slædefører

Påskerejse til Grønlands isfjelde i Ilulissat

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Individuel rejse
 • Afrejse fra København
 • Varighed 8 dage
 • Pris pr. person fra 17.295 DKK
Tilføj til favoritter

Påskerejse til Grønlands isfjelde i Ilulissat

Hvid som sneen der dækker det grønlandske landskab, og hvid som Indlandsisen og Diskobugtens isfjelde med de smukke nuancer af blå og turkis. Påsken i Grønland er hvid og smuk.

Sneharer i tusindvis bebor den grønlandske tundra, og alligevel skal du være heldig, hvis du skal spotte den i landskabet. Andre pattedyr som moskus og rensdyr er heldigvis nemmere at spotte. Med eller uden dyr lover vi at den grønlandske naturs unikke skønhed får bjergtaget dig. Den overvælder nemlig altid den besøgende.

April måned 300 kilometer nord for polarcirklen byder som regel på masser af sne til hundeslædekørsel med mildt forårsvejr (gns. -8 grader) og - i skyfrit vejr - solskin på himlen fra 5 morgen til 10 aften. Det er en skøn tid i Grønland.

Vores påskerejse går til Kangerlussaq for en enkelt nat og så videre nordpå til Isfjeldenes by Ilulissat. I Kangerlussuaq har du mulighed for at komme på tur til og på Indlandsisen og på tur efter moskusokser. Ilulissat byder på mange muligheder: Sejlture mellem isfjeldene, hundeslædeture fra 2 timer til flere dages varighed, vandreture til Isfjorden og en livlig by med museer, caféer, havneliv m.m.

I Kangerlussuaq indkvarteres du på Hotel Kangerlussuaq, og i Ilulissat byder Grønlands bedste hotel, det 4-stjernede Hotel Arctic, dig velkommen i 6 nætter. Lørdag aften er der påskegalla på Hotel Arctic med underholdning.

Påskerejse til Grønlands isfjelde i Ilulissat

Rejseprogram

Dagsprogrammet på den rejse kan du enten selv bestemme, eller du kan lade os komme med forslag ved at tilkøbe udflugtspakken. Med udflugtspakken kommer du i kontakt med den unikke grønlandske natur gennem en herlig hundeslædetur, sejlads på isfjorden, vandreture og en tur til den sagnomspundne Indlandsis.

 • Dag 1 Fly København - Kangerlussuaq, velkomst (udflugt til Indlandsisen)

  Air Greenland flyver fra København til Kangerlussuaq og giver dig nu 4,5 timer til at forberede dig på en verden, der er helt sin egen. Undervejs kan du nyde et let måltid, en film (for både børn og voksne) og det første syn af nunatakker (fjeldtoppe i Indlandsisen) og selve Indlandsisen.

  Velkomst og indkvartering
  Ved ankomsten modtages du af en guide fra World of Greenland Arctic Circle, der hjælper dig med at checke ind på Hotel Kangerlussuaq. Der afholdes et informationsmøde, hvor du hører mere om området og dets udflugtsmuligheder.

  Kangerlussuaq ved Indlandsisen
  Kangerlussuaq er smukt placeret mellem bløde fjelde og tæt på Indlandsisen. Som det eneste sted i Grønland er der her nem adgang til at opleve både rensdyr og moskusokser på nært hold. Kangerlussuaq er også stedet, hvor du kan opleve og betræde den legendariske Indlandsis, der dækker ca. 80% af Grønland. Isarealet svarer til mere end 40 gange Danmarks størrelse, så naturens kræfter har virkelig spillet med musklerne. Tag med på en guidet tur til Indlandsisen og få syn for sagen.

  Udflugt til Indlandsisen, punkt 660 (tilkøb)
  Hvis du har købt udflugtspakken, så er det nu tid til udflugt. Indlandsisen ligger ca. 30 km fra byen og vi kører i 4-hjulstrukket køretøj gennem et fantastisk morænelandskab af en grusvej, som fører os hele vejen ind til punkt 600 – stedet hvor vi gør holdt og går op på selve indlandsisen. Undervejs på turen er der gode chancer for at se rensdyr og moskusokser og ikke mindst det flotte morænelandskab.

  image
  info Som det eneste sted i Grønland er der i Kangerlussuaq nem adgang til at opleve både rensdyr og moskusokser på nært hold.
 • Dag 2 Fly Kangerlussuaq til Ilulissat, velkomstmøde (byrundtur)

  Rejsen går nu videre med fly til Ilulissat. Det er en flot flyvetur på tre kvarter, hvor man rigtig kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de snebeklædte fjelde og ved bumpet af Dash-flyets landing kan du glæde dig til de næste dage, der står helt i isens, vinterens og hundeslædens tegn - kombineret med kulturelle indslag fra en meget traditionel grønlandsk by.

  Ilulissat – Jakobshavn blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere. På denne byvandring fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord på polarcirklen. Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.

  Kulturhistorisk byrundtur (tilkøb)
  Hvis du har tilkøbt udflugtspakken, er den første udflugt en guidet byrundtur. Du hører om byens historie og oplever byens mange spændende facetter. Du kan ikke undgå at se og ikke mindst høre nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her. De fleste hunde står uden for byen på store hundepladser, hvis de da ikke er på tur ude i terrænet.  

   

    

   

  image
  info Ilulissat – Jakobshavn blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere.
 • Dag 3 Ilulissat på egen hånd (hundeslædetur)

  Dagen i dag står i hundenes tegn, hvis du har tilkøbt udflugtspakken:

  Hundeslædetur (tilkøb)
  Isfjordsmundingen er et imponerende skue såvel sommer som vinter. På denne 2 timers slædetur kører vi over fjeldet Lille Akinnaq omkring 7 kilometer til vi når det flotte udsigtspunkt. Turen går igennem et kuperet fjeldterræn og du får oplevet hundene både foran og bagved slæden hvor de fungerer som bremse når det går stejlt nedad.

  Hundeslæden er et af de stærkeste ikoner for Grønland. En 2000 år lang tradition for Inuit. Ikke mange befordringsmidler har klaret en så lang periode. Og grundprincippet er stadig det samme som før vikingetiden. Nogle hunde i seler bundet til en simpelt konstrueret slæde i træ. Oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves.

  image
  info Hundeslæden er et af de stærkeste ikoner for Grønland. Oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves!
 • Dag 4 Ilulissat på egen hånd (vandretur til forladt boplads)

  Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du se frem til en vandretur til den forladte boplads, Sermermiut, ved isfjorden.

  Vandretur til bopladsen ved Isfjorden (tilkøb)
  Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse.

  Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner, køkkenmødding og mærk permafrosten med dine egne hænder. På den korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Kællingekløften.

  Mange spørger til disse ture ”Kan jeg ikke gå dem selv?”. “Jo, det kan du godt”. Men vi oplever, at mange finder en god tryghed i at have en guide med på tur de første gange, man skal vandre i det grønlandske fjeld. Desuden får man udpeget de historiske steder, som kan være svære at finde selv, og så er det rigtig hyggeligt at dele oplevelserne med nogen.

  image
  info Ilulissat's smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen.
 • Dag 5 Ilulissat på egen hånd (sejlads på Isfjorden)

  Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv. Stativer med kajakker kæmper om pladsen med parabolantenner.


  Udflugtsmulighederne er mange her i og omkring Ilulissat, og måske er du blevet inspireret på informationsmødet til, hvad du vil lave i dag - måske du bare vil nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten og lade tiden stå stille.

  Sejlads på Isfjorden (tilkøb)
  Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade.

  Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem. En utrolig naturoplevelse man ikke må snyde sig selv for, når man besøger Ilulissat.

  Gallamiddag
  Om aftenen er vi budt på gallamiddag med underholdning - hvad underholdningen består i er endnu en hemmelighed, men det går for at være ganske populært. 

   

  image
  info Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden.
 • Dag 6 Ilulissat på egen hånd

  Dagen i dag er til din egen rådighed, og mulighederne er mange. Snyd fx ikke dig selv for at gå en tur på systuen, hvor de laver souvenirs i sælskind eller i butikker med kunsthåndværk af for eksempel tand og ben.  

  image
  info På en fridag i Ilulissat kan du fx se Zionskirken, som ligger ud til Isfjorden.
 • Dag 7 Ilulissat på egen hånd

  Dagen i dag er oplagt til at udforske isfjorden til fods. Pak rygsækken med lidt mad og varm vand på termokanden og brug hele dagen i dit eget tempo langs den pragtfulde Isfjord, hvor de store isfjelde driver ud mod Diskobugten.  

  image
  info Isfjorden bliver man aldrig træt af at kigge ud over...
 • Dag 8 Fly Ilulissat - Kangerlussuaq - København

  Nyd det sidste syn af Ilulissat Isfjord fra flyet på vej mod Kangerlussuaq, hvor flyet sætter kurs mod København med ankomst om aftenen.

  Udflugter i Kangerlussuaq og Ilulissat
  Vi har sammensat en udflugtspakke, vi synes rummer det bedste Kangerlussuaq og Ilulissat har at tilbyde. Udflugtspakken skal bestilles senest 10 uger før afrejse. Læs om bestilling af enkelt udflugter og udflugtspakker under "Pris og fakta".

  image
  info Ilulissat Isfjord er fyldt med isfjelde som kælver ved Sermeq Kujalleq, den hurtigste gletsjer i verden med 40 meter dagligt.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
16-04-2019 Alt udsolgt
Læs mere om overnatning
Info Flytider (lokaltid)
Udrejse fra København kl. 11.00 og hjemrejse med ankomst i København kl. 21.30.
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Udflugtspakker og tilkøb

Udflugtspakke 2019

Udflugtspakke 2019

Vores udflugtspakker består af de mest populære udflugter og er tilpasset rejsens dagsprogram. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr. og der kan være udsolgt. Denne udflugtspakke består af:

 • Tur til Indlandsisen med bus til punkt 660 (5 timer)
 • Kulturhistorisk byvandring i Ilulissat (2 timer)
 • Vandretur til Sermermiut ved Ilulissat Isfjord (2 timer)
 • Sejlads til Ilulissat Isfjord (2,5 timer)
 • Hundeslædeudflugt i Ilulissat inkl. leje af slædetøj og støvler, 2 personer per slæde (2 timer)
Pris pr. voksen 3.385 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 2.905 DKK

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København–Kangerlussuaq t/r
  Fly Kangerlussuaq–Ilulissat t/r
  Transfers
  20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage

 • overnatning
  Overnatning

  1 nat på Hotel Kangerlussuaq
  6 nætter på Hotel Arctic

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad
  Gallamiddag med underholdning (drikkevarer ikke inkluderet)
  Mad og drikke på flystrækningen København - Kangerlussuaq t/r med Air Greenland

 • andet
  Andet

  2 informationsmøder
  Håndklæder og sengetøj på hotel
  Alle skatter og afgifter
  Bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet

Frokost og aftensmad

 

Praktisk information

Flytider
Afrejse: København kl. 11.00
Hjemkomst: København kl. 21.30
Flytider er med forbehold for, at flyselskabet kan ændre tiderne.

Baggage inkluderet:
20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage inkluderet
(max. mål på håndbaggage: 55 x 40 x 23 cm).

Afrejsegaranti
 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.