Nordlys sfj

Oplev nordlyset ved Indlandsisen i Grønland

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Miniferie
 • Afrejse fra København
 • Varighed 5 dage
 • Pris pr. person fra 7.995 DKK
Tilføj til favoritter

Oplev nordlyset ved Indlandsisen i Grønland

Grønland er et af de bedste steder i verden, hvis du vil opleve nordlyset. Den mørke himmel med stjerneklare polarnætter skaber fremragende betingelser for at se nordlys.

Tag med os til Kangerlussuaq i Grønland og oplev både nordlys og den gigantiske indlandsis. Vi flyver direkte med Air Greenland og indkvarteres centralt. Herefter skal vi på rundtur i bygden, der er en tidligere amerikansk militærbase.

Indlandsisen ligger kun få timers kørsel fra byen og i løbet af denne 5-dages rejse til Grønland kan du opleve nordlyset, stå på Indlandsisen og se den gigantiske Russell Gletsjer. 

Rejsens hovedfokus er nordlys! Vi har derfor inkluderet en udvidet nordlystur med foredrag om nordlys. Derudover skal du i fotoskole, hvor du lærer at fotografere nordlys og så skal vi en tur ind mod Indlandsisen for at se nordlyset danse over den gigantiske iskappe.  

I løbet af rejsen kan du også komme til at spise godt. Du har mulighed for at tilkøbe helpension og nyde veltilberedt mad af lokale råvarer samt grønlandsk buffet.

Rejsen arrangeres i samarbejde med Ældre Sagen.

"Det var helt fantastisk. Jeg ved faktisk ikke, hvad der var det største højdepunkt. Nordlyset som vi så flere gange. Indlandsisen. Eller den grønlandske buffet. Det hele forløb så fint og lokalguiderne var hjælpsomme." Bente Højgaard, rejsende 2016
Oplev nordlyset ved Indlandsisen i Grønland

Rejseprogram

På fem dage skal du opleve et af de mest unikke steder i Grønland. Kangerlussuaq ligger kun få timers kørsel fra Indlandisen og er samtidig et fremragende sted at se nordlys. Du kan skræddersy din rejse med tilkøb af udflugter og lækker helpension med Grønlandsk buffet.

 • Dag 1 Fly København - Kangerlussuaq, velkomstmøde og sightseeing

  Du flyver fra København til Kangerlussuaq med Air Greenland og kan nu læne dig tilbage i sædet og nyde den fine service om bord. Når flyet nærmer sig Grønland, vil nunatakker (fjeld der stikker op over isoverfladen) og den store Indlandsis optage din fulde opmærksomhed.

  Efter ca. 4,5 timers flyvetur lander du i Kangerlussuaq, som byder dig velkommen med et brag af frisk kulde. En lokalguide fra vores lokale udflugtskontor modtager dig ved ankomst og hjælper til med check-in på det hyggelige og nyrenoverede Polar Lodge. Vandrehjemmet ligger centralt med den fantastiske natur lige uden for døren.

  Efter check-in er der velkomstmøde. På mødet får du praktiske oplysninger samt information om Kangerlussuaq, området og udflugterne. Med det praktiske på plads er det nu blevet tid til at opleve den gamle amerikanske flyvebase på en guidet rundtur med bus, som giver dig et indblik i områdets fascinerende historie og natur.  

  image
  info I Kangerlussuaq er der en enestående mulighed for at se, og endda komme op på, Indlandsisen.
 • Dag 2 Kangerlussuaq, udflugt til Indlandsisen punkt 660 (tilkøb)

  Området ved Kangerlussuaq er det eneste beboede sted, der ikke ligger ud til kysten, men i Grønlands indland. Der er fastlandsklima med meget stabile vejrforhold. Det var også oprindeligt årsagen til, at amerikanerne placerede deres base på stedet. Går man en tur i området, er der stadig minder at se fra den tid.

  Der er rigtig mange udflugtsmuligheder, og i dag anbefaler vi en udflugt til Indlandsisen og det såkaldte Punkt 660 (tilkøb), hvor du kan komme helt op og gå på Indlandsisen. Turen går med specialkøretøj fra byen og de ca. 35 km helt ud til Indlandsisen. Guiden fortæller om isen og det dynamiske morænelandskab, og du får en enestående mulighed for at stå med mange, mange meter tyk og meget gammel is under fødderne!

  image
  info Indlandsisen er helt op til 3 km. tyk!
 • Dag 3 Kangerlussuaq, nordlysskole, nordlysforedrag og nordlystur

  Så er dagen kommet, hvor vi skal studere fænomenet nordlys nærmere. Kangerlussuaq er et af de bedste steder at se nordlys i Grønland på grund af et meget stabilt klima, så chancerne for succes er gode - hvis ikke denne aften så en af de andre aftener.

  Vores udvidede nordlystur starter om eftermiddagen med ca. 1½ times foredrag om nordlys og stjernehimmelen. Efter at være blevet klogere på det smukke fænomen skal vi på en kort fotoskole, hvor vi lærer at fotografere nordlys - det er nemlig ikke altid lige let at fange med et kamera, men med få, gode tips er du godt på vej til at få en bid nordlys med hjem.

  Efter aftensmaden kører vi ca. 1 time ad isvejen ud mod Indlandsisen, hvor vi kigger efter nordlyset med Indlandsisen som baggrund. Efter i alt ca. 3 timer, slutter vi aftenen med en
  Grønlandsk kaffe. Alt i alt varer udflugten ca. 5 timer.

  image
  info Kangerlussuaq er generelt et rigtig godt sted at se nordlys.
 • Dag 4 Kangerlussuaq, udflugt til den imponerende Russell Gletsjer (tilkøb)
  Har du tilkøbt udflugtspakken, har du i dag mulighed for at opleve den store og flotte Russel Gletsjer.

  Mange af vores rejsende har gennem årene begejstret meldt tilbage, at Russel Gletsjer er en kæmpe oplevelse. Russel gletsjer er en del af Indlandsisen, men i modsætning til Punkt 660, så kan her ikke stå på isen, men i stedet opleve den spektakulære 60 meter lodrette isvæg - et overraskende og imponerende syn.

  Når man står her foran den imponerende Russell gletsjer, føler man sig meget lille og bliver mindet om naturens enorme kræfter. Også på denne tur kan du være heldig at se moskusokser, rensdyr og måske en snehare.


  image
  info Ved Russel Gletsjeren kan du se en 60 meter lodret isvæg.
 • Dag 5 Fly Kangerlussuaq - København

  Så er tiden desværre inde til at forlade Grønland og sige på stort gensyn. Air Greenland flyver os retur og der er afgang om formiddagen med ankomst til København 4,5 timer senere.

  På grund af tidsforskellen lander vi om aftenen i København.

  image
  info Der lever en stor bestand af moskusokser i området omkring Kangerlussuaq.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
07-11-2019 Alt udsolgt
14-11-2019 Alt udsolgt
21-11-2019 Dobbeltværelse, Polar Lodge Garanteret afrejse 7.995 DKK 3 Værelser Bestil rejsen
21-11-2019 Enkeltværelse, Polar Lodge Garanteret afrejse 8.925 DKK 4 Værelser Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Flytider (lokaltider):
Udrejse: København kl 11.00 (GL781). Hjemkomst: København kl. 20.00. (GL780)
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Udflugtspakker og tilkøb

Forplejningspakke

Forplejningspakke
Få helpension på din rejse

Bestil fuld forplejning hjemmefra, så behøver du ikke tænke på det undervejs. Forplejningspakken består af frokost, som er en sandwich, der er nem og praktisk at tage med på udflugter. Aftensmaden spiser du i Restaurant Roklubben, som ligger naturskønt ved Lake Ferguson få km fra byen. Maden tilberedes så vidt muligt af lokale råvarer.

 • 4 x sandwich (til at medbringe på udflugter)
 • 3 x dagens ret i Restaurant Roklubben
 • 1 x Grønlandsk buffet i Restaurant Roklubben
 • Transport til/fra overnatning til restaurant
 • Eksklusiv drikkevarer
Pris pr. voksen 1.215 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 935 DKK
Tur til Russell Gletsjer med bus

Tur til Russell Gletsjer med bus
Sæson: Hele året

Denne udflugt kan du bestille hjemmefra og så sørger vi for, at tidspunktet for udflugten er tilpasset rejsens dagsprogram. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr. og der kan være udsolgt.

 • Kørsel i specialbygget køretøj til Russell Gletsjer
 • Ophold ved kanten af gletsjeren
 • Guide
 • Varm drik (medbring evt. madpakke)
 • Varighed: ca. 5 timer
Pris pr. voksen 625 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 395 DKK
Tur til Indlandsisen med bus til punkt 660

Tur til Indlandsisen med bus til punkt 660
Sæson: Hele året

Denne udflugt kan du bestille hjemmefra og så sørger vi for, at tidspunktet for udflugten er tilpasset rejsens dagsprogram. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr. og der kan være udsolgt.

 • Kørsel i specialbygget køretøj til Indlandsisen, punkt 660
 • Ophold ved kanten af Indlandsisen Mulighed for at komme op på isen
 • Guide
 • Varm drik (medbring evt. madpakke)
 • Varighed: ca. 5 timer
Pris pr. voksen 625 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 395 DKK

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København - Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
  20 kilo baggage
  8 kilo håndbaggage

 • overnatning
  Overnatning

  4 nætter på Polar Lodge med delt bad/toilet

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad
  Mad og drikke på strækningen København - Kangerlussuaq t/r

 • andet
  Andet

  Velkomstmøde
  Sightseeing med bus
  Udvidet nordlystur med fotoskole
  Alle skatter og afgifter
  Bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet

Øvrige måltider
Øvrige udflugter
Rejseforsikringer

 

Praktisk information

Flytider:
Udrejse fra København 11.00 (GL781).
Hjemkomst til København 20.00 (GL780).
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Baggage
20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage er inkluderet
(max. mål på håndbaggage: 55 x 40 x 23 cm).

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.


NB. Book online og spar håndteringsgebyr, kr. 200

Afrejsegaranti
 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.