Isfjord kutter

Lang weekend i særklasse i Diskobugten i Grønland

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Miniferie
 • Afrejse fra København
 • Varighed 5 dage
 • Pris pr. person fra 13.275 DKK
Tilføj til favoritter

Lang weekend i absolut særklasse i Ilulissat i Grønland

Er du til kortere, men intense oplevelser? Her er rejsen, hvor du på forholdsvis kort tid får lov at opleve en bid af det bedste, Grønland kan byde på.

Vi flyver dig til isfjeldenes hovedstad Ilulissat, hvor de store indtryk og oplevelserne findes lige uden for døren. Men oplevelserne findes ikke kun under åben himmel; også valget af hotel, med den særlige beliggenhed og betagende udsigt og muligheden for forkælelser til ganen i hotellets restaurant, danner basen for en helt særlig forlænget weekend.

Så sæt dagene af og få ladet batterierne op på en helt særlig måde på denne forkælelsesrejse til Grønland.

Lang weekend i særklasse i Diskobugten i Grønland

Rejseprogram

På denne rejse har du et komfortabelt udgangspunkt for dine aktiviteter ved den smukke Isfjord. Hvad årstiden giver mulighed for afspejler sig i udflugtspakken, som dette dagsprogram tager udgangspunkt i. Alle udflugter foregår i et tempo, hvor stort set alle være med. Bemærk at hvis du vil have mulighed for at se nordlys, skal du rejse efter september.

 • Dag 1 Ankomst Ilulissat, informationsmøde og byrundtur (tilkøb)

  Afrejse fra København om morgenen og efter knap 4½ time sætter du fødderne på verdens største ø. Efter et kortere stop i Kangerlussuaq, rejser vi videre med et mindre fly til Ilulissat. Det er en flot flyvetur på tre kvarter, hvor du rigtigt kan nyde det flotte islandskab, de øde vidder og storheden. Under indflyvningen til Ilulissat dukker byen frem midt ud af ingenting. De farvede huse kæmper om opmærksomheden med de snebeklædte fjelde, og ved bumpet af Dash-flyets landing kan du glæde dig til de næste dage, der står helt i isens, vinterens og hundeslædens tegn - kombineret med kulturelle indslag fra en meget traditionel grønlandsk by.

  Hotel Arctic’s bus henter dig i lufthavnen, og du checker ind på det dejligt beliggende 4-stjernede hotel. Her møder du en guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland”, der på et informationsmøde vil fortælle om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder. Du kan bestille udflugter på mødet, eller du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra.

  Guidet byrundtur (tilkøb)

  Første udflugt i udflugtspakken er en guidet byrundtur. Du hører om byens historie og oplever byens mange spændende facetter. Du kan ikke undgå at se og ikke mindst høre nogle af de mange slædehunde, der befinder sig her. De fleste hunde står uden for byen på store hundepladser, hvis de da ikke er på tur ude i terrænet.

  Om aftenen er der en dejlig velkomstmiddag på hotellet, hvor også smagsløgene får lov at stifte bekendtskab med en velsmagende bid af Grønland.    

  image
  info At Ilulissat på dansk betyder isbjerge hænger unægteligt sammen med den smukke Isfjord og mængden af isbjerge, der flyder rundt i deres helt eget tempo.
 • Dag 2 Ilulissat, vandring til Sermermiut (tilkøb)

  Har du tilkøbt udflugtspakken, kan du i dag glæde dig til en vandretur til den forladte boplads Sermermiut.

  Bopladsen Sermermiut ved Isfjorden (tilkøb)

  Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse. Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner og mærk permafrosten med dine egne hænder. På den korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Kællingekløften. 

  image
  info Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen.
 • Dag 3 Ilulissat, sejlads blandt isfjelde og nordlyssafari (tilkøb)

  Diskobugten er et af Grønlands mest populære turistmål. Først og fremmest på grund af isen, men også på grund af stedets skønhed, de mange kulturelle attraktioner og samspillet mellem den traditionelle levevis og det moderne byliv. Stativer med kajakker kæmper om pladsen med parabolantenner.

  Udflugtsmulighederne er mange her i og omkring Ilulissat, og måske er du blevet inspireret på informationsmødet til, hvad du vil lave i dag - måske du bare vil nyde den fantastiske udsigt over Diskobugten og lade tiden stå stille.

  Sejlads blandt isfjelde (tilkøb)

  Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang.

  Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade.

  Ved Isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle blandt dem. En utrolig naturoplevelse du ikke må snyde dig selv for, når du besøger Ilulissat.

  Nordlys Safari (tilkøb)

  2019: 19. september - december

  På vinteraftener med klar himmel, kan du se det smukke nordlys over Ilulissat. Vi kører væk fra byens blændende lys og går ud hvor mørket er tættest. Guiden fortæller om fænomenets opståen og giver tips og tricks til, hvordan du får de bedste billeder af farvernes vandring over nattehimlen. Aurora Borealis er nattehimlens mest spektakulære fænomen. På dage med mere end 20% chance for at se nordlys, henter vi dig på hotellet og kører ud til det mørkeste område i Ilulissat. Her kan vi tage billeder og nyde opvisningen fra naturens side, når farverne bevæger sig i bølger, frem og tilbage på himlen. Turen varer 1½ time og der serveres kaffe eller te.

   

  image
  info Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve en sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden.
 • Dag 4 Ilulissat på egen hånd eller udflugt til Eqi gletsjeren (tilkøb) eller bygden Oqaatsut (tilkøb)

  Brug evt. den sidste dag på at opleve stemningen og livet i byen, gå lidt tilbage i tiden og mærk historiens vingesus på det hyggelige museum, der er indrettet i Knud Rasmussens fødehjem. Fiskerne på "Brættet", byens lokale marked, giver dig et indtryk af de spændende grønlandske madprodukter, der ikke fås friskere.

  Det er ikke kun øjnene, der skal mættes, men også ganen og maven. Restauranterne i Ilulissat tager dig med på en rejse udi lokale specialiteter – f.eks. grønlandsk sushi, dybstegte ammasatter (lille laksefisk), hval og sæl, og på caféerne frister den friskbagte kage. Alle sanser skal nok komme på overarbejde på denne rejse.

  Sejltur til Eqi gletsjeren (tilkøb)

  2019: August - 18. september

  Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-bræen, der løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme helt ind til kanten af bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isfjelde, der brager ud i vandet, er betagende. 

  På turen til Eqi sejler vi i moderne og bekvemme turistbåde. Turen går nordpå langs kysten. Forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Pakitsoq, hvor hvaler og sæler ofte boltrer sig. Videre op igennem Ataa Sund, som omkranses af høje, stejle fjelde med fugleliv og vandfald. Vores issikre skib ligger ca. to timer foran bræen og venter på kælvinger. Her serveres også en god frokost. En heldagstur, hvor der virkelig er mulighed for at fordybe sig i oplevelsen og sejladsen i det isfyldte farvand.

  Bemærk:
  Sejlturens længde til og fra Glacier Lodge Eqi kan variere mellem 2 - 5 timer per vej afhængig af hvilken bådtype der anvendes den pågældende dag. Opholdet for bræen Eqip Sermia varer ca. 2 timer. 

  Sejltur til bygden Oqaatsut/Rodebay (tilkøb)

  2019: 19. september - december

  Isolerede små bygdesamfund er noget særligt i Grønland. De har både Internet og fladskærme i bygderne, men livet leves i et andet tempo. For blot en generation siden boede størstedelen af den grønlandske befolkning i de mange små bygder, der lå som en perlerække langs kysten. I dag bor flertallet i byerne, men omkring Ilulissat ligger der endnu fire livskraftige bygder. En af disse er Oqaatsut også kendt som Rodebay.

  Gennem flere århundreder var stedet Oqaatsut tilholdssted for hollandske hvalfangere, heraf navnet Rodebay. Den dag i dag trækkes der jævnlig hvaler på land i den gamle bygd. Naturskønt placeret ca. 15 kilometer nord for Ilulissat ligger den gamle bygd der i dag har 45 indbyggere og egen skole, kirke, købmand, og endda den lille restaurant „H8“ indrettet i de gamle koloni bygninger.

  Sejlturen tager ca. 1 time hver vej og starter fra Ilulissat havn. Vi har ca. 2 timer i selve bygden. Undervejs på sejlturen serveres kaffe og the. 

  image
  info Eqi - den kælvende bræ
 • Dag 5 Hjemrejsedag: Ilulissat - Kangerlussuaq - København

  Efter en intens forlænget weekend er det nu tid til at tage afsked med Ilulissat og Grønland, som på mange måder helt sikkert har sat sine spor, som gør, at du fremover vil bære rundt på en helt speciel følelse og uudslettelige indre billeder, når du hører ordet Grønland.

  Afrejse fra Ilulissat over Kangerlussuaq med ankomst i København om aftenen.

  image
  info Sagnet siger, at når nordlyset danser rundt på himlen, betyder det, at ånderne spiller fodbold med et hvalroskranie. Andre folkeslag mener, at mennesker bliver særlig intelligente, hvis de er undfanget under nordlyset.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
15-08-2019 Alt udsolgt
22-08-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.275 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
22-08-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 13.775 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
22-08-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 14.775 DKK Udsolgt
22-08-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.275 DKK Udsolgt
29-08-2019 Alt udsolgt
05-09-2019 Alt udsolgt
12-09-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.275 DKK Udsolgt
12-09-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 13.775 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
12-09-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 14.775 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
12-09-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.275 DKK Udsolgt
19-09-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.275 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
19-09-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 13.775 DKK Udsolgt
19-09-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 14.775 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
19-09-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.275 DKK Udsolgt
26-09-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.275 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
26-09-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 13.775 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
26-09-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 14.775 DKK Udsolgt
26-09-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.275 DKK Udsolgt
03-10-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.275 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
03-10-2019 Dobbeltværelse, Superior Garanteret afrejse 13.595 DKK Udsolgt
03-10-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 13.775 DKK Udsolgt
03-10-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 14.775 DKK Udsolgt
03-10-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.275 DKK Udsolgt
03-10-2019 3-sengsværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 13.775 DKK Udsolgt
10-10-2019 Alt udsolgt
17-10-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.275 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
17-10-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 13.775 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
17-10-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 14.775 DKK Udsolgt
17-10-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.275 DKK Udsolgt
24-10-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.275 DKK Udsolgt
24-10-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 13.775 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
24-10-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 14.775 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
24-10-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.275 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
24-10-2019 3-sengsværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 13.775 DKK Udsolgt
31-10-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.275 DKK Udsolgt
31-10-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 13.775 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
31-10-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 14.775 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
31-10-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.275 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
07-11-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.275 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
07-11-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 13.775 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
07-11-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 14.775 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
07-11-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.275 DKK Udsolgt
14-11-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.275 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
14-11-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 13.775 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
14-11-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 14.775 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
14-11-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.275 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
21-11-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.275 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
21-11-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 13.775 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
21-11-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 14.775 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
21-11-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.275 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
28-11-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.275 DKK Udsolgt
28-11-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 13.775 DKK 2 Værelser Bestil rejsen
28-11-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 14.775 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
28-11-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.275 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
05-12-2019 Dobbeltværelse Garanteret afrejse 13.275 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
05-12-2019 Dobbeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 13.775 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
05-12-2019 Enkeltværelse Garanteret afrejse 14.775 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
05-12-2019 Enkeltværelse, Superior PLUS Garanteret afrejse 15.275 DKK 1 Værelse Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Flytider (lokale tider)
Udrejse fra København kl 11.00 (GL781). Hjemkomst i København kl. 20.00.
Undtagen:
12. september og 24. oktober: Udrejse fra København kl. 9.15 og hjemrejse med ankomst i København kl. 20.00.
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Udflugtspakker og tilkøb

Udflugtspakke

Udflugtspakke
August - 12. september, 2019

Vores udflugtspakker består af de mest populære udflugter. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr. og der kan være udsolgt.

 • Kulturhistorisk byvandring i Ilulissat (2 timer)
 • Sejlads til Ilulissat Isfjord (2,5 timer)
 • Vandretur til Sermermiut ved Ilulissat Isfjord (2 timer)
 • Dagssejlads til Eqi Gletsjer (6-12 timer)
Pris pr. voksen 3.580 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 1.800 DKK
Udflugtspakke

Udflugtspakke
Periode: 19. september - december 2019

Vores udflugtspakker består af de mest populære udflugter. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr. og der kan være udsolgt.

 • Kulturhistorisk byvandring i Ilulissat (2 timer)
 • Sejlads til Ilulissat Isfjord (2,5 timer)
 • Vandretur til Sermermiut ved Ilulissat Isfjord (2 timer)
 • Nordlystur i Ilulissat (1,5 timer)
 • Sejltur til bygden Oqaatsut/Rodebay (5 timer - minimum 6 personer for gennemførelse af udflugt)
Pris pr. voksen 2.525 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 1.270 DKK

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København - Kangerlussuaq t/r
  Fly Kangerlussuaq-Ilulissat t/r
  Transfer lufthavn - hotel t/r
  20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

 • overnatning
  Overnatning

  4 nætter på Hotel Arctic

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad alle dage
  Velkomstmiddag
  Mad og drikke på flystrækningen København - Kangerlussuaq t/r med Air Greenland

 • andet
  Andet

  Velkomstmøder
  Guide service
  Alle skatter og afgifter

Ikke inkluderet

Frokost
Aftensmad
Rejseforsikringer

 

Praktisk information

Flytider
Afrejse: København kl. 11.00
Hjemkomst: København kl. 20.00.
Undtagen:
12. september und 24. oktober: Udrejse fra København kl. 9.15 og hjemrejse med ankomst i København kl. 20.00.

Flytider er med forbehold for, at flyselskabet kan ændre tiderne.

Baggage
20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage er inkluderet
(max. mål på håndbaggage: 55 x 40 x 23 cm).

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Afrejsegaranti
 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.