Kirke i Ilulissat

Hvid Jul i Isbjergenes Land

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination Grønland
 • Rejsetype Individuel rejse
 • Afrejse fra København
 • Varighed 6 dage
 • Pris pr. person fra 14.995 DKK
Tilføj til favoritter

Hvid Jul i Isbjergenes Land

Julen i Grønland er en enestående smuk og fredfyldt oplevelse dækket i hvidt. Du kan lade batterierne op og slappe af, men også opleve julens magi med de traditionelle, orange grønlandske julestjerner, nordlys, slædehunde, enorme isbjerge og sneklædte klipper.

Du kan selv planlægge din grønlandsferie eller købe vores udflugtspakke, hvor vi har samlet seks uforlignelige oplevelser til dig. Dette indebærer blandt andet en fantastisk sejltur ud til de enorme isbjerge ved llulissat lsfjords munding, et besøg i en bygd og en tur på hundeslæde.

Juleaften i Grønland

Den 24. december bliver der kræset for os i restauranten på Hotel lcefiord. Der bliver holdt en traditionel juleaften med juleand og flæskesteg.

Isen under nordlysets blafren

Alle er vilde med isfjorden og nordlyset. Det er måske lidt bastant at sige, men vi har aldrig mødt nogen, der ikke har været imponeret over begge dele. Når man står på en frostklar aften og ser det fantastiske nordlys bevæge sig hen over himlen med de store isfjelde badet i nattens lys, er man tæt på tårer over at se noget så smukt.

Tundrasafari

På vej tilbage mod Danmark skal vi igen forbi Kangerlussuaq, hvor vi kan komme på en tundrasafari og se efter, om der rensdyr og moskusokser i nærheden.

Bemærk venligst:
Dansk/engelsk-talende turleder

"Nu har vi rejst med Greenland Travel to gange - og har begge gange valgt en pakkeløsning med ture tilkøbt på forhånd - og det fungerer perfekt. Kan kun anbefales! " L. Hansen, 2016 på Trustpilot
Hvid Jul i Isbjergenes Land

Rejseprogram

Vi har lavet nedenstående program med udgangspunkt i vores udflugtspakke, som giver dig mulighed for at komme tæt på den grønlandske natur gennem seks spændende udflugter. Der er langt vægt på, at det mere eller mindre er fysiske aktiviteter, hvor alle bør kunne være med. BEMÆRK: Der kan blive rykket rundt på dagene for de forskellige oplevelser, så kommer du ikke på hundeslædetur den beskrevne dag, så kommer du afsted en anden dag, og det gælder alle oplevelser i udflugtspakken.

 • Dag 1 Fly København - Kangerlussuaq – llulissat. Informationsmøde og byrundtur

  I København stiger vi om bord på Air Greenlands fly og nu går rejsen mod i Kangerlussuaq i Grønland, en tur på 4,5 timer. Efter landing skifter vi til et mindre fly, der nu tager os mod Ilulissat. Undervejs kan man holde øje med Grønlands smukke kystlinje, og vi flyver også over den verdensberømte Ilulissat Isfjord, lige før vi når lufthavnen i Ilulissat.

  Du bliver hentet i Hotel lcefiords bus og kørt ind til det hyggelige hotel, der ligger ved vandkanten i llulissat by. Vores guide holder nu informationsmøde, og du hører om byen, det omkringliggende område og udflugtsmulighederne. Læg mærke til, at der kan blive byttet rundt på de dage, hvor I skal på udflugter. Det er begrænset, hvor meget dagslys, der er på denne tid af året. Kan vi ikke nå at få alle folk ud at sejle samme dag, fordi båden kun kan have 12 passagerer med, så kommer man afsted en anden. Tingene skal nok gå op i en højere enhed.

  Efter informationsmødet er det tid til en guidet byrundtur for alle.

  Guidet byrundtur

  llulissat er Grønlands tredjestørste by og regnes for en af de fire hovedbyer sammen med Nuuk, Qaqortoq og Sisimiut. I området har der boet mennesker i 4.500 år, men selve byen blev anlagt som bygd i 1727, og i 1741 oprettede den islandske købmand Jacob Severin handelsstationen Jacobshavn. Senere skiftede byen også navn til Jakobshavn (nu med 'k') og du vil se mange bygninger, der giver minder om den gamle tid.

  Knud Rasmussen, den verdensberømte polarfarer, voksede op i den bygning, der nu er det kulturhistoriske museum i Ilulissat. Glæd dig til en spændende rundtur og få masser af information, du kan bruge i de kommende dage. Nyd tusmørket i byen, der på denne tid af året har mørketid. Det betyder, at solen ikke står op før 13. januar, men bare rolig: Her er skumring i dagstimerne, for sne, stjerner og gadebelysning lyser op.

  Om aftenen er der en hyggelig velkomstmiddag på Hotel lcefiord (ekskl. drikkevarer). Da Grønland er fire timer bagud for Danmark (Tysk/engelsk: Centraleuropæisk tid), er der nok nogle, der gerne vil tidligt i seng. Andre kan så nyde en lille gåtur og tælle de orange julestjerner. Alt under 100 er dovenskab, for næsten alle huse og lejligheder har en stjerne i vinduet.

  image
  info Nordlys (foto: Mads Pihl - Visit Greenland)
 • Dag 2 llulissat på egen hånd (Tilkøb: Tur til Sermermiut og nordlysudflugt)

  Der er masser at lave i llulissat på egen hånd, og det har guiden allerede fortalt dig om på førstedagen. I dag kan du så kaste dig ud i disse oplevelser. Hvis du har købt udflugtspakken, skal du i dag på vandring til den tidligere boplads Sermermiut og senere på nordlystur.

  Vandring til den tidligere Inuit-boplads Sermermiut ved lsfjorden (tilkøb)

  Du skal i dag på vandring til den tidligere boplads Sermermiut, der har været beboet i årtusinder på grund af sin fantastiske beliggenhed ved lsfjorden. Selv om her er mere end pænt at se på, var det nu ikke udsigten, der fik inuitterne til at komme her. Her er fremragende jagtmuligheder i området, da lsfjorden giver stadig føde til både fisk og sæler, som så igen har skabt grundlag for menneskelige beboelser.

  Nordlys Safari (tilkøb)

  Når vi er færdig med aftensmaden, tager vi på en aftentur, hvor vi håber at se nordlys, for på vinteraftener med klar himmel, kan du opleve det smukke nordlys over Ilulissat. Vi kører væk fra byens blændende lys og går ud hvor mørket er tættest. Din guide vil fortælle vidt og bredt om fænomenets opståen og de grønlandske sagn om lyset. Guiden giver tips til, hvordan du får de bedste billeder af farvernes forunderlige vandring over nattehimlen.

  Juleklip

  Før middagen og før det begynder at kime i klokker, vil vi hygge med noget juleklip. Det er selvfølgelig frivilligt, om du vil være med til det. Nogle elsker det, andre knapt så meget.

  image
  info Vinter ved Sermermiut. Ved juletid er der dog ikke sol, men tusmørke (foto: Mads Pihl - Visit Greenland)
 • Dag 3 Juleaften (Tilkøb: lsfjordssejlads)

  Det er blevet jul og det er selvfølgelig lig med julehygge. Der er julegudstjenester flere gange i løbet af juledagene, så har man lyst, kan man prøve at se, om der er plads i kirken.

  Har du købt tilkøbspakken, skal du også en tur ud at sejle denne dag.

  Sejlads til lsfjorden (tilkøb)

  Du skal nu af sted på noget, der meget vel kan være et af dit livs højdepunkter, nemlig en sejltur til lsfjordens munding, hvor I skal sejle rundt ved de enorme isfjelde, der ligger strandede her. Ved fjordens munding har isen gennem årtusinder skubbet en sandbanke frem, som de gevaldige isfjelde går på grund på. Når presset så bliver for højt af isen, der i en stadig strøm kommer og skubber på inde fra fjorden eller på grund af dønninger eller afsmeltning, kan de store isfjelde endelig begive sig videre ud i Diskobugten.

  Julemiddag

  Juleaften nærmer sig, og i aften skal du med til traditionel, skandinavisk julemiddag på Hotel lcefiord. Vi skal nyde and og flæskesteg og selvfølgelig også den uundværlige rødkål. Måske kan I bagefter overtale guiden til at danse for rundt om juletræet.

  Efter middagen er det op til jer selv, hvordan I vil nyde juleaften. I kan eventuelt gå en tur i byen og høre efter, om der er børn, der synger julesange ved dørene. Det gør de tit juleaften, og så får de lidt slik for deres anstrengelser.

  Læs mere om jul i Grønland her.

  image
  info Juletræ ved kirken i Ilulissat.
 • Dag 4-5 llulissat på egen hånd (Tilkøb: Oqaatsut eller Hundeslædetur)

  Juledag og anden juledag kan du slappe af og nyde stemningen i byen. Hvis du har købt udflugtspakken, skal du ud på en hundeslædetur og en sejltur den dejlige bygd Oqaatsut. Da der er begrænset plads på båden og begrænset med dagslys, gør vi det sådan, at halvdelen kører på hundeslæde på dag 5 og tager til Oqaatsut på dag 6. De andre gør det så omvendt.

  2-timers hundeslædetur (tilkøb)

  Du skal glæde dig til at prøve en 2-timers hundeslædetur. Isfjordens munding er et imponerende syn året rundt, og det kommer vi til at opleve på dagens hundeslædetur. Vi kører over fjeldet Lille Akinnaq og syv kilometer senere, når vi frem til et supergodt udsigtspunkt. Turen går gennem et kuperet fjeldterræn, og du får oplevet hundene både foran og bagved slæden. Det er nemlig sådan, at hundene fungerer som bremse, når det går nedad. I er to personer på slæden foruden kusken.

  Sejltur til Oqaatsut (tilkøb)

  Har du købt udflugtspakken, skal du også sejle til Oqaatsut, en lille bygd nord for Ilulissat. Vi tager afsted om formiddagen.

  Oqaatsut er også kendt som Rodebay, et hollandsk navn der opstod, fordi bugten blev rød, når de hollandske hvalfangere kom her med deres hvalfangst. Gennem flere århundreder var Oqaatsut tilholdssted for disse hollændere. Der trækkes stadig hvaler på land i den gamle bygd en gang imellem, men nu er det de lokale fangere, der står for fangsten. Grønland har stadig en kvote af ikke-truede hvalarter, som må jages. Bygden ligger i et naturskønt område ca. 15 kilometer nord for Ilulissat. Bygden har i dag 45 indbyggere og egen skole, kirke, købmand, og endda den lille restaurant H8, der er indrettet i de gamle kolonibygninger.

  image
  info På dag 4 eller 5 kan du komme ud på hundeslæde (foto: Mads Pihl - Visit Greenland)
 • Dag 6 Fly fra llulissat via Kangerlussuaq til København (Tilkøb: Tundrasafari)

  På sjettedagen går turen tilbage mod Kangerlussuaq og senere Danmark. Med Air Greenlands Dash 8 forlader vi llulissat lufthavn og sætter kurs mod Kangerlussuaq.

  I Kangerlussuaq kan du nå at komme på en tundrasafari, hvis du har købt udflugtspakken.

  Tundrasafari (tilkøb)

  Tundrasafarien foregår i en specialbygget bus, som sagtens kan klare at køre i sne. Undervejs på turen vil guiden fortælle om stedet specielle flora og fauna. Det siger sig selv, at vi skal tænke os til floraen her mellem jul og nytår, men vi kan nyde det skønne snedækkede landskab. Med lidt held kan moskusoksen ses, da den lever vildt i området. Guiden medbringer kikkerter, så der er chance for at se de imponerende dyr, selv om de skulle være langt væk. Måske vi også ser rensdyr og sneharer.

  Herefter går turen videre til København, hvor du ankommer om aftenen.

  image
  info I dag kan du komme på tundrasafari og forhåbentlig møder vi moskusokser undervejs (foto: Per Arnesen - Visit Greenland)

Datoer & pris

Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
22-12-2018 Alt udsolgt
Læs mere om overnatning
Info Flytider (lokaltider)
Udrejse fra København: kl. 11.00. Hjemrejse med ankomst i København kl. 21.30.
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Udflugtspakker og tilkøb

Udflugtspakke

Udflugtspakke
December

Vores udflugtspakke består af de mest populære udflugter og er tilpasset rejsens dagsprogram. Vi anbefaler at du bestiller samtidig med din rejsebestilling. Ved senere bestilling påløber et håndteringsgebyr på 200 kr. og der kan være udsolgt. Denne udflugtspakke består af:

 • Nordlystur i Ilulissat (1,5 timer)
 • Vandretur til Sermermiut ved Ilulissat Isfjord (2 timer)
 • Sejlads til Ilulissat Isfjord (2,5 timer)
 • Hundeslædeudflugt i Ilulissat inkl. leje af slædetøj og støvler, 2 personer per slæde (2 timer)
 • Sejlads til Oqaatsut (5 timer)
 • Tundrasafari med bus/4WD i Kangerlussuaq (1,5 timer)
Pris pr. voksen 3.685 DKK
Pris pr. barn (2-11 år) 2.560 DKK

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København-Kangerlussuaq t/r med Air Greenland
  Fly Kangerlussuaq-llulissat t/r med Air Greenland
  Transfers

 • overnatning
  Overnatning

  5 nætter på Hotel lcefiord i llulissat

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Morgenmad
  Velkomstmiddag i llulissat på Hotel lcefiord ekskl. drikkevarer
  Juleaftensmiddag på Hotel lcefiord ekskl. drikkevarer
  Mad og drikke på flystrækningen København - Kangerlussuaq t/r

 • andet
  Andet

  Informationsmøde
  Byrundtur
  Alle skatter og afgifter
  Bidrag til Rejsegarantifonden
  Fakturagebyr

Ikke inkluderet

Frokost og aftensmad udover det angivne
Rejseforsikringer

 

Praktisk information

Flytider (lokaltider)
Udrejse fra København: kl. 11.00.
Hjemrejse med ankomst i København kl. 21.30.
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Baggage inkluderet:
20 kilo indvejet baggage og 8 kilo håndbaggage
(max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm).

Afrejsegaranti
 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.