Kirke i Ilulissat

Hvid Jul i Isbjergenes Land

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Individuel rejse
 • Afrejse fra København
 • Varighed 6 dage
 • Pris pr. person fra 16.275 DKK
Tilføj til favoritter

Hvid Jul i Isbjergenes Land

Julen i Grønland er en enestående smuk og fredfyldt oplevelse dækket i hvidt. Du kan lade batterierne op og slappe af, men også opleve julens magi med de traditionelle, orange grønlandske julestjerner, nordlys, slædehunde, enorme isbjerge og sneklædte klipper.

Du kan selv planlægge din grønlandsferie eller købe vores udflugtspakke, hvor vi har samlet seks uforlignelige oplevelser til dig. Dette indebærer blandt andet en fantastisk sejltur ud til de enorme isbjerge ved llulissat lsfjords munding, vandreture og en tur på hundeslæde.

Juleaften i Grønland

Den 24. december holder vi juleaften i restauranten på Hotel lcefiord. Der bliver holdt en traditionel juleaften med juleand og flæskesteg. 

Isen under nordlysets blafren

Alle er vilde med isfjorden og nordlyset. Det er måske lidt bastant at sige, men vi har aldrig mødt nogen, der ikke har været imponeret over begge dele. Når man står på en frostklar aften og ser det fantastiske nordlys bevæge sig hen over himlen med de store isfjelde badet i nattens lys, er man tæt på tårer over at se noget så smukt.

Vinter i Grønland i december

På denne tur får du en enestående chance for at komme nord for Polarcirklen under den såkaldte Polarnat. Polarnatten er det modsatte af sin berømte "søster", midnatssolen. Under Polarnatten stiger solen ikke op over horisonten. Dine dage er dog ikke være buldermørke. Midt på dagen er der lys som ved skumringstid. Inde i byen er der også gadebelysning, og så er der et orange skær fra de mange julestjerner, der hænger i vinduerne i grønlandernes hjem i december.

Læsestof og spil

Du får masser af oplevelser på denne tur, men der bliver også masser af tid til at slappe af. Medbring de bøger, du ikke fik læst i årets løb, krydsord og lettransportable spil, så du kan hygge med de andre.

Bemærk venligst:
Dansk/engelsk-talende turleder

"Nu har vi rejst med Greenland Travel to gange - og har begge gange valgt en pakkeløsning med ture tilkøbt på forhånd - og det fungerer perfekt. Kan kun anbefales! " L. Hansen, 2016 på Trustpilot
Hvid Jul i Isbjergenes Land

Rejseprogram

Vi har lavet nedenstående program med udgangspunkt i vores udflugtspakke, som giver dig mulighed for at komme tæt på den grønlandske natur gennem seks spændende udflugter. Der er langt vægt på, at det mere eller mindre er fysiske aktiviteter, hvor alle bør kunne være med. BEMÆRK: Der kan blive rykket rundt på dagene for de forskellige oplevelser, så kommer du ikke på hundeslædetur den beskrevne dag, så kommer du afsted en anden dag, og det gælder alle oplevelser i udflugtspakken.

 • Dag 1 Fly København - Kangerlussuaq – llulissat. Informationsmøde og byrundtur

  I København stiger vi om bord på Air Greenlands fly og nu går rejsen mod i Kangerlussuaq i Grønland, en tur på 4,5 timer. Efter landing skifter vi til et mindre fly, der nu tager os mod Ilulissat. Undervejs kan man holde øje med Grønlands smukke kystlinje, og vi flyver også over den verdensberømte Ilulissat Isfjord, lige før vi når lufthavnen i Ilulissat.

  Du bliver hentet i Hotel lcefiords bus og kørt ind til det hyggelige hotel, der ligger ved vandkanten i llulissat by. Vores guide holder nu informationsmøde, og du hører om byen, det omkringliggende område og udflugtsmulighederne. Læg mærke til, at der kan blive byttet rundt på de dage, hvor I skal på udflugter. Det er begrænset, hvor meget dagslys, der er på denne tid af året. Kan vi ikke nå at få alle folk ud at sejle samme dag, fordi båden kun kan have 12 passagerer med, så kommer man afsted en anden. Tingene skal nok gå op i en højere enhed.

  Efter informationsmødet er det tid til en guidet byrundtur for alle.

  Guidet byrundtur

  llulissat er Grønlands tredjestørste by og regnes for en af de fire hovedbyer sammen med Nuuk, Qaqortoq og Sisimiut. I området har der boet mennesker i 4.500 år, men selve byen blev anlagt som bygd i 1727, og i 1741 oprettede den islandske købmand Jacob Severin handelsstationen Jacobshavn. Senere skiftede byen også navn til Jakobshavn (nu med 'k') og du vil se mange bygninger, der giver minder om den gamle tid.

  Glæd dig til en spændende rundtur og få masser af information, du kan bruge i de kommende dage. Nyd tusmørket i byen, der på denne tid af året har mørketid. Det betyder, at solen ikke står op før 13. januar, men bare rolig: Her er skumring i dagstimerne, for sne, stjerner og gadebelysning lyser op.

  Knud Rasmussen, den verdensberømte polarfarer, voksede op i den bygning, der nu er det kulturhistoriske museum i Ilulissat. 

  Om aftenen er der en hyggelig velkomstmiddag på Hotel lcefiord (ekskl. drikkevarer). Da Grønland er fire timer bagud for Danmark (Tysk/engelsk: Centraleuropæisk tid), er der nok nogle, der gerne vil tidligt i seng. Andre kan så nyde en lille gåtur og tælle de orange julestjerner. Alt under 100 er dovenskab, for næsten alle huse og lejligheder har en stjerne i vinduet.

  image
  info Nordlys (foto: Mads Pihl - Visit Greenland)
 • Dag 2 llulissat på egen hånd (Tilkøb: Tur til Sermermiut og nordlysudflugt)

  Der er masser at lave i llulissat på egen hånd, og det har guiden allerede fortalt dig om på førstedagen. I dag kan du så kaste dig ud i disse oplevelser. Hvis du har købt udflugtspakken, skal du i dag på vandring til den tidligere boplads Sermermiut og senere på nordlystur.

  Vandring til den tidligere Inuit-boplads Sermermiut ved lsfjorden (tilkøb)

  Du skal i dag på vandring til den tidligere boplads Sermermiut, der har været beboet i årtusinder på grund af sin fantastiske beliggenhed ved lsfjorden. Selv om her er mere end pænt at se på, var det nu ikke udsigten, der fik inuitterne til at komme her. Her er fremragende jagtmuligheder i området, da lsfjorden giver stadig føde til både fisk og sæler, som så igen har skabt grundlag for menneskelige beboelser.

  Det er december i Grønland, så på denne tur kan der godt ligge en del sne på ruten. Vi kører først fra World of Greenland kontor til udkanten af byen, hvorfra vi nu skal gå mod Isfjorden. Denne gåtur er på ca. en kilometer ad en sti, der mest sandsynligt er dækket af sne. Da det jo er vinter, kan man ikke se resterne af bopladsen, da den jo også er dækket af sne, men guiden vil fortælle dig om livet i en grønlandsk boplads i gamle dage. På denne vandretur får du også en fantastisk udsigt til Isfjorden. 

  Nordlys Safari (tilkøb)

  Når vi er færdig med aftensmaden, tager vi på en aftentur, hvor vi håber at se nordlys, for på vinteraftener med klar himmel, kan du opleve det smukke nordlys over Ilulissat. Vi kører væk fra byens blændende lys og går ud hvor mørket er tættest. Din guide vil fortælle vidt og bredt om fænomenets opståen og de grønlandske sagn om lyset. Guiden giver tips til, hvordan du får de bedste billeder af farvernes forunderlige vandring over nattehimlen. Vær opmærksom på, at nordlys kun kan ses på klare vinteraftener og altså ikke, når der er overskyet. Så der er en risiko for, at vi ser på norlys en af de andre aftener i stedet.

  Juleklip

  Før middagen og før det begynder at kime i klokker, vil vi hygge med noget juleklip. Det er selvfølgelig frivilligt, om du vil være med til det. Nogle elsker det, andre knapt så meget.

  Julelukkede steder og alkohol

  Grønland har en ret restriktiv alkohollovgivning, hvilket blandt andet betyder, at der ikke må serveres alkohol på offentlige steder den 25. december. Der er også lukket på de fleste cafeer, restauranter og barer i juledagene, så det kan være en god ide, at købe forsyninger for de næste par dage. Det kan være slik, kage eller alkoholiske drikke. Det er også muligt at købe tax-free slik og alkohol ved ankomst i Kangerlussuaq, før du flyver videre mod Ilulissat.

  image
  info Vinter ved Sermermiut. Ved juletid er der dog ikke sol, men tusmørke (foto: Mads Pihl - Visit Greenland)
 • Dag 3 Juleaften (Tilkøb: lsfjordssejlads)

  Det er blevet jul og det er selvfølgelig lig med julehygge. Der er julegudstjenester flere gange i løbet af juledagene, så har man lyst, kan man prøve at se, om der er plads i kirken.

  Har du købt tilkøbspakken, skal du også en tur ud at sejle denne dag.

  Sejlads til lsfjorden (tilkøb)

  Du skal nu af sted på noget, der meget vel kan være et af dit livs højdepunkter, nemlig en sejltur til lsfjordens munding, hvor I skal sejle rundt ved de enorme isfjelde, der ligger strandede her. Ved fjordens munding har isen gennem årtusinder skubbet en sandbanke frem, som de gevaldige isfjelde går på grund på. Når presset så bliver for højt af isen, der i en stadig strøm kommer og skubber på inde fra fjorden eller på grund af dønninger eller afsmeltning, kan de store isfjelde endelig begive sig videre ud i Diskobugten. Hvis du ikke er særlig søstærk, kan det anbefales at du medbringer søsygetabletter.

  Julemiddag

  Juleaften nærmer sig, og i aften skal du med til traditionel, skandinavisk julemiddag på Hotel lcefiord. Vi skal nyde and og flæskesteg og selvfølgelig også den uundværlige rødkål. Måske kan I bagefter overtale guiden til at danse for rundt om juletræet.

  Efter middagen er det op til jer selv, hvordan I vil nyde juleaften. I kan eventuelt gå en tur i byen og høre efter, om der er børn, der synger julesange ved dørene. Det gør de tit juleaften, og så får de lidt slik for deres anstrengelser.

  Læs mere om jul i Grønland her.

  image
  info Juletræ ved kirken i Ilulissat.
 • Dag 4-5 llulissat på egen hånd (Tilkøb: Hundeslædetur, Inuit Legends eller snesko)

  Juledag og anden juledag kan du slappe af og nyde stemningen i byen. Hvis du har købt udflugtspakken, skal du ud på en hundeslædetur i dag eller i morgen. Den dag du ikke er på hundeslædetur, skal du i stedet opleve Inuit-legender.

  2-timers hundeslædetur (tilkøb)

  Du skal glæde dig til at prøve en 2-timers hundeslædetur. Isfjordens munding er et imponerende syn året rundt, og det kommer vi til at opleve på dagens hundeslædetur. Vi kører over fjeldet Lille Akinnaq og syv kilometer senere, når vi frem til et supergodt udsigtspunkt. Turen går gennem et kuperet fjeldterræn, og du får oplevet hundene både foran og bagved slæden. Det er nemlig sådan, at hundene fungerer som bremse, når det går nedad. I er to personer på slæden foruden kusken.

  Inuit Legends - Sagn og Myter (tilkøb)

  På denne tur skal du ud i en tørvehytte eller et opvarmet telt i fjeldet, hvor du kan pakke dig ind i tæpper og skind fra den grønlandske fauna. Du vil blive introduceret til de sagn og myter, som grønlænderne har fortalt gennem generationer. Vi holder også øje med, om nordlyset danser over himlen uden for.

  Kultur, tro og inuits forhold til naturens fænomener er i fokus på denne tur. Du får også forskellige smagsprøver af grønlandsk mad, så du kommer hjem med oplevelser for alle sanser.

  Du kan også komme ud at vandre med snesko.

  Vandretur med snesko (Tilkøb)

  Vinterlandskabet er dækket af smuk sne, hvilket også også, at det kan det være svært at udforske verdensarvsområdet udenfor stien. Markeringer på de længere vandreruter er ofte dækket af sne, men med en lokal guide og på snesko bliver det lettere.

  På denne tur kommer du ud på den såkaldte gule rute, der starter ved elværket og følger pynten rundt. Undervejs er der tid til at fotografere og nyde panoramaudsigten over Sermermiutdalen, isfjeldene og Diskobugten. Turen slutter ved heliporten, hvor vi bliver hentet. Du behøver ikke at have erfaring med at bruge snesko, for alle kan lære at bevæge sig sikkert gennem landskabet med disse. Men du skal være opmærksom på, at det er en mellemsvær vandretur.

  image
  info På dag 4 eller 5 kan du komme ud på hundeslæde (foto: Mads Pihl - Visit Greenland)
 • Dag 6 Fly fra llulissat via Kangerlussuaq til København

  På sjettedagen går turen tilbage mod Kangerlussuaq og senere Danmark. Med Air Greenlands Dash 8 forlader vi llulissat lufthavn og sætter kurs mod Kangerlussuaq.

  Fra Kangerlussuaq går turen videre til København, hvor du ankommer om aftenen.

  image
  info Foto: Per Arnesen - Visit Greenland

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
22-12-2019 Dobbeltværelse 16.275 DKK 12 Værelser Bestil rejsen
22-12-2019 Enkeltværelse 17.075 DKK 11 Værelser Bestil rejsen
22-12-2019 Suite Dobbeltværelse 17.015 DKK 6 Værelser Bestil rejsen
Læs mere om overnatning
Info Flytider (lokaltider)
Udrejse fra København: kl. 11.00. Hjemrejse med ankomst i København kl. 20.00.
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.
Rejsen gennemføres med minimum 20 deltagere.
Guidesprog:
Dansk og engelsk

Udflugtspakker og tilkøb

Vandretur med snesko

Vandretur med snesko
Vinter

På denne sneskovandring er der mulighed for at fotografere og nyde panoramaudsigten over Sermermiutdalen, isfjeldene og Diskobugten. Du behøver ikke at have erfaring med at bruge snesko, for alle kan lære at bevæge sig sikkert gennem landskabet med disse. Men du skal være opmærksom på, at det er en mellemsvær vandretur.


 • Transfer fra World of Greenland til elværket
 • Transfer fra heliport til World of Greenland
 • Lån af snesko
 • Te og kaffe
 • Sværhedsgrad 3
 • Varighed: 3 timer
Pris pr. voksen 450 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 450 DKK
Udflugtspakke

Udflugtspakke
December

Vores udflugtspakke består af de mest populære udflugter og er tilpasset rejsens dagsprogram. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr. og der kan være udsolgt. Denne udflugtspakke består af:

 • Nordlystur i Ilulissat (1,5 timer)
 • Vandretur til Sermermiut ved Ilulissat Isfjord (2 timer)
 • Sejlads til Ilulissat Isfjord (2,5 timer)
 • Hundeslædeudflugt i Ilulissat inkl. leje af slædetøj og støvler, 2 personer per slæde (2 timer)
 • Inuit Legends (3 timer)
Pris pr. voksen 3.350 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 2.485 DKK

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København-Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
  Fly Kangerlussuaq-llulissat t/r med Air Greenland
  Transfers

 • overnatning
  Overnatning

  5 nætter på Hotel lcefiord i llulissat

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad
  Velkomstmiddag i llulissat på Hotel lcefiord ekskl. drikkevarer
  Juleaftensmiddag på Hotel lcefiord ekskl. drikkevarer
  Mad og drikke på flystrækningen København - Kangerlussuaq t/r

 • andet
  Andet

  Informationsmøde
  Byrundtur
  Alle skatter og afgifter
  Bidrag til Rejsegarantifonden
  Fakturagebyr

Ikke inkluderet

Frokost og aftensmad udover det angivne
Rejseforsikringer

 

Praktisk information

Flytider (lokaltider)
Udrejse fra København: kl. 11.00.
Hjemrejse med ankomst i København kl. 20.00.
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Baggage
20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage er inkluderet
(max. mål på håndbaggage: 55 x 40 x 23 cm).

Bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere
Denne rejse er desværre ikke egnet for bevægelseshæmmede og kørestolsbrugere. Greenland Travels sværhedsgrader på udflugterne er udarbejdet ift. Rejsende, der ikke er bevægelseshæmmede. På den rejsendes anmodning står vi naturligvis til gerne rådighed med oplysninger om rejsens egnethed under hensyn til den rejsendes behov. Bemærk, at hvis du som bevægelseshæmmet vælger denne rejse på baggrund af en samtale med Greenland Travel, er det på eget ansvar, da vi ikke har medicinsk kompetence til rådgivning.

 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.