktioner, man oplever på så mange andre ferier. Kangerlussuaq ligger virkeligt langt fra alfarvej, så det er i mødet mellem naturen og jer, at magien opstår. Her er ikke forlystelsesparker, hvor man står i kø og bliver trætte. Her er ren luft, frihed, hvid sne, slædehunde og nordlys. Leg og særligt afslapning bliver det befriende pust i hverdagen, som vi ofte drømmer om. 

  image
  info Kangerlussuaq er i dag Grønlands vigtigste lufthavn. Byens historie er spændende, startende fra 2. verdenskrig, over den kolde krig til en moderne international lufthavn.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
10-02-2020 Dobbeltværelse, Old Camp Garanteret afrejse 13.495 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
10-02-2020 Enkeltværelse, Old Camp Garanteret afrejse 14.345 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
17-02-2020 Dobbeltværelse, Old Camp 13.495 DKK 10 Værelser Bestil rejsen
17-02-2020 Enkeltværelse, Old Camp 14.345 DKK 4 Værelser Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Flytider (lokaltider)
Udrejse fra København kl. 9.15 (GL779) og hjemrejse med ankomst i København kl. 20.00 (GL780).
Barnepris (2-11 år) i delt dobbeltværelse 12.395 DKK
Barnepris gælder ved følgeskab med voksen i dobbeltværelse. Opredning er desværre ikke muligt, så ved 2 voksne og 1 barn, skal der reserveres et enkeltværelse og et dobbeltværelse. Barnepris gælder fra barnets fyldte 2 år og indtil barnet fylder 12 år.
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.
Garanteret afrejse
Der er garanteret afrejse på afgangen den 10/2. For afgangen den 17/2 gennemføres rejsen med minimum 15 deltagere.

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København-Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
  20 kilo indvejet baggage 8 kilo håndbaggage

 • overnatning
  Overnatning

  4 nætter på Old Camp med bad/toilet på gangen

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Helpension (ej drikkevarer)
  Mad og drikke på flystrækningen København - Kangerlussuaq t/r med Air Greenland

 • andet
  Andet

  Fuldt udflugtsprogram:
  Sightseeing
  Tundrasafari
  Museumsbesøg
  Nordlystur
  Tur til Indlandsisen punkt 660
  Hundeslædetur 2 timer
  Leje af slædetøj/støvler
  Håndklæder og sengetøj på vandrehjem
  Rejseleder
  Bidrag til Rejsegarantifonden
  Fakturagebyr
  Alle skatter og afgifter

Ikke inkluderet

Rejseforsikring

 

Praktisk information

Flytider
Afrejse: København kl. 09.15 (GL779)
Hjemkomst: København kl. 20.00 (GL780)
Flytider er med forbehold for, at flyselskabet kan ændre tiderne.

Baggage inkluderet:
20 kilo indvejet baggage 8 kilo håndbaggage
(max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm).

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Afrejsegaranti
 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.