pause

Hundeslædetur for de eventyrlystne i Grønland!

Fold galleri ud full arrow
Luk
 • Destination
 • Rejsetype Individuel rejse
 • Afrejse fra
 • Varighed dage
 • Pris pr. person fra
Tilføj til favoritter

Hundeslædetur for de eventyrlystne!

Går du med en indre eventyrer i dig, og er du ude efter en usædvanlig vinterferie, som giver dig helt unikke oplevelser og et indryk af dagligdagen for fangerne i Grønland, er denne rejse til Grønland lige noget for dig.

Vi tilbyder dig fire dage i Kangerlussuaq med to dages hundeslædetur i den enestående natur med sne, is, stilhed og nordlysets magiske skær kombineret med 3 nætter hvor vi kan opleve by- og kulturliv i kystbyen Sisimiut – byen ved rævehulerne.
 
Vintertemperaturen i den del af Grønland ligger typisk mellem 30 og 5 minusgrader, så velkommen til Grønlands hvide verden, hvor det er naturen, der sætter dagsordenen. 

Indlandsisen byder dig velkommen til Grønland
Lufthavnen Kangerlussuaq er indfaldsvinklen til Grønland og første stop på denne rejse til Grønland. Du glemmer aldrig første gang, du sætter fødderne på Grønlands jord og indånder den frostfriske grønlandske luft. Baglandet gemmer på en fantastisk natur, hvor den enorme indlandsis præger landskabet.

Kangerlussuaq er hver vinter udgangspunkt for fangstrejser på hundeslæde efter de mange moskusokser, der færdes i det enorme område. Fangerne kommer på slæder helt fra Sisimiut og er i området i forårsmånederne.  Slædekuskene kører gerne med gæster i det flotte område, der byder på godt slædeføre med fjord-is og is på søerne. Kangerlussuaq er det perfekte sted for en flerdages slædetur.

Stemningen
Hundene fornemmer hurtigt, at de skal på arbejde. De ryster den nyfaldne sne af sig og hopper op og ned af bare iver. Slædeføreren udvælger med sikker hånd hundespandet og gemmer førerhunden, der i dagens anledning er en tæve i gyldne farver, til allersidste øjeblik.

Vejrudsigten byder på både sol og sne i løbet af dagen, og temperaturen sniger sig op på minus15 graders frost. Så er det nu. Du ryger med et ryk tilbage på slæden, og der går lidt tid før du finder balancen. Stilheden, de enorme vidder, båndet mellem føreren og hundene og kulden bringer dig hurtigt ind i en helt anden verden...

Hundeslædetur for de eventyrlystne i Grønland!

Rejseprogram

Dette dagsprogram giver dig med garanti en masse oplevelser med i bagagen hjem. På rejsens første del i Kangerlussuaq er udflugterne planlagte, mens du i rejsens sidste del i Sisimiut selv kan vælge, om du er til flere udflugter, eller om du vil opleve byen på egen hånd.

 • Dag 1 Fly København – Kangerlussuaq, velkomstmøde og sightseeing

  Vi flyver med Air Greenland fra København til Kangerlussuaq. Forude venter 4,5 timers flyvetur og et 8 dages vintereventyr. En guide fra vores lokale udflugtskontor ”World of Greenland Arctic Circle” modtager dig ved ankomst og hjælper til med check in på Hotel Kangerlussuaq, der ligger i samme bygning som lufthavnsterminalen.

  Efter det praktiske med check-in holder guiden informationsmøde. På mødet får du oplysninger om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder, og du får bekræftet tidpunkt og dato de udflugter der er inkluderet i rejsen.

  Efter mødet er der nu tid til at lære Kangerlussuaq bedre at kende

  Sightseeing i Kangerlussuaq (inkluderet)

  Kangerlussuaq er en tidligere Amerikansk luftbase, men i dag Grønlands vigtigste lufthavn. Vi hører den spændende historie, startende fra 2. verdenskrig, over den kolde krig til en moderne international lufthavn. Området omkring Kangerlussuaq har Grønlands længste vejnet, og her kommer vi rundt og ser flere interessante steder og møder den fantastiske Grønlandske natur.

  Vi kører til havnen og ser fjorden, vi kører forbi Kelly Ville, en lille forskerby 12 kilometer fra lufthavnen, og vi kommer en tur rundt på det gamle base område. Vi besøger selvfølgelig også bygdens hundegård, hvor vi kommer tæt på den Grønlandske slædehund.  Denne tur vil give dig en spændende mulighed for at danne dig et hurtigt overblik over byen og omegnen. Varighed: ca. 2 timer.

  Aftensmaden kan enten indtages på hotellets cafeteria eller i ”Restaurant Roklubben”, der ligger smukt placeret ved bredden af Lake Fergusson, ca. 4 kilometer fra lufthavnen. Transfer til og fra Roklubben arrangeres af din guide.  

  image
  info I Kangerlussuaq er der en enestående mulighed for at se, og endda komme op på, Indlandsisen.
 • Dag 2 Kangerlussuaq. Udflugt til Indlandsisen og nordlystur

  Dagen i dag står i isens og nordlysets tegn. ”Punkt 660” er det knapt så charmerende navn for den smukke endestation ved kanten af Indlandsisen. Her ca. 45 kilometer fra Kangerlussuaq slutter vejen, og al videre færdsel er til fods. Om aftenen kommer du med på jagt efter det magiske nordlys.

  Udflugt til Indlandsisen Punkt 660 (inkluderet i prisen)

  Kangerlussuaq er kendt for adgangen til Indlandsisen, og dette er en guidet tur til den gigantiske iskappe, der er på størrelse med hele Vesteuropa. Vi kører i 4-hjulstrækker igennem et smukt varieret område. Tæt ved Indlandsisen passerer vi Russell gletsjeren og et fantastisk morænelandskab. For enden af vejen går vi hen til og op på selve Indlandsisen - en unik oplevelse.

  Vi tilbringer noget tid i denne enorme isverden, før vi returnerer til vores køretøj. Undervejs på turen er der gode chancer for at spotte rensdyr og moskusokser. Tag med og få den enestående mulighed for at bestige Indlandsisen - det er en helt særlig følelse at mærke den ekstra kulde og lade øjet vandre ud over den enorme isørken. Turens varighed er ca. 5 timer, og der serveres vand/kaffe/te undervejs.

  Nordlystur (inkluderet i rejsens pris)

  På aftener med skyfri himmel, er der ofte det flotteste nordlys i Kangerlussuaq. Vi kører ud i naturen, hvor vi ikke bliver generet af kunstigt lys, og så lader vi naturen starte sin opvisning. Senere kører vi tilbage og samles i en hyggelig atmosfære, hvor guiden fortæller om nordlyset og de mange grønlandske myter, som nordlyset har skabt gennem tiderne. Der vil også blive serveret en velsmagende kop "grønlandsk kaffe". Varighed: 2 timer.

   

  image
  info Der er gode chancer for at se nordlys i Kangerlussuaq.
 • Dag 3 Start 2-dages hundeslæde mini-ekspedition

  Så er det tid for slædeeventyret! Vi starter med udlevering af sælskindstøj fra top til tå samt kraftige Sorel støvler, der kan klare ned til minus 45 grader uden, at tæerne fryser af. Velekviperede går turen videre til slædesporet, hvor glade, stærke hunde venter!

  Slædehunde elsker arbejdet med at trække en hundeslæde, og det giver et ryk i slæden når et spand forventningsfulde friske hunde sætter fra start. I fuld galop er vi af sted, og efter pladsskifter og kontante irettesættelser fra basen finder hundene rytmen og i et mageligt tempo kan de og du nu nyde den betagende natur til alle sider.

  Vi kører ad slædesporet mod vest, til vi møder havisen ved fjorden Kangerlussuaq (betyder ”den store fjord”). Kørsel på fjordenes og søernes is er det bedste, fordi det ikke bumler af sted, og ethvert slædespor i Grønland søger så vidt mulig den flade is og fjelde uden for mange klippefremspring. Derfor er slædekørsel i Kangerlussuaq også specielt ideelt med fjeldvidder, der ikke er alt for alpine.

  Langt ude i fjorden spiser vi frokost på isen, inden vi kører ind på land og op til søen Amitsorsuaq (den store smalle sø). I bunden af Amitsorsuaq finder vi hytten, der i folkemunde kaldes kanocentret, da her om sommeren ligger et par kanoer til benyttelse af områdets vandrere.

  Vi overnatter i primitive hytter eller i telt. Maden laves på primus, og du kan deltage i det praktiske arbejde i det omfang, du ønsker. Fortæl også din kusk, hvis du ønsker at medvirke i forbindelse med hundefodring og andet praktisk med hundene.   

  image
  info Slædehunde elsker deres arbejde og er altid ivrige efter at komme af sted.
 • Dag 4 2-dages hundeslæde mini-ekspedition
  Efter morgenmaden spænder vi hundene for, og nu hvor man som deltager ved lidt om, hvad slædekørsel byder på, er det ikke svært at være lige så forventningsfuld som hundene. Klar til en ny dag med frihedsfølelse og det at være en del af et særligt univers – langt fra alfavej med mulighed for at føle sig som den lille i den store natur – en følelse af blot at nyde og være i nuet.

  I dag kører vi hele turen i fjeldene og på søerne på ”Arctic Circle Trail” – slædekørernes eget spor imellem Sisimiut og Kangerlussuaq. Et smukt fjeldlandskab hvor kusken ofte vil lade blikket søge mod muligt vildt i form af rensdyr og ryper.

  Vi er fremme ud på eftermiddagen og indkvarteres igen på Hotel Kangerlussaq.  
  image
  info Der bliver selvfølgelig også tid til pauser undervejs.
 • Dag 5 Fly til Sisimiut, velkomstmøde og sightseeing

  Så går rejsen videre med fly til kystbyen Sisimiut, der ligger ca. en ½ time og 130 kilometer vest for Kangerlussuaq. Hotelbussen henter dig i lufthavnen, og du indkvarteres på det firestjernede Hotel Sisimiut, der er din komfortable base de næste fire nætter. Efter check-in er der infomøde med en lokal guide fra Hotel Sisimiut. Som I Kangerlussuaq vil du på mødet få oplysninger om byen, området, spise- og udflugtsmuligheder, og du kan få bekræftet de udflugter, du allerede har bestilt hjemmefra. Det er også muligt at bestille udflugter på mødet.

  Hvis du har bestilt udflugtspakken, er der efter informationsmødet en kulturhistorisk byrundtur i bus. På busturen rundt i Sisimiut får du et godt indtryk af byen og livet her.

  Sightseeing i bus (tilkøb)

  Turen starter ved den gamle heliport (helikopterlandingsplads), som var den eneste indfaldsvej til Sisimiut indtil 1998. Stedet bliver i dag brugt til hundeholdsplads og bygningen som ungdomsklub. På vejen gennem byen gør vi holdt ved ”brættet”, hvor dagens nyfangede fisk og dyr findes. Vi kommer forbi rådhuset på vej til byens sydlige del, hvor mange af de oprindelige fanger- og fiskerhuse stadig kan ses. Vi kører op til byens højeste udsigtspunkt, hvor der er en imponerende udsigt mod syd. Endelig besøger vi den gamle bydel i centrum, hvor de oprindelige bygninger fra kolonitiden i 1700-tallet i dag huser museet.  Varighed: Ca. 1½ time.

  Om aftenen serveres der en lækker velkommen-til-Sisimiut-middag på hotellet (inkluderet i rejsen).   

  image
  info Uanset hvilken årstid man besøger Sisimiut, er der et stort udvalg af spændende eventyr for den aktive rejsende.
 • Dag 6 På egen hånd i Sisimiut

  Mulighederne for udfoldelse i det vinterklædte Sisimiut er mange. Her er slædeture, vandreture, langrends- og alpine skimuligheder, sejlture, snescooter, museer, husflidskunstnere og meget mere. Når dagen er omme stikker du, på skyfri dage, næsen i sky og ser nordlyset spille på himlen. Det er ægte grønlandsk vintereventyr!

  Vi har ingen arrangerede ture på programmet hjemmefra denne dag, da de fleste trænger til en fridag. Forhør dig om mulighederne hos guiden eller i hotellets reception, hvis du vil på tur denne dag.  

  image
  info Udsigt fra Hotel Sisimiut
 • Dag 7 Valgfri vinter safari i Sisimiut

  I gamle dage var vinterbefordringen kun hundeslæde i Nordgrønland. I dag kan vi både flyve, slæde, køre på snescooter og stå på sti for at komme frem. Udflugten på sidste dag i Grønland er netop med det moderne transportmiddel snescooteren. Du sidder i en komfortabel slæde, der er spændt bagpå snescooteren, og nu bliver du kørt rundt i området nord for byen.

  Vintersafari (tilkøb)

  Nyd det fantastiske fjeldlandskab, som omkranser Sisimiut. På denne sightseeingtur sidder du komfortabelt i en snescooterkane midt i naturens storhed fra dal til fjeldtop, og du vil opleve de enorme sneklædte fjeldlandskaber og udsigten over fjorden Kangerluarsuk Tulleq. På turen er der flere stop indlagt, hvor der er god tid til at tage fotos. Varighed: 1½ time, leje af vinterdragt inkluderet.

   

  image
  info På vintersafari sidder du komfortabelt i en specialbygget snescooterkane.
 • Dag 8 Fly fra Sisimiut via Kangerlussuaq til København

  Så slutter grønlandseventyret for denne gang. Rejsen går mod tiden og mod Danmark, så det er tidlig aften, når vi atter ankommer til København.

  image
  info Glade børn i Sisimiut.

Datoer & pris

%departureDatesListItems%
Afrejse Overnatning Garanteret afrejse Pris pr. person Status
Læs mere om overnatning
Info Flytider: (lokaltid)
Udrejse fra København 09.15 (GL779)
Hjemkomst i København 20.00 (GL780)
Venligst bemærk at flyselskabet kan ændre afgangstiderne.

Inkluderet i rejsen

Inkluderet

 • fly
  Fly og transport

  Fly København - Kangerlussuaq t/r
  Fly kangerlussuaq - Sisimiut t/r
  Transfer
  20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage

 • overnatning
  Overnatning

  3 nætter på Hotel Kangerlussuaq
  1 nat i hytte/telt på hundeslædeturen
  3 nætter på Hotel Sisimiut

  Læs mere om overnatning
 • måltider
  Forplejning

  Måltider på flyet på strækningen København - Kangerlussuaq
  Morgenmad alle dage
  Fuld forplejning på hundeslædeturen
  Velkomsmiddag på Hotel Sisimiut (eksl. drikkevarer)

 • andet
  Andet

  Velkomstmøde i begge byer
  2 dages hundeslædetur
  Sovepose på slædeturen
  Sælskinds bukser og anorak til slædeturen
  Sorel støvler til slædeturen
  Sightseeing i Kangerlussuaq
  Tur til Indlandsisen, punkt 660
  Nordlystur
  Alle skatter og afgifter
  Bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet

Frokost og aftensmad
Evt. Rejseforsikringer

 

Praktisk information

Flytider
Afrejse: København kl. 9.15 (GL779)
Hjemkomst: København kl. 20.00 (GL780)
Flytider er med forbehold for, at flyselskabet kan ændre tiderne.

Bagage inkluderet:
20 kilo indvejet bagage og 8 kilo håndbagage
(max. mål på håndbagage: 55 x 40 x 23 cm).

 • Kontakt din rejsespecialist

  Peter Simonsen

  Peter har boet i Grønland og haft sit eget udflugtsfirma i Ilulissat. Peter har rejst landet tyndt. Du kan altid få rådgivning i valg af rejse og svar på spørgsmål om stort og småt af Peter.

 • Pakkeliste til din rejse

  Den rette påklædning er vigtig for en god rejse. Brug vores vejledende pakkeliste, når du pakker kufferten. Og tøv ikke med at spørge os om gode råd.

 • Nyttig information til din rejse

  Få nyttig information til din rejse i vores ”Klar, parat, start – eventyret venter”. Her har vi samlet al væsentlig information, som du bør vide før, under og efter din rejse.