hundeslæde på isen

Vinterweekend i Ilulissat i absolut særklasse!

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Miniferie
 • Afrejse fra København
 • Varighed 5 dage
 • Pris pr. person fra 12.145 DKK
Tilføj til favoritter

Vinterweekend i absolut særklasse i Ilulissat i Grønland

Er du til luksus og naturoplevelser i verdensklasse, så er du havnet rette sted! På denne rejse til Grønland skal du bo på Grønlands bedste hotel, og du skal bo med udsigt til et af de mest betagende stykker UNESCO verdensarv: Ilulissat Isfjord.
 
Få steder på jorden er så betagende som Ilulissat Isfjord, og isfjeldene er flotte i al slags vejr. I solskinnet er det kontrasterne, i overskyet vejr træder de blå nuancer meget smukt frem. En unik oplevelse, som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen.
 
Men det er ikke det hele. Udover det imponerende syn af isbjerge, der driver forbi, hvor end du er, så giver vinteren dig også mulighed for at prøve at køre hundeslæde og, ikke mindst, kan du være heldig at opleve det magiske nordlys. Vores guideteam står altid klar i kulissen til at guide dig på vej til de bedste oplevelser.
 
Indkvarteringen finder du ikke bedre i hele Grønland. Det 4-stjernede Hotel Arctic leverer både den bedste udsigt og den bedste gastronomiske oplevelse, du kan forestille dig på dette grønlandske eventyr.
 
Vinterweekend i Ilulissat i absolut særklasse!

Rejseprogram

Rejsens program er tilrettelagt med en stor grad af frihed til selv at vælge dine aktiviteter. Hvis du vælger udflugtspakken kommer du rundt om de største naturattraktioner ved Isfjorden – herunder at prøve at køre hundeslæde. Alt sammen i et tempo og niveau hvor alle kan være med. Samtidig har du en dag til rådighed til at udforske byen og området med dens blanding af moderne liv og gamle grønlandske traditioner – alt sammen med den imponerende isfjord som baggrundskulisse.

 • Dag 1 Ankomst Ilulissat, infomøde og byrundtur (tilkøb)

  Afrejse fra København om morgenen og efter knap 4½ time sætter du fødderne på verdens største ø. Efter et kortere stop i Kangerlussuaq, rejser vi videre med et mindre fly til Ilulissat. Det er en flot flyvetur på tre kvarter, hvor du rigtigt kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de snebeklædte fjelde, og ved bumpet af Dash-flyets landing kan du glæde dig til de næste dage, der står helt i isens, vinterens og hundeslædens tegn - kombineret med kulturelle indslag fra en meget traditionel grønlandsk by.

  Hotel Arctic’s bus henter dig i lufthavnen, og du checker ind på det dejligt beliggende 4-stjernede hotel. Her møder du en guide fra vores lokale samarbejdspartner, der på et informationsmøde vil fortælle om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder. Du kan bestille udflugter på mødet, eller du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra.

  Første udflugt i udflugtspakken (tilkøb) er en guidet byrundtur. Du hører om byens historie og oplever byens mange spændende facetter. Du kan ikke undgå at se og ikke mindst høre nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her. De fleste hunde står uden for byen på store hundepladser, hvis de da ikke er på tur ude i terrænet.

  Om aftenen er der en dejlig velkomstmiddag på hotellet, hvor også smagsløgene får lov at stifte bekendtskab med en velsmagende bid af Grønland.   

   

  image
  info At Ilulissat på dansk betyder isbjerge hænger unægteligt sammen med den smukke Isfjord og mængden af isbjerge, der flyder rundt i deres helt eget tempo.
 • Dag 2 Lørdag: På egen hånd, sejlads blandt isbjerge (tilkøb), Nordlys safari/vandring til boplads (tilkøb)

  Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv. Stativer med kajakker kæmper om pladsen med parabolantenner.

  Udflugtsmulighederne er mange her i og omkring Ilulissat, og måske er du blevet inspireret på informationsmødet til, hvad du vil lave i dag - måske du bare vil nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten og lade tiden stå stille.

  Sejlads blandt isfjelde (tilkøb)

  Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang.

  Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade.

  Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle blandt dem. En utrolig naturoplevelse du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat.

  Nordlyssafari (tilkøb - for rejsende i februar og marts)

  På vinteraftener med klar himmel, kan du se det smukke nordlys over Ilulissat. Vi kører væk fra byens blændende lys og går ud hvor mørket er tættest. Guiden fortæller om fænomenets opståen og giver tips og tricks til, hvordan du får de bedste billeder af farvernes vandring over nattehimlen. Aurora Borealis er nattehimlens mest spektakulære fænomen. På dage med mere end 20% chance for at se nordlys, henter vi dig på hotellet og kører ud til det mørkeste område i Ilulissat. Her kan vi tage billeder og nyde opvisningen fra naturens side, når farverne bevæger sig i bølger, frem og tilbage på himlen. 

  Rejser du i april er nordlysvandringen erstattet med en vandretur til en forladt boplads:

  Vandring til bopladsen Sermermiut ved Isfjorden (tilkøb - for rejsende 31. marts og i april)

  Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse. Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner og mærk permafrosten med dine egne hænder. På den korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Kællingekløften.

  Mange spørger til disse ture ”Kan jeg ikke gå dem selv?”. “Jo, det kan du godt”. Men vi oplever, at mange finder en god tryghed i at have en guide med på tur de første gange, man skal vandre i det grønlandske fjeld. Desuden får man udpeget de historiske steder, som kan være svære at finde selv, og så er det rigtig hyggeligt at dele oplevelserne med nogen.

  image
  info Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve en sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden.
 • Dag 3 Søndag: På egen hånd, hundeslæde (tilkøb)

  Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du i dag glæde dig til en 2-timers hundeslædetur.

  Hundeslædetur (tilkøb)

  Isfjordsmundingen er et imponerende skue såvel sommer som vinter. Turen går igennem et kuperet fjeldterræn, og du får oplevet hundene både foran og bagved slæden, hvor de fungerer som bremse, når det går stejlt nedad. Hundeslæden er et af de stærkeste ikoner for Grønland og en tusind år lang tradition for Inuit. Ikke mange befordringsmidler har klaret en så lang periode uden ændring i udseende og teknologi: en flok glade hunde i seler bundet til en simpelt konstrueret slæde i træ. Oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves. Undervejs nyder vi udsigten ind til den store bræ, og vi kører ned på havisen, hvor du får oplevet at køre slæde mellem isfjeldene.

  image
  info Hundeslæden er et af de stærkeste ikoner for Grønland, oplevelsen kan ikke forklares – den skal prøves!
 • Dag 4 Mandag: Nyd byen på egen hånd

  Brug evt. den sidste dag på at opleve stemningen og livet i byen, gå lidt tilbage i tiden og mærk historiens vingesus på det hyggelige museum, der er indrettet i Knud Rasmussens fødehjem. Fiskerne på "Brættet", byens lokale marked, giver dig et indtryk af de spændende grønlandske madprodukter, der ikke fås friskere.

  Det er ikke kun øjnene, der skal mættes, men også ganen og maven. Restauranterne i Ilulissat tager dig med på en rejse udi lokale specialiteter – f.eks. grønlandsk sushi, dybstegte ammasatter (lille laksefisk), hval og sæl, og på caféerne frister den friskbagte kage. Alle sanser skal nok komme på overarbejde på denne rejse.

  Og så bliver man i øvrigt aldrig træt af at kigge ud over isfjorden…

  image
  info Du får den bedste kulinariske oplevelse på Hotel Arctic i Ilulissat.
 • Dag 5 Tirsdag: Hjemrejse

  Efter en intens forlænget weekend er det nu tid til at tage afsked med Ilulissat og Grønland, som på mange måder helt sikkert har sat sine spor, som gør, at du fremover vil bære rundt på en helt speciel følelse og uudslettelige indre billeder, når du hører ordet Grønland.

  Afrejse fra Ilulissat over Kangerlussuaq med ankomst i København om aftenen.

  image
  info Sagnet siger, at når nordlyset danser rundt på himlen, betyder det, at ånderne spiller fodbold med et hvalroskranie. Andre folkeslag mener, at mennesker bliver særlig intelligente, hvis de er undfanget under nordlyset.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
23-02-2018 Alt udsolgt
02-03-2018 Alt udsolgt
09-03-2018 Alt udsolgt
16-03-2018 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 12.645 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
16-03-2018 Dobbelt Superior værelse Garanteret afrejse 13.645 DKK Udsolgt
16-03-2018 Dobbelt Superior PLUS værelse Garanteret afrejse 13.645 DKK Udsolgt
16-03-2018 Enkeltværelse Garanteret afrejse 14.145 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
16-03-2018 Enkelt Superior PLUS værelse Garanteret afrejse 15.145 DKK Udsolgt
23-03-2018 Alt udsolgt
06-04-2018 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 12.145 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
06-04-2018 Dobbelt Superior PLUS værelse Garanteret afrejse 13.145 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
06-04-2018 Enkeltværelse Garanteret afrejse 13.645 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
06-04-2018 Enkelt Superior PLUS værelse Garanteret afrejse 14.645 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
13-04-2018 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 12.145 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
13-04-2018 Dobbelt Superior PLUS værelse Garanteret afrejse 13.145 DKK 3 Værelser Bestil rejsen
13-04-2018 Enkeltværelse Garanteret afrejse 13.645 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
13-04-2018 Enkelt Superior PLUS værelse Garanteret afrejse 14.645 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
20-04-2018 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 12.145 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
20-04-2018 Dobbelt Superior PLUS værelse Garanteret afrejse 13.145 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
20-04-2018 Enkeltværelse Garanteret afrejse 13.645 DKK Udsolgt
20-04-2018 Enkelt Superior PLUS værelse Garanteret afrejse 14.645 DKK Udsolgt
Læs mere om overnatning
Info Udrejse: København kl 9.15
Hjemrejse: ankomst i København kl. 21.30
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne. Alle flytider er lokaltider.

Udflugtspakker og tilkøb

Udflugtspakke

Udflugtspakke
Periode: Februar - marts 2018

Vores udflugtspakker består af de mest populære udflugter og er tilpasset rejsens dagsprogram. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr. og der kan være udsolgt.

 • Kulturhistorisk byvandring i Ilulissat (2 timer)
 • Sejlads til Ilulissat Isfjord (2,5 timer)
 • Nordlystur i Ilulissat (1,5 timer)
 • Hundeslædeudflugt i Ilulissat inkl. leje af slædetøj og støvler, 2 personer per slæde (2 timer)
Pris pr. voksen 2.460 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 1.885 DKK
Udflugtspakke

Udflugtspakke
Periode: April 2018

Vores udflugtspakker består af de mest populære udflugter og er tilpasset rejsens dagsprogram. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr. og der kan være udsolgt. Denne udflugtspakke består af:

 • Kulturhistorisk byvandring i Ilulissat (2 timer)
 • Sejlads til Ilulissat Isfjord (2,5 timer)
 • Vandretur til Sermermiut ved Ilulissat Isfjord (2 timer)
 • Hundeslædeudflugt i Ilulissat inkl. leje af slædetøj og støvler, 2 personer per slæde (2 timer)
Pris pr. voksen 2.460 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 1.885 DKK

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København-Kangerlussuaq t/r
  Fly Kangerlussuaq-Ilulissat t/r
  Transfer Airport hotel t/r
  20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

 • overnatning
  Overnatning

  4 nætter på Hotel Arctic

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad
  Velkomst middag
  Mad og drikke på flystrækningen København - Kangerlussuaq t/r med Air Greenland

 • andet
  Andet

  Velkomstmøde
  Guide service
  All skatter og afgifter
  Bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet

Frokost og aftensmad
Rejseforsikringer

 

Praktisk information

Flytider
Afrejse: København kl. 09.15
Hjemkomst: København kl. 21.30
Flytider er med forbehold for, at flyselskabet kan ændre tiderne.

Bagage inkluderet:
20 kilo indvejet bagage 8 kilo håndbagage
(max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm).

Afrejsegaranti på udvalgte afgange
 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.