ilulissat havn

På tværs af Baffinbugten - fra Canada til Grønland

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Explorer
 • Afrejse fra St. John's (Canada)
 • Varighed 15 dage
 • Pris pr. person fra 58.058 DKK
Tilføj til favoritter

På tværs af Baffinbugten

Tag med på en ekspedition, hvor du kan udforske uspolerede områder på begge sider af Baffinbugten. Du oplever både Canada og Grønland på én og samme ekspedition og lærer om menneskene. Derudover vil du opleve mange spændende arkæologiske fund og lære om vikingernes historie og undervejs tager vi på spændende ekspeditioner.
Vi begynder i Newfoundland og Labrador i Canada. Vi besøger steder med imponerende arkæologiske fund, hvor du kan få indsigt i vikingernes interessante historie.

Bjergtagende arktisk landskab og hjertevarme mennesker

På vores rejse mod nord, oplever du en endeløs og helt uberørt tundra, tajgaskove, naturskønne bjerge, vilde floder og utallige søer! I dette uspolerede område finder man en lang række planter, fisk og andet dyreliv, der hver især har tilpasset sig livet mod nord. Baffin Island er inuitternes fantastiske hjemland og en arktisk legeplads for eventyrere. I dette område, der nu går under navnet Nunavut, har den oprindelige befolkning boet i de sidste 4.000 år.

På tværs af Baffinbugten til Grønland

Når vi kommer til Grønland kan du komme helt tæt på og røre ved et isbjerg, og suge til dig af naturens kræfter i Ilulissat Isfjord. På de daglige udflugter i kajak, på vandring og andre aktiviteter, oplever vi det autentiske Grønland og møder Grønlands befolkning i de små bygder.

Skibet

Vi sejler med MS Spitsbergen.

På tværs af Baffinbugten - fra Canada til Grønland

Rejseprogram

Her får du en unik chance for at opleve både Canada og Grønland på en gang, hvilket er en sjælden kombination.

 • Dag 1 St. John's, Newfoundland, Canada

  Ekspeditionen begynder i St. John's, den ældste og østligste by i Nordamerika. Her mærker man stadig stemningen af en gammel fiskerby. Med sine smalle gader og skjulte gyder er dette en by med masser af karakter og mange oplevelser.

  Efter Halifax er St. John’s med sine 215.000 indbyggere den næststørste by på Canadas østkyst og her er rigtig mange historiske steder af betydning. Af samme grund har National Geographic også St. John’s med på sin top ti over de mest spændende byer, der ligger ved oceaner. Den er også Nordamerikas østligste by, hvis man ser bort fra Grønland.

   

  image
  info Krydstogtet starter i canadiske St. John's.
 • Dag 2 Sejlads langs Newfoundlands kyst (Canada)

  Dette område, der er omkranset af små kystsamfund og de omgivende skove, ferskvandsfjorde, moser, det golde lavland, elge og de slående klipper og kystlinjer, er også verdenskendt for sin komplekse geologi. Selv dyrelivet er fantastisk. Det siges, at 10.000 pukkelhvaler besøger området hvert år, så du får rig mulighed for at knipse et par hvalbilleder fra dækket.

  Newfoundland er verdens 16. største ø, men samtidig kun den 4. største i Canada. Newfoundland er også det forjættede Vinland, som Leif den Lykkelige fandt, da han drog ud fra Brattahlid i Sydgrønland i år 1000. Så den med at Columbus opdagede Amerika holder ikke rigtig vand (og særligt ikke, hvis vi tæller den oprindelige befolkning med).

   

  image
  info Husk dine solbriller, for der kan være skarpt lys ude på vandet.
 • Dag 3 L'Anse aux Meadows, Newfoundland i Canada

  I L'Anse aux Meadows finder man de første kendte tegn på europæere i Amerika. For over 1000 år siden anlagde vikinger en lille lejr i L'Anse aux Meadows. I 1960 påbegyndte to norske arkæologer udgravningen og opdagede de fascinerende levn fra denne vikingelejr. I 1979 blev L'Anse aux Meadows optaget på UNESCOs verdensarvsliste. I den rekonstruerede lejr finder man oprindelige genstande fra dette internationalt anerkendte arkæologiske fund.

  Området har selvfølgelig også haft Inuit beboere. De helt tidlige Inuit-kulturer har været her, men det er særligt Dorset-kulturen for 4.000 år siden, man har fundet levn efter.

   

  image
  info Når du er færdig med at inspicere de gamle nordboruiner ved L'anse aux Meadows, kan man slappe af tilbage på skibet.
 • Dag 4 Sejlads langs Labradors kyst (Canada)

  I tre dage sejler vi langs Labradors kyst, mens vi udforsker området. Naturmennesket kan give sig i kast med vandrestier og utallige kilometers vild natur. Imens kan andre lære mere om historien, kulturen og traditionerne på de mange historiske steder, vi besøger.

  Et af de steder, vi måske besøger, er Red Bay. Fundet af galeoner og chalupper, der blev brugt til hvalfangst, har gjort Red Bay til en af Amerikas absolut bedste destinationer for arkæologiske fund under vand. Det er nu på UNESCOs verdensarvsliste.

  Et andet sted, vi måske besøger, er Rigolet – en smuk landsby, der med sine 300 indbyggere er det sydligste inuitsamfund i verden. Ingen veje fører ud af byen, man kan komme dertil via vandvejen året rundt og på snescooter om vinteren. Her tilbyder vi også flere udflugter: Oplev det smukke hav fra speedbåd, tag på fisketur, ud at ride eller på hvalsafari. Vi besøger måske også Hopedale, der blev grundlagt som en inuitbosættelse ved navn Agvituk, hvilket betyder "stedet med hvalerne", og Hebron en tidligere mährisk mission, der var den nordligste bosættelse i Labrador.

   

  image
  info Hold øje med dyrelivet langs kysten af Labrador i Canada.
 • Dag 7 Fantastiske Baffin Island, den arktiske del af Canada

  På Baffin Island, der er inuitternes fantastiske hjemland og en arktisk legeplads for eventyrere, oplever vi et storslået landskab. I dette kæmpe geografiske område, der nu går under navnet Nunavut, har den indfødte befolkning boet i de sidste 4.000 år.

  De fleste historikere forbinder i dag Baffin Island med "Helluland" (stedet med de sorte sten), der beskrives i de gamle vikingesagaer. Man mener, at indbyggerne i områderne omkring både Dorset og Thule havde regelmæssig kontakt med de nordiske søfolk for over tusind år siden.

  Der er fundet arkæologiske levn efter vikingerne på Baffin Island, som omfatter nordiske byggematerialer, garn spundet af harepels, karvestokke samt en udskåret træmaske med europæiske træk.

   

  image
  info Vi fortsætter med at holde øje med dyrelivet langs kysten af Baffin Island, fx. rensdyr (krabaten her er dog en fætter fra Grønland). (foto: Peter Christensen
 • Dag 10 Til søs fra Canada mod Grønland

  Mens vi sejler mod Grønland kan du deltage i foredrag, nyde udsigten fra udkigssalonen eller måske bare slappe af med en god bog. Har du købet nogle beøger undervejs i Canada, kunne det jo være nu, at du fordyber dig i dem.

   

  image
  info Nu går turen med MS Spitsbergen over Baffinbugten mod Grønland.
 • Dag 11 Vulkanøen Qeqertarsuaq i Diskobugten i Grønland

  Qeqertarsuaq er den eneste ’levende’ by på den gamle vulkanø Disko. Området rummer eventyrlige arktiske oplevelser. Her er en helt enestående frodig natur og klipperne i området har nærmest mytiske former – og så er der selvfølgelig de klipper, der ligner noget mere eksotisk som en elefant og en kamel.

  Du kan tage på byvandring, kajaktur eller på iskrydstogt. Interesserer du dig for arkæologi og historie, kan vi anbefale et besøg på det lokale museum i Qasigiannguit.

  Når vi ovenfor skriver, at det er den eneste levende by på Disko skyldes det, at der førhen også lå en kulmineby her, Qullissat. Da kullet ikke længere var rentabelt, lukkede man byen og forflyttede befolkningen ud på kysten.

   

  image
  info Med lidt held kan vi se hvalerne boltre sig lige uden for Qeqertarsuaq.
 • Dag 12 Gletsjeren Eqip Sermia og byen Ilulissat i Diskobugten i Grønland

  Eqip Sermia-gletsjeren kælver isbjerge ud i det åbne hav, og i dag får du en unik chance for at gå på en gletsjer og mærke naturens næsten overnaturlige kræfter.

  80 kilometer syd for denne gletsjer ligger den verdensberømte Ilulissat Isfjord.  Isfjorden blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste i 2004. Her kan du opleve enorme isbjerge ved fjordens udmunding og tage på en af vores udflugter, f.eks. en vandretur, en rundtur i byen med historietema eller en sejltur til isfjorden.

   

  image
  info Det går voldsomt for sig, når Eqi gletsjeren kaster enorme ismasser af sig.
 • Dag 13 Sydpå til bygden Itilleq ved Sisimiut i Grønland

  Itilleq betyder "lavningen", og denne dejlige, lille bygd ligger, som navnet antyder, i en lavning nydeligt omkranset af høje bjerge og gletsjere.

  Her bor omkring 130 mennesker, som primært ernærer sig ved jagt og fiskeri. Itilleq kan i sandhed kaldes polarcirkelbyen, da polarcirklen ganske rigtigt ligger kun 200 meter syd for byen. På trods af sin lidenhed har Itilleq fostret en af Grønlands kæmper, nemlig tidligere Landsstyreformand Hans Enoksen, der er herfra og som flyttede tilbage hertil, da han ikke længere var Landsstyreformand.

   

  image
  info Bygden Itilleq ligger lige syd for Sisimiut og Polarcirklen. Her er det MS Fram og ikke MS Spitsbergen, der er på besøg på et tidligere krydstogt.
 • Dag 14 Fly fra Kangerlussuaq til København

  Når vi ankommer til Kangerlussuaq, slutter ekspeditionen. Efter landgang kan du tage med på en ekspedition til den grønlandske indlandsis. Den enorme indlandsis er et ubeskriveligt islandskab, der strækker sig 2.500 kilometer i nordlig retning.

  Dit fly til København afgår sent om aftenen.

   

  image
  info Om sommeren er der mange smeltevandsfloder ved og på Indlandsisen.
 • Dag 15 Ankomst til København tidlig morgen

  Du ankommer til København tidligt om morgenen.

   

  image
  info Når man nu er i København, kan man jo passende tage et smut forbi centrum og nyde de gamle pakhuse og det gamle bryghus på billedet.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
24-07-2017 Dobbeltkahyt indvendig Polar På forespørgsel Fra 58.058 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
24-07-2017 Dobbeltkahyt Arctic Superior På forespørgsel Fra 79.717 DKK På forespørgsel Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Ovenstående priser gælder pr. person i dobbeltkahyt eller dobbeltsuite.
BESTIL TIDLIGT – FÅ BEDST MULIG PRIS! Hurtigruten har fleksibel prissætning. Dermed ændrer priserne sig løbende afhængig af efterspørgsel og ledig kapacitet. Priserne er fra-priser baseret på den trykte prisliste. Kontakt os, så finder vi den rigtige kahyt til dine ønsker og bedst mulig pris. Jo før du bestiller, jo flere valgmuligheder har du med hensyn til kahyt og pris. Se komplet prisliste.
Planlagte landgange er afhænge af vejr- og isforhold.
Vi tager forbehold for ændringer i planlagte program og rejserute.
Nogle udflugtsaktiviteter og ture med Polarcirkelbåd vil kun blive solgt om bord.
Udlejning af støvler om bord.
Suiter som enkeltkahyt kun på forespørgsel.
Vi anbefaler rejse- og afbestillingsforsikring.

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly Kangerlussuaq - København
  Transfer i Kangerlussuaq mellem lufthavn og skib
  Landgange i Polarcirkelbåde

 • overnatning
  Overnatning

  13 nætter på M/S
  Suiterne har en række inkluderede tillægstjenester

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Alle måltider om bord
  Kaffe og te om bord

 • andet
  Andet

  Erfarent ekspeditionsteam som holder faglige foredrag, samt deltager på landstigningerne og aktiviteter om bord
  Vind- og vandafvisende jakke
  Skatter og afgifter

Ikke inkluderet

Fly København - St. John’s, Newfoundland, Canada
Rejse- og afbestillingsforsikring
Ekstra udflugter
Rejseforsikringer

Kontakt os for priser på eventuelle ekstra overnatninger i St. John’s

 

Praktisk information

Teknisk arrangør:
Hurtigruten

 • Kontakt din rejsespecialist

  Ellen Schmidt

  Ellen har rejst i Grønland i over 15 år fra syd til nord og prøvet det hele: hundeslæde, vandring og kajak. Ellen er desuden en af vores eksperter på krydstogter i arktiske egne

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.