jav sun

Grønlands indlandsis og isbjerge i midnatssolen

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Individuel rejse
 • Afrejse fra København
 • Varighed 8 dage
 • Pris pr. person fra 14.875 DKK
Tilføj til favoritter

Grønlands Indlandsis og isbjerge i midnatssolen

Denne rejse har været en bestseller i en del år som hotelbaseret rejse, og som noget nyt kan vi tilbyde dig at bo på Old Camp i Kangerlussuaq og i "Petrines hus" i Ilulissat, hvor der er mulighed for at lave mad selv. Der er gode indkøbsmuligheder, og priserne er som danske priser.

Kangerlussuaq ved Indlandsisen i Grønland er første stop

Lufthavnen i Kangerlussuaq er indfaldsvinklen til Grønland og første stop på denne rejse. Du glemmer aldrig første gang du sætter fødderne på Grønlands jord og indånder den frostfriske grønlandske luft. Baglandet gemmer på en fantastisk natur, hvor den enorme indlandsis præger landskabet. En udflugt til Indlandsisen er derfor oplagt og der er rig mulighed for at se moskusokser og rensdyr.

Ilulissat Isfjord i Diskobugten

Næste stop på rejsen er Ilulissat, som er berømt verden over for sin isfjord med de største og de fleste isfjelde i Grønland. Ilulissat har det største slædedistrikt i Grønland og er med deres 2500 hunde klar til at byde dig velkommen til det store eventyr.

Du rejser på egen hånd og bestemmer selv tempo og indhold, men du får hjælp og information hele vejen af vores lokale samarbejdspartnere.     

Lignende rejse

Samme rejse findes også i en udgave, hvor du overnatter på centraltbelligende hoteller: Se rejse 7030.

NB: Bemærk at rejser med afgangene 15. juli, 12. august og 19. august varer 9 dage i stedet for 8.

"Det var en fantastisk rejse. Grønland og destinationerne er ubeskrivelige. De skal opleves. Vi var trygge ved guiderne, som altid var til rådighed og udstrålede, at de kunne lide det de arbejdede med og havde kompetencerne." F. Hartvig Pedersen
Grønlands indlandsis og isbjerge i midnatssolen

Rejseprogram

Dette dagsprogram er identisk med rejse nr. 7030. Eneste forskel er, at du her overnatter på vandrehjem frem for på hotel. Rejseprogrammet leverer rammerne, og herefter kan du selv vælge, om du vil have dagene til din egen rådighed, eller om du vil tilkøbe udflugtspakken, som tager dig med på en række spændende udflugter til områdernes væsentligste seværdigheder. Vælger du udflugtspakken, vil der stadig være tid til at gå rundt på egen hånd.

 • Dag 1 København til Kangerlussuaq, velkomst – evt. udflugt til Indlandsisen

  Air Greenland flyver fra København til Kangerlussuaq og giver dig nu 4,5 timer til at forberede dig på en verden, der er helt sin egen. Undervejs kan du nyde et let måltid, en film (for både børn og voksne) og det første syn af nunatakker (fjeldtoppe i Indlandsisen) og selve Indlandsisen.

  Velkomst og indkvartering

  Ved ankomsten modtages du af en guide fra World of Greenland Arctic Circle, der hjælper dig med at checke ind på Old camp. Der afholdes et informationsmøde, hvor du hører mere om området og dets udflugtsmuligheder.

  Kangerlussuaq ved Indlandsisen

  Kangerlussuaq er smukt placeret mellem bløde fjelde og tæt på Indlandsisen. Som det eneste sted i Grønland er der her nem adgang til at opleve både rensdyr og moskusokser på nært hold. Kangerlussuaq er også stedet, hvor du kan opleve og betræde den legendariske Indlandsis, der dækker ca. 80% af Grønland. Isarealet svarer til mere end 40 gange Danmarks størrelse, så naturens kræfter har virkelig spillet med musklerne. Tag med på en guidet tur til Indlandsisen og få syn for sagen.

  Udflugt til Indlandsisen, Punkt 660 (inkluderet i udflugtspakken)

  Hvis du har købt udflugtspakken, så er det nu tid til udflugt. Indlandsisen ligger ca. 30 km fra byen og vi kører i 4-hjulstrukket køretøj gennem et fantastisk morænelandskab af en grusvej, som fører os hele vejen ind til punkt 600 – stedet hvor vi gør holdt og går op på selve indlandsisen. Undervejs på turen er der gode chancer for at se rensdyr og moskusokser og ikke mindst det flotte morænelandskab.

  image
  info Kangerlussuaq er stedet, hvor du kan opleve og betræde den legendariske Indlandsis, der dækker ca. 80% af Grønland.
 • Dag 2 Fly til Ilulissat, velkomst, informationsmøde og midnatssejlads (tilkøb)

  Rejsen fortsætter videre til Ilulissat og Isfjorden med fly. At Ilulissat på dansk betyder isbjerge hænger unægteligt sammen med den smukke Isfjord og mængden af isbjerge, der flyder rundt i deres helt eget tempo.

  Ankomst og indkvartering

  Ved ankomst til Ilulissat er der transfer til Petrines Hus, der ligger få minutters gang fra bycentrum.

  Cirka en time efter check-in i Petrines hus afholdes et informationsmøde, hvor guiden fra udflugtskontoret World of Greenland fortæller lidt om byen og de mange udflugtsmuligheder. Herefter er du klædt godt på til et fantastisk ophold i dette fantastiske område.

  Forslag til udflugter og aktiviteter

  Der findes mange udflugter enten arrangerede eller nogle, du kan gøre på egen hånd. Især hvis du godt kan lide at vandre, så er der rigtig mange gode muligheder. Vi anbefaler dog, at du tager med på nogle af de guidede sejlture, hvor du får set Diskobugten fra søsiden og oplever de store isbjerge og de fantastiske omgivelser i Diskobugten. Det er muligt at købe en udflugtspakke, hvor vi har samlet de ideelle udflugter til denne rejse og årstid. Vi booker det hele for dig hjemmefra.

  Udflugtskontoret World of Greenland ligger lige midt i Ilulissat. De tilbyder en lang række udflugter, hvor du får et indtryk af byens ideelle mix af den autentiske kultur og et moderne velfungerende samfund og dets stærke samhørighed med den fascinerende natur. Du kan altid henvende dig hos World of Greenland, hvis du har spørgsmål til udflugter og aktiviteter på egen hånd.

  Knud Rasmussens fødeby byder på et væld af oplevelser uanset om du ønsker at vandre i fjeldene, snuse til stemningen i byen på egen hånd, eller om du ønsker at tage på arrangerede udflugter. Der bor ca. 4000 mennesker i Ilulissat og flere tusinde slædehunde, der varmer op til vinterens udskejelser og pynter godt op i landskabet. Der er således masser at se på, bare på en slentretur i byen og ned til Isfjorden

  Kulturhistorisk byrundtur i Ilulissat (inkluderet i udflugtspakken)

  Mange siger ”Jamen, vi kan da selv gå rundt i byen”. Ja, det kan man helt sikkert; men på en kulturhistorisk byvandring går vi et spadestik dybere. Start dine oplevelser med at få en dybere forståelse af Grønlands kultur og historie, der giver alle andre oplevelser i Grønland mere perspektiv.
  Ilulissat – Jakobshavn blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere. På denne byvandring fortæller guiden om byens historie, om den grønlandske kultur og om det moderne liv 300 kilometer nord på polarcirklen. Vi besøger undervejs fiskerne på havnen, sælgerne på „brættet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem og den gamle trækirke Zionskirken.   

  image
  info Vi anbefaler at tage med på nogle af de guidede sejlture, hvor du får set Diskobugten fra søsiden og oplever de store isbjerge og de fantastiske omgivelser i Diskobugten.
 • Dag 3 Ilulissat på egen hånd – evt. kulturhistorisk byrundtur

  Ilulissat er det grønlandske ord for isfjelde. Byen ligger smukt ved mundingen af den 60 kilometer lange og verdensberømte isfjord ”Kangia”, der i 2004 blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Isen er fantastisk, og du kan opleve den til vands, til lands og fra luften.

  Har du tilkøbt udflugtspakken, byder aftenen på en herlig midnatssejlads på Isfjorden:

  Midnatssejlads til Isfjorden (inkluderet i udflugtspakken)

  Midnatssolens stråler giver isfjeldene et unikt farveskær som folk vender tilbage til Ilulissat for at opleve igen og igen.
   
  Næsten alle besøgende i Ilulissat vælger at prøve denne sejltur mellem isfjelde mindst én gang. Hvert døgn strømmer der mere end 40 millioner ton is fra Ilulissat Isbræ ud i isfjorden. Resultatet er enorme isfjelde, der kan blive flere hundrede meter på hver led og strække sig over 100 meter op over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har vi mulighed for at sejle iblandt dem.
   
  Husk det varme tøj til turen eller lej et sæt sælskindstøj. Det er koldt om aftenen, selvom solen stadig står på himlen.
  image
  info Ilulissat - Jakobshavn - blev grundlagt i 1741, og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 indbyggere.
 • Dag 4 Ilulissat på egen hånd – evt. heldagssejlads til Eqi gletscheren

  På egen hånd i Ilulissat. Vi foreslår en tur til Eqi-bræen.

  Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-bræen der løber ud i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat. Med båd er det muligt at komme helt ind til kanten af bræen og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af isfjelde der brager ud i vandet er betagende.

  Sejlads til Eqi gletscheren (inkluderet i udflugtspakken)

  Sejlturens længde til og fra Eqi gletscheren kan variere mellem 2 - 5 timer per vej afhængig af, hvilken bådtype der anvendes den pågældende dag. Opholdet ved Eqi gletsjeren varer ca. 2 timer.

  Sejlturen til Eqi går nordpå langs kysten, forbi Bredebugt, bygden Oqaatsut og det store fjordsystem Pakitsoq, hvor hvaler og sæler ofte plasker rundt. Inden vi når Eqi, går turen videre op gennem Attaa Sund, som omkranses af høje, stejle fjelde med fugleliv og vandfald.    

  image
  info Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen.
 • Dag 5 Ilulissat på egen hånd - evt. vandretur til forladt boplads og Isfjorden

  Dagen i dag er oplagt til at udforske isfjorden til fods. Pak rygsækken med lidt mad og varm vand på termokanden og brug hele dagen i dit eget tempo langs den pragtfulde Isfjord, hvor de store isfjelde driver ud mod Diskobugten.

  Vandretur til bopladsen ved Isfjorden – Sermermiut (inkluderet i udflugtspakken)

  Ilulissats smukke isfjelde danner kulissen for den gamle boplads Sermermiut, halvanden kilometer syd for byen. Gennem 4000 år boede de forskellige inuitkulturer på bopladsen, og i dag kan man endnu se mange rester, der vidner om deres tilstedeværelse.

  Hør historien om grønlændernes liv og skikke før europæernes ankomst, se ruiner, køkkenmødding og mærk permafrosten med dine egne hænder. På den korte tur vender vi ved udsigtspunktet ved Kællingekløften.

  Mange spørger til disse ture ”Kan jeg ikke gå dem selv?”. “Jo, det kan du godt”. Men vi oplever, at mange finder en god tryghed i at have en guide med på tur de første gange, man skal vandre i det grønlandske fjeld. Desuden får man udpeget de historiske steder, som kan være svære at finde selv, og så er det rigtig hyggeligt at dele oplevelserne med nogen.    

  image
  info Få steder i Grønland er ligeså smukke som Eqi-bræen, der løber ud i fjorden 70 kilometer nord for Ilulissat. Det er muligt at komme helt ind til kanten af bræen med båd og opleve den kælve store stykker af is. Bragene er enorme og synet af is, der buldrer ud i vandet er betagende. Fra hytterne er det dog kun bragene, du kan høre.
 • Dag 6 Ilulissat på egen hånd - evt. kajaktur

  Dagen i dag er til din egen disposition. Det kan være den skal bruges på bare at slentre rundt i byen og lade indtrykkene bundfælde sig. Husk kameraet - der er altid sjove ting at fotografere.

  I dag kan du også prøve at komme ud at ro i kajak i kajakkens hjemland, hvis det skulle friste.

  Kayak Experience i Ilulissat (Tilkøb)

  Inuit har roet kajak i de grønlandske farvande i over tusind år, og det kan du også komme til. Kajakken glider lydløst gennem vandet, og du oplever de enorme isbjerge rejse sig omkring dig. Midnatssolen giver isen et unikt farvespil. I overskyet vejr vil isbjergenes smukke blå farver træde frem. Med lidt held møder vi også hvaler. Turene foregår i stabile dobbeltkajakker med en følgebåd. Udflugten varer i alt 3½-4 timer, og du er på vandet i mindst to timer. 

  image
  info Husk kameraet - der er altid sjove ting at fotografere.
 • Dag 7 Ilulissat på egen hånd - evt hvalsafari

  Hvalsafari (inkluderet i udflugtspakken)

  Det overrasker de fleste, hvor stor en oplevelse det er at komme helt tæt på så store dyr som hvaler, og når først man oplever det giver det et helt sus i maven, og er en oplevelse man sent glemmer

  I de grønlandske farvande ses omkring 15 hvalarter ofte. Tre af disse bliver i Grønland om vinteren, nemlig hvidhvalen, narhvalen og grønlandshvalen. Blåhvalen og spækhuggeren ses kun sjældent.

  I sommerhalvåret er det som regel pukkelhvalen, vågehvalen og finhvalen, vi ser. Hvalerne svømmer rundt i hele Diskobugten sommeren igennem, sommetider tæt på byen, andre gange i isfjorden eller oppe nordpå ved Arveprinsens Ejland.

  Vi anvender den hurtige bådtype Targa, så vi kan komme længere omkring.   

   

  image
  info I de grønlandske farvande ses omkring 15 hvalarter ofte. Tre af disse bliver i Grønland om vinteren, nemlig hvidhvalen, narhvalen og grønlandshvalen.
 • Dag 8 Hjemrejsedag via Kangerlussuaq

  Med udsigt over isfjorden og det sidste syn af isbjerge går rejsen atter hjemad efter mange oplevelsesrige og intense dage. Flyet bringer dig fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København med ankomst om aftenen.

  Du rejser hjem med bagagen fyldt med minder, som vil blive hos dig længere end andre ferieminder - det er hvad vores rejsende fortæller os.

   

  image
  info Du får et sidste syn af de enorme isfjelde i Ilulissat isfjord med en fantastisk udsigt over hele området fra flyet.

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
25-06-2019 Alt udsolgt
02-07-2019 Alt udsolgt
09-07-2019 Alt udsolgt
15-07-2019 Alt udsolgt
23-07-2019 Alt udsolgt
30-07-2019 Alt udsolgt
06-08-2019 Alt udsolgt
12-08-2019 Alt udsolgt
19-08-2019 Alt udsolgt
Læs mere om overnatning
Info Flytider (lokaltid):
Udrejse fra København 11.00 (GL781). Hjemkomst i København 21.30 (GL782).
Undtagen:
15. juli og 19. august: Udrejse mandag 09.15 (GL779)/hjemkomst 21.30 (GL782)
12. august: Udrejse mandag 09.15 (GL779)/hjemkomst 20.00 (GL782)
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Udflugtspakker og tilkøb

Udflugtspakke

Udflugtspakke

Vores udflugtspakker består af de mest populære udflugter og er tilpasset rejsens dagsprogram. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr. og der kan være udsolgt. Denne udflugtspakke består af:

 • Tur til Indlandsisen med bus til punkt 660 (5 timer)
 • Kulturhistorisk byvandring i Ilulissat (2 timer)
 • Vandretur til Sermermiut ved Ilulissat Isfjord (2 timer)
 • Midnatssejlads til Ilulissat Isfjord (2,5 timer)
 • Hvalsafari ved Ilulissat (3 timer)
 • Dagssejlads til Eqi gletsjeren (6-12 timer)
Pris pr. voksen 5.355 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 2.770 DKK
Kayak Experience i Ilulissat

Kayak Experience i Ilulissat
Juni til august

Inuitterne opfandt kajakken. På denne kajakudflugt kan du opleve kæmpe isbjerge og med lidt held møder vi også hvaler. Turene foregår i stabile dobbeltkajakker med en følgebåd. Har du seriøse rygsmerter eller skulderproblemer, kan du desværre ikke deltage på denne tur. Minimumalder 12 år. Mindst to timer på vandet.

 • Transfer fra World of Greenland til og fra kajakkerne
 • Internationalt godkendt kajakinstruktør
 • Alt kajakudstyr
 • Sikkerhedsinstruktion
 • Kaffe og te
Pris pr. voksen 1.250 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 1.250 DKK

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København – Kangerlussuaq t/r
  Fly Kangerlussuaq – Ilulissat t/r
  Alle transfers
  20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage

 • overnatning
  Overnatning

  1 nat på Old Camp (delt bad/toilet)
  6 nætter i Petrines hus* (delt bad/toilet)
  *) Afgangene 15. juli, 12. august og 19. august: 7 nætter i Petrines hus

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad på Old Camp
  Mad og drikke på flystrækningen København - Kangerlussuaq t/r med Air Greenland

 • andet
  Andet

  Sengelinnned og håndklæder
  Informationsmøder
  Bidrag til Rejsegarantifonden
  Alle skatter og afgifter

Ikke inkluderet

Frokost og aftensmad
Rejseforsikringer

 

Praktisk information

Baggage
20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage er inkluderet
(max. mål på håndbaggage: 55 x 40 x 23 cm).

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

Afrejsegaranti
 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.